icon

Siedme dieťa

12. feb 2022

Vždy som chcela mať veľkú rodinu, ale nemyslela som si, že raz budem mať toľko detí... Sme rómskeho pôvodu, ale nie sme špinavý, nebývame v rozpadnutom dome a manžel zarába dosť na to, aby sme nejak prežili 6 deťmi. Ale stalo sa to, že som zase tehotná aj napriek tomu, že som brala antikoncepcie... Ide o to, že netuším, že ako zvládneme ďalšie dieťa. Na potrat by som najradšej nešla, ale neviem si predstaviť, že tu bude ešte jeden hladný krk. Čo by ste urobili na mojom mieste? Prosím vás bez rasizmu.....

Strana
z2
lenica11
12. feb 2022

Ahoj ja na tvojom mieste by som sa zamyslela že aký bude mať to dieťa život ked už teraz je to LTT s príjmom a ako to ovplyvní zivoty tvojich zvyšných deti. Aby proste im nebolo odopreté len na úkor 7. dieťatka. Je iné keby nemáš ziadne detičky ale takto ked ich máš 6 možno treba zvážiť pre a proti v dnešnej finančne náročnej dobe. Držím palce.

erikad82
12. feb 2022

Keď sa stalo,stalo sa. Len toľko poviem,kde sa vychova 6 vychova sa aj 7...

rora
12. feb 2022

No uz nejak vychovate, ale na tvojom mieste by som po porode zvolila podviazanie vajecnikov, lebo tu uz nejde len o peniaze, ale aj o to, ze ak by sa jednemu z rodicov nedajboze nieco stalo, tak ten druhy to bude mat o hubu zvladnut.... ked takto zlyhava antikoncepcia, viac sa to opakovat nesmie. Vela stastia

miadi
12. feb 2022

6 alebo 7 deti zas nie je velky rozdiel. ( kde zijem je biela sekta kde maju bezne 7-10deti minimalne 4) zvladnes to. Len potom rieste vasectomy pre muza alebo teba ( cena viac menej to iste ale si myslim ze ked ty si mohla Tolko deti vynosit porodit muz by mohol dat tvojmu telu prednost aby si ten zasah do tela nemusela absolvovat . U muzov je to jednoduchsia procedura)

autor
12. feb 2022

Ďakujem za odpovede

autor
12. feb 2022

Necháme si ho

lubka261
Autor odpoveď zmazal
oktoberka
12. feb 2022

Už keď 6deti,už 7zvladnete. Možno bude za odmenu😊

mikadooo
12. feb 2022

A máš už pocit že ste finančne na hrane? Že už to nedávate? Rodina - starí rodičia nepomôžu na ten rok dva, prípadne aj tri, kým to najmladšie nebude môcť ísť do škôlky, prípadne do jasieľ, podľa toho ako sa dohodnete? A ty potom do roboty, aby bolo peniažkov viac? Možno aj dohodnúť potom so starými rodičmi nejakú mesačnú formu "vracania" peňazí, keď už budeš v robote? Vôbec neviem akú máte finančnú situáciu, atď. Ale na výbavičku peniažky asi nepotrebuješ, nie? Ono ušetriť sa dá, len to chce viac času a proste sa uskromniť. Ak nechceš potrat a ďalšie dieťatko fakt už nedávate, tak existuje ešte tzv. anonymný pôrod, kedy dieťatko po pôrode ide hneď na adopciu rodičom, ktoré už možno dllllhé roky čakajú na malý zázrak... Neviem ale presne priebeh, no myslím, že v poradni alexis vedia poradiť k tejto téme fakt všetko (aj k potratu aj k dileme, či si dieťatko nechať, alebo nie, atď.). Myslím že Alexisporadna.sk. držím palce, aby si našla rozhodnutie, s ktorým budete spokojní.

mikadooo
12. feb 2022

Ach pozerám že už si sa rozhodla 🙂. Verím že to dopadne dobre 🙂.

anonym0001
12. feb 2022

Ked ste zvladli 6, zvladnete aj 7.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
12. feb 2022

@lubka261 Najstarší ma 14

autor
12. feb 2022

@mikadooo Manžel je kamionista. Ja som kuchárka, tak nemáme najmenej, ale ani veľmi veľa nie...

