icon

Sme nenormálna rodina?

svetka66
10. apr 2015

máme spolu 6 mesacnu dcerku
a aj po jej narodeni mame pekny vztah
kazdy v nasom okoli mal hlupe poznamky, ze nech si uzijeme, lebo ked sa narodi mala - uz na seba nebudeme mat tolko casu, budeme sa hadat, budem na vsetko sama a podobne, same hrozostrasne scenare
- no prisla som k zisteniu, ze pokial sa mame dobre, kazdy sa cuduje, priam pohorsuje, ako je to mozne a hladaju niekde problem,
stretli ste sa s tym aj vy?
na otazku, ci mi moj mily pomaha - ano,pomaha, samozrejme mohol by aj viac, ale v ramci moznosti a to,ze je to chlap, si myslim,ze sa nemam na co stazovat
, ci nechodi von sa flakat s kamaratmi, ci si nevypisuje s kolegynou z prace, ci nema milenku? - ako ked sa ma toto niekto pyta, fakt len pozeram s otvorenymi ustami, ze este aj v tejto dobe, trpi niekto doma muza, ktory ani nepomaha doma, ani s dietatom, flaka sa s kamaratmi, pripadne este ma aj milenku...

ale kedze ja doma nic take nemam, casto pridete na to, ze na Vas ludia pozeraju,ako na prizrak...to tu fakt nie su maminky, co su spokojne vo vztahu a su stastne a s laskou vychovavju dietatko?

fakt sa musi clovek len stazovat,aby som v "kurze"???

sense
10. apr 2015

nuz potom aj my sme nenormalny rodina, nevravim ze vzdy je uplen vsetko idealne ako v rozpravke, ale na chlapa sa nestazuje, neflaka sa , nepije, nefajci chodi do prace ,v ramci moznosti pomaha... a ked sa ma niekto spyta ako sa mame, tak poviem jednoducho dobre, ze na stazovanie je dost inych ludi...a ze aj tak by mi to neverili a je vybavene....apropo slovaci sa celkovo velmi radi stazuju...

h2
10. apr 2015

@svetka66 Ahoj, nečítala som ostatné príspevky, len ten Tvoj, úvodný. Áno, je pravda, že dočasné zhoršenie vzťahu po narodení dieťaťa je časté, nie preto, že by sa niektorý z dvojice zmenil k horšiemu, nepomáhal, nestaral sa..., ale proste preto, že sa vo vzťahu strašne veľa zmení, treba zvládnuť oveľa viac, pričom spánku, síl a hlavne nervov je na to oveľa menej, narastá nervozita na oboch stranách. Ja, na rozdiel od Teba, by som bola rada, keby mi toto niekto povedal, upozornil ma na to, že môže prísť zhoršenie vzťahu, lebo ja som asi bola úplne naivná, človek predsa všade číta, že "dieťa náš vzťah upevnilo" atď., takže som to niesla dosť ťažko. Našťastie, sama som pochopila, že je to asi normálne a teraz je už zase všetko v poriadku. Buď rada, že je to u vás tak, ako je. 🙂

aristka
10. apr 2015

No ,ja mám skôr pocit,že vo svojom okolí máte tých nenormálnych.....vaša normálnosť fungujúcej rodiny nech vám vydrží aj do budúcna....

cmulinko
10. apr 2015

@svetka66 mozno to bude zniet snobsky,ale nie si vôbec ziadny prizrak a nechapem ludi co sa nad vami pozastavuju.ako by moja stara mama povedala...este ste nezili nic,este ste maldi na to,aby ste mohli povedat,ze mate prezite aj dobre aj zle...aj zdravie aj chorobu....to vsetko len pride a vsetko ma svoj cas.myslim si,ze je lahke mat krasny vztah,kym clovek neprezil nic co by otriaslo základmi vasej lasky.ja obdivujem a klaniam sa prave manzelstvam,ktore prezili aj to zle,ktore museli obstat tazke skusky ci uz chorobu,neveru,problemy s dospievajúcimi detmi ci celkovo existencne a napriek tomu to dotiahli velmi daleko.ja netuzim mat idealne manzelstvo bez problemov...problemy su samozrejmostou a ten,kto sa sem tam nehada a neplace tak jednoducho klame...ale dolezite je to,ze napriek vsetkemu si viete najst cestu k sebe a pokracovat dalej a zostarnut spolu.Mladu lasku nezavidim,lebo viem co to je...ale urcite zavidim 50 rocne spolocne stastie a dufam,ze sa tam dopracujem aj ja.

