Som neschopná a zlá matka

22. apr 2023

Mam doma 3 tyzdnove dieta a moja nocna mora je kojenie. Bola u mna uz 3x laktacna aby mi ukazala spravnu techniku prisatia. Robim to podla toho ako mi to ukazala. Ale vzdy je to boj a boli to.
Nejde mi to, nakolko dieta vzdy meta rukami, neviem ho dobre prisat, casto x mi buchne rukami do bradaviek v ktorych mam uz diery. Vtedy je to este horsie. Mam doma tolko masticiek, pomocok na liecbu ze si mozem doma otvorit lekaren. O peniazoch kolko to vsetko stalo ani nehovorim.
Nic mi nepomaha, som z toho zufala. Ja nervozna, vrieskam po dietati, dieta hladne, vystresovane.
Ale ja uz nevladzem. Mlieka mam tolko, ze ho mozem rozdavat a nemozem nakrmit svoje dieta.

Som uplne neschopna. Tehotenstvo som mala na prd, porod a este aj toto, co som si myslela, ze to bude to naj. Radsej by som rodila este raz ako kojila. Ta bolest je 1000x horsia.

Vzdavam to uz s kojenim. Aj ked placem.

pribinak
22. apr 2023

Toto má aký zmysel? Kúp si odsávačku a odsavaj, moja sesternica mala čosi podobne. Odsvala rok a kľud

lilienkah
22. apr 2023

Nevzdávaj to skus si aspoň odsávať a daj dieťatku cez flašku 😊

hederamonstera
22. apr 2023

Klud klud klud. Nie si neschopna ani nic podobne. Nadych vydych. Bud stastna, ze mas mliecko. Co ja by som za to dala😘 skus odsavanie a daj malej z flasky a postupne trenujte aj prisatie.
Hlavne klud, neprezivat to tak (aj ked za to mozu hormony, nie ty).

sandra19860
22. apr 2023

Sú aj iné varianty , načo sa trápiť..

sashulla
22. apr 2023

Skus pozrieť uzdicku pod jazykom ci dieta vôbec môže pit.

cimage
22. apr 2023

Ak to prisavanie neide, tak odsavaj pokial sa bude dat a ked sa daju bradavky do poriadku, tak mozete zas skusit. Hlavne sa musis ukludnit. Nepomoze ti hucat na tak male dieta, aj ked je to uz na maslu.

loo2
22. apr 2023

Pouzi zatial klobuciky na bradavky, kym sa zhoja.

autor
22. apr 2023

@sashulla uzdicky obidve mame strihnute

pohodacka03
22. apr 2023

Mam doma 4tyzdnove babo(tretie) a tiez som bojovala pri vsetkych 3 detoch. Teraz som bola rozhodnuta to vzdat. Kupila som posledne 2 veci z lekarne na zachranu(tiez nic nezaberalo), dala na noc UM, lebo som uz nevedela vydrzat a cakala ci zaberu kremy. Po 4 dnoch sa to zlepsilo. Skus si odsat mlieko a dat z flase, aj to je riesenie 😊. A skontrolovat uzdicku, pri druhom babu pomohlo nastrihnutie. Hlavne klud. Ci si dobra mamka nezavisi od toho ci kojis 😉

vkatush
22. apr 2023

Nervózna mama, nervózne dieťa.
Zažila som to isté. Celé tehu rizikové, pôrod dlhý, kojenie nočná mora. Bola u nás laktačná ako na klavír. Kým bola, všetko okey, odišla, koniec a pritom mlieko pre pol dediny...

Nie si o nič horšia matka ako tie, ktorým kojenie ide jedna radosť. Nesíľ to, ak to nejde. Odsaj a daj cez fľašku, uvidíš, aj ty a aj malé budeme kľudnejšie. Prípadne tu cievku či ako sa to volá.

Kojenie nie je zárukou úžasnej matky, takže zbytočne si nepridávaj stres.

Ja by to hocikedy bolo na teba veľa, kľudne napíš, vysťažuj sa. Lepšie je sa vyfiltrovať, ako to v sebe dusiť, lebo to dieťa to cíti.

