icon

Som na pokraji nervového zrútenia a dôvodom je dieťa

majulino
31. mar 2013

asi sa zhrozite z toho co Vam tu teraz napisem no ide ma rozdrapit od zlosti mam pocit ze moj syn mi robi iba napriek vsetko 😠 . nerespektuje ma nepomaha krik bitka ani lac dokonca ani vyhrazky typu odidem a uz sa nevratim(nepotrebujem radu ze to nemam hovorit ja to viem no uz som na konci so silami) mam pocit ze ponom v jednom kuse iba vrieskam a bijem ho po zadku (a to ma 20 mesiacov necelych) pisti po mne otrieskava si hlavicku rozhadzuje jedlo olieva sa vodou vyhadzuje mi oblecenie taha na seba susiak kope ma stipe a hryzie( poviete si totalne nezvladnuta vychova ale to mi robi posledne 2 tyzdne ) nikdy sme ho nerozmaznavali ani mu nic extra edovolovali a ani nezakazovali ale co uz on vystraja posledne dni je hroza nieco sa mu nepaci zacne rumazgat skace z postele ( synovec 15 mesacny si takto zlomil zapastie) a ja som z toho na nervy vrieskam po nom tak co mi bola suseda zo 4 / povedat nech budem ticsie ze jej deti spia a ja byvam na 7p niekedy mam fakt chut odist lebo si myslim ze bezomna mu bude lepsie 😢 akonahle pride mm z prace je to zlate dieta akokeby vymeneny nic nevystraja nerumazganezlosti nerobi neplechu... som vari ja ta zla?

katka1981
1. apr 2013

@maznacik007, uvidim co mi napise mamicka do IP, ale ja si ajtak myslim, ze mali sa bucha a hryzie zo vzdoru. Mozno nie je taky citlivy a v stave zurivosti si ublizi. (Preto ho musi chranit) On nerozmysla ked sa trieska. Moja je velmi citliva, to ma po mne. Ja neznesiem bolest. Ona do 2,5 roka od rana do vecera plakala zo zubov, len co padla, plakala, ajked si neublizila. A hlavu si buchala vzdy do modrin a hrc, ruku si hryzla tak ze mala modrinu. Raz si buchla hlavu o drsnu omietku az do krvi (nastastie skrabancek ani nekrvacal ani jazvu nemala), ale ona je precitlivela, verim, ze keby mala prah citlivosti inde, dotlce sa viac. Vlasy si trhala, ok, deti maju slabe korienky takze isli von. Ziadnu traumu nezazila, bita nebola, ked mala zachvaty a nocne mory v noci, mysleli si ze je asi autista alebo co, tak sme ju len drzali aby si neublizila, boli to nocne mory. Beriem, ze sebaposkodzovanie je nieco ine, ale toto je podla mna vzdor. A je zbytocne sa hadat, kazdy si napise svoj nazor, poradi mamicke a drzme jej palce, nech sa to zlepsi. A jasne ze ked bude mat pocit ze si nevie rady, tak pojde k lekarovi...

katka1981
1. apr 2013

@reanda, vies kolko ludi sa nevie ovladat? Ver ze ju to mrzi, inak by sem nepisala. A tiez ked clovek nezazije, nepochopi. Ano, sme dospeli, mali by sme sa vediet ovladat, ale mali by sme vediet kopec dalsich veci, ale nie sme dokonali. Niekto sa nevie ovladat, iny zas nie je tolerantny, empaticky.... nechytaj ju za slovicka, pise, ze lutuje, ze vobec sem napisala, mozno sa hanbi, nema vyznam jej nadavat, ver, ze sa nad sebou zamyslela a urcite si vezme rady k srdcu. A ak nie, nic s tym neurobis ani ty, ani nikto iny. Tie knihy co jej kocky radili su super. Dobre su aj clanky, co si lahko vyhlada cez google. Ma ich zadarmo a ma ich hned. A aj MK je super, clovek sa vela dozvie. A ci bude jej maly na praskoch, to nikto nevie, ale to nevieme ani my, ci nase deti nebudu. Ktovie co nas caka o rok, alebo ked budu v puberte. To bude potom ina sranda. 😉

