icon

Predčasný pôrod, únava, pribratie

12. máj 2022

Mozno niekto povie nema problem vytvara problem, ale som bezradna. Pre niekoho by to boli mozno somariny ale mna to zoziera. Vsetko sa zacalo ked som necakane porodila synceka v 33tt ,40 dni sme boli v nemocnici. Po prichode domov stale place, asi koliky, reflex, nevieme, kojim ho, popri tom este odsavam, lebo je dost nauceny na flasu. Som velmi unavena. Manzel sa sice stara tiez ale chodi do prace a stale este nieco. Inak tu kde byvam nikoho nemam, a ti co tu su nemaju zaujem. Nic sa mi nedari... Myslela som ze po porode schudnem ako skoro kazda, no ja nie, mam vsetky kg a uz presli 3 mesiace a proste nic dole. Normalne si nemam co ani obliect a nemozem si to ist ani kupit lebo maly place. Uz sa hadame aj s manzelom nemilovali sme sa od vianoc. Nechyba mu to a ja mam tych 15 + vsetko je na nic. Som zufala, vadi mi aj neporiadok, snazim sa aspon vyprat a pustit mycku ale to vobec nestaci, casto ani nie je co jest, lebo nie je toho kto by to spravil a tak jem somariny.. Cokolvek mi poradte nech sa cela tato situacia zlepsi.. Uz som suca k lekarovi. Maly ma 3 mesiace

lamonita
12. máj 2022

Kašli na všetko a bud s malým! Venuj sa mu, jeho potrebám, bordel nerieš. Jedlo si objednaj. Na nákupy nech chodí muž, alebo nech je s malým a chod ty- vyvetrať sa. Oblecko si objednaj cez eshop. Len pár kúskov co ti momentálne sadnú a budeš sa cítiť dobre. Ved keď schudneš predáš 😉 hlavne ty musíš byť v pohode. Vysporiadana, spokojna, kľudná. Maly bude tiež a starý ešte viac😅

trgypadl
12. máj 2022

Ahoj, chem Ta len povzbudit, neboj bude to lepsie.aj u mna bol zaciatok narocnejsi, ale postupne sa to zlepsovalo. S babom si nájdeš rezim, bude dobre, posielam objatie. Zatial oddychuj, ked male buva... vsetko ostatné pocka💞

tosomja
12. máj 2022

Spí, keď spí maličký, daj ho do nosiča a choď sa prejsť, daj synčeka manželovi po práci, tu hodinu s ním vydrží a nech plače pri ňom a ty si choď nakúpiť. Alebo urob zoznam a príval ho mužovi do tašky do práce.
Možno sa teraz väčšina pousmeje, ako sme si každá hovorila, že budeme spať s deťmi keď aj oni a namiesto toho častokrát len pozeráme do blba, ale aspoň je ticho 😃
Ja teraz pri tretej už kašlem na upratovanie, niekedy aj dva dni mám hračky pod nohami, len s nohou posúvam, keď chcem prejsť. Ale tak nie som stroj.
Ty potrebuješ hodinu aspoň raz za týždeň byť sama. Veľmi to pomôže.

cimage
12. máj 2022

Hlavne si nevycitaj, ze nevaris, nenakupujes, neupratujes. Niekedy to pri detoch nie je mozne, ale casom to prejde. Jedlo si kludne objednaj, poznam par dievcat co to tak vyriesili. Ja mam doma vzdy ovocie po ruke, ked si nestiham nic pripravit, tak aspon schmatnem jablko, banan a vydrzim kym sa dostanem k normalnemu jedlu. Ja som 2mes po porode, asi 4kg+,ale brucho mam ako v 4mesiaci minimalne. Dufam, ze casom to dam dole. Chystam sa aj cvicit doma, neskor mozno nejake classy vo fitku ked mala trosku vyrastie.

