Som mama, ale nezvládam to
Ahojte, moja dcerka má 5 tyzdnov, bola plánované babatko na které sme sa hrozne tešili ale odkedy ju mame každý boží deň reve a reve a reve a ja to už nedávam. Chápem že deti placu, aj že to je niekedy bez dôvodne ale ja už som na prášky, moja mala place stále a to ani plač nie je ale skôr vreskot ... keď nespí alebo napapa tak vrieska, fakt nemá vôbec fázy že by len bola hore a pozerala alebo nedajbože sa usmiala, toho sa asi nedožijem že sa na mna usmeje. Je nakrmena, prebalena, popestovana, pomojkana, nie je jej zima ani nie je spotena že by jej bolo horko, place v postieľke, place na rukách, place u mna aj u ocka aj u babky, proste nie je človek čo by ju utíšil dokonca to dotiahla do dokonalosti že vie už plakať aj s cumlíkom v ústach a so zavretými očami, takze kvázi spi má cumlík ale aj tak kričí Doktorka nám povedala že je zdravá, nemá ju čo bolieť, pravidelne kaka, cika aj prdka. Celé dni a noci nič nerobím len utisujem. Už to psychicky nezvládam, neviem čo s ňou, každý sama pýta ako sa mame a kedy uvidíme malú ale ja si netrúfam ani niekoho pozvať lebo jednak mala keď chytí amok tak sa návšteve venovať nebudem a jednak ja nie som v tomto stave schopná doma niečo nachystat alebo seba dať dokopy čo už mesiac chodím doma v pyžame a striedam to s tehotenskými leginami. Cítim sa ako hrozná matka keď sa prístihnem ako rozmýšľam že by som najradšej išla spat do prace, do mojej útulnej kancelárie a s kávou v ruke riešila maily a telefonáty potom si doma poplacem že čo som za mamu keď by som dieťa vymenila za prácu 🤦♀️ Bojím sa aký vzťah budem mat s dcérou keď ten jej vreskot tak neznášam a koľkokrát plačem tiež, už som na ňu v slabej chvíľke aj kričala nech už konecne sklapne lebo sa zbláznim a potom mi to bolo hrozne ľúto a doteraz predychavam šok sama zo seba že som bola schopná kričať na malé bábätko 😭 ak máte dáke rady ako to prekonať, ako zvládnuť celodenné záchvaty placu a ako zvládnuť nervy samej seba tak sem s nimi lebo budem asi najhoršia matka na svete... teória spokojná matka = spokojne dieťa je blbosť aj keď má cez víkend manžel odbremení najviac ako vie a ja si konecne pospím, okuoem sa a ukludnim sa aj tak sme za chvíľu tam kde sme aj boli 🙈
@hederamonstera pôrod bol v pohode 7 hodín bez epi jedine na konci má museli nastrihnut nevládala som, ale hneď ako má nastrihli na dve zatlacenia bola von
Necitam diskusiu, ani ti bohuzial neviem poradit, ale ver mi...kazda mama zazila podobne stavy....a proste ked ti tecu nervy.
Skus si vtedy povedat, ze hlavne, ze je zdrava a raz ju to prejde.
Ved ti nebude revat do 18 tky.....
Drzim ti palce a skus to nejak vydrzat. Bude to iste lepsie.