fra
1. apr 2013

@katka1981 tak ja mam pubertu doma štvormo a veru spominam na tie staré zlaté časy , ked stačilo vreštiace kopajúce dieťa dvihnuť zo zeme a vyniesť ho z obchodu von pod pazuchou za sustrastnych aj odsudzujucich pohľadov okolostojacich a bolo to vyriešené 😀 (volá sa to spomienkový optimizmus)
.
a pre zakladateľku temy- drž sa, každá sme si niečím podobným prešli - niekto v uplne malej a niekto vo veľkej miere... hlavne urob všetko pre to aby si sa Ty cítila čo najlepšie ... lebo musíš vydržať v zdraví ešte veľa rokov, treba šetriť sily 😵

katkalubkova
1. apr 2013

@milka1978 no, myslim len tolko, ze si ho nevsimat a brat ho proste takeho aky je! Jednoducho to neriesit!

adelajda2012
1. apr 2013

@lilyen2011 citaj aj predtym...

reanda
1. apr 2013

@katka1981 jaj boze, a vies, kolko ludi sedi v base za vrazdu? a nikto ich nepotlapka po pleci, ze chod, moj mily, vsak ta to mrzi.. neznasam zlahcovanie toho, ked sa detom ublizuje, ze ved nie sme dokonali a je nas takych vela.. no tym je to horsie, ze je takych ludi vela, to ma byt ako ospravedlnenka? ja jej nenadavam, ale ani nebudem pisat, ze je to ok a nech si z toho nic nerobi.. jasne, ze si vezme k srdcu len to, co chce, ale keby jej kazdy napisal, ze vlastne nic zleho nerobi a nech sa netrapi, tak asi to k rieseniu moc nepomoze

katka1981
1. apr 2013

@reanda, ver tomu, keby ublizovala svojmu dietatu, tak jej to ani nedojde a nebude to pisat sem.

sorciera24
1. apr 2013

@reanda tak jej napis nejake riesenie, kt. jej teda pomoze 😉 ...isto si ho rada precita 😉

1katkas
1. apr 2013

ahoj... tvoje dieta ma asi pred ockom vacsi respekt asi zato ked pride tak syncek poslucha... neviem co poradit akurat ti prajem vela sil a nervov aby si toto narocne obdobie zvladla

4gubka
1. apr 2013

Moja ma 18 mesiacov a mam este 5 mesacneho synxeka.... nemam cas na nu... tiez som mala stavy ako ty a uplne ta chapem... ale uz viem ze ju mam uplne ignorovat ked nieco chce a nemoze alebo ked nechce jest alebo robi naschvaly... tiez ma stipe... tak som jej povedala s akoze placom ze mama ma teraz bibi a sla som prec... obdobie prechadzalo a aj ked robila zle postupne aj moje nervy takto ubudali na jej vzdory ked na to aj ona kaslala ked som to uz nevnimala... teraz ked urobi zle len zvysim trosku hlas a sama pride sa pomojkat aby som jej odpustila 😀 a vlastne ked aj urobila nieco zle ( jasne ze nie maximum ) tak som ju potom skusala nie krikom atd ale som ju zobrala a zacala sa salit a steklit a ked sa jej pacilo bolo dobre a ked nie tak som ju pustila ale aspon sa trocha ukludnila... alebo som zacala vysavat aj ked netrebalo lebo ona mi velmi rada pomaha ( pri com tiez zacala uz provokovat obcas a robit opacne ) ale aj to sme zvladli.. dufam ze to nie len zaciatok anuz to horsie nebude.. ze ju zvladnem... aj s malym popri tom... drzim ti palce... neviem ci robim dobre ale funguje to ked sa jej pri tom snazim "hrat na city" a ostatne ako som pisala a ako kazda mama len ty poznas najlepsie svoje dieta, len mozno cez tu zlost ktoru v tebe nechtiac vyvola uz necitis co potrebuje... neviem... drzim palce nech sa vam to zlepsi.. inak uz ma druhe stolicky? Lebo vidim ze jej idu a odvtedy sa to spustilo... drzkajte sa... a inak pi vela vody... niekedy je aj to spustac nervov aj ked nemusi... ja to uz viem... minule to bolo v telke 😀 a je to fakt...

