Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa
Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹
@katrin21 len tak ma napadlo, ako by to tá Silvia riešila pri temperamentných dvojčatách 😎 Asi by mala iné priority.
Inak pri čítaní príspevkov autorky mám pocit, že už som čítala na MK naozaj všetko. Sme hnusné potvory, že ju nepotľapkávame po pleci, aká je úžasná matka
@viestta píšem o sebe len ty si ma nazvala zakladateľkou 😉
DÁMY A AKO TRZ MI PORADITE KED MALY BOL U STARKYCH A CELY CAS PREREVAL 😭
Ale ved uz ti tu radime na 12tich stranach co s tymto treba robit, tak co teraz chces pocut? Naozaj by ma to zaujimalo?
Lebo ty svoj postoj a pristup nehodlas zmenit, tak co cakas?
@klip0 takže ho tam budem ťahať aj zajtra super ďakujem. Malý povedal že nikam nejde
Absolutne nie, vycucla si si to co si chcela. Absolutne nieje rada, ze ho tam mas tahat nasilu zajtra.
Pozri ked chces pomoct sebe aj jemu, tak chod k psychologovi. Ale nato si potrebujes uvedomit, ze tvoj prístup je nezdravy
ved ale postupne nejako to rob, preboha. nie hned na cely den.
fakt si zacinam mysliet, ze nie si realna.
Vidis ake nasledky to ma nanho ked stravi len den u starych rodicov. Ved to ti musi dat impulz, ze asi nerobis vsetko spravne. Ja viem ze ho zboznujes nadovšetko a nechces mu zle, ale skus sa pre jeho aj svoje dobro zamysliet
@autorka Ocenujem, ze sa snazis od dietatka odputat. Fakt cely cas plakal? Dovod? On tam bol nasilu? No na 4r dieta to normalne nie je. Tazko povedat, ako je na starych rodicov zvyknuty. Ja som 2r dcerku 2x do tyzdna nechavala strazit dedkovi a babke (striedali sa), chodila som do prace. Boli u nas doma a nikdy neplakala pri mojom odchode. Obaja sa jej venovali, hrali sa s nou hry, chodili von...
Už som si dala tu námahu co to prečítať o tej waldorfskej a montesori pedagogike, o prvom som doteraz fakt nič nevedela, no veľa bla bla až mi to príde ultra sektárske ale asi som koncept pochopila, nie je to ani novodobý "výmysel", Povodnemu zámeru rozumiem, aj keď okolo tej bla bla omáčky len ťažko viem výtiahnut info, v čom je ta škôlka teraz iná, ako to prakticky vyzerá, čo tam deti robia ci nerobia.. Ale pochopila som vlastne, že toto by mali vyučovať (ci už waldorf co montesori) ľudia čo to študovali, nie rýchlokurz, a vedia čo robia, ale ja mam akési pochybnosti, že v toľkých súkromných škôlkach ci jaslickach na Slovensku je toľko studovanych odborníkovna tieto špeciálne odvetvia pedagogiky.. Nechápte to zle, je super, ze už sú teraz možnosti, aj sa prispôsobuje potrebám deti a predškolská výchova nie je o supnuti dieťaťa do škôlky a bodka, ale ja sa v tom už úplne strácam. Napr. Môj je taky, ze keď sa mu niečo nedarí, tak začína mať hneď nervy, padá veža z kociek, ak má zlý deň, je jak malý čertík, ako sa jeduje.. Tak ja si teda neviem predstaviť, že by bol v škôlke, kde má všetko sám skúšať a prísť na to sam, bez pomoci, však by ho tam porazilo.. 🙈 Pritom doma keď niečo chcem porobiť, tak žiaľ 😀 aj pomáha ci chcem ci nie, či už vešať prádlo, strácať stipce, vyťahovať hrnce, varechy.. Nič také, čo by sme nerobili aj my ako decká pri našich mamach.. A niekto na niečom takom vybuduje kariéru? Ja beriem všetko, na materskej som sa naučila najmä rešpektovať a nesudit a nečudovat sa.. Len niektoré veci okolo tej starostlivosti mi už prídu zbytočne komplikovane.. Neviem.. Deti sú proste deti..nie nás projekt. Treba im dopriať detstvo najmä.. A nám materstvo. Nie riešiť stále všetko okolo toho, sledovať, lustit, kontrolovať, porovnávať.. Proste si to aj užiť 🤷♀️
Ty si tak neskutocne simplexna osoba, ze to snad ani nie je mozne. Od vcera ti tu baby radia... vypichnes si len to, co sa ti hodi. Je mi luto ale naozaj potrebujes sociálne siete aby si mohla vychovat jedno dieta. Ty sama sa potrebujes vzdelávať, zamestnať, citat. Sledovanie nejakej s prepacenim papuce na IG ti vobec nepomoze. A ocividne synovi uz vobec nie.