autor
12. máj 2022

@cimage mozem sa spytat ake pvocie? Mam pocit ze mozem len jablko bez supky, hruska naduva, citrus nic, hrozbo naduva, jahody alergen, ok banan mozem.. S tym kojenim je to tak narocne :(

drzaopica
12. máj 2022

A už si skúšala či ho to naduva?Ja som jedla všetko a nic jej nebolo.Dolezite je, aby si mala navareny obed, alebo si objednávaj.

autor
12. máj 2022

@drzaopica no kedze ma tie koliky a brusko ho boli stale tak asi by som ani nezistila z coho.. :( ja sa snazim nejest nic co by mu este viac uskodilo

enoula
12. máj 2022

Musis upravit zmyslanie a psychiku...
Neviem odkial mas, ze vsetky zeny su 3mes po pôrode chude... Jasne, ze to nie je tak. Proste toto leto/obdobie budes taka aka si, svet sa nezruti..
Za dalsie, domácnosť, upratovanie, to pocka, to je vec, ktoru moze za teba urobit aj partner, ale ten nenakrmi dieta, nevyspi sa namiesto teba. na cas povol tempo v domácnosti, dieta raz dva vyrastie a navyse potrebuje spokojnu mamu..
A ta strava, potraviny objednaj online (tesco, delia, sladucke ovocie, dm drogerka a atd) vsetko dorucuju a je to super pomoc. Kľudne skusaj jest vsetko za radom, dieta vobec nemusi mat problem z tvojej stravy, budes sledovat ci bude reagovať. Mozno len tym, ze sa skor narodilo, tak ma ešte citlive brusko na vsetko..
Ak sa ti chce o strave pri dojčení citat,tu je to fajn zhrnute https://horecka.sk/dojcenie-a-strava-matky-myty...

autor
12. máj 2022

@enoula dakuje za rady... Tak s tym chudnutim nejak to tak prislo ze 10kg schudnes v nemocnici pri porode.. No ja som schudla 4 a 12 este mam..

loliku
13. máj 2022

Neboj nič chudnutie príde, si v strese možno aj preto nechudnes a za ďalšie ja pri prvom som nekojila a schudla som rýchlo, pri druhom som kojila a nič som nechudla, po pol roku som už mlieko nemala, čiže som kojit prestala a 7kil dole a nič som neurobila.... Viac žien pri kojeni nechudne. Možno je problém aj to ak si 3ti mesiac doma zatvorená....jasné že ti to lezie krkom, ale nezufaj je to len nejaké obdobie čo prejde

petra372016
13. máj 2022

Ach bože. Ked čítam čo niektoré píšu je mi zle. Ako môže na to kašľať. Je ženou. Samozrejme že musí sa venovať bábätku. Ale takto ju to postupne bude trápiť viac a viac. Ak ti neprekáža že sa nepoznáme kľudne mi napíš. Niečo také som zažila aj ja. Tak že ťa viem pochopiť. A kľudne môžeme pokecať. Držím palce.

cimage
13. máj 2022

Skus rozne ovocia a uvidis, mozno nebude skodit nic. Ja mam vynechat mliecne kvoli brusku, ale ja som po tyzdni na rastlinnych mliekach nevidela zmenu. Nemam pocit,ze ju trapi brusko, len ma aj 4dni bez kakania a z toho je nekludnejsia (kojene deti nemusia kakat aj tyzden). Zmena bola iba u mna, ze mi tie mlieka nechutili v kave, tak som sa vratila ku klasike. Drzim palce aby tie koliky presli co najskor.

autor
13. máj 2022

@cimage v kave? Ja som aj tu prestala pit, pihem len cistu vodu.. A aj tak nic z toho place dalej.

cimage
13. máj 2022

Ono je mozne, ze keby si bola len na cistej vode, tak aj tak by ju to brusko trapilo 😟

mimi16
13. máj 2022

Skúsila si rektálnu rúrku? Nám to pri najstaršej pomohlo veľmi.

ajka0207
13. máj 2022

Ak má kolíky stále, tak je dosť možné že keby jes úplne všetko tak by ju bolelo bruško aj tak. Nemá zmysel vyradiť všetko, keď to nemá výsledky. A väčšina zien nie je tri mesiace po pôrode na pôvodnej váhe. Za rok to bude oveľa lepšie, uvidíš.