nefertitka
1. apr 2013

zaujimave je, ze tie co reaguju na tie druhe, ktorym sa nepaci, ze krici po svojom dietati do nepricetnosti a vsetko okolo toho nevedia pochopit, ze nie vsetkym sa to musi pacit a ze kazdy ma na to iny nazor. A necitim sa ako dokonala matka, len preto, ze dokazem po svojom dietati nekricat a nebit ho. Tot reakcia na to, co niektore pisu, ze len dokonale matky po svojich detoch nekricia a vsetko zvladaju s nadhladom.Ved reagujte zakladatelke temy a nerieste co pisu druhe. Potom su len hadky. Mne sa tiez nepaci, ze matka dokaze takto reagovat na svoje dieta, ktore ani nemoze za to co robi.
A suhlasim s poslednym prispevkom od
@reanda

nefertitka
1. apr 2013

a dufam, ze si nevezme k srdcu rady typu "studena alebo vlazna sprcha" 😕 😠

lulka12
1. apr 2013

@majulino 🙂🙂🙂🙂

lulka12
1. apr 2013

@majulino No presne tvoja reakcia úúúplne potvrdzuje to o čom som písala. Veľmi pekne ďakujem ,že si sa predviedla ako " zrelo " reaguješ a ak si taká a v bežnej komunikácii a v zvládaní záťažových situácií ja naozaj na mieste uvažovať čo robíš zle. 🙂🙂🙂 a hľadať problém u seba.

reanda
1. apr 2013

@katka1981 podla toho, co vsetko sa povazuje a nepovazuje za ublizovanie dietatu.. ja za ublizovanie povazujem napr. aj tu ignoraciu, ktoru tu mnohe zeny spominaju ako beznu reakciu na svoje dieta a nemyslim, ze by sa za to hanbili, alebo by si mysleli, ze robia nieco zle.. dieta si ignoraciu rozhodne nezasluzi, zasluzi si pozornost, nech si ju aj vynucuje a aj nevhodnym sposobom.. keby jej malo dostatok, kolko potrebuje, tak to nemusi takto riesit.. ale viem, ze mnohe mnohe zeny to beru tak, ze dieta si musi zvykat, ze nie je stred vesmiru a ze nedostane vsetko, co potrebuje, aj ked ma trebars este len par mesiacov, ci dokonca tyzdnov.. ano, aj to povazujem za ublizovanie dietatu.. je to moj nazor, ktory sem mozem takisto napisat, ako niekto moze napisat, ze nie je nic zle na vychovnej po zadku alebo studenej sprche na schladenie decka..
@sorciera24 uz som jej napisala

katka1981
1. apr 2013

@reanda, nema tu vyznam nejak rozpisovat, pozrela som si tvoj pas, tvoje dieta je este v zlatom veku, este to skvele obdobie moze prist, mozno potom zmenis nazor. Tiez kym som nezazila, mala som ine nazory. 🙂

kacena4
1. apr 2013

@reanda napisala si ze "dieta si musi zvykat, ze nie je stred vesmiru" a zaroven "ze nedostane vsetko co potrebuje" ze nechapes mamicky jktore takto "ignoruju svoje deti - teda ak som to spravne pochopila. su to 2 rozne veci naucit dieta zvyknut si ze nie je stredom vesmiru ale to co POTREBUJE mu treba dat, nie to co CHCE a to je ten rozdiel kde sa dieta uci hranice a ako ty pises "stred vesmiru"
je rozdiel potreba a chcenie 😉 😉

