icon

Prečo sa rozhodnúť pre jedno dieťa?

15. jan 2025

Ake faktory sposobili, ze mate jedno dieta a nie viac?

Strana
z3
btus
15. jan 2025

Vek, financie.

h2
15. jan 2025

Vek, zdravotný stav a hlavne, absencia túžby po druhom dieťati.

jazula
15. jan 2025

Vek

nafka0483
15. jan 2025

- to ze prve sa nam dlho nedarilo
- ze uz sa na to necitime vekom
- ze mam zdravotne problemy, ktore sa v tehotenstve skomplikovali
- ze keby sa v druhom tehotenstve tieto problemy znova zintenzivnili, tak by tym trpelo dieta ktore uz mame
- ze si ovela viac uvedomujem co obnasa starostlivost o dieta a aka je to zodpovednost a neviem si predstavit ako by sme zvladli ak by babo nebolo zdrave, alebo by sa nieco skomplikovalo pri porode a dopadlo by to tragicky pre babo a/alebo pre mna
- ze radsej budeme vdacni za to co mame ako pokusat osud

banalu
15. jan 2025

Trauma z porodu

merrysa
15. jan 2025

Neocarilo ma tehotenstvo, porod, šestonedelie, hormonálne šialenstvo popri tom. Plus tá obrovska zodpovednosť..psychicky ani fyzicky by som už ďalšie nedala. Nie je to pre každého. Som rada za jedno skvelé zdravé dieťa a druhýkrát si neprosím 🤷

sowhat
15. jan 2025

vsimam si, ze niektori ludia povazuju mat jedno dieta za hendikep... pritom to podla mna nie je nic negativne, ved sa pozrime, ako je zem preludnena a tiez ze kazdy nechce (nemoze) investovat tolko casu, usilia a financii do viac deti

zobaka
15. jan 2025

financie, zdravotne problemy, z jedneho prijmu by sa pocas rodičovskej neuzivilo viac deti, hypoteka, nebola ani túžba po dalsich detoch, kopec dovodov

zobaka
15. jan 2025

@merrysa vystizne

luciaruz
15. jan 2025

Ja som nikdy nechcela dve. Necitim silnu matersku potrebu. A vadi mi, ze som nevyspata, nebaví ma ten denny program kolom do kola. Nepatrím medzi zeny, ktoré by sa pre deti aj rozdali a odkrojili si zo seba. Milujem svoju dcéru, ale absolvovať to cele druhy krat, ani omylom. Plus ked si predstavime, ako strasne je planeta preludnena...

petamich
15. jan 2025

Velmi podobne ako u @merrysa 🙂 a plus ja som si teda matersku a rodicovsku nejako extra neuzivala, deficit spanku, obdobie asocializacie (co pre mna ako extroverta bolo velmi narocne), nas vztah s manzelom bol zrazu uplne vedlajsi, lubim svoje dieta, je uplne uzasne ale aktualne mame presne tolko deti kolko sme chceli, obdbobie plienok mame za sebou a opat mame cas aj na ine veci, seba, jeden druheho...

sandra_kul
15. jan 2025

Môj syn bude mať v júni päť rokov. Stále počúvam otázky typu "No čo, kedy bude ďalšie?" Ja už na to ani nereagujem v podstate, pretože sama neviem, či chcem ďalšie. Som rada, že už máme také to prvotné nesamostatné obdobie za sebou, zatiaľ si to neviem predstaviť "podstúpiť" znovu. Možno neskôr budem hovoriť inak. Zatiaľ to však vidím takto.

zic
15. jan 2025

Autorka... a ake faktory posobia, ak sa niekto rozhodne mat viac deti?

ariannazara
15. jan 2025

Vždy som chcela len jedno dieťa aj ho mam. Cítim sa ze sme kompletný. Manzel by este jedno chcel, ale ja nie takže sme si to vydiskutovali a je s tým ôk. Som ešte relatívne mlada mam 32 tak možno ešte niekedy zmením názor ešte mam 3 roky 😂

saxana000
15. jan 2025

Nam sa dlho nedarilo tak sme sa zmierili s tym ze dcerka bude jedinacik mali sme to uz utrasene dcera samostatna.otehotnela som uplne necakane medzi babami je 8 rokov ale vobec nelutujem..pred dvoma rokmi som na otazku kedy bude druhe odpovedala nebude a teraz sa mi.tu plazi pod nohami 8 mesacny zlatusik. Mozno teraz tuzbu nemas ale to neznamena ze sa to nemize zmenit.

