Som mama, ale nezvládam to
Ahojte, moja dcerka má 5 tyzdnov, bola plánované babatko na které sme sa hrozne tešili ale odkedy ju mame každý boží deň reve a reve a reve a ja to už nedávam. Chápem že deti placu, aj že to je niekedy bez dôvodne ale ja už som na prášky, moja mala place stále a to ani plač nie je ale skôr vreskot ... keď nespí alebo napapa tak vrieska, fakt nemá vôbec fázy že by len bola hore a pozerala alebo nedajbože sa usmiala, toho sa asi nedožijem že sa na mna usmeje. Je nakrmena, prebalena, popestovana, pomojkana, nie je jej zima ani nie je spotena že by jej bolo horko, place v postieľke, place na rukách, place u mna aj u ocka aj u babky, proste nie je človek čo by ju utíšil dokonca to dotiahla do dokonalosti že vie už plakať aj s cumlíkom v ústach a so zavretými očami, takze kvázi spi má cumlík ale aj tak kričí Doktorka nám povedala že je zdravá, nemá ju čo bolieť, pravidelne kaka, cika aj prdka. Celé dni a noci nič nerobím len utisujem. Už to psychicky nezvládam, neviem čo s ňou, každý sama pýta ako sa mame a kedy uvidíme malú ale ja si netrúfam ani niekoho pozvať lebo jednak mala keď chytí amok tak sa návšteve venovať nebudem a jednak ja nie som v tomto stave schopná doma niečo nachystat alebo seba dať dokopy čo už mesiac chodím doma v pyžame a striedam to s tehotenskými leginami. Cítim sa ako hrozná matka keď sa prístihnem ako rozmýšľam že by som najradšej išla spat do prace, do mojej útulnej kancelárie a s kávou v ruke riešila maily a telefonáty potom si doma poplacem že čo som za mamu keď by som dieťa vymenila za prácu 🤦♀️ Bojím sa aký vzťah budem mat s dcérou keď ten jej vreskot tak neznášam a koľkokrát plačem tiež, už som na ňu v slabej chvíľke aj kričala nech už konecne sklapne lebo sa zbláznim a potom mi to bolo hrozne ľúto a doteraz predychavam šok sama zo seba že som bola schopná kričať na malé bábätko 😭 ak máte dáke rady ako to prekonať, ako zvládnuť celodenné záchvaty placu a ako zvládnuť nervy samej seba tak sem s nimi lebo budem asi najhoršia matka na svete... teória spokojná matka = spokojne dieťa je blbosť aj keď má cez víkend manžel odbremení najviac ako vie a ja si konecne pospím, okuoem sa a ukludnim sa aj tak sme za chvíľu tam kde sme aj boli 🙈
@miskajulo aj nasi nam tak vinsovali😂😂..nic zle neprajem,len take decko,akonty bola😂
Skus, ako ti niektore radia, ci by to nemohlo byt laktozou. Kolegynina dcera mala takeho uplakanca a kedze tatko je lekar, sam si ho otestoval. Po prechode na bezlaktozove mlieko bolo dieta ako vymenene. Uvaxujrm, ci aj mojej to nevadilo, lebo od testovania v 3. rokoch aj teraz ma intoleranciu laktozy. Kedze take malinke papaju len mlieko, moze to naozaj robit sarapatu.
Zlatinko moje, presne viem ako sa citis...Neboj sa, ono sa to spravi a bude lepsie. Mnohe z nas si tym presli. AJ my s nasou dcerou. Ked sa narodila, tak prve dva mesiace bol konstantny rev. Ona nespala, nejedla poriadne, len rev a rev. A boli sme v zahranici, muz v robote a ja sama cely den. Zahul na psychiku jak svina. Vselijake myslienky ma napadali. Vsetci ma ubezpecovali, ze je v poriadku, len ja robim zbytocnu paniku. Vyskusali sme vsetko. A raz prisiel muz z roboty a hovori ideme na kraniosakralnu terapiu. A ja na to: cokolvek ak to pomoze. A nakoniec zistili, ze mala zablokovany krk a mala bolesti. Lebo pri porode sla tvarou dole a tlacila sa von čelom, nie temenom. No ale kranialka pomohla a ja som mala pocit, ze mi vymenili dieta. Prestala plakat, zacala papat, lepsie spala...boli sme este dvakrat a odvtedy to bolo v pohode, sla dopredu milovymi krokmi a fakt ako vymenene dieta.