katarinamamina
17. máj 2022

Ahoj, úplne ťa chápem, tiež by som niekedy najradšej odmontovala všetky zrkadlá. S kolikami ti veľmi neporadím, bábätko si tým musí skrátka prejsť. Trochu pomáhajú masáže s pupíkom alebo niečo podobné, cvičenie s nožičkami, nahrievanie bruška. Držím palce, nech toto náročné obdobie čoskoro prejde

lumame
21. máj 2022

Ahoj, len ma napadlo s tými kolikami... Ja mam tiež predčasne babo v 32tt.po troch týždňoch v nemocnici, konečne prišiel domov a katastrofa. Plač a krik nonstop, ziadne spanie 3 hodiny nehrozili. Tak ma napadlo, neberie tvoje dieťa železo maltofer? U nás zabralo až vysadenie tohto lieku a nahradenie ho sirupom narosan a odvtedy to je iné dieťa, pekne papa, spinka a keď je hore tak si obzerá v kľude svet okolo....

autor
21. máj 2022

@lumame ano berieme maltofer 2x4 kvapky

banalu
21. máj 2022

Ja som na tom bola nejak podobne, akurat mam muza na home office, takze trosku viac pomaha.
1. Kup si nosic - pridaj sa do skupiny na FB, nosime deti s laskou alebo si najdi poradkynu nosenia ta ti pomoze vybrat. Ak nemas moznost/nemozes nikam ist tak podla financii by som odporucila be lenka, sestrice a rischino nosice. Nastavis podla videii na youtube, pripadme sa odfotis a kocky na fb poradia co este doladit. Su to satkove nosice, realne ergonomicke, nie ten hnoj co sa predáva ako ergo a je to bohapusta klokanka, kde babo visi za genitalie 🤦‍♀️ osobne mam Sestrice bez skusania. Bol najdrahsi, ale nelutujem ani jedno jedine euro.
S malou som v nom varila/vysavala/zmyvala.. ona kludna a ja som sa mohla hybat ☺️
2. Niekedy deti placu, lebo placu, to musi len prejst, ale ak mas podozrenie na reflux tak sa vypytaj na gastro. U nas bol potvrdeny az v 6. mesiaci, lebo nikto ma nebral vazne a mala priberala, ale ja som jej zacala sama davat antirefluxne mlieko, lebo sa mi to nezdalo a malej to skoro okamzite zabralo. Mozes skusit zahustit MM s Nutritonom, ked davas cez flasu, ci to nepomoze. Ja som nemohla MM zahustovat, lebo som tolko do flase nevytiahla.
3. Chudnutie - pohyb, to ti najviac momentalne pomoze. Mne tiez ostalo xy kil a mordovala som sa 6 mesiacov a ani gram dole. Uz som bola zufala a bola som v zacarovanom kruhu - cvicit som aj vladala, no v noci som zaspavala pri krmeni a mala niekolkokrat tahala flasu na prazdno 🤦‍♀️ tak som s tym sekla. Stiahla som si kaloricke tabulky a zacala som sa drzat do 2000 kcal. Pri mojej vahe palim len sedenim na riti viac ako 2000 kcal. A konecne prvykrat od 6sto nedelia sa vaha pohla smerom dole. Ale chodime aj na hodinu-dve na prechadzku denne a vyberam si zamerne trasy do kopca.
Drzim palce 👍

lumame
21. máj 2022

Nooo tak to nieje kolika... My sme to mali rovnaké, krik, plač, pučenie nonstop. Pomohlo ho prestat brat a dieťa je ako vymenené

tatisna
21. máj 2022

Neboj sa,dá sa zvyknúť aj na neustále nevyspatie. Dieťatko je veľká motivácia. Ide leto,bude to lepšie. Muž sa bude zlostit tak či tak, aspoň sa ukáže v krízovej situácii. Snáď sa uvedomí ... Treba ho nechať s dieťaťom na víkend...