Prehnaná starostlivosť otcov: Dieťa alebo úzkosť?
Máme jedno dieťa, čoskoro bude mať 4r chlapec. Muž ho chráni pred všetkým, nič mu nedovolí vyliezť skákať a podobne kde by si mohol ublížiť. Keď zakasle už začína čo mu je ideme k doktorovi. Prvý rok chodil do škôlky, býval často chorý kaslal alebo soplil. Muž to zle znášal, bol z toho celý hotový. Dnes sme chceli ísť do mesta osláviť si koniec školskeho roka. Lenže syncek je unavený sťažoval sa že ho bolí hlava a cez deň nespal. Tak si ľahol do postele. Muž zase ideme na pohotovosť vyšetriť ho. On chce aby syn skákal behal a vymýšľal aby bol zdravý. Nezvláda keď mu niečo je, má potom blbé reči. Aj teraz povedal prečo som sa nepýtala učiteľky ako mu bolo v škôlke, prečo sa oňho nezaujímam. Nepýtam sa každý deň čo robil v škôlke, väčšinou učiteľka povie keď niečo sa stane. Malý zaspal je trochu teplý na čele no horúčku nemá. Uvidíme či je len unavený alebo niečo naňho lezie. No nechápem mužove reči, aj vaši takto preháňajú?
A ty si nevies s muzom spravit poriadok? Aj keby dostal hned dnes horucku, tak naco na pohotovost? Ved pozriem do hrdla, ci to nie je angina, dam paralen a cakam, ake priznaky sa objavia. Prve 2 dni ti ani crp vela nenapovie. Anginu spoznas podla bodkovanych mandli, vtedy treba zajst na lspp po atb.
Tvoj muž je hypochonder.
Nie, moj muz taky nie je. To skor ja prehanam, co sa tyka zdravia deti. Ale na tvojho muza sa nechytam ani omylom.
Toto fakt zavana hypochondriou.
@nika3136 Ani ja nechodím na pohotovosť s každou maličkostou, ja som len v šoku ako to muž všetko prežíva a tie jeho reči okolo toho.
@dadis Čo mám naňho nakricat? Ja mu poviem svoj názor alebo vysvetľujem nech nerobí z komára somára no bezvýznamne. Ešte mi povie že mal si zobrať za ženu doktorku a nie mňa.
@januska12323 Čo je hypochonder?
Hypochondria je prehnaný strach z chorôb a narušenia zdravia
No a k otázke, nie, ani muž, ani ja takto neprezivame choroby detí. Mám dve a zbláznili by sme sa, keby s každou maličkostou sme mali behať k lekárovi.
Keď majú teplotu, ci sople, kašeľ, alebo ich bolí brucho ci hlava, tak počkám, co sa z toho vykľuje, pripadne hneď podľa stavu dám lieky a keď neprejde, pripadne sa to zhorší, tak potom kontaktujem doktorku.
Deti proste bývajú častejšie choré, to je normálne, keďže nemajú ešte úplne vyvinutý imunitný systém ako dospelí
@jaskolka Ja robím to isté ako píšeš keď ho niečo bolí čakám čo z toho sa vykľuje a potom nasadím lieky alebo volám doktorke. Len muž stále že dieťa nesmie byť choré nesmie ho nič bolieť.
Ešte mi povie že mal si zobrať za ženu doktorku a nie mňa - zbalila by som mu veci a poslala preč. Nech si rozmyslí, čo chce. Môže podať žiadosť o rozvod a nájsť si lekárku. Alebo môže začať byť normálny a potom sa vrátiť. Ak to sám nevie, nech mu pomôže psychológ s touto hypochondriou. Nenechala by som ho, aby stresoval mňa aj moje dieťa.
Problem je, ze tvoj muz si ta nevazi a zo svojho syna si spravil modlu. To mu nevies dohovorit?
Máte viac než jedno dieťa?
Ak nie, môže to byť tým že syn pre neho všetkým.
Neprehana, ale tiež mi povie, nech idem s deťmi k lekárke, nech im dá lieky a nech neexperimentujem. Niekedy ma pravdu.
Syn nech pije vodu, to je unavený z toho tepla. Zajtra bude dobre. 😊 S manželom si zahrajte piškvorky kým on spi 😁
Nie a pri našom životnom štýle a spôsobe výchove by taký ani nemohol byť. Zbláznil by sa
Po x rokoch a 4 detoch, nie, neprehanam. Ale je to na nervy, neviem, co by robil, kebyze ma tie deti 4...🙃. To k nim patri. Horuckuju mi teraz 3 zo 4 a jedno sice uz prestalo, ale sa vyhadzalo, jedno z nich zvracia. Mozno budu aj dalsie. Nuz...