Je mi jasné, že toto slovo už asi neznášas, ale vydrz. Mladší bol takýto. Od narodenia reval stále. U nás 3, 5 r bolo peklo. Ja som už revala spolu s ním od zúfalstva. Odratavala som každý mesiac dúfajúc, že bude lepšie. Doslova. Pobehala som s nim po viacerých Dr, výsledok bolo zakaždým zdravé dieta (našťastie). A on nonstop revy, revy a ešte raz revy. Nikam sme nechodili, lebo všade a pri každom vrieskal. Keď troska vyrástol, revacie amoky pokračovali (áno, bola som s nim aj u detského psychológa, takisto výsledok, nič mu nie je).
Teraz bude mať už 6 a z toho skrekluna je úplne úžasný chlapček akoby mi teraz vynahradzal tých prvých 3,5 r psychiatrie, čo sme s ním mali.
Čím to bolo? Netuším..ale keby v tej dobe za mnou došli, že sa dá dieťa vrátiť naspäť do pôrodnice, ja by som nad tým snáď aj naozaj uvažovala 😁, tak som bolo psychicky v prdeli.
Takže VYDRZAT, nebude to trvať navždy 😊
@natal rozmýšľala som nad tým refluxom a určite to spomeniem doktorke na najbližšej poradni ... uvažovala som aj nad tým krajským mliekom alebo laktozov že by mala problém ale nechcem si samodiagnostikovat choroby cez Google lebo to už potom by som sa zbláznila, u nás zaberá asi zatiaľ len kočík v pohybe len nedá sa stále len kočíkovať do umretia
Ahoj, ak môžem poradiť. Na reflux podlož matrac v postieľke alebo kde spí pár knižkami, aby nebola na rovnom. Nečakaj na doktorku, toto je veľmi jednoduché opatrenie, ktoré zvládneš aj bez nej. Ak ho nemá, nepoškodí to, ak áno, bude to lepšie. Takisto na reflux je super šatka alebo nosítko, dieťa je vertikálne. Určite skús zo svojej stravy na tri dni vynechať kravské mlieko - u nás sa jeho vplyv prejavoval cez materské, ale exémom. Takisto, ak veľa prdká, daj na tri štyri dni sab simplex - nie je na predpis. Skús aj rektálnu rúročku, takú tenkú ohybnú majú v lekárňach. Ja som si pri druhom povedala, že všetko, všetko,čo je k dispozícii, použijem, aby som uľavila jemu aj sebe a na reči toto škodí, hento sa nemá už nebudem brať ohľad ako pri prvej, neviedlo to nikam. Bolievalo ho bruško, plakal (a vždy bol na to dôvod, preto neverím, že dieťa plače len, vždy má dôvod, zväčša ho niečo bolí) ale opatrenia všetky dokopy spravili výrazný rozdiel. Po cca 4 mesiaci odznel reflux. Po cca 6 mesiaci odzneli bolesti bruška, dali sme preč sab simplex. A po cca roku a pol odznel ekzém z kravského mlieka, čo som ja jedla. Ešte takto, vždy sa mu uľavilo, keď sa vyprdel a vyprázdnil, aj pomocou rúrky. Teraz v pohode chodí na nočník, nemalo to naňho žiaden zlý vplyv 🙂 držím palce
Ahoj a keby si skúsila kocikovat doma po byte? Mali sme kamarátku s takým nespokojným bábätkom, malo reflux ale vydržalo byť kľudne len v kočíku, najprv mamka skoro dostala zápal pľúc lebo v zime 3 - 4 hodiny kocikovala a potom prišla na to, že keď kocikuje dnu je to jedno, tak si zohnali starší kočík a normálne s malym chodili po obývačke☺️bábätko tuho zaspalo a stále kocikovala po byte menej a menej až sa ukludnilo časom úplne ☺️na reflux dali pod hlavičku pod matrac v kočíku knižky 😂drzim palce aby to prešlo a ty budeš šťastná mamička
Kamoske tak revala,po nasadeni Bio Gaye plac prestal-5 kv. denne
Gratulujem to si vyhrala,moj prvorodeny bol tento uvrestany typ dietata🙄ale dali sme to ...trvalo cca 4 az 5 mesiacov ,kym sa to dostalo aspon do ako takeho beznejsieho zivota s dietatom...teraz uz spominam s usmevom...ale ma skoro 10 a stale je nervak 🤣
Zavolaj si laktacnu poradkynu domov, mozno treba zlepsit dojcenie. Cumlik dojceniu velmi nepomaha. Mozno je realne hladna.