biba_18
15. jan 2025

ja som nechcela ani jedno. podarilo sa. druhé nepodarilo 🙂

hellwant
15. jan 2025

Nam sa druhe uz nepodarilo. Kedze sme mali prve, neriesili sme to velmi u doktorov. No a priroda zariadila, ze druhe nie.

mima172
15. jan 2025

Mám 1 dieťa. O 4 sme prišli a s posledným potratom odišli aj sily skúšať to ďalej. Čiže hoci by to možno už "vyšlo", tak strach z opaku je väčší ako túžba po druhom.

deti95060810
15. jan 2025

@zic prečo viac detí... lebo sme veriaci - neviem si predstaviť ísť na interupciu a jednoducho sa nám tak zadarilo... ja som z viac detí, mm z veľa detí.
ja som zas ten typ čo sa pre svoje deti až príliš moc obetuje...

lasona
15. jan 2025

@merrysa detto

stanulienkat
15. jan 2025

Chcela som jedno, mam jedno. Netlacil ma vek, ani financie. Zenu nerobi zenou to, kolko krat porodi. Nie kazdy tuzi menit plienky 10 rokov vkuse. Nezabudajme byt zeny, partnerky, manzelky.

h2
15. jan 2025

@deti95060810 Ja mám jedno dieťa a tiež si neviem predstaviť ísť na interrupciu.

mandzula
15. jan 2025

Nie som na to stvorena.

deti95060810
15. jan 2025

@h2 u nás sa už raz ani nedalo... len mi oznámila lekárka že som v 15 tt....

zic
15. jan 2025

@deti95060810 tak to je asi potom skor o tom, ze "musis" mat viac ako 1 🙂... Ja som otazku od autorky pochopil tak, ze kto sa ako rozhodoval, kolko chce mat deti vramci planovaneho rodicovstva... ja som len dal protiotazku, ze - filozoficky - naopak preco mat viac ako 1 dieta... Lebo ja si myslim, ze je to hlavne o "chceni / nastaveni" ... niekto chce mat 4 deti, lebo ho to naplna, niekto 1, niekto 0...
Tak ma zaujimalo, preco autorka riesi zrovna 1 vs hocake ine cislo 🙂

h2
15. jan 2025

@deti95060810 Ja som to napísala preto, aby bolo jasné, že ženy, ktoré chcú mať len 1 dieťa, nemajú len jedno preto, že po ňom už chodia s každým ďalším tehotenstvom na potrat. Ale preto, že sa snažia, aby k ďalšiemu tehotenstvu už nedošlo. Lebo napísala si to tak zvláštne, že vy máte viac detí, lebo by si nešla na interrupciu. Ako keby to bol jediný spôsob, ako nemať viac detí.

lizatko1009
15. jan 2025

nemam pocit, ze moje povolanie na tomto svete je matka, som extrovert, nebavi ma take nieco dlhodobo a mat dieta je starost na xy rokov, pokiaľ neskončí skoly a nezacne byť samostatne zarobkovy jedinec a v dnesnej dobe ak clovek chce dopriat-pomoct dietatu po kazdej stranke, tak zial bohu. Nevedela by som si teraz predstavit byt doma a ani to nechcem, vidím sa ako o 1,5 roka by som riesila jasle a sukromnu skolku za take ceny, ze radsej kazdy mesiac letenka, neviem a ani nechcem sa pre toto obetovat. Svoje dieta milujem a neviem to rozdelit. Zial... mozno este zmenim názor, ale necitim tu potrebu a desi ma aj moj vek a znova vychovavat minimálne do 65rokov.

ronie338
15. jan 2025

Dva potraty a psychika. Ja som rada ze som v pohode nastavena, dostala som sa cez to relatívne dobre, bála som sa ci to horšie nebude, najmä po tom druhom ale nie. Idem na vyšetrenia co sa stalo a prečo, možno zistíme ale necítim sa na to aby som to opäť podstúpila. Ďalšiu stratu by som už nedala. Po druhom mam 4 dňové okno, neviem ako som fungovala a som rada ze tu vtedy bola moja mama.

nafka0483
15. jan 2025

@deti95060810 Jednoducho sa nam tak zadarilo - to znie ako keby ste sa nechranili.
Kto sa pred tehotenstvom nechrani, tak ho v podstate svojim sposobom planuje.

ada_alica
15. jan 2025

Osud za mňa rozhodol, najskôr sa dlho nedarilo, potom sme sa rozviedli- nebolo s kým a teraz už nemám na to vek

Strana
z3