sorciera24
1. apr 2013

@reanda a kde?...ja by som si to tiez rada precitala, zatial si len vsetko skritizovala, ze vsetko je zle, ale co je dobre a halvne, co zabera, ako si envidim (mozno len zle citam)......skor by som povedala, ze si sa so svojim dietatom moc netrapila (ked takto reagujes) a fakt, ze budes amt po sebe 2 deti, hovori o tom istom (teraz, aby si to nebrala zle, je to tvoja vec, kedy a kolko deti...), ja len, ze ak by mal niekto take dieta, ako opisuje zakaldatelka (neporidi si do roka druhe).....
mozno sa tovj pohald na vec pri druhom zmeni (nikdy nevies, co ta caka;))

reanda
1. apr 2013

@katka1981 jasne, teraz si na to kapla, moje dieta ma rok aj pat mesiacov, dieta zakladatelky temy rok aj sedem mesiacov, pricom problemy s nim ma uz od osmych, ako pise.. takze presne, nizky vek mojho dietata je ten dovod, preco nemam sancu ju "chapat" 😅
@kacena4 nie, nepochopila si to spravne, precitaj si nejake prispevky dozadu od zien, ktore pisali o tom, ako riesia problemy svojich deti ignoraciou, o tom som pisala.. a takisto si precitaj mrte prispevkov na celom fore, o tom, ako babatko netreba brat na ruky, lebo si zvykne, o detoch, co revu v postielkach, az kym nezachripnu a nedogrcaju sa, lebo sa musia naucit spat same, o trojmesacnych detoch, od ktorych sa ocakava, ze budu plnit potreby dospelych a ked na niekolkohodinovej navsteve placu, tak su rozmaznane a podobne.. to su uplne bezne postupy spravania sa k detom, ktore zastava velke mnozstvo ludi a su presvedceni, ze svoje deti dobre vychovavaju, aby z nich boli schopni a slusni ludia a nie rozmaznane egoisticke prisavky.. a este nazory matiek, ktore nezaujimaju skutocne potreby ich deti, ale o tom, co ich dieta potrebuje rozhoduju ony, ony su tu predsa autorita a nenechaju si nejakym deckom rozkazovat a skakat po hlave.. aj o tom, kedy bude ich dieta na nieco emocne zrele, rozhodnu ony 😒
@sorciera24 tak to su uz dedukcie hodne sherlocka holmesa hmmm.. a k tomu, co kto moze a nemoze chapat a k comu sa vyjadrovat - to by sme napr. aj od lekarov mali ocakavat, aby si najprv sami presli vsetkymi chorobami, ktore chcu liecit, inak tomu predsa nemozu rozumiet.. "pan psychiater, vy ste nikdy netrpeli schizofreniou? no tak ako ma chcete liecit? ved vy ste len teoretik, co vy prd mozete vediet o mojich problemoch "

katka1981
1. apr 2013

@reanda, uplne suhlasim s @sorciera24. Nemam viac co dodat.

livka299
1. apr 2013

@sonagolisova ty neútoč na mňa. Ja som jej poradila aby si dala prásky na ukľudnenie. Lebo to ako písala ako vrieska po dieťati to nieje vôbec normálne. ....

sonagolisova
2. apr 2013

@livka299 po prve , ja vykam tak poprosim aby ste mi netykala....nie som vasa priatelka...a utocna ste vy..namiesto rady ste hned utocila na nu a teraz na mna.... ta pani nevedela inak riesit situaciu, urcite to nie je spravne aby kricala na syna, ze ju pocut u susedy ale prave preto tu medzi matkami hlada pomoc a radu.. a to, ze jej odporucite prasky jej problem nevyriesi 🙂

