Som úplne iný človek. Čo sa mi stalo?
Zienky pomoc, neviem co sa mi stalo a ako sa mi to stalo, ale je zo mna uplne iny clovek. Vzdy som bola usmiata, pozitivne mysliaca, okolie ma malo rado, pohodacka, ktora milovala cely svet. Vydala som sa, narodil sa mi krasny syn, a zrazy som si uvedomila, ze vobec nie som sama sebou. Stal sa zo mna nervak, ktory si vsetko berie k srdcu, neviem sa uz tesit, neviem byt mila, vsetko ma hned vytoci, som prchka, taka blba temperamentna povaha. No nebola som taka vzdy. Vcera som pozerala film, urcite ho poznate, Nikolas Cage tam daruje pol vyhry casnicke. Chcela by som byt ako ta casnicka, zial som skor ako jeho hrozna zena Muriel. Uvedomujem si to, chcem to zmenit, no neviem ako. Neviete o nejakej literature, ktora by mi otvorila oci? Mam precitane asi vsetko o pozitivnom mysleni, ale neviem to uviest do praxe. Chcela by som byt ako pred tehotenstvom. No od porodu som frigidna nervacka. Myslim, ze aj kuz lutuje co za harpiu si vzal. Myslela som si, ze to su hormony, ale maly ma 16 mesiacov a nic sa nezmenilo som bezradna.
@limetka69 ahoj, viem, ze rok stara tema, ale prosim ta, zmenilo sa to k lepsiemu? Prezivam presne co ty.. Navyse, s chlapom si nevieme vetu povedat bez toho, aby sme sa nedovadili.. Maly ma rok.. A ja neviem co robit..
@nelinuskah niesom autorka, ale po prečítaní témy som sa v tom našla. Ale u mňa sa to zmenilo už k lepšiemu. U mňa to bolo vyhorenie z rodinného života. Ten záprah ktorý mi dala starostlivosť o dieťa, nespanie, vlastný život na nule ma zomlel. Postupne som sa začala vracať do života - najskôr som išla na kurz francúzštiny, a potom som začala lepšie spávať, malý mi prestal visieť na nohách, dokonca som išla na koncert, a sem tam káva a kúpiť si niečo pekné, začala som potom cvičit, potom som odišla sama sama s malým na víkend, potom na týždeň ... a postupne sa stávam príjemnou ženou a matkou. Samzrejme kým malý neochorie a len plače a nespí, manžel nemá na nič čas kôli práci a ja mám doma neporiadok - tak som zase stará dobrá semetrika 😀 Ale sú to už len občasné vlny.
@nelinuskah ano, je to o dost lepsie, sice nie je to ideálne, ale bude, kedze maly ide o týždeň do skolky a ja sa vrátim do života, nikdy by som druhe dieta nechcela uz len pre to domace vazenie. velmi mi pomohol pierre franckh, jeho knihy su na nete v pdf verzii zadara. male dieta je zaberak, treba od neho vypnut, ja som nemala moznost, teraz mam, ide skolka huraaaa, tesim sa na pracu, nove obdobie a zibot zacina byt krasny, aj maly uz je zlatsi, vcera odhodil dudu, uz nema plienky, zacina rozpravat, da mi pusu, obijme ma.... je to lepsie, s muzom to je raz hore, raz dole, myslim, ze si nerozumieme, na nicom sa nezhodneme, no hold.... laska je slepa, ale brala som si ho s tym, zeotec bude dobry. a aj je

@limetka69 mam 3 deti, z toho posledne o par mesiacov starsie ako tvoje... Ja som mrska, ked spi krpec, spim aj ja, pretoze neviem ako ty, ale pri mojom sa da v poho navarit, aj upratat... Mne sa napriklad lepsie funguje, ked sa mi deti motaju pod nohami a ked ich vezme napr. muz von, tak vylozim nohe, hodim kafe a oddychujem 🙂 A napriklad, som tiez nervak, ale v urcitych pripadoch, mne pomaha si zapnut muziku, ale nejake dobre odrhovaky, alebo si mrknut film, kde sa vyrevem na konci a stres je prec 😀 Co sa spanku tyka, maly prespi celu noc, ale prd, otoci sa a ja som hore, alebo jedno zo starsich sa premava v noci po byte, alebo rozprava zo sna, zase som hore, takze aj tak spanok dlhy nepoznam 😀 Ale fungujem, na kavu chodim cca 2x do tyzdna aj s prckom, planujem si ju tak, aby vtedy v kociku spal...