icon

Sebecká mama

sosanna88
22. máj 2014

...samozrejme, ze pre svoje dieta spravim mozne aj nemozne....
ale zrovinka mam taku pochmurnu naladu, tak sa potrebujem vyzalovat volakde🙂
mali sme pekny den, boli sme pri vode, manzel troska rybarci, skratka pohoda-jahoda ako sa patri...samozrejme ja som cely cas lietala za malou,uz to ze aaaaaaabsolutne neposedi a neposlucha, to uz beriem ako sucast tohoto obdobia (ma 16m.), ale skratka prisli sme tam o takej 16tej a o 19tej sme uz trielili domov lebo uz bola unavena ako fras....pritom poobede mi spala 3hodiny (11.30-14.30)....ako niektore by mi zavideli, ona bezne ide spat o tej 19-19:30 a spi do 7mej...ale proste ide leto, pekne pocasie....manzel sa tam samozrejme vratil, tam si sedka, relaxuje a ja sa tu stazujem...
a takto to je vzdy....kazdy vecer, uz 16mes. sa ponahlame odvsadial o 18tej domov lebo mala nevydrzi....tym ze je taka aktivna, tak sa rychlo unavi...niekedy mi to pride strasne obmedzujuce, stale sa jej prisposobovat a chyba mi cas ked som mohla co som chcela a kedy som chcela....a hlavne takto v lete to na mna dolahne. minule leto bol cisty otras, teraz je to kapanek lepsie, buduce hadam bude uz super...aj s malou🙂
niekedy citim proste take, ze pomoooooooooooooc kde som ja?stale sa len prisposobujem malej a teda najmä jej rezimu. skratka viac jak do 19 mi nevydrzi a to uz je hotova...
len mi nezacnite nadavat 🙂 viem ze mala ma skvely rezim ale pre mna uz dost obmedzujuci...tak skoro stale odvsadial utekat...fnuk

bubelko
22. máj 2014

@sosanna88 to je ako moj mladsi, ked bol kocik v polohe lezmo, tak reval ako tur. ale ked sedel bolo v pohode. pozeral, pozeral az dopozeral a potom sme to len sklopili. dokonca prisla doba, ze ked sme mu zmenili postel, tak si vozil kocik do detskej a vliezol si do neho spat. preto pisem, ze to co pred casom nefungovalo, moze zajtra fungovat tak, akoby si necakala 😉 je to ako s jedlom - to, ze vcera dieta nezjedlo brokolicu ci spenat neznamena, ze mu ho o tyzden neponuknem zas a potom zas a zas. moze mu casom zachutit 😉

sosanna88
autor
22. máj 2014

@brady1 to mi vravia viaceri...ze mala so mnou cvici uz a statne...a vo viacerych veciach...ale skratka ja nemam na to pocuvat tie hysaky. lutujem ju, a proste sa jej prisposobujem vo vsetkom...no a potom to na mna sem tam dolahne ako dnes🙂

oktoberka
22. máj 2014

@sosanna88 nooo,potom to mas super 🙂

neboj...pokojne moze byt,ze sa po case cas spanku posunie,teraz byva dlhsie vidno...neboj,moj mal tolko roznych vymyslani pri spinkani,ze som si zufala...len este vydrz...to sa upravi cele...

inak,ani moj nehcel a ani nechce spat ani v kociari a ani v sedacke v aute...takze ta aj chapem v tomto 😖
ale teraz ma 2,5r a uz je to velky chlap...da sa s nim uz aj nieco riesit 😀

siska53
22. máj 2014

@sosanna88 tak,nech sa raz-2x do tyzdna postara o nu dakto iny a ty nuekam,chod,s muzom,ci bez neho,alebo k,ste spolu vonku,tak nech spinka v kociku. V Chorvatsku som,aj,o 22videla rodiny so spiacimi detmi v kocikoch..
inak,rezim mate skvely,moja zaspava najskor ak o 21,casto aj neskor,vstava 7-7:30,obcas skor ci neskor,poobede sice spi aj 2hodky,ale zas nespi syn,tak si kradnem aspon par minut na internet ci citanie a pomedzi to riesim,domacnost a,odpovedam na kopec jeho otazok "preco". 🙂) a jed este muz odide skor z domu a maly je hore casto i o 6:30.. Tak to mam,horsie,ako ty. 🙂) ale ja si,to tak neberiem a vychutnavam si tie chvile na,ihrisku,ked sa obaja hraju v piesku,alebo aspon mala a maly sa hra s kamaratmi. Asi som,inak zalozena..
ale zas takmer kazdy tyzden chodim cvicit( raz do tyzdna ta hodina a pol je ok,myslim,uz aj s cestou),len nie vzdy sa,mi da.

