icon

Prečo sa rozhodnúť pre jedno dieťa?

15. jan 2025

Ake faktory sposobili, ze mate jedno dieta a nie viac?

Strana
z3
petamich
15. jan 2025

@yosi ale pre co by som hladala sposoby alebo ktokolvek kto sa rozhodol mat nula alebo jedno 🙂 alebo dovody, nie som povinna sa pred nikym spovedat ani obhajovat. Su ludia, ktori skratka nechcu deti, chcu jedno, chcu tri, chcu pat, kazdeho osobna vec a nik nie je povinny hladat sposoby alebo dovody. Akekolvek dovody uz mas...pre mna zasa tvoje dovody su absurdne (aby si mal aspon 1 ks, vnucata a podobne...ved to je rovnako sebecke ako mat jedno dieta len z dovodu, aby som stale mala na znackove kabelky, aspon pre mna a napriek tomu je to tvoja vec, maj ich kolko chces)

bessie12
15. jan 2025

@yosi som jedináčik a teda rozmaznana nie som. To som mozno bola, ked som bola soplave decko. Ale bohuzial maminy sa už to nepýtam.
Už mám po 30tke, a tak budem rada, keď budem mat aspoň to jedno dieťa.
Co sa tyka smrti rodiča a následnej samoty, tak áno. Oficiálne už nemám rodinu, ale mám okolo seba ľudí, na ktorých sa môžem kedykoľvek spoľahnúť.

yosi
15. jan 2025

@petamich Ja len tvrdím, že to je výhovorka keď mi niekto povie, že dve deti by ho už finančne zruinovali. Proste povedz, že si sa tak rozhodla lebo sa ti nechce o deti starať alebo chceš chodiť radšej na dovolenky, ale netvrď mi, že peniaze v tomto hrajú prím

petamich
15. jan 2025

@yosi u niekoho to moze byt validny argument, u niekoho vyhovorka (ono zasa jedno dieta navyse nie je naklad vobec nie je pravda, obzvlast, ak by si napr. platil dve sukromne skolky, lebo dieta ti nevezmu do statnej, ....takze zasa niekto si to spocita, ze nechce zit na hranici financnych moznosti alebo ten druhy plat skratka potrebuju a nemozu si dovolit ist na rodicovsku...x dovodov a vobec to nemusi byt vyhovorka) 🙂

tetapetra
15. jan 2025

Chcela som tri, som šťastná aj za jedno.

nafka0483
15. jan 2025

@yosi Poznam ludi, ktori ledva zaplatia dietatu skolku. Napr u nas statna skolka 50€ + strava dalsich cca 40. Nosi najlacnejsie veci z pepca a pod., dovolenka ziadna, nejake kruzky, letny tabor mozno tak s odretymi usami.
Druhe dieta, materska, rodicak - to by realne nevyzili. Ale podla teba vyhovorky a pohodlie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zobaka
15. jan 2025

@nafka0483 presne, staci ist pozriet na stranku ludia ludom, donio, mnohopocetne rodiny a nemaju co do ust, neviem ako moze niekto napisat, ze su to vyhovorky, nie kazdy ma financie na viac deti, na druhej strane nie kazdy ma tuzbu na viac deti, niekedy je to aj suhrn oboch dovodov

yosi
15. jan 2025

@nafka0483 Ja viem koľko čo stojí. A každý z nás pozná nejaké extrémy, ale z extrémov nemožno urobiť hlavnú vzorku spoločnosti.

nafka0483
16. jan 2025

@yosi Ale toto nie je extrem. To je realita mnohych rodin. Este ak ziju v najme tak dovidenia. Chceli by dalsie dieta ale maju tolko rozumu ze vedie ze by proste nie je z coho.

Ale ano, jasne, ze su aj taki co uprednostnia pohodlie, ale nikde nie je nariadene ze musis mat deti viac. Pre niekoho je sj pohodlie validny dovod. A je to uplne ok. Tak ako ked ma niekto 5 deti. Ak to zvlada a nie su zanedbane a hladne, tak nech ma aj 10 ak chce.

Strana
z3