Ak zaberá kocikovanie tak si skús zadať “lolaloo” do bazara je to automaticky hojdac kočíka a mne to pred rokom či dvoma tiež zachránilo život 🙂
Poradit sice neviem. Ale ja som bola take dieta. Od narodenia do 3 mesiacov som vkuse plakala a mamka so mnou. Tiez som bola prve vysnene dieta. Nikto neprisiel na to co mi je. Az ako 3-mesacna som vraj ockoi na rukach prestala plakat a usmiala sa nanho, doteraz na to spominaju ako na zazrak. Odvtedy som vraj bola vynimocne dobre dieta. Akurat som bola vzdy citlivejsia, mozno aj preto som prve mesiace plakala, ze som si tazsie zvykala na drsny svet mimo mamky, ktovie. Takze nadej umiera posledna... Drzim prsty, nech to u vas trva kratsie ako tie 3 mesiace
Aha,,vitaj vklube "Som konecne mama ktoru ten drobec nici' pozname.. najprv k tej teorii - mas uuuplnu pravdu,ziadne tske ze ked je mama kludna,stastna,spokojna tak bude aj dieta a naopak je kravina...
Mozno ma reflux,koliky,,,to ti tu uz asi pisali,,to su najbeznejsie dovody preco dieta takto vystraja a pedi to nemusi vediet,na reflux treba ist na vysetrenie..mozno to je mliekom... Koliky miznu vraj zvycajne okolo tretieho mesiaca (u mojho syna to tak bolo). Potrebujes niekoho kto ti pomoze ..inak sa zblaznis,,drzim palce,nech to cim skor prejde..a neboj, si dobra mama,lebo na dieta cas od casu zakrici kazda,ale len dobre maminky maju vycitky a je im to luto,pretoze nech je ako je,svoje dietatko lubia
neviem odlial si ak z bratispavy mam rockit. stal 40 eur. za 10eur je tvoj
Presne🙂 ja som prvého pol-3/4 roka okrem nosenia na rukách (kedy vrieskal) uspávania (počas kt. vrieskal), kojenia (v podstate len vtedy bol ticho;) a prebaľovania (aj vtedy len vrieskal) nerobila doslova nič iné. Dodnes keď vidím mamičku s malým bábom kdekoľvek vonku (v kočíku, v aute, nedajbože niekde medzi ľuďmi ako v obchode alebo v reštaurácii) je mi smutno a aj ľúto, lebo náš malý vrieskal 14-17h dennodenne a jednoducho sme do jeho 8-9 m nemohli ísť nikde a ani robiť nič iné ako sa s ním "zabávať". Ale prešlo to a už je parťák 🙂 Aj keď, aj teraz to na neho príde, a keď chytí zase ten svoj amok, tak by som ho najradšej roztrhla. Ale už to aspoň netrvá hodiny. Už sa naučil zvládať ten svoj temperament/povahu, či ako to nazvať a do pol hodiny je väčšinou znova v pohode 🙂 takže máš nádej. Ale komentáre, pohľady a "osvedčené" rady od ľudí ktorí vôbec nevedia o čom hovoria Ťa neopustia asi nikdy... s týmto sa mi dodnes vyrovnáva ťažšie ako so samotným extrémne náročným dieťatkom :(
Syncek bol tiež uplakane, nervózne bábätko. Nasadila som si dietu, vynechala som kysnute jedlá, aj tie nie čerstvé a mliečne výrobky, úplne všetko do jedného, syry, mlieko, smotanu, všetko...da sa povedat, že som žila o sucharoch a môj drobec začal byť šťastne bábätko. A tiež mi všetci lekári tvrdili, že bruško ho neboli a ja myslím, že bolelo, aj keď prdiky šli, aj kakal každý deň.