sarinka123
23. máj 2014

Takto to ma kazda matka. Bud rada, ze sa mas komu prispôsobovať, take, co nemôžu mat deti, by boli radi.
Čím bude starsia, tak to bude lepsie a lepsie.

doty1
23. máj 2014

Kočky, ale sosanna nepotrebuje chodiť niekde sama s mužom, alebo úplne single, ona len chce, aby malá vydržala do 20-tej.
Asi nenapíšem to čo nechceš počuť, ale...podľa môjho názoru je tvoje dieťa PERFEKTNE NASTAVENÉ, nechaj ju na pokoji a nekaz jej spánkový rytmus len preto, že ty chceš sedieť pri táborákoch. Kým prekleniete obdobie, keď malá ešte nevydrží fungovať ako dospelý (prečo by aj mala, veď má len 16 mesiacov ) tak si nájdi nejakú záľubu, ktorá ťa po večeroch zamestná, uč sa nový jazyk, alebo si nájdi 2-3 kamošky (ako som čítala nemáš žiadnu), s ktorými občas pri vínku poohovárate večer pol okresu a tým sa trochu vyplní deficit, ktorý teraz pociťuješ.

ichbinich
23. máj 2014

"Sebecka" chcem byt niekedy tiez. To poznam.
Casto si hovorim, a ze kde som ja? Ked odidem od syna, ktory konecne zaspal po asi pol hodine, a ledva otvorim dvere, uz musim ist k dcere, lebo sa uz prvy krat zobudila, potom potrebujem este nieco porobit, mozno si pozrieme este nejaky film (ale asi od polovice sa ten film pozera na mna), medzitym idem k dcere, no a potom chce este aj manzel nieco odo mna 😅 A ja si medzi spalnou, detskou a obyvackou kladiem otazku, ze co mam z toho JA a moje telo, okrem bolesti chrbta a inych "bolaciek".
Takze zakladatelku plne chapem.

Aj moje deti boli take, ze odkedy vnimali viac, asi od 4 mesiacov, tak spanok vonku nehrozil. Ani v kociari, ani v nosici, az na vynimky nic. Pri prekladani sa zobudia a potom mam manever trvajuci hodinu, lebo ich to vyrusilo...
Ale nastastie nemusim o 6 utekat, dcera uz zaspava neskor, medzi 7 a 8, a vydrzi trosku dlhsie, zvlast, ked sa okolo nej cosi deje (ma 14 mesiacov). Boli sme na svadbe, spolu sme sli vsetci potom spat asi o 10 vecer. Obe deti spali neskoro poobede, od 4 do 5, manzel ich povozil v aute, tak vydrzali. A kedze tam bolo toho vela, dcera bola "zamestnana" a mrnkala iba preto, ze stale chcela ist na ihrisko 😉

Takze, pokial sa da, spravit si aspon cez den nejaky alternativny program, pripadne, ak mas tu moznost, poprosit starych rodicov, tety, najst si opatrovatelku... a spravit si po svojom. Spolu ako rodina budete mat dost prilezitosti. Nejake to kino alebo aj ta rybacka, v klude, bez nervov, lebo vies, ze je o dceru postarane, moze byt tiez 😉

sherynkamalinka
23. máj 2014

sa mi pacia tie prispevky nechaj nech zaspi v kociku, sice nie o pol osmej ale neskor urcite...no to si uz len maminka prispievatelka oddychne a zrelaxuje ked jej decko bude jacat v kociari od pol osmej do desiatej... 😎

tenerifka
23. máj 2014

@sherynkamalinka treba zvykat odmalicka, nie sme otroci svojich deti.....

mia18112
23. máj 2014

@sosanna88 Ahoj, neber to v zlom, ale kazdy chce mat asi nieco, co nema. Tak to v zivote byva....Nas maly ma uz 4 roky a od narodenia chodi spavat o 22 hod. Ja som nemala 4 roky 1 kludny vecer !!!!!!!! Vies co by som ja dala za to, aby mi zaspal aspon o 20 hod ? Vies co by som dala za to, aby som si mohla kludne mohla pozriet spravy, alebo obycajny film, alebo len tak posediet s navstevou v obyvacke ????? Ja Ti napriklad zavidim !!!!!!!!!

andreasiskova3
23. máj 2014

Dievcata neberte to v zlom ja som tiez mala niekedy depky z toho ze kde som ja, ale vsetko raz prejde len musime vydrzat kym pride ten spravny cas. A ten pride ani sa nenazdate 🙂

sherynkamalinka
23. máj 2014

@tenerifka nie ale ja nepraktikujem vychovu "nechat dieta vyplakat".