🙏✌😉
@hanka1505 Vigantol neberieme mame Devit ale nemyslím že to má vplyv skúšala som par krát nedať a plakala rovnako, mojkame čo sa dá aj ja aj muž aj babka... stále si vravím prejde to to bude dobre pohoda každé dieťa place ale proste sa to pár dni vždy zbiera a potom pohár trpezlivosti pretečie ako sa povie a ja spustím takúto sebaľútosť .. tiež som si myslela že pôrod je to najhoršie čo má čaká ale teda už si nám ani poriadne nepamätám lebo tieto prebdene dni a noci to je ďaleko náročnejšie
@simsalabim
@turga
@queen_mary
Ja som tiež mala myšlienku nechat ju chvíľu samu v postieľke a zavrieť izbu ... len som sa zatiaľ ešte neodvážila nechat ju samu ... ale mám pocit že k tomu čoskoro dospejem
@lenocka088 mna hrozné láme keď strietnem nejakú čerstvú mamičku ako ja a ona vychvalujete svoje babo ako sa jej usmieva a ako pasie koníky a ako vydrží v hojdacomnkresielku kým ona upratuje a vari ... moja nič, na bruchu sa rozčuľuje hojdacie kresielko vydrží 5 minút potom spustí rev a o úsmeve len snívam
@dencii ja som si po pôrode presne povedala že však to nebolo take hrozne že zvládnem aj druhý krát rodit .. no ale teraz po mesiaci aj čosi revu veru Netúžim po dalších deťoch vôbec
@pupavka89 Presne tak nic sa nedeje len tak. Preco by plakalo dieta ked mu nic nieje??? A aj lekar sa moze mylit. Ak sa dieta narodilo predcasne, ale nielen vtedy, mal by sa vyjadrit aj neurolog, imunoalergolog a tiez gastro. My pouzivame DeVit(D3), probiotika Biogaja, Sab simplex(Espumisan), Nutrolin B aj harmancekovy caj osladeny hroznovym cukrom. Pri alergiach predpisuju Fenistil. Drzim palce☺
@kittyna5 ja dúfam že to všetkým deťom raz prejde ideálne skôr ako sa ich mamy zblaznia... dnes v noci som sa napríklad skoro pocikala lebo som sa ju snažila dlho utíšiť a dalo sa mi veľmi cikat ale revy nie a nie prestať dala som jej prso tak má plne ústa a dokáže sa kúsok ukľudniť lenže ako máš ísť na wc keď máš na prse dieťa a keď jej prso vezmeš tak revy take že cely dom zobudí... o upratovaní alebo venovanú sa samej sebe už ani neuvažujem a to som v tehotenstve mala krásny plán ako budem cvičiť kým bude mala spinkať každý deň aspoň hodinku
Robíš to najlepšie ako sa ti dá..všetko vyrieši čas. Ja mám tiež také bábätko, už ma takmer 2roky. Zlepšuje sa to aj keď to ešte není dokonale..môžem ti poradiť nosiť v nosiči, nie že by tam nerevala, ale bude aspoň teba cítiť, že si pri nej a sucitis, nech už je jej čokoľvek..keď budeš už cítiť zlosť, prestriedat s mužom, ak nebude doma, na chvíľu odložiť na bezpečné miesto, zavret dvere a predychat, vykričať sa do uteráka. Keď budeš cítiť, že to už v tebe vrie, treba rýchlo odložiť bábo, aby si na neho zbytočne nekricala či nebodaj nezatriasla. Ono málokto si vie predstaviť, aké je to náročné, keď celý deň na teba niekto silno kričí a ty mu máš milucko ňu ňu ňu a nehnevat sa, keď robíš možné nemožné a nič nezaberá. Moja mala najhoršie chvíle večer (to sú tie nočné revy, keď sa mozog vysporiadala so zážitkami celého dňa). Nakoniec sa to otočilo a večerné uspavanie sa stalo jediným časom kedy nerevala a mojkala sa so mnou, túlila. Pre budovanie vzťahu s takýmto bábätkom ešte odporúčam plávanie pre dojčatá. Jediný čas kedy sa veľmi tešila a nevrieskala, bola spokojná a bola som pri Tom s ňou. To ma dlho držalo psychicky v pohode, obe sme sa tešili na to.
ahoj pises ze mala ma 5 tyzdnov - ale vtedy sa este babatka neusmievaju, prvy usmev prichadza najskor medzi 6-8.tyzdnom, to iste pasenie konikov - vacsina babatiek ma tuto polohu rada az neskor ked zosilneju. Takze vydrzat
@pupavka89 odporucal som hlavne odbornikov nech sa vyjadria. A potom som pisal co sa nam osvedcilo. Mam narocne dieta s viacerimi diagnozami ktore zaspava horko tazko o 1,30 v noci a tak nemam vela casu nazvys tu diskutovat hodiny.... a kazdy moze napisat co mu pomohlo ale konecne rozhodnutie musi aj tak urobit rodic svojho dietata sam.
