Som nezodpovedná matka?
Mamičky, moje dieťa má 5 rokov, posledný týždeň kašle, lekár má dovolenku, zastupujúci rieši aktútne stavy, volala som so zastupujúcim lekárom, vravel dávať stoptussin, fenistil...dieťa nemá horúčku, pekne papá, dokonca viac ako inokedy, pije veľa, má energiu za 5tich, je živé.
Beriem dieťa každý deň na menšiu prechádzku, hlavne tam, kde nie sú deti a nie je veľa ľudí. Keďže som na dieťa sama, samozrejme musím aj do obchodu na nákup.
A teraz to podstatné. Mám známosť, momentálne sme sa pochytili na tom, že podľa neho som nezodpovedná matka, keď vláčim dieťa na prechádzky, že podľa neho mám dieťa izolovať doma, pokiaľ kašle, že ho mám vziať na balkón, ak potrebuje čerstvý vzduch, že riešiť chorobu dieťaťa s lekárom cez telefón je podľa neho choré. Samozrejme deti on nemá. Proste taký nával výčitiek z jeho strany, aké je nezodpovedné to, čo robím. Pritom pre svoje dieťa robím maximum a všetko najlepšie ako viem.
Som vážne taká hrozne nezodpovedná matka, lebo beriem dieťa na hodinku von? Je mi z toho smutno, lebo som si myslela, že on je rozumný človek. Ešte som mu povedala, že vidím, že by bol problém, ak by sme mali spoločné dieťa, tak mi na to povedal, že OTÁZNE JE, ČI BY SME SPOLU DIEŤA MALI.
Nie som typ ženy, ktorý sa uráža ale toto sa ma dotklo, pretože pre svoje dieťa chcem len to najlepšie a tak aj robím.
Postupovala by som rovnako.
Nechapem co to ma s tym, ci niekto ma deti alebo nema. Dieta ma v dnesnej dobe kde kto a tak to aj vyzera. Tym, ze zena porodi neziskala patent na vychovu. Ja mam tiez dieta ale nenapadlo by mi nejakej bezdetnej odpovedat co ty vies ked nemas deti. Ak sa partnerovi nepaci, ako to robis, treba mu kludne vysvetlit tvoje dovody a stat si za svojim nazorom. Nakoniec je to tvoje dieta. A aj bezdetny moze mat na to nazor. Ci maju takyto ludia byt ticho a nemat ziaden nazor? 🤷♀️ mozno taky partner by ti potom lepsie pasoval. Co by sa vobec nestaral a nezaujimal.
@lulahausi
Asi si to zlé pochopila. Nejde o to, či si nemôže vyjadriť svoj názor alebo nie. To nikomu neberiem, tak ako tebe neberiem tvoj názor. Ale ak sa názory na výchovu deti rozchádzajú ešte pred tým, ako spoločné deti máme, tak pre mňa to nie je správne, vlastne takto vznikajú nezhody v partnerstvách, manželstvách. On sa jasne vyjadril, že ak bude mať vlastné deti a budú čo i len kašlať, tak ich bude izolovať doma po dobu, pokiaľ nebudú zdravé, teda nedovolí im ísť von. A ja sa s tým nestotožňujem, pretože každý potrebuje čerstvý vzduch, samozrejme ak je horúčka, nejaké infekčné ochorenie atď. tam doma s dieťaťom som, ale pokiaľ tomu dieťaťu nič okrem kašlu nie je, tak nemienim týždeň, či dva sedieť zavretá doma, to tiež zdravé nie je. Hodinová prechádzka na čerstvom vzduchu neublíži, skôr som toho názoru, že skôr prospeje.
Takže neviem ako ty, ale ja si život neviem predstaviť s človekom, ktorý by toto praktizoval na našich deťoch, lebo by tým vznikali určite hádky. Takže som aj rada, že mi to špliechol do očí, lebo ak by som sa za takého človeka vydala a mala s ním deti, tak by to určite nedopadlo najlepšie.
@lulahausi A ja som som mu nikdy nepovedala, že čo on vie, keďže nemá deti...ja som mu kľudne povedala, že toto určite pochopí, keď bude mať vlastné deti. Ale išiel si stále svoje, že on svojím deťom nedovolí von...a povedala som mu aj to, že ak by sme mali spoločné deti, že či by takto vyvádzal a on na to, že je otázne, či spoločné deti mať budeme...to bola jasná odpoveď, že so mnou do budúcna nepočíta, tak načo zotrvávať v takom vzťahu?
Podla mna reagujes uplne hystericky. Myslis, ze najdes partnera, ktory bude vo vsetkom s tebou zajedno? Aj co sa deti tyka? Nie nenajdes. Mozes byt rada, ze to nie je vase spolocne. Tak mu mozes povedat, ved nie je tvoje. Uplne kludne a nerobit z opacneho nazoru hned problem. Ale takto si tiez mozes odovodnit preco s nim nechces byt. Lebo podla mna je to len o tom a uz hladas len argument.
