icon

Prečo sú ženy agresívnejšie na svoje deti?

31. aug 2024

Cim to podla vas je, ze zeny su agresivnejsie na svoje deti? V poslednej dobe dost casto vidim, ako matky biju svoje deti. Aj dnes som to zase videla. Matka vycapala svoju dceru po tvari. Nejdem sa vyjadrovat radsej k tomu co si o tom myslim. Ale muza som naozaj este nikdy nevidela, aby bil svoje dieta.

Strana
z2
tiika
1. sep 2024

@svetlonos veď o tom píšem: mám na mysli iné diskusie na tému fyzických trestov, násilia, tam si to tie mamičky, ktoré obcas capnu či udrú svoje dieťa nikdy nepripustia

luccija
1. sep 2024

Neviem čím to je asi preťaženostou?alebo bola bita aj ona?
Ja som dala facku dcére počas covidu v puberte jednu jedinú a bolo mi z toho psychicky zle čo som to spravila.Ja som dostala od otca facku raz v živote tiež v puberte a pamätám si to ako včera to poníženie a pocit hanby, zlosť.Nevidavam bit deti ani sa mi nepáči ako sa niektoré rozprávajú s deťmi, buď ticho, sem pod, lebo som povedala, si normálny?si sprostý?neviem ja som uzkostliva a takto sa nerozprávam.

morusha
1. sep 2024

@svetlonos Áno, ale spomínajú sa vždy v takýchto príspevkoch len s negatívnou konotáciou, tie opačné prípady sa už tak ochotne neuvádzajú ...vlastne skoro vôbec, max tak dodatočne ako reakcia napr. aj na poznámku podobnú tej mojej.

tiika
1. sep 2024

@morusha áno, pochopila si na čo narážam. Napriek všetkému som veľmi milo prekvapena odpoveďami, ktoré tu prevládajú. Konečne nejaká sebareflexia a vyjadrenie podstaty problému ohľadom použitia násilia pri výchove na MK, teším sa z toho👏

mira0611
1. sep 2024

Ahojte, aj ja si myslim, ze nase deti su uz podstatne menej bite ako predosla generacia.
Ja som nedostala casto, ale posluchala som, matka sa na mna pozrela a vedela som, ze je zle, byt ticho je mudrejsie.
Moj syn, 10x mu hovorim, neprovokuj, neodvravaj lebo ti vylepim uz jednu, uz vidi, ze mi rupnu nervy, kricim a aj tak pokracuje, az do tej chvile kym nedostane 2 po p.puli, ma uz 16 je o hlavu vyssi ako ja, aj sa utiahne, takze len spickami prstov ho niekedy zasiahnem, ale neciti hranicu!
Nechapem preco musi, ... ked mu pekne hovorim taku banalitu, ze vyloz prosim ten riad z umyvacky a on uz tento tyzden vylozil, preco ma on vylozit...
Ja mu na to, aj ja som uz tento tyzden 2x varila a nepytam sa preco ja varim, byvame tu dvaja, tak aspon toto sprav, ... a zacne...flegmatickym tonom odvravat...
Alebo neucil sa dostal 3. Hovorim mu, preco sa neucis? vecer s tebou prezriem tu slovencinu a preberme to spolu, on na to...on sa ucit nebude, nikto sa v triede neuci, ini rodicia sa nestaraju do deti, co sa ja donho staram...jemu je 3ka dobra...len ja chcem stale 1ku.
Tak ma nasral, aj hlas mi odosiel, ked som nanho kricala, ze nebudem chciet 1ku, ked on nebude chciet Nike jordan topanky, lebo vsak pre mna je dobra aj topanka z deichmanu, aj xiaomi je dobry telefon a ak nebude chciet iphone tak, aj mne bude dobra 3...
Proste oni nechcu povinnosti, nevedia kde su hranice a sem tam im popapuli neuskodi.
A citim sa po tom otrasne, ale proste nepoucitelny.
A pan Boh je mi svedkom, ze ked sa hadame aj ho posielam do izby, ale neide, proste stoji tam a odvrava...🤦‍♀️
Velakrat, mam pocit, ze tu facku potrebuje k pohode, potom je 3 mesiace pokoj.

tiika
2. sep 2024

@mira0611 autorka sa pýtala na porovnanie, prečo si ty agresívnejšia na deti než tvoj muž, resp. vo všeobecnosti vidi, že ženy častejšie než muži bijú svoje deti.

ema22270
2. sep 2024

Ja k tomu poviem tolko, ked vidim, ako sa niekto sprava zle k detom, uplne som z toho na nervy a hned by som im nieco povedala, ale teda ked moje deti robia zle, zvacsa nemam nervy a celkom dost kricim. Nechcem to tak robit, ale stane sa, aj po zadku obcas dostanu. Je to presne, ako to tu niekto pisal, ze zeny su pretazene a preto sa to deje. Kazdy si nieco naplanuje v hlave, len ta realita je niekde inde.

heln
2. sep 2024

nemyslim, ze su zeny v sucastnosti agresivnejsie na svoje deti ako v minulosti. nasa generacia upusta od telesnych trestov, nasa generacia bola bita varechami, remenmi, niekto viac, niekto menej. a starsie generacie, staci si precitat nejaku starsiu knihu zo zaciatku storocia, vyprask bol najlepsia vychovna metoda.
aj ked dnes su mnohe zeny pretazene a nezvladaju to, a niektori rodicia su skratka tyrani.

ema22270
2. sep 2024

Ale este doplnim, ze udriet dieta do tvare a po tvari, po hlave, to teda by sa fakt nemalo stavat nikdy. Radsej slabsiu na ten zadok, aj ked najlepsie neudriet vobec.

Strana
z2