Prečo sa rozhodnúť pre jedno dieťa?
Ake faktory sposobili, ze mate jedno dieta a nie viac?
Vek a dohoda na jednom
3 dôvody prečo by som nechcel jedináčika:
1/ Jedináčik je vysoké riziko, že sa nikdy nemusíte dožiť vnúčat. Alebo sa niečo stane a nemusíte mať ani jedno dieťa
2/ Nie som nesmrteľný a nebudem tu navždy. Nechcem aby moje dieťa nemalo nikoho blízkeho až tu nebudem.
3/ Poznám viacero jedináčikov a všetky sú rozmaznané až hrôza lebo si myslia, že celý svet sa krúti len okolo nich.
@yosi Tlieskam ti 👏 Táto odpoveď úžasne padne tým z nás, ktoré máme jedináčika nedobrovoľne.
Mimochodom, poznám veľa dospelých, ktorí sú jedináčikovia a nesedí na nich ani jeden z uvedených bodov. Co sa týka dvojky, tak človek môže mať aj 5 súrodencov a nezaručí to dobré súdržné vzťahy.
U mna na 1 mieste vek - dlho sa nam nedarilo a roky utekali….potom sme sa chvilu este snazili aj o druhe ale bez uspechu….a proste po 40tke uz rodit nechcem, a to bude ochvilu, takze som vdacna za to 1 co mame 🙂
vzdy som vravela ze mam len jedny nervy a jedny nervy = jedno dieta ....ale mam dve deti 😂😂 len s velkym vekovym odstupom, cize dvoch jedinacikov
Nerozhodla, budem rada aj za to jedno 🤷
@yosi mám muža jedináčika a to sú pekné kecy. Vnúčatá nemá ani sused, ktorý má troch synov - je im presnejší alkohol. Môj muž má blízkych, má manželku a vyzenil veľkú súdržnu rodinu - ako bonus, kamarátov od decka. Naopak poznám priveľa súrodencov, čo sa spolu nebavia, lebo keď rodičia zavreli oči, povadili sa kvôli dedičstvu. K tomu poslednému aj škoda sa vyjadrovať, rozmaznaneho dospelého môžeš stretnúť aj vtedy, keď je to napríklad jediný syn medzi piatimi bababmi.
@michaela329 Písal som svoj názor a svoje skúsenosti
Som na Tom rovnako ako @merrysa , nam 1 dieta bohato staci. Uz od zaciatku sme si hovorili ze nam staci jedno dieta. Teraz mam 36, syn ma 17 a som rada ze je samostatny. Nemusim nic riesit a mozem ist s kludom do roboty, mat svoje konicky atd
@yosi sorry, my mame jedinacika a nie je absolutne rozmaznany. Ja som tiez jedinacik a rozmaznana som nikdy nebola 🙈
@yosi všetkých čo poznám sú úspešný mladý ľudia. Koľko ma súrodencov a nebaví sa s nimi roky, podľa mňa je to vyššia štatistika jak jedináčik co ostane sam. Nikto ti dnes nezaruci ze máš troch súrodencov nakoniec neostanes sam, takže o tom by sa dalo diskutovať.
@konikmodry111 jak ti fajneee taka mladá a uz take veľké dieta 😂 chcela by som 🤭ja mam 32 a moj krpec bude mať 6. Ale keby mal 14 yes 😍😂
@ariannazara ja stale hovorim ze sme sa lepsie rozhodnut nemohli, aj ked vela ludi len krutilo s hlavami ze uuu taka mlada a uz ma dieta 🙈 to som sa napocuvala. Ale teraz to uz chvala bohu nikto neriesi a mam svaty pokoj 😁
@ariannazara Ja som nikde o istote nepísal, písal som o štatisticky vyššej šanci.
@konikmodry111 Je to moja skúsenosť . Netvrdím, že je to tak u všetkých, a možno to tak je aj u teba, len to nevidíš. Ja to v tvojom prípade posúdiť neviem. Ale u tých čo to posúdiť viem, tak to takto je.
@kittykat22 Prečo niekto rieši peniaze v prípade vlastných detí? Ja hoci by som jedol raz do týždňa, ale dám prvé posledné aby moje deti dostali všetko čo potrebujú, aj keď ich je viac.
@yosi nie ze to nevidim, ja velmi dobre viem ako to u nas je. Ja som velmi skromny clovek a to ucime aj nase dieta. Takze rozmazany sme neni ani jeden z nas na 1000%. Manzel ma sestru. On rozmaznavany nebol nikdy, za to jeho sestra je az do dnes. Takze rozhodne neznamena jedinacik = rozmaznany. Pretoze aj clovek so surodencami moze byt rozmaznany. Mas divne zmyslanie 🤷♀️
@konikmodry111 Čo je na tom divné mať nejakú osobnú skúsenosť? Jedna naša známa má tiež jedináčika. Len kolo jeho riti lieta bo ,,on si zaslúži keď má len jeho" (jej slová) a vyrástol z neho taký smrad, že mi tečú nervy už keď je na dohľad.
@yosi zbytocne diskutujeme, ty mas svoju skusenost. Ja mam svoju
@konikmodry111 Ja ťa o ničom nepresviedčam, len prezentujem svoju skúsenosť, a preto nemá zmysel aby si sa hrala na urazenú.
@kittykat22 Takže druhé dieťa by ťa už finančne zruinovalo? To sú výhovorky... Kto chce, hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá dôvody.
My máme takmer 12-ročnú dcéru, a vyrastá ako jedináčik. V prvom tehotenstve preeklampsia, v druhom tiež, malý sa narodil 33+2 tt, náhle zomrel ako 5-týždňový. Do tretice som nechcela ísť do toho, pretože mi hrozilo, že by som neprežila. Bolo to pred ôsmimi rokmi, často sa stretávam s tým, prečo sme dcére nedopriali súrodenca, že by jej bolo veselšie. Pýtajú sa nás to skôr noví známi, ktorí netušia, čím sme si prešli. A nie je povinnosť mať viac deti, ani to nie je istota, že si súrodenci budú na 100 percent rozumieť…

Vždy som chcela jedno mne prvých 7-8 r ani neprišlo na um, že by som mala mať dve vystacili sme si samé.Potom som chvíľu uvažovala či nie druhé, ale som rada, že som sa na to nedala potom prišla puberta, Covid.Znova by som sa tak rozhodla práveže mne sa to, pokým bola malá zdalo lahsie a jednoduchšie ako roky potom