Držím palce 😊

dzulli1980
22. apr 2023

Mlieko si odsaj, daj dieťaťu z fľašky ... načo zbytočne trápiť seba aj dieťa ... keď to nejde, tak to nejde ... drámu by som z toho nerobila ...

bloger
22. apr 2023

Nie si vôbec neschopná ani zlá mamička. Robíš čo môžeš.

nevenka
22. apr 2023

Ja budem asi ukamenovana tu, ale pri 3 detoch zo 4 sa mi toto osvedcilo. KLOBUCIKY. Prve sa mi nevedelo vobec prisat 4 tyzdne, druhe v pohode, tretie s klobucikmi 6 tyzdnov, skor sa prisat nevedel. A stvrte cca 3-4 tyzdne tiez. Existuje tzv. mala brada a s takouto bradickou a malou pusinkou maju niektore deti problem s prisatim. Postupne som ich oducala, skusala som ich prisat zakazdym normalne bez klobucika a ked neslo, dala som ten a postupne na to kazde jedno prislo. Kojila som kazde cca 20 mesiacov. A ak treba dokrmit, odsat, kludne aj flastickou dokrmit materskym, len musi byt ten cumel siroky.
Pri prvom som povedala, ze kojenie je tazsie ako spravit 2 vysoke skoly. Ale potom to stalo za to.
Ja som ale chcela zabojovat. Ja som tvrdohlava a cely zivot som mala vysoky prolaktin a mam velke prsia, tak nech su na uzitok, ze neexist, aby som dala predcasne umele. Ked som nemala dost odsateho svojho, to umele som dala, ako dokrm, preco nie? Nenecham babo hladne.
Ale musim povedat aj, ze mi laktacne moc nepomohli. Lebo ony len "telo na telo" a to je sice fajn, ale to dieta mi nechcelo otvorit usta, len ako zobacik. A darmo som sa ja s nimi "mojkala", vrestali hladom a cim viac hladne, tym viac vystresovane a uz duplom sa neprisaje. Takze klud, normalne nakrmit svojim odsatym flaskou alebo umele mlieko dat. Zohnat klobuciky a dalsie krmenie skusit prisat, ked nepojde, dat klobucik a tak. Ak treba dokrmit, tak svojim, co odsajes, ak mas dost a ak nie, tak umele. Dieta musi byt syte a postupne silniet, nenervacit ho. A casom to pojde. O tyzden moze byt vsetko inak.
PS: Klobuciky su rozne velkosti, skusila som take male od MAM, ze kvoli malej pusinke, lenze mne do toho nevosla bradavka a mlieko neslo, mam velke bradavky, tak toto si musis skusit. S velkymi Avent to bolo super a babo sa aspon naucilo otvarat velke usta.
Mozes skusit takto, ked mas vela mlieka a chces zabojovat este a ked nie, das umele.

saxana000
22. apr 2023

Dalsia co prepadla kojo sekte.mlieko odsaj a daj normalne flasky ak ho mas.pripadne skus klobuviky babo sa chyti bleskovo..laktacnej cislo vymaz z telefonu a viac ju nevolaj.nakrm konecne svoje dieta ono bude kludnejsie ty tiez a vsetko pojde ako ma..ak to nepojde ani s odsavanim ani s klobukmi sekni s kojenim a daj umele.svet nespafne a pri maturite ani pri pracovnom pohovore sa to deti nepytaju kolko boli kojene.

kittykat22
22. apr 2023

Kup UM a cau. Poznam vela deti ktore boli na UM a su pocas skolky zdravsie ako deti kojene. Viz moje len kojene dieta nonstop chore 🙂 Ak ti kojenie nejde, kasli na to. Kojenie z teba dobru/zlu mamu nerobi.

autor
22. apr 2023

Ja nemam problem s prisatim, dieta sa prisaje pije, ale mna to neskutocne boli. To je moj problem.

kittykat22
22. apr 2023

Kojenie nie je pre mnohe zeny neprijemne a moze boliet aj cele tyzdne. Ale nejako sa o tom nepise.

animus
22. apr 2023

Ja som skúsila cievku keď sme sa takto trápili a po ani dvoch dňoch už malá pila sama bez cievky. Ale je pravda že ja som si z toho ťažkú hlavu nerobila. Mala som doma pre istotu kúpené aj UM a žila som heslom šťastná mama šťastné dieťa. Čím viac ty si v strese, tým viac to to bábätko cíti a "bojuje" s tebou.

kacernakokse
22. apr 2023

Nie si prvá ani posledná. Môžeš mlieko odsávat a dávat dieťaťu cez fľašku, nebudeš kvôli tomu horšia matka a rozhodne nie si neschopná. Viem, že laktačna do teba isto hustila ako to máš ďalej skúšať a neviem čo všetko, ale normálne sa na to vykašli. Bábätku určite viac prospeje, keď budeš ty spokojná. Možno z teba cíti, že si z toho nervózna a nerobí ti to dobre a tak to podvedome sabotuje.