Ja som bola pri prvej dcerke natom podobne. Len plakala a bola som prakticky na nu sama. Poznam tie pocity beznadeje ale ver tomu ze sa to upravi... musis vydrzat ver mi. A potom si budes uzivat spolocne chvilky🥰
Nezabudni ze malinka ta potrebuje a si pre nu vsetko🥰
Ďakujem Vám všetkým dámy, veľmi ste má povzbudili, včera som mala mali pár hodín u babky takze som načerpala nové sily a bojujeme ďalej, som rada že nie som sama kto sa dokáže tak vynervovať nad malým bábätkom🙈 veľmi má to mrzí keď mám na ňu nervy ale skutočne je to zahul, my sme ticha a pokojná domácnosť väčšinou sme s mužom večer zapálili sviečky uvarili čaj, pokecali, čítali knižky, chodili zrelaxovať do wellness a zrazu nás každý deň niekoľko hodin bombarduje plač a krik🤷♀️ No ale skúsim po vašich skúsenostiach ešte ukecat doktorku aby sme skontrolovali tie intolerancie na jedlo a reflux ... ja skúsim vylúčiť zo stravy mliečne výrobky a take tie zvyčajne alergény a uvidíme 🤞 snáď na niečo prídeme ak nie, tak proste budeme bojovať a čakat kým toto obdobie aspoň trosku prejde 🙏
A este si zavolaj laktacnu poradkynu domov, nech skontroluje dojcenie. Je mozne, ze tam bude problem.
@alikaa mám vyhliadnutu jednu čo má aj požičovňu nosičov a šatiek ... včera som pol dňa googlila odporúčania 🤦♀️ Tak by som to možno odo jedným lebo veľa žien tu odporučí aj nosiť bábätko v nosiči alebo šatke že bude aj trosku v inej polohe ako ležmo, len ko príde dosť veľa dať za nosič 150€ ak ani neviem či mi tam mala bude chcieť vôbec byt... babka jej dala ušiť hniezdo kde má vyšité aj meno a k tomu ešte nejaké mantinely do postieľky no drahé to bolo a mala v hniezde nechce byt, zaspí len zviazaná v perinke 🤷♀️
Neboj, to prejde. Prve tyzdne zvyknu byt taketo babatka, ono sa to po niekoľkých týždňoch upraví, ver mi. Aj moji synovia boli prve tyzdne urevani a ukricani, az muz chcel ist jeden vecer na pohotovost uz, ze to nie je normálne. Po niekoľkých tyzdnoch sa to ustalilo.
To, ze chodíš v pyzame a nemas domácnost tiptop, na to sa kasli. Navstevy odmietaj, mas co robiť sama so sebou, nieto este s babom urevanym. Kazdy normálny človek to chape.
A aj ja som veru na začiatku mala myslienky, preco som sa dala na dieta nahovorit, fakt to bolo velmi náročné. Si super mama!!!
Držím palce!
mojej sestre tiez pomohlo vysadit mliecne. drzim palce moc
Su aj lacnejsie nosice a satky. Idealne je si najprv pozicat od nejakej kamosky a vyskusat co ti sadne. Vela deti s kolikami prestane mat koliky, ked sa zacnu nosit. Lebo vo vertikalnej polohe lepsie pracuju crievka, zaroven ked je dieta naviazane na niekom, tak pohybom dospeleho cloveka sa masiruje brusko babatku a crievka ovela lepsie funguju. No a laktacnu by som volala co najskor, lebo je tu aj moznost, ze je dieta realne hladne a treba zvysitvorbu, alebo zmenit dojcenie ako take - lepsie prisatie, striedanie prsnikov a tak.
Nemyslím si že to nezvládas len si podľa mna nešťastná že nevieš pomôcť dieťatku alebo mas pocit že robíš niečo zle. A k tej práci.. prvý polrok som tiež intenzívne vnímala ako mi chyba práca a že vlastne aka je moja práca vlastne pohoda (aj keď je fakt náročná a veľmi zodpovedná). Normálne. Moja zas nespala cez deň. A mala tiež problémy. Možno by ste sa mali obrátiť na pediatra či nemá problém s laktozou alebo mliečnou bielkovinou. Aj naša sa vykakala, vyprdkala, keď bolo treba pomohli sme, nebolo zima ani teplo a ani nič iné. A predsa sme mali/mame problém. Je normálne že dieťatko plače. Ale nie že stále. A aj keď teda plače pri každom, mala by si vypnúť aj ty. Nechaj babo tatovi, ty chod na pól hodinu sama von sa prejsť a pod. Ak by si chcela, pokojne napis správu.