majulino
autor
2. apr 2013

mamicky chcem sa podakovat za vsetky rady a ospravedlnit ak som niekoho nastvala urazila atd... tuto temu som zalozila uz ked som bola zo silami nadne... preto aj taky nazov.... teraz je to uz lepsie no aj tak ho nemozem nechat v inej miestnosti ked si zacne ublizovat vcera sme museli na pohotovost lebo sa hodil na zem o dlazbu a tam si otrieskaval hlaavicku a dovod? pozeral rozpravku a kon sadol do vody... poviete si naco mu ju pustas? no odpoved je ze to nie je len pri konovi staci ze sa mu nepaci ako je oblecena suseda alebo ze pes staka ci to ze umyvam riad zial ed ho nieco nastve alebo sa mu nieco nepaci zacne mavat sebadestruktivne sklony... hyperaktivita nam nebola diagnostikovana tak isto ani dawnov syndrom podla vsetkych vysetreni je moj syn vcelku obycajne riemerne dieta... to co robi nie je zubkami a ani nedostatkom pozornsti nakolko som s nm 24 hodin denne hrajeme sa spolu spi pri mne je somnou kue sa vo velkej vani takze aj vtedy som s nim 😖 ma obcas take dni ze nechce byt pri mne no vtedy sedi a skalda vezicky alebo si pusta vlacik ci sa vozi na odrazadle.... to len tento tyzden uz dospel do takeho stadia ze som absolutne nevedela co robit to aj preto aky nazov ( inak citam kazdy jeden prispevok len nestiham odpisovat) vcera konecne aj mm videl co majko dokaze lebo ked tan pride doov z prace tak majko je ako vymeneny 🙂 asi mu uz leziem na nervy 😀 aspon ze tymi svojimi zmenami nalad neublizuje inym detom ved ked ideme do centra alebo k nam pride suseda ci sestra s detmi tak je to strasn pozorny chlapek ktory sa rozdeli nielen s hrackami ale aj s jedlom a dokonca aj place ked odchadzaju... No ked ma ten svoj amok nezabera ani pekne dohovaranie ani vysvetlovani eani ked mu kludne poviem nono!! jednoducho nic kem neskricim vtedy sa akoby preberie a da s ado placu az tak je ochotny prist ku mne a dovoli mi pritulit si ho akoby si uvedomil ze to co robi nieje spravne. Este raz sa chcem podakovat vsetkim mamickam za prispevky a tej mamicke ktoru sim urazila alebo nastvala svojim prispevkom ospravedlnit

katka1981
2. apr 2013

@majulino, su deti, kt. si vyzaduju rodica nonstop, ja som do dvoch rokov pri malej nedokazala navarit, lebo ma chytila za nohu a vrieskala, ja som nemala nervy varit so zavesenym dietatom na nohe. Mala aj dlho separacnu uzkost. Zial su aj take deti. Ale to casom prejde. Take prehnane reakcie ri pozerani TV, to som ozaj nepoznala, mozno je prilis citlivy, tazko povedat. Hyperaktivitu ti ani skuseny psycholog nediagnostiku v tak malom veku. Skus mu dat urobit rozbor krvi podrobny, ci mu nechyba nejaky mineral, vitamin, ci nema trebars intoleranciu mlieka alebo nieco co tak na neho zle vplyva. Lebo toto by rozhodilo aj mamicku kludasku a ked tu taka napise, ze nie, tak klame. Porad sa s lekarkou ci mu mozes uvarit medovkovy caj, zda sa mi ze je az od 3 rokov, ci by si mu mohla davat napitie neperlivu magneziu, urcite by som sa ho snazila trosku stlmit, samzorejme prirodne, hoci aj mlieko s medom, potom sa napije cistej vody, zuby sa mu nepokazia. Skus mu dat nejakeho plysaka alebo vankusik, ked ma nervy nech sa s nim pomojka, hoci viem, ze ked uz ma dieta amok, nepomoze nic, len cakat, kym to prejde a potom sa uz necha ukludnit aj od teba. Ziadny clovek nemoze na taketo reakcie reagovat s kludom, minimalne obcas zvysi hlas, ved ked sa vam dieta hodi o nieco a krvaca, nebudete s usmevom a kludne. Inak dokaze clovek reagovat na cudzie dieta ako na vlastne. Skus zapnut meditacnu hudbu, ak budes chciet poslem ti link na jednu vyse 2 hodinovu relaxacnu hudb, ta je pre mna upne zazracna. Tiez by som skusila terazpiu psikom, a mozno by bolo dobre zvazit aby mal vacsi klud, pocas dna co najmenej podnetov. Su deti, ktore ked maju cez den vela zazitkov, v noci nepokojne spia a su vydrazdene. Skusala si sa hodit pred nim o zem a napodobnit ho, ako reaguje? Na vela deti to pomaha, u nas to malo opacny efekt, malej sa to pacilo a chcela aby sme to dalej robili 🙂

sherynkamalinka
2. apr 2013

a na autizmus bol vysetreny?

