icon

Prečo ste sa rozhodli mať iba jedno dieťa?

5. okt 2025

Pytam sa na tie zeny, ktore MOZU mat, ale NECHCU viac deti.

Nepiste mi viacrodicky, ze naj darcek pre dieta je mat surodenca a podobne nazory. Dakujem.

Strana
z2
minenkaa
5. okt 2025

@anonym_autor peniaze

maddie1711
5. okt 2025

U nás to boli manželove zdravotne problémy.

anonym_d8c456
5. okt 2025

@anonym_autor diagnózy synové, peniaze

anonym_7fc125
5. okt 2025

@anonym_autor necítila som sa na druhé. Vnútorne som mala pocit že stačí jedno, teda stále aj mám.

laskonkaa1
5. okt 2025

Nie je na to špeciálny dôvod. Na dieťa sa človek musí cítiť a nemal by si ho "robiť" len za to, aby malo prvé dieťa parťáka, atď..

U nás to bolo presne takto. Necítili sme potrebu druhého dieťaťa ani jeden.

cyberk
5. okt 2025

lebo sa nas zivot naplnil uz tym jednym 🙂

anonym_54582e
5. okt 2025

@anonym_autor Pri viac detoch treba rozdelit cas a lasku medzi vsetky deti.

anonym_fd6a91
5. okt 2025

nezvladam ani to jedno

anonym_a37b95
5. okt 2025

Je ľahšie splniť potreby, sny a priania jednému, ako viacerým a najmä- nie som materinský typ . Všetko je tak, ako má byť.

anonym_145900
5. okt 2025

Na zaciatok - verim ze ked synak Bude mat 10 rokov dufam ze prestanu otazky kedy druhe . Milujem deti , mame vysnivaneho syna naozaj vysnivaneho. Milujeme ho a krasne nam jedno dietatko zapada do nasho zivota ako pracovne aj sukromne . Tak to staci . Ja mam 25 manzel 43 , sme otvoreni mozno druhemu ale takto nam to vyhovuje a do buducna aj bude. Ked si to zmyslim o 13 rokov stale budeme moct obaja a ked nie , tak uz mame dohodu ze ludom povieme ze manzel sa uz neciti na to vekovo😂 sme na jednej vlne. Najhorsie je ked jeden chce a druhy nie . Najlepsie ked je par za jeden nazor. Celkovo tomu jednemu vieme dat fakt ze vsetko vsetko co chce od vyletov po hracky oblecenie cestovanie .

anonym_925ee4
5. okt 2025
@anonym_54582e

@anonym_autor Pri viac detoch treba rozdelit cas a lasku medzi vsetky deti.

@anonym_54582e Láska sa nedelí,ale nasobí...

anonym_95ff18
5. okt 2025

Chcela som vzdy len jedno, no osud to zariadil inak a momentálne som v 12tt a stale to vstrebavam😉

anonym_a37b95
5. okt 2025
@anonym_925ee4

@anonym_925ee4 Ani to nie je zďaleka vždy pravidlom.Už som si veĺa krát vypočula smutné a zranené veĺké deti,ktoré cítili,že rodič preferuje viac jedno dieťa pred druhým, aj súrodenecké vzťahy to poznačí , následne aj vnúčatá od obĺúbenca sú lepšie a nie je to nejak ojedinelé.

anonym_623e85
5. okt 2025

pri dedičskom konaní to ocení.
mám viac detí ale možno skončím na starosť v ústave tak isto ako ten čo detí nemá žiadne.

anonym_925ee4
5. okt 2025
@anonym_a37b95

@anonym_925ee4 Ani to nie je zďaleka vždy pravidlom.Už som si veĺa krát vypočula smutné a zranené veĺké deti,ktoré cítili,že rodič preferuje viac jedno dieťa pred druhým, aj súrodenecké vzťahy to poznačí , následne aj vnúčatá od obĺúbenca sú lepšie a nie je to nejak ojedinelé.

@anonym_a37b95 Keby každý tak rozmýšľal tak ľudstvo vyhynie...Ja ich mám rada všetky a nikdy by som nechcela len jedináčika.Ale absolútne to neodsudzujem. Aj jedno v dnešnej dobe stačí.

anonym_4a96e5
5. okt 2025

@anonym_autor porod boli, v noci chcem spat, rada robim co ja chcem kedy chcem a som vdacna za jedno zdrave dieta, uz neriskujem.

anonym_a37b95
5. okt 2025
@anonym_925ee4

@anonym_a37b95 Keby každý tak rozmýšľal tak ľudstvo vyhynie...Ja ich mám rada všetky a nikdy by som nechcela len jedináčika.Ale absolútne to neodsudzujem. Aj jedno v dnešnej dobe stačí.

