icon

Prečo sa rozhodnúť pre jedno dieťa?

15. jan 2025

Ake faktory sposobili, ze mate jedno dieta a nie viac?

luccija
15. jan 2025

Vždy som chcela jedno mne prvých 7-8 r ani neprišlo na um, že by som mala mať dve vystacili sme si samé.Potom som chvíľu uvažovala či nie druhé, ale som rada, že som sa na to nedala potom prišla puberta, Covid.Znova by som sa tak rozhodla práveže mne sa to, pokým bola malá zdalo lahsie a jednoduchšie ako roky potom

baskustek
15. jan 2025

@mima172 aj ti prišli na príčinu toľkých potratov?

rorino
15. jan 2025

Vek a dohoda na jednom

mima172
15. jan 2025

@baskustek Mysleli sme si, že áno, preto sme aj šli do posledného tehotenstva (mala som nastavenú liečbu vrátane fraxiparinu a hormónov), no aj to skončilo potratom. Takže zjavne je tam ešte niečo, no už to nechávame tak.

yosi
15. jan 2025

@sowhat To kto povedal, že Zem je preľudnená?

yosi
15. jan 2025

3 dôvody prečo by som nechcel jedináčika:

1/ Jedináčik je vysoké riziko, že sa nikdy nemusíte dožiť vnúčat. Alebo sa niečo stane a nemusíte mať ani jedno dieťa
2/ Nie som nesmrteľný a nebudem tu navždy. Nechcem aby moje dieťa nemalo nikoho blízkeho až tu nebudem.
3/ Poznám viacero jedináčikov a všetky sú rozmaznané až hrôza lebo si myslia, že celý svet sa krúti len okolo nich.

mima172
15. jan 2025

@yosi Tlieskam ti 👏 Táto odpoveď úžasne padne tým z nás, ktoré máme jedináčika nedobrovoľne.
Mimochodom, poznám veľa dospelých, ktorí sú jedináčikovia a nesedí na nich ani jeden z uvedených bodov. Co sa týka dvojky, tak človek môže mať aj 5 súrodencov a nezaručí to dobré súdržné vzťahy.

yosi
15. jan 2025

@mima172 Nechcel som nikoho uraziť. Keby to nešlo, tak to nejde a nejako by som sa s tým musel zmieriť. Ale rozhodne by som do toho nešiel dobrovoľne

tamvtme
15. jan 2025

U mna na 1 mieste vek - dlho sa nam nedarilo a roky utekali….potom sme sa chvilu este snazili aj o druhe ale bez uspechu….a proste po 40tke uz rodit nechcem, a to bude ochvilu, takze som vdacna za to 1 co mame 🙂

fairyy
15. jan 2025

vzdy som vravela ze mam len jedny nervy a jedny nervy = jedno dieta ....ale mam dve deti 😂😂 len s velkym vekovym odstupom, cize dvoch jedinacikov

michaela329
15. jan 2025

Nerozhodla, budem rada aj za to jedno 🤷

yosi
15. jan 2025

@fairyy Veľmi veľký vekový rozdiel tiež nie je dobrý. Mám bratranca čo má takmer 20 ročný odstup od sestry. Hovoril mi, že on takú chybu nikdy neurobí lebo si proste nerozumejú ani v dospelosti. Ako úplne cudzí ľudia

michaela329
15. jan 2025

@yosi mám muža jedináčika a to sú pekné kecy. Vnúčatá nemá ani sused, ktorý má troch synov - je im presnejší alkohol. Môj muž má blízkych, má manželku a vyzenil veľkú súdržnu rodinu - ako bonus, kamarátov od decka. Naopak poznám priveľa súrodencov, čo sa spolu nebavia, lebo keď rodičia zavreli oči, povadili sa kvôli dedičstvu. K tomu poslednému aj škoda sa vyjadrovať, rozmaznaneho dospelého môžeš stretnúť aj vtedy, keď je to napríklad jediný syn medzi piatimi bababmi.

