icon

Prijímanie kritiky od kamarátky po narodení dieťaťa

1. aug 2024

Ahojte.
Prisla som sa sem kus vykecat a podebatovať.Mam male 2 dievčatko,som na nu sama.Som prvorodička,takze viacmenej všetko som sa ucila za pochodu,aj sa učím.Je to úplne iny život,vsak to poznáte 🙂Radosti,sj starosti.
Mám kamarátku, dlhodobo som si myslela ze najlepšiu.V poslednej dobe,ma však poucuje,kritizuje.Nie ze by som nevedela prijať kritiku,ale vzdy to končí tym,ze ona by to vedela a urobila lepšie.
Teraz je tehotná,cca o mesiac rodí.Tiez bude mať prvé dieťa.
Uvediem pár príkladov: ked bola dcérka malinká - daj jej do mlieka krupice medzi prsty, zaspí.Nedavaj jej cumel.Nechaj ju vyrevat.Natri jej ďasná slivovicou ( keď sa jej začali predierať zúbky) Zavinuj ju,preto ti nespí.Ako to ze ti ešte nespí?Nedavaj jej take hryzatko....atd atd....🙄Brala som to tak jednym uchom dnu ,druhym von.Vcera vsak ma trošku zranila citovo.Volali sme si cez videohovor a zhrozila sa,ze v obývačke su vsade hračky,ze som malej davala ja papať polievku s rezancami a ze nepapala sama.Rozpravali sme sa a z nej vyhŕklo: Boháča to mas taký bordel???A preco si jak knedľa?Vsak sme si povedali, že az raz budeme mamičky,tak budeme sa zdravo stravovať, cvičiť.No ja teda budem! Ja to budem mať inak.Moje decko bude samé jesť, odkladať si hračky,položím do postieľky,zhasnem a spať....
Plus ine take situácie ako to bude mať ona....
Priznam sa,,ze som po telefonáte s ňou hneď upratala a ostala som smutná...asi to nezvladam celé...😔
Mate

Strana
z3
autor
1. aug 2024

Poznáte,alebo zazili ste takú skúsenosť,ze takéto mamičky s ideálnymi predstavami zmenili názor?Cibozaj nic nezvladam ?😔

crazy_cat_lady
1. aug 2024

:D uvidis, ci bude kamoska taka hrdinka aj ked sa jej narodi dieta, ci jej to pojde presne podla toho, ako ona hovori :D prosim ta, nic si z toho nerob, zvladas to super, ono o dieta sa starat je zahul ked su pritomni obaja rodicia, nieto len jeden 🙂 takze hlavu hore a jednym uchom dnu, druhym von 🙂 aj ked na tvojom mieste by som jej asi nato nieco povedala :D a ked by sa to opakovalo, tak by som ju za kamaratku nechcela, takto sa totiz kamoska nesprava 🙂

beata_k
1. aug 2024

Neboj, realita ju prefacka z kazdej strany 😄

jaskolka
1. aug 2024

Zobudí sa kamoška o mesiac do reality 😆😆

mila23
1. aug 2024

neboj, ona este uvidi....ano, mozno bude mat take dieta, ktore bude splnat tieto jej predstavy a zaspi na povel...ale vacsina deti taka nie je....

tropkica
1. aug 2024

aka naivna predstava 😀

lucia13022023
1. aug 2024

Z toho co si napísala, nič nerobíš zle. Aj ja som mala predstavy pred dieťaťom a aj v tehotenstve. Realita ale bola ina. A ak sa aj stane, že jej dieťa bude dobrý spáč, dobrý jedák, ona sa bude stíhať maľovať, cvičiť, dobre jest, upratovať, ty sa absolútne nemusíš za nič cítiť zle. Hlavne sa neporovanaj s nou a ani s jej dieťaťom tvoje.