@anonym_925ee4 Máš recht,ale našťastie planéta je naopak preĺudnená a počet ĺudí stále rastie.Mne vyhovuje, že mám jedináčika a jemu tiež. Nech má každý toĺko detí,koĺko chce.

anonym_925ee4
5. okt 2025
@anonym_a37b95

@anonym_925ee4 Máš recht,ale našťastie planéta je naopak preĺudnená a počet ĺudí stále rastie.Mne vyhovuje, že mám jedináčika a jemu tiež. Nech má každý toĺko detí,koĺko chce.

@anonym_a37b95 Samozrejme nech má toľko každý ako chce..ale na Slovensku už robiť na dôchodky nebude mať kto.

anonym_54582e
5. okt 2025
@anonym_925ee4

@anonym_925ee4 Nie u kazdeho. Preto maju niektori 1 dieta.

merrysa
5. okt 2025

Psychicky ani fyzicky sa necítim na druhé dieťa, mám rada aj svoj komfort a nemienim cele roky robiť policajta dvom alebo viacerým večne sa hasteriacim deťom 😀 taktiež si neviem predstavit ten kolobeh chorob, raz jedno choré, raz druhé, alebo všetci naraz, keď nevieš ktoreho skôr ratovať…nie, ďakujem 😀 plus finančná stránka samozrejme.

anonym_605265
5. okt 2025
@anonym_925ee4

@anonym_925ee4 A co akoze, ze vyhynie ludstvo? To bude nejaka tragedia? Nemyslim si.

anonym_42b6ea
5. okt 2025
@anonym_925ee4

@anonym_a37b95 Samozrejme nech má toľko každý ako chce..ale na Slovensku už robiť na dôchodky nebude mať kto.

@anonym_925ee4 na Slovensku na dôchodky nebude mať kto robiť najmä z toho dôvodu, že veľa maldých ľudí odišlo a odchádza do zahraničia a tí, čo tam študujú. sa neplánujú vrátiť. A tiež si v dnešnej dobe a podmienkach, aké tu máme, asi každý tretie a ďalšie dieťa veľmi dobre rozmyslí.

anonym_6f9ef7
5. okt 2025

Mám 2 deti
Vybrala by som si však jedno, keby rozhodujem znova
Časové hľadisko
Peniaze
A moje nervy 😃

anonym_54582e
5. okt 2025
@anonym_6f9ef7

Mám 2 deti
Vybrala by som si však jedno, keby rozhodujem znova
Časové hľadisko
Peniaze
A moje nervy 😃

@anonym_6f9ef7 Prvykrat vidim, ze niekto ma odvahu to napisat.

anonym_ae1777
5. okt 2025

@anonym_autor teoreticky ďalšie dieťa mať môžem, ale mám isté chronické ochorenie, ktoré sa s pribúdajúcim vekom môže horšit, a nemienim riskovať, že nebudem mať energiu sa o dieťa starať. Je to obrovský fyzicky, psychicky a aj finančný nápor.... A som naozaj rada, že malá je už taká partacka aká je. Neviem si predstaviť zase celé noci nespat, potom naháňať dieta na odrážadle, atď atd

marianarem
5. okt 2025

@anonym_autor Vek a zdravie, na viac som sa necitila. Trochu ma to vsak mrzi, ze je len jeden.

anonym_63579d
5. okt 2025

Synova diagnoza. Ja som uz 8r nepretrzite doma. Do normalnej prace sa mozno nikdy nedostanem, som od zaciatku na rodicaku a teraz opatrovatelskom. Teraz to nejako davame, financne aj psychicky, za tie roky sa to nejak “upratalo”, narocne je to stale. Na druhe sa absolutne necitime obaja a ja uz tiez uplne najmladsia nie som (dodnes som sa normalne nevyspala, syn je stale rovnako v tomto nevyspytatelny ako ked bol batola)

anonym_fda9b7
5. okt 2025

@anonym_autor staci 1 dieta s ohladom na psychicke, fyzicke vycerpanie, financne ho chcem zabezpecit a dat mu vsetko, co budem povazovat za prinosne od jeho rozvijania, studia po dedicstvo (som jednorodic). A to najdolezitejsie splnila som si tuzbu zazit tehotenstvo, porod a mat dieta.

anonym_d1c97d
5. okt 2025

Rozhodla som sa pre zlý vzťah s partnerom a preto, že sa psychicky ani fyzicky necítim na druhé dieťa (keby som aj mala dobrého partnera).

rorino
5. okt 2025

@anonym_autor vek

Strana
z2