icon

Pozitívne stránky života ako jedináčik

11. feb 2025

Neolutovali ste?

Ja bohuzial druhe nemozem mat a trha mi to srdce. 💔😢
Chcem vediet aj pozitivne stranky toho, ak niekto je jedinacikom.

Strana
z3
autor
13. feb 2025

@mantilka adoptovat urcite nie... Do toho by som nikdy nesla. Jedine je prijat tento fakt. Vela sme bojovali aj za prveho, vtedy som si povedala, ze urcite staci 1 dietatko. Mal aj operaciu, musela som s nim aj cvicit, tazky porod... Ale aj tieto tazkosti sme dali prec a rozhodli sme sa pre druhe dietatko. Avsak ako pisem vyssie. Odislo. Porodila som ho.............
Bolo to extremne tazke.
Ale som s tym stotoznena uz, len ked vidim, ako sa v mijom okoli rodia surodenci ( ako ked som pisala tenro prispebok), tak ma trha za srdce. Nemam vtedy bohuzial dobre obdobdie, samozrejme ale moje dietatko z toho neciti nic. Je milovany. ❤️

7lenka11
13. feb 2025

@mantilka prečo jedno dieťa na tri krúžky a druhé už nie? Veď každý ma inú finančnú situáciu a hlavne niektoré krúžky sú aj v rámci školy..
Ja neviem ženy. Mne niektoré argumenty prídu také, že len aby som obhájila názor, že mať jedinacika je super. Dedenie, počet krúžkov, dovolenka.. Dedenie máme v rodine už dávno vyriešené, cestujeme s dvoma deťmi a nezruinovalo nás to, súrodeneckú žiarlivosť sme skutočne nikdy neriešili, na krúžky mi deti chodia od roka a starí rodičia prispievajú. Nie preto že na to nemame, ale preto že sami v tom vidia zmysel. My cestujeme s deťmi, vyberáme si Airbnb a nič nepreplácame.

hrasocek12
13. feb 2025

Ja mám jednu a je to to najlepšie rozhodnutie. To že by mala ďalších súrodencov nezaručí dobrý vzťah v dospelosti. V skutočnosti sa máloktorí súrodenci stretávajú a javia o seba záujem. Je to skôr výnimka. Takže osobne nepokladám za dôležité rodiť ako jabloň 😂 od mala treba deťom hovoriť ,že tu nie sú sami. Majú bratrancov ,kamarátov a nevidím dôvod robiť si ďalšie dieťa len preto aby vedela aké je to mať súrodencov 😂 ja som zo 6tich detí a nejakú výhodu v tom nevidím. Som rada že je jedináčik a raz bude rada aj ona. To koľko detí bude mať ona v budúcnosti si uzná za vhodné sama a môže si to vyskúšať 😂 ja mám čisté psycho niekedy z jednej čo sme stále niekde u lekára. Neviem si predstaviť to riešiť 2x,3x4x 😂😂

elviku11
13. feb 2025

@7lenka11 Ale autorka sa pýta preto, lebo už zo zdravotných dôvodov nemôže mať viac detí, aj keď ich veľmi chcela. (plus adopciu nechcú). Chce počuť nejaké povzbudenie, prečo je fajn mať len jedno. Čiže ju treba utešiť, povzbudiť, lebo to nie je jej osobná voľba, ale niečo, čo musí prijať, aj keď nechce.

autor
13. feb 2025

@hrasocek12
@elviku11 kludne piste baby, aj za aj proti... Sice viac ma tesia rodicia jedinacikov,ale rada si precitam vsetko. ❤️ urcite ma vase prispevky nadopuju trochu. 🙂

autor
13. feb 2025

@7lenka11 kazdy vidi iba cez svoje oci. Kazdemu vyhovuje nieco ine. ❤️ v tom suhlasim, ze financne je s 1 dietatom lahsie.