charlie1980
10. apr 2015

Ludia na SVK maju tendenciu si stazovat. Ci prsi, ci snezi, ci dusno je vonku alebo je moc teplo. Proste na hocico si stazuju. Malokto rano vstane a povie si : prsi, Ale neva! Sme zdravi a mozno aj slniecko zajtra vykukne. Ludia chcu pocut, ze si stazujes aj ty. Ked nie na pocasie, tak aspon na zivot. Len aby si spokojna a vyrovnana nebola, pretoze to je uz hotovy zazrak. Ale aj zazraky sa deju a tym zazrakom si ty 😀

lauricka
10. apr 2015

@svetka66 a v ktorom hornom-dolnom byvate? Ono to asi zavisi aj od toho. Alebo aj v Nitre je to tak? My sme s muzom 16 rokov, brali sme sa pred 9 rokmi, dvojicky sa nam narodili pred 3,5 rokmi a pred 3 mesiacmi tretie babo. A taketo poznamky som nezazila. Muz sa tiez toci aj okolo deti a domacnosti a vsetko spolu zvladame. Myslim, ze pre niektorych sme prikladnym parom a rodinou. Mna by to nenapadlo, ale bolo mi to povedane. Nepoznam taketo blbe reci a ja sama tiez taketo blbosti druhym nehovorim. Ak Ti to hovoria, pokojne ich odpinkaj. Napr. A preco by sme sa mali hadat? Preco by sa mal flakat vonku? My vieme, co chceme a tesime sa na babo, budeme si ho uzivat. Vy ste prilis pesimisticki, nemoze byt vsetko na svete len cierne....A podobne. S usmevom ich uzemni, nech ich aj roztrhne. Samozrejeme, ze zmena sposobuje casto ludom stres, pre par moze byt skuskou nielen dieta, ale aj taka svadba alebo zacat spolocne byvat, zariadovanie byvania a pod. Vsetko, kde sa treba dohodnut, spolupracovat, kedy sa veci menia. Ano, su pary, ktore to nesu horsie, su pary, ktore to nesu lepsie. Ale aby som hned vyriekla ortiel, ze uzivajte si, lebo potom uz bude zle, tak to by som musela byt dost neprajna a prizemna. Moze to tak byt a nemusi, to zalezi od kazdeho individualne. A netreba to privolavat takymto stylom.

horana
10. apr 2015

-ludia zavidia
-vacsina ludi ma v obdobi prichodu dietata/deti obdbobie skusok vztahu, vztah sa transformuje na inu podobu nez bol predtym, je to najzatazovejsie obdobie
-aj bez prichodu dietata je vztahova oblast dost v troskach, ludia idu za rychlym uspokojenim, nevery, sebectvo na dennom poriadku
-teste sa ze ste na tom dobre, aj ked problemy mozu prijst z cistajasna, hodne to zalezi aj napr. od povahy dietata, je ine ked je dieta uplakanek a nervacik, to preveri vztah este inak, a ked nie prve, moze byt takym druhe atd moznosti je vela alebo rutina ked zacne...
-su aj ludia co maju vacsinovo dobre ale nechvalia sa tym z dobreho dovodu, nespokojna vacsina moze uz len zavislivym naladenim ci myslienkami zacat energeticky nahlodavat takyto dobry vztah a robit don trhliny - nech to vyzera ako haluz, funguje to 🙄
-nie je zle sa aj obcas pochvalit ale tak skor skromne a nenapadne 😉

dzejn80
10. apr 2015

Haha, velmi pekna tema @svetka66, podla mojho nazoru, ludia proste zavidia ... Mne sa sice nikdy nestala situacia ako pises, ze by mi niekto povedal, ze aj na mna pride ... ale ked sa niekto opyta, ako sa mam a ja poviem "vyborne, nikdy mi nebolo lepsie" tak vidno ako sa im rozsiria zrenice. Ludia jednoducho ocakavaju, ze povies, ze je to cele na prd.

