Smútok za tehotenstvom
Ženy máte aj vy občas taký smútok, ľútosť keď vidíte tehotnú ženu alebo malé bábätko? Neviem prečo to mám ale v poslednej dobe mi to nejako nerobí dobre. Nie, ďalšie dieťa nechcem na milión percent, možno mi len chýbajú tie časy keď boli deti malinké... Samozrejme nie že by som tehotnej závidela alebo niečo negatívne, len mi to pripomína tie pekné chvíle.. A možno by som sa na ďalšie aj dala nahovoriť ale keď si predstavím ten katastrofálne náročný prvý polrok tak ma to v momente prejde 🤭
@mmoni89 úplne presne tak isto 🙂
@nevenka Och joj, viem ako sa citis... aj ja mam hrozne bolesti hlavy pocas cyklu... prave dnes sa trapim s takou dutou hlavou... mam coskoro dostak kramy.☹
Tak vraciam sa spat k teme, ak to bude niekto vobec citat. Choroba s ami zlepsila a bola som aj 4.x tehotna. Som len 2 tyzdne po porode a uz mi je smutno zase. Ale toto uz bolo naozaj posledne, tento rok oslavim 40-tku. Navyse, porod hned po Novom roku, z cista jasna mi lekar na prvej poradni v nemocnici oznamil, ze najlepsie porodit hned v ten den. Ku koncu sa mi objavila preeklampsia, babatko malo zly CTG zaznam, na liekoch som mala tlak 160/110. Tyzden po porode hypertenzna kriza a zmena liekov. Psychika v prdeli. Chvala Bohu, dietatko je zdrave, som za to velmi vdacna Bohu, ze sme to dotiahli do uspesneho konca. Ale prislo to tak nahle. Zrazu ziadnr pohyby v brusku, pretrhnuta akoby taka jednota s ttm babatkom. Ja som mala teraz naposlrdy taku krasnu plet, doslova som omladla o 10 rokov, ziadne vyrazky, ziadne bolesti hlavy, vyjladili sa mi vrasky a rozjasnil pohlad. Dokonca na endokrinologii sa doktorka cudovala, ze sa mi vsetky protilatky dostali do normy. Pevne verim, ze toto posledne dieta ma "vyliecilo" a choroba sa nevrati, to by bol uplny zazrak. Prave preto mi je za tym obdobim smutno a mam pocit, ze som si ho dostatocne neuzila. Prva polovica tehotenstva bola sama choroba, 2x covid, crevna chripka, strach o toho tretieho drobca, mal tazky covid...v tom vire vsetkych povinnosti som si ani neuvedomila, ako to ubehlo a ze nemam napriklad ani peknu fotku s bruskom a detmi, a to sa strasne tesili na dalsieho surodenca. Takze plne rozumiem tymto pocitom. A uz 40 rokov a na konte 4 deti je fakt "stop stav". Jedna kapitola zivota sa uzatvara...
Nie, nemám takéto pocity. Som rada, že to mam za sebou 🙃 a čím sú väčší, tým viac sa teším, že sa konečne vrátime do (relatívne) starých koľají ...

niekto zrejme nevie pochopit, ze to moze vyvolavat aj ine pocity ako zavist. ked to ma sam tak...