evelina86
23. máj 2014

ak možem len na utešenie....Musíš počkať, ked mala trošku podrastie. Ja som mala taky istý pocit a zrazu ani neviem ako deti mali 4...5...6... rokov a sú ovela samostatnejší, pekne sa prehrajú medzi sebou a ja mam dost času aj na seba - či uz je to nejaky serial v telke,alebo chvílka na internete. Ked som si niečo súrne poterebovala spraviť v domacnosti,tak som im pustila rozprávku a pekne presedeli. Teraz ich zapajam do drobných domácich prác a spolu upratujeme,alebo sa prehrajú aj cely den v lete vonku.Chce to iba čas a ako Ti písali aj ostatné mamičky..zapoj manžela. Ja som ho tiež musela niekedy "nútit" aby si ich zobral a pohral sa s nimi,ale dohodli sme sa na 1-2 hodinky že si ich po práci vezme a ja dobehnem zameškané resty v domacnosti,alebo si najdem čas pre seba.

417781
23. máj 2014

neboj my tiež chodime spinkavať skoro ...tiež do 18h vydrží a už okolo 19h spinkaa...je síce pravda že ma iba 8m ale chcem ti iba povedať že viem čo vravíš o tom obmedzovaní a prispôsobovaní...môj život je takisto iba o dcere a jej potrebach jaaa som niekde uplne na konci...🙂 tak hlavu hore ...už sme dve ;)

veronicka1901
23. máj 2014

Ja by som sa len tesila, ved mas cely vecer pre seba. Toto u nas nehrozilo, do 26 mesiacov otrasne spavala, cele noci buntosila a hore bola rano o piatej. Takemuto dietatu by som sa ja rada prisobila 😀.
Ale trolinku v kute duse chapem o com hovoris. Nasa mala ma 2.5 roka a stale sa prisposobujeme jej rezimu. Za celu dobu, co ju mame, sme s manzelom nikde neboli spolu vecer, ale mne to zasa az tak naprekaza, hlavne, ze je zdrava, ved raz vyrastie 🙂.

zuzitko74
23. máj 2014

Skús jej to predlžovať tak po desiatich minútach, možno si zvykne a po čase máte všetci, čo chcete.

sosanna88
autor
23. máj 2014

@veronicka1901 obvykle sa aj tesim...ked po celodennom kolotoci mala zaspi a ja vylahnem pred tv,pc...len uz takto na leto je to na prd...kym sa poobede ako rodina volakam vybereme, je aj 16,17, podla toho kedy pride manzel z roboty...no a o 18tej bezat domov bo mala je uz nervozna...
ja nevravim ze chcem s malou lietat po vonku do 22 a kazdy den...ale sem-tam ked sa nieco fajne vyskytne, uplny relax (nechcem s nou ist do baru), tak to vydrzi...kym bola babo som to neriesila ale je uz dost velka, preto mam pocit, ze malo vydrzi...no ale budis.

sense
23. máj 2014

@sosanna88 inak moja ako som pisala spi len v kocari cez den, ale zaspat musi po sediacky lebo po leziacky sa tiez spina, tak ked zaspi po sediacky sklopim chrbtovu opierku a uz je v lehu a spi v pohode....

a ako ti spi cez den ked cez den je svetlo? aj okolity ruch

kikuleenka
23. máj 2014

@sosanna88 myslim, ze Tvoje pocity su uplne normalne 🙂 aj ja to mavam (navyse este aj z domu robim, cez obed sa mi nikdy nechce, tak si to nechavam navecer a ani potom sa mi ani vecer nechce a tak sa potom castokrat lutujem, aka som ja chudinka, nemam cas na seba a furt len musim vsetko prisposobovat Hanke) 🙂 Nasa Hanka ma velmi podobny rezim teraz tiez (ma 14 mesiacov). Ale myslim, ze ani sa nenazdame a bude koniec dennemu spanku ci skoremu vecernemu zaspavaniu a este si mozno na tieto casy v dobrom zaspominame 🙂 Ale si urcite zase aj uzijeme to vecerne flaknutie sa niekde...je to teraz proste take kratke obodbie a treba to vydrzat 🙂

sosanna88
autor
23. máj 2014

@sense spi len doma, zatiahnute rolety a ticho, zavreta v izbe,v postielke...s tymto ako nemam problem. ulozim ju a zaspi sama bez cirkusov akychkolvek a aj pospi tie 2-3hodky...ale kym bola mensia spala v kocari, len odkedy vnima a je zvedava tak zaspi len a len takto...kym sme namali rolety, tak aj doma to bol horor...

veronicka1901
23. máj 2014

@sosanna88 presne viem o com hovoris, manzel chodi z prace o 16.30, ja okolo 17.30, malu ukladame okolo 20.30, tiez toho vela nestihneme, ale co uz.