beata_k
22. apr 2023

Zaciatky dojcenia vzdy bolia. Kym si bradavka zvykne a vyzuzle sa, tak to boli. S tym neurobis nic. Bud to vydrzis alebo odsaj, daj klobuciky, daj UM. Moznosti mas viac.

nevenka
22. apr 2023

No ale ak sa Ti prisaje, tak asi nie dobre, ked to tak priserne boli. Akoze, je to neprijemne, ale ked je prisate spravne, tak nema co boliet. Nema Ti zuzlat bradavky.
Tak skus tie klobuciky, kym sa Ti nezahoja trochu bradavky, to utlmi tu bolest.
Radia Ti tu odsavat a tak krmit. No neviem, mna odsavanie viac bolelo, ako satie dietatom a napriklad, odsala som z jedneho 50 ml a akurat sa mi zobudilo, tak som ho prilozila s tym, ze asi tam vela nebude a tak chltalo to dieta, ako keby som ani neodsavala. Takze mne neslo tolko odsat ako treba babu, niekomu to ide, mne nechapem preco, nie.
Ale kazda ma inu skusenost, ta je neprenosna.

martinafilip
22. apr 2023

Tie klobúčiky pomáhajú.. ja som sa teda tej múdrosti, že bradavka si ma zvyknúť nevedela prispôsobiť - bola som rozbitá po cisárskom a popôrodné hormóny.. tak ti poviem.. najprv plakala mala, že chce papať a potom som plakala ja pri kojeni.. a tak sme kúpili klobúčiky, lebo fakt som mala chuť škrabať stenu.. a tá ,, izolácia" pomohla.. a postupne (pár mesiacov).. a prestala som postupne používať klobúčiky a kojim doteraz (18m dieťa).. takže kúp si klobúčiky ako posledny pokus.. žiadna matka nie je lepšie alebo horšia kvôli (ne)kojeniu 😉

trgypadl
22. apr 2023

V akej polohe kojis?

autor
22. apr 2023

@trgypadl priecna poloha

trgypadl
22. apr 2023

Skus futbalovu polohu, drzim prsty

livuska124
22. apr 2023

Aku mastičku si skúšala? Ja som mala bradavky do mäsa rozhryzené a zachránili má multimam náplaste. Sú síce drahšie, ale ja som ich strihala na 1/2 aj 1/3 lebo boli veľmi veľké. Do pár dní som mala bradavky zahojené.

babulkomale
22. apr 2023

Ja som mala problemy s kojenim, hned na zaciatku som si povedala ze ja teda svoje dieta trapit hladom nebudem, neporodila som ho na to aby trpelo.
Muz siel kupit Nutrilon, fľašky, cumliky, strerilizator, zarobili sme mliecko, pricucol sa, vypil, zaspal, dieta spokojne, ja stastna, vsetko dobre dopadlo.
Netreba sa nechat trapit nejakou pro koj lobby.

anicka176
22. apr 2023

Pri prvom som mala problém s prisatím...aby som ju dojčila musela som si dať klobúčiky.. Potom keď mala asi 6 mesiacov, tak ho sama dávala dole a skúšala sa prisať a išlo jej to. Myslela som, že sa tých klobucikov nezbavím...nakoniec ho dcera dala sama preč... Keď sme šli z nemocnice mala asi 2600g a potom pekne pribrala až dosť. Pri ďalších 2 chalanoch som už nemala problém s prisatín, ale myslím, že mi pomohlo, že som dcéru dojčila 2 roky

elenita
22. apr 2023

Ahoj, ja mam 3 deti (z toho 1 x dvojicky) a mozem Ti povedat, ze ma zaciatky dojcenia tiez vzdy velmi velmi boleli. Prvy mesiac - dva to bol masaker, a potom si uz bradavky zvykli. Mas 2 moznosti - vydrzat (viem, co to je, mne mimovolne az tiekli slzy od bolesti) alebo kaslat na to a dat UM, svet sa nezruti. Inak, co mi najviac pomohlo - naplaste multimam. Ziadne olejceky, maste, lanolin - tie to este viac zhorsili. Drzim palce 🤞

martul
22. apr 2023

Ja som bola na tom rovnako. Nechala som kojenie tak. Dali sme UM. Odvtedy bolo bábo spokojné, ja kľudná a začala som si to užívať.
Lebo nikde v zákone nie je napísané že kojit je povinnosť. Lebo zostať na nervy a vrieskať po 3 týždňovom bábätku nie je v poriadku.