felycity
10. apr 2015

nečítala som všetky príspevky,...nedivím sa, že vás považujú za iných, nenormálnych by som to nenazvala,a le skôr jedna z mála fungujúcich rodín, áno, žiaľ na SVK je " trendom" že rozvodovosť stúpa, zodpovednosť voči rodine klesá.... a keď sa zrazu zjaví šťastná fungujúca rodina tak tá rodina " kričí" navonok, čo sa týka poznámok, to hovoria ľudia, ktorí sú nešťastní, ktorým zlyhali vzťahy.... ja mám v živote šťastie, že mám úžasného manžela a čím dlhšie sme spolu, tým ten vzťah je omnoho krajší a aj napriek tomu, že sme si museli prežiť veľmi smutné okamihy života, či už to bola smrť nášho prvé synčeka alebo narodenie tretieho dieťatka s istým fyzickým handicapom... časom som zistila, že sú ľudia, ktorí nám otvorene povedali, že sme iní, vidia to, že ten vzťah je iný a potom je druhá skupinka ľudí, ktorí to vedia, ale tíško závidia..a istým spôsobom to dávajú najavo. mňa osobne mrzí, že v okolí mám kopec párov - mladých párov, ktorí sa do 3-5 rokov dieťaťa rozviedli resp. vzťahy kde si nevážia jeden druhého a nevedia si užívať život, tešiť sa z neho....o to viac ma to hnevá ak nás poznajú a vedia čím si prešli a neberú si akési ponaučenie, že majú niečo, čo nie je samozrejmosť, niečo čo ja nemám.a nikdy mať nebudem.. a vždy hovorím, tie ich problémy / nevedia sa zhodnúť, dohodnúť../ sú problémy, ktoré sa dajú riešiť, ja žiaľ svoje problémy v podobe straty dieťaťa či handicapu riešiť neviem.. a tak si váž čo máš a tešte si a vážte si každý okamih vášho života 😉

katche
10. apr 2015

Tak v takomto pripade sme nenormalni aj my. Ked sa narodila.mala, paradoxne sme spolu zacali travit viac casu a nie preto, ze sme museli. Ano, bola, a stale je, narocna, ci sa tyka jej denneho rezimu, osamote sa dostaneme von ken raz za cas, vecer uz vobec nie, lebo nam ju nema kto strazit...manzel sa neflaka, sice ho vyhanam, nechce ist, ze jemu je s nami dobre🙂 a nema chut pocuvat hlupe reci, ze ma toho dost v praci. Pomaha aj tam, kde netreba, keby som chcela, nemusim pohnut ani prstom...
No, nieco na tom je, vsade clovek pocuva o hadkach, rozvodoch, odlukach, tahaniciach o deti, o chlapoch ci zenach co sa nestaraju o nic, len o seba...potom to vyznie, ked povies, ze si stastna a nic podstatne vam nechyba, ze si z inej planety.
Ja som spokojna s tym co mam, som stastna, ze mam muza takeho aky je, krasnu dceru a druhe babo na ceste a necitim sa nenormálna, aj ked si to niektori myslia

charlie1980
10. apr 2015

@felycity Jaaaaa sediet v parlamente, tak tym chlapom verubem take alimenty, ze jednemu by aj zle prislo z rozvodu. Cca 1/3 z platu, ako to funguje aj v inych statoch!

nikoletka8090
Odpoveď bola odstránená
nanervy_2
10. apr 2015

@svetka66 no ano, to aj ked sme sa vzali, tak otazka, ze ako? ked odpovies ze super, ved mam super manzela, tak pockaj o 10 rokov... alebo ze no to sa vam hovori teraz... tak na aku gutu sa pytaju?
ale inak mas divnych ludi kolo seba, skus zmenit 😀
teraz po case ked sa ma spytaju, ze ci vsetko ok a pod, a ked poviem ze super, tak ci naozaj, len poviem, ze: co sa osalim ked som sa dobre vydala?

emilia25
10. apr 2015

Ja som s MUZOM uz pomaly desať rokov s toho sedem manželia 3 krásne zdrave deti.a stale stale sa moc moc milujeme zboznujeme.a aj mi kazdy den vyznáva lasku hovori aká som sexi a najviac zbožňujem ked v obchode pri nákupe chodime spolu alebo sám tak na plne hrdlo to je moja žena a milujem ju nsjviac na svete ja sa sice červenam ale sa mi to páči.aj ja som tá naj naj najšťastnejšís žena matka manželka na svete.

sheila72
10. apr 2015

Nechápem, na čo sa tu rieši takýto príspevok, keď v podstate zakladateľka nemá žiadny problém ani otázku, ktorá by jej pomohla. Mne to príde ako provokácia tých, ktoré nie sú vo vzťahu tak šťastné, ako by chceli. Zrejme si chcela dotyčná zvýšiť ego pochvalou svojho manžela. Tlieskam ;)