Ahoj, skus si ju dat do satky, aby bola vela na tebe. Pomaha to aj brusku, ak by mala koliky, aj refluxu, ak by ho nahodou mala. Skus si pustit nejaku prijemnu hudbu a pomaly s nou kolisat. Ak ju to ukludni a budes vidiet, ze to funguje, tak to moze byt tym, ze ta este stale potrebuje mat pri sebe, ako ked bola v tebe. Su take deti. Skus este davat biogaju alebo ine probiotika, to pomaha na brusko a v podstate aj na imunitu, pripadne skusaj hladat upokojovace ako biely sum, zvuk mora, atd. Velmi silno drzim palce, viem ake to je narocne, aj ked je babo relativne kludas 🙈...
Jaj a ešte by som vyskúšala šatku/nosic. Nám to veľmi pomohlo aj keď som nechcela nosiť povodne ani náhodou.
A skús ísť na FB do skupine nosíme naše deti/nosíme deti s láskou. Tam nájdeš takéto veci od ruky a za dobre ceny. Aj baby požičajú 🙂
Taaaak mala som to aj ja, malý vrestal prvých 6m stále,nikto ti nepovie,že to môže byť aj takéto..ale áno,hlavne hlavu hore. Ak si myslíš,že mu niečo je hľadaj skúšaj...môj ma laktozovu intoleranciu,zistenu po prvom roku na moje naliehanie,dr stále hovorila,že je ok...ale videla som,že niečo mu vadí. Ale môj malý je celkovo taky urevanko,ale prvý rok jeho života som bola na nervy,neviem či ešte bude druhé bábo,lebo sa oba ak,žeby som to nemusela ustáť. Najviac mi pomohla moja mama, aj keď to bolo tiež na ňu veľa,pretože s mužom sme boli na Tom zle z toho plaču,ale potom ako sme prešli na bezlaktozove veci je to uz omnoho lepšie...u nás keď bolo najhoršie bol v nosiči na mne,tak zaspaval aj spal,chodili sme von,lebo naše prechádzky trvali Max 10min do pol roka,návštevy asi žiadne 🤷🏼♀️ iba k našim alebo svokrovcov,takže tá plne chápem. Želám ti veľa síl,energie, trpezlivosti a lásky. Kľudne môžeš aj napísať keby potrebuješ vyventilovat ❤️
My sme mali to iste a to podotýkam, že plakala ešte aj v kočíku, takze buď rada aspoň za to, že ju môžeš ist vklude kočíkovať. Rovnako nechcela nikde ležať, vkuse musela byt nosená, až som sa bála, že jej z toho poškodil chrbticu. Bolo to veľmi ťažké obdobie, tie dni som vyslovene len prežívala, čakala som na večer ako na spasenie, aj keď vtedy začínala druha šichta, lebo v noci tiež nespala dobre, ale apson som vedela, že mame další deň za sebou. Teraz ma vyše roka a je to stále dieťa, ktoré vyžaduje veľa pozornosti, ale je oveľa samostatnejšia a tým pádom aj život je jednoduchší. Je to to najzlatsie usmievavé dievčatko na svete a nevymenila by som ju za nič. Neboj sa, aj ty sa určite dočkas toho pocitu. Všetko je len obdobie, ktoré raz prejde. Prajem veľa síl

Viete, vy si na všetko odpoviete. Mám pocit, že si myslíte, že ste dokonalá matka. No nie ste. Žiadna nie je. Keď tak všetko to dieťa má, ako opisujete, prečo plače? No niečo nemá. Áno, nervová sústava sa vyvíja, preto si dieťa aj poplače. Naša mala takú hodinku večer. Ale iba hodinu, aj to do troch mesiacov. Potom koniec. Aj u vás je šanca, že to skončí v troch mesiacoch, ak je to tou nervovou sústavou. Také malé bábätko IBA cíti. Ak je ľúbené, cíti to, nemá dôvod stále plakať. Ak je poriadne najedené (máte dosť mlieka, nie iba si to myslíte či dokrmujete), nemá dôvod plakať. Upozorňujem, nie že si to MYSLÍTE, ale je to naozaj tak, máte to overené.