Pozitívne stránky života ako jedináčik
Neolutovali ste?
Ja bohuzial druhe nemozem mat a trha mi to srdce. 💔😢
Chcem vediet aj pozitivne stranky toho, ak niekto je jedinacikom.
@janickacrazy nie, to nie...
@stanulienkat a to je problem pre teba?
@7lenka11 Nehnevaj sa.. toto všetko nie sú problémy.. mať zdravé dieťa je to naj.. a čo, že je same.. nič mu v živote chýbať nebude, keď sa mu rodičia budú venovať a budú šťastní, že ho maju.. nemuseli mať ani to jedno... Nie je to v dnešnom svete samozrejmost. Chce to len pohľad cez inú optiku a byť vďačný za to, že ti život priniesol do života takéto šťastie v podobe zdravého dietata.. prepáč, nemám pochopenie, že niekto bude fnukat, že má "len" jedno..Čo keby bolo druhé postihnuté? Alebo rovno to prvé? Aj to jedno zdrave je podľa mňa životná výhra..Môj nazor🤷..
@rayla jasné že zdrave dieťa je dar, s tým úplný súhlas.. ale ako píšem, nie každý vie nad témou okolo deti len tak mávnuť rukou.. proste každý z nás je inak nastavený a mal nejakú predstavu o živote.. to že ty to takto vnímaš, je ok, ale danú osobu to môže zraňovať.. ja ju napríklad chapem.. na prvé dieťa som čakala viac ako 3 roky, je tu za pomoci medicíny, tri roky strachu, placu, sklamaní.. a potom prišlo druhé neplánovane a hrozne skoro po prvom, čo ma zase totálne rozhodilo a dlho som sa s tehotenstvom vyrovnávala.. proste každý sme iný.. ja som tiež počula 1000x, že ini nemôžu mať, iným nie je dopriate.. no aj pri jednom, aj pri druhom to bola veta, ktorá isla jedným uchom dnu, druhým von..
a svoj komentar nemyslím v zlom, skôr tak že nie každý to dokáže prežívať s takou ľahkosťou
@rayla chapat ani nemozes a ani nemusis, zbytocny tvoj nazor... 😏
@7lenka11 takym ludom zbytocne vysvetlovat. Kto neprezil trapenie sa za dietatom. Ten kto s neplodnostou bojoval a bojuje nikdy nebude chapat. A presne to, ked ste sami iba...
@7lenka11 Súhlasím s Tebou. Vieš, mne sa toto zdá ale fakt banalita.. mám dobrú kamarátku, s ktorou zdieľam jej bôl.. potratila v 9tom mesiaci zdravé dievčatko.. Všetko nakupene.. Namiesto pôrodu pohreb. Druhé dievčatko, čo maju, je ťažký autista.. čiže byť rozhodena "len z jedného zdravého dieťaťa" mi príde brutálne nevdacne.. Ja som ale dosť racionálny typ...
Nie, nechápem. Keby som mala problém, a aj tak sa mi narodí zdravé jedno dieťatko, chodím kolenacky kalváriou z vďačnosti...
@rayla ty máš deti?
@janickacrazy Áno mám zdravého krasneho šikovného syna. A ver mi, ze som najšťastnejšia žena na svete🙂
@rayla 🤦🏽♀️
@rayla naozaj uz pises od veci a blbosti. Miesas hory doly. 🤦🏽♀️ Maj sa a pekny den ti prajem.
Keď si z toho budeš chcieť niečo vziať, si vezmeš, keď nie, nie.. Predpokladám, že nie, lebo Tvoje JA CHCEM je silnejsie. Opúšťaj a trap sa teda aj naďalej🤷..
Aj tebe pekný deň.
@rayla naozaj pises uz blbosti. 😀
Blbosť si ty😘..
@rayla 😀😀😀 dobre moja.
Tvoja?😄 To ťažko. No nič. Vidim, že si v keli, tak sa utápaj ďalej✌️. Racio ti nič nehovorí, len tebou mávajú prehnane emócie.. Snáď raz zmudries a budeš si vážiť, čo máš...
@rayla 😀😀😀😀😀😀😀 ty si naozaj mimo, ani nevies, o com pises. Totalne si odbocila z cesty. Zivot s tebou musi byt radost. 😀😀😀😀 Dobre sa strapnujes pred vsetkymi. Gratulujem Ti! ❤️ len tak daaaaaal 😀😀😀😀😀😀
@rayla a nebud nervozna. ❤️ Ukludni sa konecne! 😀😀😀❤️
Ja mám jedinacika, čo som neplánovala ...druhé je v nebicku. Niekoľko rokov má to trápilo, ale už som sa s tým vyrovnala.
Venujem sa len jednému dieťaťu, nepočúvam hádky, nemusím nič "spravodlivo deliť", nemusí žiarliť na súrodenca, nemusím dávať pozor aby som dala dostatok času pre každé dieťa, aby som náhodou neporovnávala. Keď prídem niekde na návštevu a počujem krik deti a hádky...tak si vydýchneme, že toto nie je u nás doma. Dcéra si už zvykla, už sa s tým vyrovnala.
A áno nie sú také výdavky. Jedno dieťa môžeš prihlásiť aj na 3 krúžky, pri dvoch deťoch by to už nešlo. Nemusím rozmýšľať ako zabezpečím dieťa, myslím tým dedicstvo lebo všetko zdedí.
chcela si pozitíva: Stačí ti menšie auto a oveľa oveľa ľahšie sa vyberá miesto na dovolenku, resp. platíš menej za ubytko, lebo pri viacerých deťoch už potrebuješ rodinnú izbu alebo apartmán, čo je niekedy aj dvojnásobok obyčajnej izby (dvojka plus prístelka - čo ti stačí pri jedináčikovi).
a ešte neriešiš nekonečné hádky a žalovania medzi súrodencami
Rayla má čiastočne pravdu ale smútkom si každý človek musí prejsť a potom prichádza to racio.
A čo sa týka priania si súrodenca, tak to u nás bolo od 4-9 rokov. Dieťa chodí do škôlky, stretáva sa s inými a vidí, že majú súrodencov. Teraz vidí už aj tie negatíva čo jej rozprávajú.
Časom som si uvedomila, že život treba brať ako ide a tešiť sa z toho čo máme...mám krásnu, šikovnú a zdravú dcéru...a som za to Bohu vďačná....užívame si s ňou čas v trojici a tešíme sa z jej úspechov. Mám s ňou veľmi blízky vzťah a je to super...formujeme sa navzájom.
Adopciu ani nechcite k svojmu dieťaťu, poznám takých čo to oľutovali...nevytvorilo sa súrodenecké puto.
@mantilka bohuzial druheho tiez mame v nebi. A po tejto skusenosti uz nemozme mat dalsie zo zdrabotnCh dovodov. Nuz, zivot ale ide dalej, ako sa hovori... ❤️🩹

@rayla pises ako o nejakej veci.