loliki
12. feb 2022

Trošku poznám podobnú rodinu, matka biela, otec Róm, ich dcéra rozprávala, ako je u nich vždy veselo, mali takú slniečkovú veselú povahu. Matka bola doma, čakala 8. dieťa, aj mala, otec zarábal, nosil domov žene kvety. To bolo radosť počúvať. A trošku som v kútiku duše aj závidela. A porovnávala život detí-jedináčikov z čisto bielych rodín. Prajem veľa zdravíčka, veľa lásky, nech dobré vzťahy vydržia. 🙂

miadi
12. feb 2022

Tak to mas super 🙂 nemas problem navarit pre 9ludi aj kazdy den ( Keby bol muz doma ) uz sa len tes na babatko 😜bude posledne - ked to potom poriesite ..

nikpa
12. feb 2022

Mám kamošku, ktorá takto počas antikoncepcie dvakrát otehotnela nechtiac, už mali doma 3 deti a viac nechceli. No napriek tomu sa im ešte dvakrát podarilo ani nevedeli ako a topka, že to posledné tehotenstvo bolo s dvojičkami. Čiže majú 6 detí. Pri poslednom pôrode si dala podviazat vaječníky... Sú teda aj iné a 100% metódy, ak už vieš že ďalšie dieťa nechces. Čo by som urobila teraz na tvojom mieste, je ťažko povedať. Ty musíš sama vedieť či si schopná zobrať tomu malému nevinnému tvoru šancu na život alebo to volako zvládnete.

luccija
12. feb 2022

Obaja pracujete, máte kde bývať, si od fachu tak budeš lepšie hospodáriť s jedlom a pod...dobre si sa rozhodla

tncka
12. feb 2022

Nemas to uz jedno,6 ci 7? Ked nakrmis 6 tak uz aj to posledne.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
12. feb 2022

Tak teraz už len prajem veľa energie, lásky je u vás podľa všetkého dosť 🙂❤️.

autor
12. feb 2022

@nikpa To je bezpečné?

autor
12. feb 2022

Ďakujeme za podporu ☺️♥️

marifu
12. feb 2022

Z tvojich komentárov je cítiť, že sa o tvoje deti staráš s láskou, aj finančne to ako tak zvládate. Obdivujem ťa, že ako to berieš, iné už pri treťom lamentujú. Nie som nejako kresťanský založená, ale v týchto prípadoch, nech Boh ochraňuje každú matku, ktorá porodí viac detí, nie je to jednoduché po žiadnej stránke, viem, že niektoré by povedali, že treba sa chrániť, ale niekedy to inak nejde. Držím palce

nikpa
12. feb 2022

Bežne sa to robieva. Skús sa na detaily spýtať svojho gynekológa.

cecilia29
12. feb 2022

Držím prsty 🙏

savanna
12. feb 2022

Mam kolegynu zo 7mich deti a je velmi sikovna, mudra a zivotaschopna. Jednoducho na nej vidiet, ze musela odmalicka byt priebojna, aby sa medzi surodencami nestratila. Takisto mam kamaratku z 5tich surodencov a vsetky deti /teraz uz, samozrejme, dospeli/ su sikovne a v zivote sa nestratili. Mozno je pomenej penazi, ale zase viacej lasky 🙂

beie
12. feb 2022

Verím, že sa vám podarí ho vychovať. Ak by vás niekto presviedčal o opaku, my si ho vezmeme, nemáme žiadne 😉

matapo
12. feb 2022

...ja byt v tvojej situacii tak si dietatko necham a ani inak nerozmyslam. Dieta je vzdy pozehnenim, tak trosku aj zavidim. Moj sen bola vzdy velka rodina a aj ked ju velku mam babatko by som dalsie hned prijala. Co sa financii tyka, ci nakrmis 6 alebo 7 to uz je skoro jedno, oblecenie podedi, starsi uz trochu pomozu. Este budete radi ze vam tak bolo dopriate. Uz nech je len zdravucke a ty a aj vsetci s nim.

annamalaga
13. feb 2022

Držím palce. Nech sa Vám darí. Ja si to síce neviem predstaviť mať 7 deti , ale zvládneš.

Strana
z2