7lenka11
13. feb 2025

@elviku11 ale veď ja to viem, sama som sa jej zastala.. to som písala na margo niektorých iných komentárov.. lebo niektoré veci, čo tu boli napísané, sa dajú vyriešiť aj pri 4 deťoch.. aby bolo jasne na čo narážam - cestovanie s deťmi (sú pary, ktoré cestujú aj so 4 deťmi po celom svete - napr na IG Janka Hajduk). Krúžky - žiadne dieťa reálne nepotrebuje 3-4 krúžky, aj psychológovia si povedia, že viac ako dva je už na dieťa príliš. Surodenecka žiarlivosť - to nie je žiadne pravidlo, my sme ju nikdy nezažili. Atď atď atď.
Ono vsetko je o nastavení.. problém je, že súčasná výchova je o tom, aby dieťa malo všetko a nikdy sa o nič nemuselo deliť.. a práve v živote by to malo byt presne opačne. Ja keď počujem, aby sa dieťa nemuselo deliť, je mi z toho smutno. Potom to tak na tých detských ihriskách vyzerá..
Už vyššie som autorke vyjadrila podporu.. sama som si prešla pri deťoch ťažkými situáciami, dokonca som tiež o jedno babatko prišla.. takže ja ju chapem, aj napriek tomu že mam dve malé deti (a to bolo tiež náročné na spracovanie, lebo druhé ma prekvapilo príliš skoro a vlastne som nebola na neho pripravená)

xsoniax
13. feb 2025

Ja som 37 ročný jedináčik a mala som sa megasuper bombastické ani neviem napísať jednu pozitívnu vec, lebo všetko bolo super... Raz za čas mohli u nás prespať aj kamošky, takze naozaj sa nemám na čo sťažovať... Preto som sa aj ja rozhodla, ze k dcérke uz súrodenca netreba... Ma tri a pol a nezdá sa, ze by jej súrodenec chybal

autor
13. feb 2025

@7lenka11 ❤️
@xsoniax ❤️ dobre sa to cita, dakujem ❤️🙏

mantilka
13. feb 2025

@7lenka11 keby si čítala príspevky lepšie pochopis. My sme mali mať dve deti aj autorka.
Autorka potrebuje počuť pozitíva, aby sa z toho spamätala.
Nie každý ma starých rodičov.
Aj ty hovoríš len o svojej situácii. Čo si ty zažila, čo si ty môžeš dovoliť atď. atď.

sulavikova
13. feb 2025

🥰mi to netrhá. Život je raz taký. Niekde nadelí, inde uberie. Či je to to intelekt, zázemie, spoločenský rozhľad, zdravie…. Hlavne si nájsť svoju rolu na tejto ceste.

blanblan
13. feb 2025

Výhoda je to že keď príde do puberty povieš si že ok, nejak to prežijem a potom dostane rozum. A nie že nejak to prežijem a potom príde 2.kolo😂🙈

7lenka11
13. feb 2025

@mantilka ale veď ja s autorkou plne súhlasím vo všetkom a má moju podporu.. to by si sa Dočítala v skorších komentoch, ak si ich čítala.. ja som len reagovala na niektoré komentare, nie na autorku.. a nebolo to myslené v zlom.. len hovorím, že všetko sa dá - ale to je odkaz pre iné, nie pre autorku

marca12
13. feb 2025

Netrap sa. Tvoje dieta bude mat zivot taky,aky mu ponuknete. Ak ho vychovate s laskou,s moznostami a zaujmom o neho,bude z neho dobry clovek a obklopi sa dobrymi ludmi. Mnohi maju surodencov,ale kedze neboli vedeni rodinnym zivotom,casto si ani ti surodenci nevedia prist na meno

mantilka
13. feb 2025

@marca12 Ono to nemusí byť ani zlou výchovou. Jednoducho sú príliš odlišní súrodenci...lebo poznám takých, ktorí sú vedení rodinným životom. Nedá sa všetko nalinkovať.

andrea2667
14. feb 2025

Detí sú rôzne. Sama som jedináčik a veľmi som tým trpela, až kým sa môj otec o 10 rokov znovu neoženil a mal 2 deti. Dodnes sú mi sestry najbližšie osoby, aj keď vyrastali v inej rodine. Ale sú aj deti, ktoré by nechceli súrodenca, doslova by pri ňom trpeli. Ak tvoje dieťa túži po súrodencovi, dopraj mu veľa času s kamarátom, kamarátkou, s ktorým si dobre rozumie. Môžu sa hrať akože sú súrodenci. Spoločné výlety, prespavačky a tak .Myslím, že dievčatám viac záleží na súrodencovi. Je to tak biologicky nastavené. Na tvoju otázku neexistuje jednoznačná odpoveď.

Strana
z3