icon

Som mama, ale nezvládam to

8. dec 2020

Ahojte, moja dcerka má 5 tyzdnov, bola plánované babatko na které sme sa hrozne tešili ale odkedy ju mame každý boží deň reve a reve a reve a ja to už nedávam. Chápem že deti placu, aj že to je niekedy bez dôvodne ale ja už som na prášky, moja mala place stále a to ani plač nie je ale skôr vreskot ... keď nespí alebo napapa tak vrieska, fakt nemá vôbec fázy že by len bola hore a pozerala alebo nedajbože sa usmiala, toho sa asi nedožijem že sa na mna usmeje. Je nakrmena, prebalena, popestovana, pomojkana, nie je jej zima ani nie je spotena že by jej bolo horko, place v postieľke, place na rukách, place u mna aj u ocka aj u babky, proste nie je človek čo by ju utíšil dokonca to dotiahla do dokonalosti že vie už plakať aj s cumlíkom v ústach a so zavretými očami, takze kvázi spi má cumlík ale aj tak kričí Doktorka nám povedala že je zdravá, nemá ju čo bolieť, pravidelne kaka, cika aj prdka. Celé dni a noci nič nerobím len utisujem. Už to psychicky nezvládam, neviem čo s ňou, každý sama pýta ako sa mame a kedy uvidíme malú ale ja si netrúfam ani niekoho pozvať lebo jednak mala keď chytí amok tak sa návšteve venovať nebudem a jednak ja nie som v tomto stave schopná doma niečo nachystat alebo seba dať dokopy čo už mesiac chodím doma v pyžame a striedam to s tehotenskými leginami. Cítim sa ako hrozná matka keď sa prístihnem ako rozmýšľam že by som najradšej išla spat do prace, do mojej útulnej kancelárie a s kávou v ruke riešila maily a telefonáty potom si doma poplacem že čo som za mamu keď by som dieťa vymenila za prácu 🤦‍♀️ Bojím sa aký vzťah budem mat s dcérou keď ten jej vreskot tak neznášam a koľkokrát plačem tiež, už som na ňu v slabej chvíľke aj kričala nech už konecne sklapne lebo sa zbláznim a potom mi to bolo hrozne ľúto a doteraz predychavam šok sama zo seba že som bola schopná kričať na malé bábätko 😭 ak máte dáke rady ako to prekonať, ako zvládnuť celodenné záchvaty placu a ako zvládnuť nervy samej seba tak sem s nimi lebo budem asi najhoršia matka na svete... teória spokojná matka = spokojne dieťa je blbosť aj keď má cez víkend manžel odbremení najviac ako vie a ja si konecne pospím, okuoem sa a ukludnim sa aj tak sme za chvíľu tam kde sme aj boli 🙈

Strana
z4
teleskop
12. feb 2021

mali sme to s naou, stale som si ziadala vysetrnie na reflux, nechceli dat..ved deti placu, potom som sa vyhrazala TO? vysetrenie dali ale za 2 mesiace medzi tym sa dva krat skoro dusila a treti krat naozaj dusial, par sekund bez kyslika, aj prisla sanitka, aj bola fialova aj sme boli v nemocnic, aj lekar aj v nemocnici so mna robili uzkostlivu neschopnu matku nakoniec jej zistili navyssiu fromu refluxu-obrazne "grcka" stale v krku...

lenocka088
12. feb 2021

@teleskop naša malá má presne toto isté. Nezvracia, len ju nonstop (Aj keď je na rukách) nadrapuje a potom buť kašle, alebo sa dusí. Mne dr. povedala, že je to normálne do 4m že ju mám podložiť aby bola vyššie a dávať AC mliečko. Vám po tejto oficiálnej diagnostike nasadili aj nejakú liečbu čo pomohla? Aby som vedela či mám na Dr. tlačiť, alebo by to aj tak nemalo význam kebyže sa to nedá riešiť a iba čakať

lenocka088
12. feb 2021

@lenocka088 AR mliečko

teleskop
12. feb 2021

@lenocka088 odborne vysetrenie

Strana
z4