lossless
1. aug 2024

Kazdy v okoli mal nejaku a ano casto skreslenu predstavu a s narodenim dietata zistil ako to naozaj je, nic si z toho nerob. Skus jej na tie reci povedat len nieco v zmysle ano takto to mame, takto nam to vyhovuje

autor
1. aug 2024

Ona úplne " otvárala" oči,,ked som jej vravela ze som unavená,ze mala zle spáva...ze mi hrozne chýba spánok.....Ze ci je normalne ze mi 2 ročná skáče po hlave????

monicazbb
1. aug 2024

Panebože , odstrihni ju do aspon doby kym sa jej mozog nevrati do pôvodného stavu. Že dieťa vyplakať??? Slivovica na zuby?? ...otvára sa mi nožik vo vrecku.

luccija
1. aug 2024

Jedným uchom dnu, druhým von.Nic si z toho nerob také "kamarátky" sú najhoršie.Pride čas, kedy pochopí len ty budeš mať viac empatie a nebudeš mať potrebu byť sarkastická.

zd582uo
1. aug 2024

Len čítanie tvojej skúsenosti má vytočilo, nie to zažiť takú "kamarátku" naživo... Tiež som mala jednu, ktorá mi aktívne komentovala všetko, bola plná nevyžiadaných rád, aj keď sama bola bezdetná. Teraz má malé bábätko, ideály jej padli v priebehu prvých týždňov 🙄 Ale keby sa ich aj držala, čo sa fakt dá len pri katalógovom dieťati a pomoci z každej strany, je to úplne jedno, nikto nemá právo súdiť ťa ako matku, pokiaľ samozrejme vedome neubližuješ dieťaťu, čo zjavne nerobíš. Hlavu hore, nemáš si čo vyčítať a dobre zváž, či necháš druhých, aby ti robili neoprávnené výčitky, hoci pod zásterkou kamarátstva.

deti95060810
1. aug 2024

po vete "Prečo si jak knedľa " by som celý hovor okamžite prerušila a asi tak skoro ani neobnovila...
pani dokonalá raz padne na h*bu ...

autor
1. aug 2024

@monicazbb nic som z toho neurobila,to tu pisem čestne.😃🙈Len som si to vypočula.Ona ma proste takú predstavu, že tá materska je idylické obdobie,kde vserko pôjde podla nej+ je doma a dostane materskú.Ze život gombicka.🥰

alabama0011
1. aug 2024

Verim, ze sa uz tesis, ked jej pripomenies po porode “a ja som myslela, ze to budes mat inak” 🙂))

culienka
1. aug 2024

Ja neviem, ale môže sa stať, že nezmenia, lebo zrovna ich dieťa bude dobre spať, dobre jesť, bude bezproblémové a zahrá sa aj samo. A takéto potom bývajú ešte horšie, lebo si myslia ze keď majú nenáročné dieťa že je to len a len ich zásluha.
A čo teraz jej máš priať aby jej dieťa bolo náročné nech si to vytrpi a pochopí??? Ja som sa takýmto dokonalým mamičkám vyhýbala lebo mi to nerobilo dobre a odporúčam to aj tebe 😍

autor
1. aug 2024

@alabama0011 neviem ci chcem byť taka škodoradostna😁🙈🙈Ale chapem ako to myslíš

autor
1. aug 2024

@culienka áno, preto píšem,ze som si dlhodobo nyslela ze je to najlepšia kamoška...bude však lepšie sa kus odstrihnúť,nech si žije v kľude svoj život a my tiež.

haley7897
1. aug 2024

Matka teoretička. How cute 🤗🤣🤣🤣
A pre budúcnosť, odpoveď na takéto komentáre je : "mmnhm", alebo "okay"

kitycat
1. aug 2024

Vidis a stacilo by povedat, ze miesto upratovania varis, hrate sa a ste von 🤔
Alebo ty si nechavas srat na hlavicku a este aj videohovor, to ako na co? 🤔