@lulahausi
Ja som to nebrala ako urážku, ja som mu aj povedala, že ja mám na to iný názor a jeho názor mu neberiem. Rešpektujem ako tvoj, tak aj iných ľudí názor a v žiadnom prípade nie som hystrická. Ja som úplne kľudnej povahy, neznášam hádky, robím kompromisy atď. ale v tomto prípade si neviem predstaviť žiť s niekym, kto má na výchovu opačný názor ako ja, pretože ak by sme mali spoločné deti a boli by choré, tak by vyvádzal, že máme ostať doma, lebo on má taký názor.
Veď nech si nájde takú, ktorá má rovnaký názor na výchovu a ja si môžem nájsť takého, ktorý ma nebude zhadzovať pred mojím dieťaťom, spochybňovať moju výchovu, vyčítať mi, že som nezodpovedná a choro zmýšľajúca osoba.
Môj malý je teraz podobný prípad. Začal kašlať, ale len v noci. Dala som mu sirup a fungujeme ako bežne. Nemá teploty, nemá sopel, nie je malatny. Iba nechodíme na kúpalisko a neje zmrzku, ale normálne sme celé dni vonku.
drzim ti palce,urcite to je pre teba tazke,aj ked si rozchod iniciovala ty...ale samozrejme,ak ta vidi ako zlu matku tak to vela vypoveda o tom ako ta vnima a co si o tebe mysli a zjavne to nie je nic dobre...ktovie,ci sa nad tym zamysli a ozve sa,aspon s ospravedlnenim,ze to prehnal..
@kate_cs veď moje dieťa to isté, dokonca sme dnes v meste stretli zastupujúcu lekárku a pýtala sa na stav, počula aj kašeľ, ale sama videla, že dieťa je živé, aktívne, komunikatívne, tak nám popriala peknú prechádzku a nič neriešila...ja som dnes ostala úplne v šoku z toho, ako sa môj partner zachoval...možno by som to brala ináč, ak by sa o tom so mnou porozprával napr. večer, keď dieťa zaspí, ale nie pred dieťaťom a potom otázky môjho 5 ročného dieťaťa, že prečo (meno) kričal, prečo vravel, že nemôže ísť von, prečo to a prečo to...
Ako nechapem radu ti treba..ja posudzujem len podla toho co si napisala na zaciatku. Nikto pri tom nebol, nikto ho nepozna, nevie aky je clovek, aky ma charakter. Uz mam pocit, ze tu skor cakas odpoved, ze sa s nim mas rozist. Tak to urob. Netreba ti oozehnanie z MK 😉
Píšeš, že chceš vraj pre svoje dieťa to najlepšie - tak sa mu venuj a nezháňaj a nevoď mu domov kadejakých cudzích chlapov, kým je ešte takýto malý. Žiadny cudzí chlap ho nebude brať ako svojho a mať ho rád ako vlastného - to je základná biológia a keď ju pochopíš, ušetríš si kopu sklamania. A už vôbec neuvažuj o tom, že mu s takýmto indivíduom urobíš nevlastných súrodencov. To dieťa potrebuje Teba, nie nevlastného otca a konkurenciu v podobe uvrešťaného decka.
Tieto zlepené rodiny málokedy fungujú, je to tu denne a múdry človek sa učí z cudzích chýb.
@lulahausi
Ďakujem za názor.
@heleninamama
Beriem aj tvoj názor. Ale myslíš si, že ja nemám právo na šťastie alebo na to, mať po boku muža?
Ja som o manžela prišla, zomrel pri autonehode. 3 roky som sa z toho dostávala. Ale podľa teba mám ostať do konca života sama? Len preto, lebo už mám dieťa? alebo len preto, že ešte túžim po rodine, po ďalších deťoch? Tento muž bol prvý nový muž v živote môjho dieťaťa, nevodím si domov mužov ako na bežiacom páse.
Píšem, že teraz. To dieťa raz vyrastie a Tvoj čas príde, ale dovtedy mu neznič psychiku pomocou takýchto chlapov. Ak si chceš užiť mužskú spoločnosť a sex, kľudne si uži, ale nerieš hneď rodinu a ďalšie deti, kým chlapa fakt nespoznáš. Ušetríš si takéto prekvapenia.
@heleninamama
Veď ja mu neničím žiadnu psychiku. Tento muž ma "dobíjal" rok, pokiaľ som ten vzťah pripustila. Ako som už spomínala na začiatku v niektorom z komentárov. A taktiež nikde neuvádzam, že idem z jedného vzťahu do druhého. Ale to je jedno, je to tvoj názor, nebudem sa tu obhajovať.
autorka- chcela som ti napísať, že by som zvážila túto známosť, pretože s takýmito názormi, ak by ste mali deti, tak sa budete sekať, ale už je to pasé. Myslím, že si dobre urobila a predišla si mnohým problémov budúcnosti. Myslím si, že toto by bol iba jeden z mnohých problémov, ktoré by ste mali

Myslím,že si urobila naozaj správnu vec a rozišla si sa s ním.Tiez som není urážlivý typ človeka,ale takéto veci od expertov ti presne ukážu pravú tvár,aké by to bolo po pár rokoch vo vzťahu...úplne by ťa psychicky dával dole