fairyy
15. jan 2025

@yosi nevravim, ze je dobry 😊 druhe babo sa nam nedarilo... radsej som hladala vyhovorky preco mi to nevadi... nakoniec po vsetkych vysetreniach a diagnozach atd sa po vela rokoch konecne podarilo tesne predtym nez sme mali ist na ivf 😉 aj zazraky sa deju

yosi
15. jan 2025

@michaela329 Písal som svoj názor a svoje skúsenosti

konikmodry111
15. jan 2025

Som na Tom rovnako ako @merrysa , nam 1 dieta bohato staci. Uz od zaciatku sme si hovorili ze nam staci jedno dieta. Teraz mam 36, syn ma 17 a som rada ze je samostatny. Nemusim nic riesit a mozem ist s kludom do roboty, mat svoje konicky atd

konikmodry111
15. jan 2025

@yosi sorry, my mame jedinacika a nie je absolutne rozmaznany. Ja som tiez jedinacik a rozmaznana som nikdy nebola 🙈

ariannazara
15. jan 2025

@yosi všetkých čo poznám sú úspešný mladý ľudia. Koľko ma súrodencov a nebaví sa s nimi roky, podľa mňa je to vyššia štatistika jak jedináčik co ostane sam. Nikto ti dnes nezaruci ze máš troch súrodencov nakoniec neostanes sam, takže o tom by sa dalo diskutovať.

ariannazara
15. jan 2025

@konikmodry111 jak ti fajneee taka mladá a uz take veľké dieta 😂 chcela by som 🤭ja mam 32 a moj krpec bude mať 6. Ale keby mal 14 yes 😍😂

konikmodry111
15. jan 2025

@ariannazara ja stale hovorim ze sme sa lepsie rozhodnut nemohli, aj ked vela ludi len krutilo s hlavami ze uuu taka mlada a uz ma dieta 🙈 to som sa napocuvala. Ale teraz to uz chvala bohu nikto neriesi a mam svaty pokoj 😁

yosi
15. jan 2025

@ariannazara Ja som nikde o istote nepísal, písal som o štatisticky vyššej šanci.

@konikmodry111 Je to moja skúsenosť . Netvrdím, že je to tak u všetkých, a možno to tak je aj u teba, len to nevidíš. Ja to v tvojom prípade posúdiť neviem. Ale u tých čo to posúdiť viem, tak to takto je.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
yosi
15. jan 2025

@kittykat22 Prečo niekto rieši peniaze v prípade vlastných detí? Ja hoci by som jedol raz do týždňa, ale dám prvé posledné aby moje deti dostali všetko čo potrebujú, aj keď ich je viac.

konikmodry111
15. jan 2025

@yosi nie ze to nevidim, ja velmi dobre viem ako to u nas je. Ja som velmi skromny clovek a to ucime aj nase dieta. Takze rozmazany sme neni ani jeden z nas na 1000%. Manzel ma sestru. On rozmaznavany nebol nikdy, za to jeho sestra je az do dnes. Takze rozhodne neznamena jedinacik = rozmaznany. Pretoze aj clovek so surodencami moze byt rozmaznany. Mas divne zmyslanie 🤷‍♀️

yosi
15. jan 2025

@konikmodry111 Čo je na tom divné mať nejakú osobnú skúsenosť? Jedna naša známa má tiež jedináčika. Len kolo jeho riti lieta bo ,,on si zaslúži keď má len jeho" (jej slová) a vyrástol z neho taký smrad, že mi tečú nervy už keď je na dohľad.

konikmodry111
15. jan 2025

@yosi zbytocne diskutujeme, ty mas svoju skusenost. Ja mam svoju

yosi
15. jan 2025

@konikmodry111 Ja ťa o ničom nepresviedčam, len prezentujem svoju skúsenosť, a preto nemá zmysel aby si sa hrala na urazenú.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
yosi
15. jan 2025

@kittykat22 Takže druhé dieťa by ťa už finančne zruinovalo? To sú výhovorky... Kto chce, hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá dôvody.

mykaellle
15. jan 2025

My máme takmer 12-ročnú dcéru, a vyrastá ako jedináčik. V prvom tehotenstve preeklampsia, v druhom tiež, malý sa narodil 33+2 tt, náhle zomrel ako 5-týždňový. Do tretice som nechcela ísť do toho, pretože mi hrozilo, že by som neprežila. Bolo to pred ôsmimi rokmi, často sa stretávam s tým, prečo sme dcére nedopriali súrodenca, že by jej bolo veselšie. Pýtajú sa nás to skôr noví známi, ktorí netušia, čím sme si prešli. A nie je povinnosť mať viac deti, ani to nie je istota, že si súrodenci budú na 100 percent rozumieť…