@tehulka2011 to chápem že je ešte skoro na veľa veci, vlastne na väčšinu, ale kázala nám aj pani doktorka cvičiť, dávať na bruško, masírovať ... ale ona keď place (čo je 90% času keď je hore) tak s ňou ani doľava ani doprava, vždy nechce byt ani na bruchu ani cvičiť ani samasirovat ... a keď konecne príde ten vzácny čas že je chvíľku hore a neplače tak som rada keď vtedy stihnem ísť na wc, umyt riad alebo dať niečo do pračky... inak je mi ľúto aj manžela... keď som pracovala bola som v práci vždy dlho a niekedy som si nosila prácu aj domov pripadne som chodila na sluzobky tešili sme sa že keď budem na materskej budeme viac spolu ale teraz keď som doma aj tak som taká zničená že muža pozdravím odovzdám mu dieťa, idem dať dokopy byt a seba ak je čas a vôbec sa mužovi nevenujem 😔
Tvoje pocity su uplne normalne. Prezivas nieco podobne, ako ja. Aj ked moje dieta neplakalo tolko. Zver sa niekomu, ak to nepomoze, vulyhladaj odbornu pomoc. Mysli na seba, a dietatko, a nie na navstevy. Prezivas najvacsiu zivotnu zmenu, nic viac na svete nie je ako dieta, ktore zmeni vsetko.od zakladu.
Skus tu satku/nosic. Minimalne budes mat volne ruky a mozes nabarit, pustit pracku alebo upratat. Mne to veľmi pomohlo zo zaciatku. Mala bola nepolozitelna. Ak sa bojis ze ju nebudes vediet viazat tak si kup elasticku a tu zaviazes urcite bez problemov.
Ahoj, no ja z vlastnej skusenosti odporucam vyskusat nosic (a to nie som ziadna nosiaca maniacka). Mala sama len tak lezkat a hrat sa nevydrzi a tiez reve, a to ma uz 8 mesiacov. Ak chcem nieco navarit (lebo starsi syn potrebuje nieco jest), pripravit prikrmy malej a urobit nieco v domacnosti, malu musim supnut do nosica. Lepsie, ako drzat ju jednou rukou a tak robit, a takisto lepsie ako nemat ani navarene ani nic. Cez den ma spanky len po 30 minut a to sa stihnut vela neda.
Skúste ju hojdat na fitlopte, nám to zaberalo na veľký plač, aj keď on bol odmalička usmiaty.. No niektoré detičky sú proste také.. Ešte ma napadlo, viem ze také malé deti sa nemajú nechať vyplakať, ale ak sa naozaj nedá utíšiť tak ju skus nechať plakať v postieľke samu a možno to pochopí, že jej nikto nepomôže.. Nepodporujem síce vyplakanie, a neviem ci to take malé dieťatko dokáže vôbec pochopiť. Ale ak ti place aj na rukách tak potom je asi jedlo ci bude plakať u teba alebo sama
Pre mňa bol prvý rok s dieťaťom najťažší v živote doteraz. Dcérka má už 2.5 roka, je veľmi šikovná. Zaspieva novú pesničku z možno dvoch vypočutí a už ju vie. Stále je náročnejšia, ale teraz je to už malina. V 1.5 roku jej zistili ABKM, vajce a sóju. Odvtedy je to úplne lepšie, keďže sme nastavili diétu a špeciálne mlieko na predpis. Keď som si pýtala vyšetrenie skôr, doktor mi hovoril ze je zdrava.
Je to len obdobie, prejde to. U nas bolo to iste. Das to 🙂
Nechce sa mi citat, co pisali ostatne mamicky. Tiez som si tym presla s prvou dcerou. Islo o skryty reflux. Ticho bola jedine na fit lopte, tak sme sa striedali. Preslo to ked mala cca tri mesiace. A potom bola neskutocne zlate dietatko. Tiez som prezivala take stavy ako ty. Musis vydrzat. Aj ked viem ake to je tazke. Nejedla som, nespala som... Nevladala som ani zit. Kym sme prisli na tu fit loptu, tak to bolo peklo. Drzim palce.
