icon

Režim pri dvoch malých deťoch

marcelka321
9. aug 2021

Ahojte 🙂 Momentálne som v 29tt a koncom októbra príde do našej domácnosti malý prírastok 🙂 Mám už syna, ktorý má tri roky, čiže prechádzam z materskej na materskú. Syna mi do škôlky nezobrali, skúšala som aj po okolí. Z toho dôvodu mám trošku obavy, ako to všetko zvládnem, pri malom bábätku a trojročnom synovi + domácnosť 🙂 Zaujímali by ma Vaše skúsenosti alebo nejaké rady, ak ste boli v podobnej situácii 🙂

Strana
z2
mayast
11. aug 2021

@marcelka321 ja som mala presne tieto isté pocity. Co bude ako bude ako to zvládnem.
Ale teraz viem ze je zbytočne sa stresovať dopredu co bude a ako bude.
Manžel tiež pracoval 12hod., syn je tiež maxi náročný skoro vo všetkom a pri všetkom a trvá to doteraz ma už 5r, je celkom hlučný co som vyriešila bielym šumom (pri prvom dieťati som biely šum vnimala ako absolútnu hlúposť a teraz je to topka, dcéra 2r si ho sama vypýta na spanie🤭), tiež sme na vsetko sami rodina je ďaleko.
Boli dni ked sme plakali všetci traja a boli dni keď to bolo maximálne ideálne a tešila sa ze som s nimi sama a mam svoj zabehnutý režim. Chodili sme vela von staršie dieťa sa prehrá, pripadne je s kamošmi a malinkému sa bude lepšie spinkať na čerstvom vzduchu. Upratovanie počká, navarila som vždy aj na 2dni, občas som navarila aj do mrazničky co bola mnohokrát veľká pomoc, moje kamošky varia večer keď deti zaspia (to ja už nedávam 🤣)
A so skolkou u nás to bolo tak ze sice ho prijali ale v jednom kuse bol chorý tak som ho dávala málo nestálo mi to za to mať ho chorého doma.
Boli aj maxi vtipné chvíľky ked sme si kamoskami dvojmatkami pisali, že ako sa majú. Tak jedna že celkom dobre no dnes som si stiahla len jednu nohu oholiť 🤣.
Bez humoru to nepôjde. Nad veľa vecí sa treba povzniesť a veľa vecí riešiť netreba a bude lepšie. 👍
Držím palce a ozaj sa teraz netreba zaťažovať je to zbytočne druhé dieťa môže byť úplný kluďas ako to moje 😉 hlavne nech vám zdravíčko slúži

marcelka321
autor
12. aug 2021

@mayast ďakujem pekne za radu 😊 áno s tým hlukom je aj u nás problém 😄 hlavne mu nemôžem vysvetliť aby bol aj tichšie keď partner spáva po nočnej. Jedno šťastie že je momentálne vonku pekne tak sme stále tam 😄 o bielom šume som počula. Je to nieco ako zvuky, ktoré dieťa počulo v brušku? 🙂

mayast
12. aug 2021

@marcelka321 áno mali by to byť približné zvuky ktoré dieťa pocuje v brušku. Vraj to funguje len do 6m dieťaťa no moja má 2,5r a vždy si to pýta zaspí do 10minut 🤭 Ja keď idem občas poobede spať s malou a toto sumi tak sa vôbec neviem prebrať je to celkom sranda aj manžel si to pochvaľoval že konecne sa vyspal 🤣🤣🤣. Škoda, že som tym opovrhla pri synovi mozno by bol väčší spachtos a nevnímal by tak okolité zvuky. Napr. uz 2den vrtaju vedľa v bytovke a mala si spokojne spí 🤭

marcelka321
autor
12. aug 2021

@mayast tak na tom asi niečo bude 😄 ďakujem za tip, stojí zato o tom porozmýšľať, keď máte osobne pozitívne skúsenosti 😄

misinka0611
13. aug 2021

Ja mam 2 mesacne babatko a syna, skoro 4 roky. Do skolky nechodí a dá sa to. Su horsie aj lepsie dni. Nezamyslaj sa nad tym velmi. Nejak si to zorganizuješ.

marcelka321
autor
13. aug 2021

@misinka0611 ja už by som bola aj rada kebyže to tu je, lebo už som v takom štádiu, že sa ani vyspať riadne nemôžem a to mám pred sebou ešte 10 týždňovú do pôrodu 😄

Strana
z2