maminecka2
10. apr 2015

@svetka66 Ahoj, aj ja patrím k Vám (ne)normálnym(?). Mám 2 synčekov, úžasného manžela, ktorý ma miluje aj s mojimi chybami a kilami po 2 tehotenstvách, nechodí s kamarátmi, nefajčí, neopíja sa, nerieši si len svoje záujmy, po príchode domov sa teší hlavne na deti a venuje sa im naplno, keď sa dá vždy pomôže, svoju prácu, počítač atd. si rieši až keď úspí staršieho (ja uspávam malého, kojíme sa). Keď nestíham variť, domácnosť, upratať, nerieši, len sa na tom zasmejeme a ideme jesť do reštiky. Keď je doma ani prebaliť nemusím, deti okúpe, smeti vynesie. No a keď mám ja nejaký spleen (čo ako mierne pesimisticky ladená žena už 4 roky zatvorená medzi 4 stenami na 2 materských po sebe teda býva dosť často😛), tak ma povzbudí, poľutuje, objíme.
Našťastie v okolí nemáme neprajníkov, ktorí by závideli a komentovali. Bývame medzi mladými rodinami, nikto nerieši. So susedkami sa spolu vysťažujeme na také každodenné témy, ako deti nejedia, nepijú, nechcú na nočníček, zasa majú soplíky.... a podobné radosti, podporíme sa, zasmejeme. Chceli by sme sa odsťahovať do väčšieho ale bojím sa aké tam bude okolie, bo tu sme mali naozaj šťastie.

nanervy_2
10. apr 2015

@sheila72 tak je super vediet, ze existuju aj spokojne manzelstva, clovek by si niekedy pri temach na forach myslel ze len co zena otehotnie, manzel ju podvedie... pripadne zacne pit.. pripadne svokry ju neznasat... vlastne kazdy muz je hnusny suknickar, ktoremu ide iba o peniaze... takze potvrdenia, ze aj po 10tich a viac rokoch manzelstva mozu byt manzelia spolu stastni je ako polievka pre dusu 🙂

nikoletka8090
Odpoveď bola odstránená
malabiba
10. apr 2015

@svetka66 tak to ti prajem a gratulujem 🙂 .......a neboj sa, tu na MK si určite zopár do teba poriadne rypne 😀 .....viem, čo hovorím, mám teplotu a chrípku a z dlhej chvíle tu pár dní visím

orlik4
10. apr 2015

@svetka66 no odpovedí máš už viac ako dosť, ale chcela som len jedno všimnutie... my sme tiež veľmi spokojná a pokojná rodina. po 13tich rokoch... minule sa mi stalo, že tam bol pár, tak do 30rokov mohli mať obaja. ona niečo povedala a on nepočul a povedal "čože, láska?" no ja som zostala úplne paf, strašne som sa musela usmievať od toho momentu, také milé mi to prišlo. A vtedy mi došlo aj to, že mňa tak manžel volá stále, ale nie som zvyknutá to počuť aj u niekoho iného. inak v prvom momente som myslela, že to môj drahý hľadá mňa... takže áno, je to netradičné v dnešnej dobe. a nech ostatní puknú od závisti, keď vám je tak dobre. ja vám to prajem 🙂

domak2
10. apr 2015

Ja si myslim, ze ste nenormalna rodina, ale to sudim skor z okruhu znamych ktorymi sa obklopujete. Na tvojom prispevku som nejako vela pozitivneho nenasla, v podstate sa stazujes, ze vam znami nedopraju vase dokonale stastie. 😀 Vymen znamych a mas po probleme. A zili stastne... 😅

svetka66
autor
10. apr 2015

@sheila72 ked mas pocit,ze sa tymto chvalim...tak vazne sem uz nepiste!!!je to trapne.clovek sa nemoze nic spytat???fuuurt rypete podaktore...ked vam je dobre pochvalte sa teda sama aj vy.a nerypte do ostatnych

lara1507
10. apr 2015

@svetka66 nejde o to, že nie si v kurze. Ide o to, že ty máš niečo, čo by chceli oni a hrôzostrašne závidia. Viem o čom hovorím! Takže s úsmevom na tvári prezentuj sa tak ako to cítiš a vidíš a ako to je. Na oplátku by som takým ľudom vždy dodala, že nechápem ako môže mať niekto takého a onakého chlapa, taký a onaký hrozný a utrápený život, veď predsa každý si určuje a vyberá svoje šťastie sám.... a potom sa sťažujú??? :D :D takto ich zabiť niekoľko krát a už onedlho budeš mať od tejto temy pokoj 🙂