@lenkakravcova Máme jedno dieťa.
Veľmi mu škodi tým, že mu nedovolí skákať niekde vyliezt.Potom bude dieťa uzkostlive ako tvoj muž.
Vôbec nie. Ja som ta bojazlivejsia. Moje deti sa neboja zvierat, ani hmyzu, skáču z neskutočných výšok a od 2r sa vyšplhajú na strom, plot a podobne.. o nábytku ani nepíšem… ;D Mávam infarktov stavy pravidelne.
@autorka
A viac detí nechcete?
v druhej vete píšeš, že muž synovi nedovolí nikam vyliezť, behať atď, kúsok ďalej zas, že "on chce, aby syn skákal, behal a vymýšľal", tak ako je to vlastne? Je tvoj muž úzkostlivý bojko alebo len hypochonder ohľadom synovho zdravia? Snaž sa ho urýchlene upratať, lebo chudák syn bude mať veľmi ťažké detstvo, o pár rokov bude chcieť chodiť sám von s chalanmi a odtiaľ sa vráti často odretý alebo prechladnutý, a ten cirkus, čo ho od "starostlivého" tatka doma čaká, resp. ešte horšie, nikam ho nepustí...
Nie, tiež mame skoro 4 rocne ale dievca a muž je zase salamista-myslim tak ze keď je chorá boji sa o ňu ale nehysterci (minule mala teploty 40 tak to som už bola aj ja v strese a on to bral s chladnou hlavou ze bude v poriadku) ale také ze spadne,udrie sa a tak to len kukne, opráši kolená a ide sa ďalej. Tvoj muž to podľa mňa strašne preháňa. Ja sa tiež učiteľky nepýtam každý deň ako prebiehal deň, o tom sa rozprávam s dcérou na prechádzke cestou zo škôlky ze ako ma mala,čo jedla s kým a čím sa hrala atď. a ja to už len večer zreferujem manželovi. Keď na ňu niečo lezie tak počkáme deň, dva ze co sa z toho vykľuje a potom postupujeme ďalej.
@lenkakravcova Zatiaľ nie.
@danica2711 Veď nedovolí mu nikam vyliezť ani behať, ale keď vidí že není ok že asi bude chorý tak hovorí že radšej nech behá a vymýšľa len aby nebol chorý. Lebo keď vymýšľa vie že je zdravý.
Ono ho to prejde po ďalších dvoch deťoch. Má príliš veľa času na blbosti.
Bože chudák dieťa,bude z neho malé nemohlo ak tvoj muž bude mať takýto prístup.vidim deti ktoré nesmú na previezli,trampolínu do bazénu aké sú nemohla a hlavne u chlapcov to vidno.Daj ho aspoň na Judo,nech je svižný a pohyblivý.
No muža nerieš asi už,on sa nezmení ma hypoxhondruhiu,alebo sa moc boji bežných ochorení,možno je takýto odjakživa len teraz to vidíš.
On v živote nebol chorí,ani sa nikde neudrel,ani nespadol,ani nikde neliezol?Trošku mu asi preplo z toho otcovstva.Skus sa dohodnúť so synovoy pediatrickou,nech mu pri najbližšej chorobe prehovorí do duše.Tazkp radiť ,keď je taký pako.
@rorino Bol chorý keď kaslal a soplil aj udrel sa mal modrinu, tiež to muž zle znášal. Pohovoriť s pediatrickou, muž ani nevie koho má malý doktorku.
To vážne?Tak nabudúce ,keď malý zakasle,lokne ho s malým pošlú ty,keď je taký "starostlivý",nech si to užije.Nemyslim to v zlom,ale hra sa na uzkostliveho očká a ani nevie,kto je doktorka jeho dieťaťa?
Tvoj manzel nieje muz ale zena. Mam rad svoje deti ale prave otec ma byt vzorom pre deti, skusit nieco nove, sportove, trochu adrenalinove (pre deti). Aby syn mal v nom muzsky vzor. V tvojom pripade z neho spraví hypochondra.

Nie. Neprehanam to takto ani ja, ani muz. Bojime sa o svoje deti ale a rozumom a neletime na pohotovost s kazdou bolestou hlavy