lucinocka
23. máj 2014

haha ze kocik, my sme kocik zrusili v roku uplne, do roka to bolo len vrieskanie a hadzanie, spanie v kociku ?:D bez sance :D súanie v autosedacke pocas 12 hodinovej cesty? bez sance...ja som tiez velmi obmedzena malej rezimom a navyse s nikym inym spat ani jest nepojde, radsej bude hladna a od nervov a unavy si bude obijat hlavu o zem ale nepopusti..

cobhan
23. máj 2014

nasa si posledne velmi zvykla na postielku, ale ked je moc unavena, tak zaspi aj v aute alebo v kociku, ale uz to zdaleka nie je to, co byvalo. Teraz na auto potrebuje tak hodinu jazdy, co predtym ju stacilo polozit do auta a zaspala skor ako sme stihli nastartovat. Chceme ju zobrat na ryby, ale vidim to asi tak, ze pojdeme na vecer, zoberieme stan, normalne to toho nafukovaciu postel, zo dve hracky a hadam bude pri nas. Ked zaspi, tak ju prelozime do auta a pojde sa domov, aspon zatial mam taku predstavu, ze by to mozno mohlo fungovat. Na spanie v stane je celkom naucena, prvykrat to absolvovala v 14 mesiacoch 🙂

sense
23. máj 2014

@sosanna88 aj u nas to bolo tak kym sme nesli prvykrat k mame na dovolenku tam ziadna upolna tma a ticho na spanie nebolo a za tri dni si zvykla ze sa da spat aj pri svetle aj pri troche hluku

sosanna88
autor
23. máj 2014

@sense toto by som aj ja chcela...ale nemam na to nervy...
a ked sme u mami, tam ma len take sero zo zaluzii a samozrejme ruch,bo nas je tam plno...a sice zaspi, ale na rukach-mojich samozrejme ale spi malo, aj to trhane a potom je nevyspana a neprijemna....mali by sme tam asi ist na tyzden nech si zvykne🙂)

sense
23. máj 2014

@sosanna88 nomy sme tak boli desat dni uspavala som ju tiez tak ze som s nou sedela na postali a mala ju na rukach a potom prelozila, okolo postielky podavala latkove plienky nech nie je cez mriezky vidno a potom spala aj popri svetle, resp sere, a ked sa zobudila na hluk som dala dudlik pohladkala ale z postielky nevyberala a ona opat zaspala ale par dni to trvalo, ale nikdy som ju nenechala vyplakat radsej som sla x krat ku nej a ona si zvykla ze moze v klude spinkat, ale treba na to pevne nervy....a dieta si zvykne....a cez den v case spania som chodila s nou von na prechadzky azvykla si spat v kociku sice po sediacky a potom som jej dala chrbtovu opierku do lahu ale zvykla si az tak ze teraz cez den za kazdeho pocasia vonku a v kociku, alebo v kociku a v izbe ale v postielke uz vobec len vecer (to problem nema)

lucenka911
23. máj 2014

@sosanna88 mna by zaujimalo, preco nemas kamaratky, ist raz za cas vonku poklebetit a kus vypnut si myslim, ze je v pohode, nemate niekde po blizku rodicov, alebo krstnych aby ste trosku vypadli hoc aj obaja, a co sa tyka toho spania podla mna by si mala skusit ten kociarik aj ked hovoris, ze to neide moja kamaratka presne ma ten isty problem ze maly musel byt o 7 v postielke a spinkal, nechcel spat v kociari, ale na treti vecer ked zisitl, ze mu to asi nepomoze tak v pohode zaspal a teraz uz si zvykol a neletia domov ako niekedy

knihomolka2
24. máj 2014

@sosanna88 u nas to iste, akurat ze ja este musim pri malej aj lezat - zaspava na prsniku a budi sa dost casto, takze chodim spat rovno s nou a vonku za oknami este svetlo....

maca_p
24. máj 2014

@sosanna88 uprav jej spanok od 12.30 do kedy vydrzi. alebo potom ako baby spominaju kocik a idete.
alebo jej naordinuj 2 kratsie spanky, ak by nevydrzala do tej 12.30 - 13.00

monhla
24. máj 2014

Nekaz jej spánkový režim. Buď za neho rada. Aj neterka tak spávala a keď bolo treba, aby si rodičia vyrazili strážila krstná /teda ja/ alebo starí rodičia. Skús nájsť raz za čas niekoho na varovku.
Ja by som bola rada sebecká, aspoň trošku. Moje baby nezaspali samé ani v kočíku ani v postielke. Staršia nezaspala bezo mňa do 18 mesiacov /prvý krát sme boli s mm vonku takmer do druhej v noci 😀 / a mladšia má 20 mesiacov a zaspáva sama cca týždeň. Ale po 2-3 hodinkách je hore a bez mamička znovu nezaspí /niekedy ani s mamičkou 😝 /