sheila72
14. apr 2015

@svetka66 nemám pocit, že by som do vás rýpala, len som vyjadrila svoj názor. Pokiaľ viem, je to verejná diskusia, takže nemôžte prikázať/zakázať niekomu prispieť, aj keď ste zakladateľka. Ja som tiež v partnerstve OK, len mi to príde nefér voči tým menej šťastným, ktoré tu každý deň prispievajú s nejakým problémom a ešte sa vyjadriť, že sú to ony, ktoré na vás žiarlia a pritom riešia ťažké životné situácie , je úbohosť. Predstavte si seba,zže by sa Váš manžel zrazu zmenil alebo si našiel priateľku a nejaká s prepáčením krava Vám povie, že si môžte za to sama a ako jej je dobre a že ešte ona je to chúďa, lebo na ňu ukazujú ostatní prstom za to že je šťastná. Ja by som si už len z ohľaduplnosti nedovolila sem pridať/povedať niečo také, väčšina mamičiek sa tu chváli svojimi vytvormi a nápadmi, to mi príde viac zmysluplné.

0silvia0
14. apr 2015

@svetka66
- nerozumiem, prečo by sa mal človek sťažovať, aby bol v kurze
- nerozumiem, prečo by sa mal človek zaoberať nejakými rečami ostatných ľudí
- nerozumiem, prečo by som sa mal človek cítiť nenormálny, ak nekopíruje správanie iných
Pri tvojom príspevku mám stále chuť napísať: nekrič hop, keď si ešte nepreskočila. Vyhlásiť, že máme šťastné partnerstvo po 6 mesiacoch narodenia dieťaťa mi pripadá trocha predčasné, ale z celého srdca ti to želám. Momentálne ste šťastní, aj ja som momentálne šťastná, ale viem, že život mi môže priniesť do života čokoľvek a preto by som bola určite opatrná vo vyhláseniach o bezproblémovom živote.
A tiež sa zamýšľam nad tým, akou vzorkou ľudí sa to obklopuješ. Ja som vydatá 14 rokov a nikdy som nepočúvala takéto reči, aké ty opisuješ. A to žijem tiež na Slovensku 🙂

svetka66
autor
14. apr 2015

@sheila72 mate pravdu je to vasa vec.ale ked ste stastna nepriklanajte sa k nestastnym a nelutujte kazdeho...a tento portal nevznikol na stazovanie sa!!! Ale ok.ked je cely svet zly a vacsina je nestastnych....tak uz viac nepisem!!!je to chore nevediet mysliet pozitivne a len a len riesit a vyrabat problemy..neuskodi sa trosku usmiat😁😁😁 a ja som tiez nie vzdy bola stastna a verte,ze vtedy mate najviac tzv.priatelov co vas stale riesia a vyzivaju sa,ked sa vam nedari...nezabudajte na to.

svetka66
autor
14. apr 2015

@0silvia0 tolko negativnych poznamok a rypani som ani necakala...ale ok...tu ma uz asi nic neprekvapi...keby sa stazujem,ako ma chlap podvadza a nevenuje sa mi...tak tu mam stovky komentarov...ako ma chapete a aj vy mate take doma a je to bezne vsak???ako vacsina tem...zameranych na vztahy.je tak strasne tazke verit v stastny vztah a pestovat si ho????ako zit v strese,ze bude vztah zly a ja budem nestastna???

natalym
14. apr 2015

@svetka66 Vieš čo , ale ja si tiež myslím, že na tak krátky vzťah je hádam normálne, že spolu vychádzate. Užívaj si to a neškrab. Nechcem byť sprostá, ale naozaj ver, že ešte príde všeličo.

phillippa
14. apr 2015

donedavna mi prislo nepochopitelne presne to co tebe...............nikdy nevies v akej situacii sa casom ocitnes ani ako ju budes riesit, je uplne ine radit kamaratke ked sa to teba netyka a nikdy nestalo a je ine riesit sama, mozno budes prekvapena ako budes reagovat preto ako ti povedala @natalym uzivaj si a neskrab 🙂

0silvia0
14. apr 2015

@svetka66 ja vôbec nemám pocit, že rýpem. Len vysvetľujem... Ja svoje manželstvo považujem tiež za šťastné, nikdy sa nikomu nesťažujem, lebo nemám zatiaľ na čo. Ale viem ako to v živote funguje a hoci sa nesťažujem, ani sa neprezentujem svojim šťastím. Jednak to nemusí dobre padnúť tým menej šťastnejším a jednak to každý vidí aj navonok, že je v manželstve všetko ok. Načo sa v tom rýpať? A tí, čo chcú frflať a nadávať, nech sa páči, ak ich to baví.
Mala by si tieto ľudské povedačky brať trocha z nadhľadu a príliš sa v tom neryť, načo je to dobré?