Osprostievas z toho a ak si ty spokojna tak jej povedz nech ti je kamaratka a nie kriticka. Dufam, ze vybavu si kupuje a nie ze jej to das

kristinka92
1. aug 2024

aj ja som si myslela ako bezdetna že čo tie matky na materskej toľko robia, že ja budem mat okna umyté,dlážky vyleštené, dieťa bude jak med 😂😂😂no a potom prišla realita 🤣🙈 bomba medzi oči.
:D neber si to vôbec osobne, ju to ešte len čaká…

ukgirls
1. aug 2024

kazda sme mali krasnu predstavu o materstve .. hormony nevysatost a doeta vsetko zmenili ... kamaratku dalej ber jednym uchom dnu a druhym von .. ved ona pochopi ako to je .. mozno bude mat stastie a dieta co prespi a bude kludne ,bude krasne kojene a ona bud ako z reklamy .. ale ta sanca je naozaj mala ale na to musi prist sama .. ak ju mas rada len tisko pozoruj jej premenu a bud jej oporou ak ti bude plakat na rameni

autor
1. aug 2024

Ešte trochu doplním len pre taky jasnejsi obraz.Podla nej nemám dávať malej kadejaké hračky,lebo su to blbosti ktoré ju nerozvijaju.Ona mi odporúča montessori hračky.Ona sama už má všetko pokupene co sa tohto týka.Ja na to nemám 🥴A momentálne sme v období ze moju malú bavia hrnce, varešky,kocky stavať,vonku sme veľa na ihrisku.😃

julie19
1. aug 2024

😂😂😂 to boli krásne predstavy pred materskou ako budem cvičiť, ako budem chodiť kočíkovať s kavičkou v ruke a pri tom budem pracovať z domu 😂😂 no nič … držme jej palce že by sa jej aspoň niečo z toho vyplnilo 🤞😅 … ja som mala prvé dieťa skvele, spala celú noc, milovala kočík, vedela sa sama zahrať a aj tak som väčšinu času padala na hubu a nič nestíhala 🤷‍♀️ ju realita zobudí neboj, každá mame s deťmi iné starosti, jedna je nevyspata, druha depkuje z kojenia, tretia stráca nervy pri neustálom hluku a upratovaní hračiek akože úprimne nepoznam ženu/matku čo by nemala jediný problém, za to takých čo bojujú o prežitie kazdy deň takých poznám kopec 😅

haley7897
1. aug 2024

Neviem co je viac montessori ako hrnce a varešky. Montessori nemusí stáť veľa peňazí.

autor
1. aug 2024

@kitycat joj kdeže...ona musi mať vsetko nové.Ona použité svojmu dieťaťu dávať nebude.To som ani nenukala,ani nic podobné.

blaazi
1. aug 2024

Ved to mas doma montessori ako vysite ;) dieta ma zit kazdodenny zivot a robit aktivithy bezneho zivota _ presypanie, prelievanie, lestenie, prevliekanie, trening rovnovahy chodenim po ciare, atd. to je montessori.tie tzv. monte hracky su casto viac biznis ako montessori, lebo nazov predava.

monicazbb
1. aug 2024

Zavolaj jej tyžden po jej porode online hovor a nastylovana s otazkou, že čoooo, super žeeee ? 😀😀😀😀

xsuzannex
1. aug 2024

Povedz jej ze si o tom pokecate ked bude mat dieta aj ona 🙂 dovtedy nech sa tejto teme vyhyba..
Moja kamoska to pochopila ked sa mi snazila davat rozumy ako na moje autisticke dieta.. vravim ok, pod a predved mi to,rada sa necham poucit.. odvtedy mi uz "neradila"

autor
1. aug 2024

@kitycat povedala som ,ze ja to robim tak, že večer si všetko upracem a cez den nech sa mala hrá.Vsak sme len dve.Ze ja mam na to taký svoj systém.A zas bolo ze ona by to mala inak....atd atd...

Strana
z3