hmmmm kiez by clovek proste hned vedel co zaberie. no nic ineho len skusat a cakat, pokial to prejde, lebo to isto nebude trvat na veky
typ dieťaťa.... máme viac detí, ale jedna dcéra presne to isté... uspávanie trvalo aj 3 hodiny, dieťa revalo stále , ani jesť, ani spať, miesto priberania dieťa stálo na váhe - vôbec nepriberala.... boli sme s manž. takí vyčerpaní išli k lekárovi - to je naše tretie dieťa, - a tešili sa že ju zoberú do nemocnice - isto jej dačo je, to nemôže byť zdravé dieťa, a my rýchlo pôjdeme domov , vyspíme sa a pôjdeme potom za ňou do tej nemocnice....
Pediater nás rýchlo schladil, povedal že dcére NIČ nie je, je to len taký typ dieťa´ta a išli sme domov smutní zas sa trápiť....Trvalo to do roka. Už sme s manž. povedali že NIKDY viac nechceme žiadne deti....
PS. keď mala dcéra 18 mesiacov prišla som z pôrodnice s ďalšou....Táto upišťaná slečna je upišťaná doteraz, reve a rumázga pre všetko, vôbec sa nezmenila. Chodí do 7 triedy. A tá ďalšia to je ešte 100 krát horšie...😨
Takže len VYDRŽAŤ. A určite nekričať na malé bábo...😉
Ahoj napíš mi správu ak chces ...
poznam to tiez.. jednine, co trochu pomahalo bol kocik, auto a hojdaci vak. Revy presli tak za 5 mesiacov, ale dieta bol narocne aj potom, nevydrzalo ani chilku same, vkuse bolo v pohybe, nervozne.. Neskor ani sediet, ani lezat, ani na rukach, ani nikde..proste zufalstvo ciste.. V noci kazde 2 hodiny hore, ja som uz nevedela zaspat.. Neskor sme prisli na to, ze nase dieta ma AS a preto aj ako babo bolo nadmieru citlive na uplne vsetko. Taketo babo rozculi aj to, ked ma napr. kolotoc nad postielkou, alebo mu davas hracku , v dobrej viere, aby sa za nou otacalo, pozeralo.. AS deti to nezvladaju.. Aj to, co nevyzera ako podnet /napr. kvetovane zavesy blizko postielky/, aj to je podnet a moze vyvolat nervozitu a plac..
Ja si ešte pre svoj dobrý pocit poviem Vnúčatá má pomstia😀😀😀. Lebo mi to asi máme v rodine. Moja mama mi to stále vyhadzuje na oči, že som tak isto plákavala a vyšetrenia hore dole lietala, sestrička prepadovka u nás doma a príčina sa nenašla. Vtedy môj tato ,že mi povedal Nič zlého ti neprajem, len 4taketo ako si ty aby si mala..nuž, odvtedy som prekliata a karma si ma našla..kliatbu posúvam po ženskej línii ďalej...
nemoze mat koliky alebo reflux/ tichy reflux? - skus ovonat pri ustach ak vonia ko kysla smotana alebo jogurt, tak to bude tym. Inak pozri aj nejake clanky o drazdivych detom. Drzim palce, hlavne vela trpazlivosti. Neboj prejde to, nie si zla mama 🙂
Nasa mala tiez vela plakavala.. prve tri mesiace a to som mala este zive 2r.dieta k tomu. Idealne, aby ti prisiel niekti pomoct.
Mama mi vravela, ze v dome, ked sim ja bola mala, mali chalana, co prvy rok cely prereval vkuse.. uz to potom neriesili. Po roku bol v pohode.
Vela ju nos, skus zistit, ak dojcis, ci jej nieco neprekaza v tvojej strave. A fakt, nech ta niekto na par hodin odbremeni, mne dost pomohlo, ked mi prve dva mesiace chodila mama, predsa, dve deti a jedno uplakane.. pomohlo mi to.

@alexandra2468 mne tiež manžel veľmi pomáha keď príde z prace tak sa venuje uspáva nosí kŕmi prebaluje proste čo je treba len tiež to nemôžem nechat na mužovi on vstáva ráno o 5:00 do prace a tým pádom ho vždy ženiem večer do postele aby aspoň kúsok pospal, aj keď určite ju noci počuje