majulino
autor
2. apr 2013

@sherynkamalinka nie nebol
@katka1981 separacnu uzkost nemame rozbor krvi nam robili asi 3x za posledny polrok je iba chudokrvny vsetkeho ma dostatok medovkovy caj mozme pit 2x na den po salke magnezium beriem ja a kedze ho kojim dr. neodporuca ja malmu aby s anepredavkoval nepije ziadne mlieko iba moje este len zbada mlieko v chladnicke a ko otec povie ze beeeeeeeee 😠 meditacu hudbu pocuvame aj pri zaspavani ako podmaz rozpravky a psikov sa zial boji vybehol po nas vlciak ked sme boli an prechadzke nenutim ho robit nic co nechce(teda okrem prebalovania) ak chce ist vonku ukaze mi aj ked chce jest alebo pit dokonca ja ked chce byt sam tak mi to ukaze a tie ukazky toho co robi su re nas velikaaaaanska sranda a vyzaduje opakovanie a nasledne zacne aj on 😠 v noci spi velmi dobre zobudi sa 2x na mliecko okolo 23 a potom okolo 4 rano ale mna nebudi iba si sam vyberie cicik a pije zobudim sa az ked na mna vylozi nozicky :D pokial nema tie amoky ja mam uzastne dieta

majulino
autor
2. apr 2013

@nefertitka to by ma nikdy nenapadlo studena voda kriste ☹

cicimotinka
2. apr 2013

@majulino my sme prechádzali niečím podobným, nejako som to neriešila, lebo všetci len skonštatovali, že je adoptovaný... vyhrotilo sa to, keď mal malý cca 3 roky... už si začal ubližovať vedome... pochodili sme odborníkov, nakoniec sa našiel problém - emocionálna nezrelosť... tiež ak nemá amok, je úžasný, pri iných je úžasný... ale pri mne...katastrofa... má skoro 4, pozná písmená, skladbu vety má ako 7ročný, komunikuje o všetkom, ale presne ako píšeš, sadne kôň do vody, reakcia "to nemóóóže" a už fičí... poradili mi, že mu treba vysvetľovať POCITY... že treba povedať niečo ako "ja viem, že sa HNEVÁŠ, koník urobil niečo, čo nie je pekné, ale koník mal právo to tak urobiť" a tak ďalej... ja viem, že si SMUTNÝ, ja viem, že ti je to ĽÚTO... aj keď my to v troch rokoch máme asi jednoduchšie, viac chápe a viac komunikuje... a stále mu opakujem, keď sa niečo deje, príď sa postískať... toto inak zaberá pomerne fajn... už sa naučil, že keď sa niečo deje a ostane v nepohode, príde a postískame sa, ja ho ubezpečím, že je všetko v poriadku a často sa už ani nedozviem, čo sa stalo... postískame sa a ide po svojom... držím palce

majulino
autor
2. apr 2013

@cicimotinka aj my sme skusali vysvetlovanie aj mensie zavadzanie napriklad ze konik s amusel ist okupkat ved bol spinavy alebo havko iba isiel pozriet ci nei su rybycky hladne... no mam pocit ze on vie ze sa deje nieco zle lebo mi kyve hlavickou ze nei ze on spadol ( pada dole vodopadom) a nepomaha ani ked preskocime tuto epizodu 😒 ale to nie je len v tejto rozpravke to je vo vsetkych najprv to bol len srdcervuci plac a potom buchanie a bitie sa

majulino
autor
2. apr 2013

@mia18112 ved to ze mi s mm a ani nikto v nasej rodine to nerobil koho by napadlo vliezt do rury alebo nahadzat hracky do wc to je des ja a mm sme boli skor na knihy jeho brat na tv a hry a moje sestry boli cele dni v lese no pokom ten moj maly asi je netusim ani nahodou