no tak to bolo nanho pridlho na prvykrat. skuste mozno najskor byt u vas a ty odides na polhodku niekam prec. potom na hodku. potom by ho mohli vziat niekam von na ihrisko bez teba. inokedy mozete ist spolu k nim a ty odtial na polhodku odides. potom na hodku, a tak postupne. neviem, mne to pride take logicke, nikdy som to nejako neriesila.
moj maly ma 3r a s nasimi je velmi rad, byvaju blizko, chodia s nim von, potom ide k nim na olovrant a donesu mi ho domov. spat u nich zatial nespal, nechavam to nanho, ked si povie, ale viem, ze moj oco to s nim uz rozoberal, takze mozno aj to pride.
@vendulka80 ona nie je papuca žiadna ale milujúca mama
Ved hovorim. Si simplexna. Je mi luto. Nie si rovnocenný partner na debatu.
@luccija malá jej to akceptuje a malá je preto aj taká že malá kľudne tehotenstvo
@vendulka80 nie som si ista, ci ti madam zakladatelka rozumie😉
tomu s tym tehotenstvom veris? :D aj ja som mala kludne tehotenstvo a maly je ako vichor 🙂 to tak nefunguje, vies?
inak len pre info, aj ja mam "nastudovane" o zdravej strave a precitala som aj par montessori priruciek, ale nemusim si zo vsetkeho zobrat vsetko, vies? povyberam si, co sa mi paci, co stiham a zvladam, co maleho bavi... proste zlata stredna cesta. som s tym v pohode, maly je spokojny, ze skor pozorujem, co jeho bavi, ako by som ho do niecoho tlacila (co je inak snad zakladny monte princip)... neviem, podla mna to moc hrotis.
@deedol to s tehotenstvom neverím veď koľko žien bolo nervóznych a dieťa je kľudne 😀
@dskjhfdlkdjhl tiez si myslim... 12 stran a nic. Mozno by mala kontaktovať instablogerku milujúcu matku. Snad jej poradí nieco aj zadarmo.
@viestta to je preto že ho milujem preto plakal. Chýbala som mu.
Povedal že nikam nejde ale pôjde aj zajtra
Ty si myslis, ze druhe matky deti nemiluju? Plakal preto, lebo je zvyknuty len s Tebou a Ty ako mechom tresnuta ho rovno strcis na pol dna k ludom, s ktorymi zrejme doteraz sam nebol. Su to sice jeho stari rodicia, ale evidentne s nimi nema taky vztah, aby to vydrzal. Budes naozaj jednoduchsia, lebo na vsetko potrebujes podrobny navod a teraz si bud nejaky navod nedocitala do konca, alebo si ho nepochopila.
@oblecenie99 pokiaľ viem, tak Montessori škôlku môže mať na Slovensku len učiteľka s montessori certifikátom a ten sa dal urobiť len v zahraničí. Možno je to už ináč, neviem, nech am niekto opraví. Nejaké kurzy mám na Slovensku za sebou, ja som prívrženec montessori, ale to neznamená, že súhlasím úplne so všetkým, to nie. Úplne ideálna je asi materská škola s montessori prvkami, ale materská škola zaradená do siete škôl., nie len zariadenie, ktoré sa tým hrdí v názve a učiteľky často nemajú ani potrebné vzdelanie, no rodičia cvakajú mysliac si, že robia pre svoje deti to najlepšie. Inak ma fascinuje, že autorka chce dať dieťa do Montessori škôlky, tam sa práve dieťa všemožne podporuje v samostatnosti. No ale ak sa vo výchove riadi tým, čím sa riadi, tak sa ani niet čomu diviť.
nechces ten zajtrajsok prehodnotit? nemozu prist stari rodicia k vam a ty odides? zas nemusis mu za kazdu cenu vyrabat traumu po styroch rokoch len a len s tebou... alebo ho tam aspon nenenchavaj pol dna.
A prečo nemôžeš pracovať ? Jasné, že muž je kreditka....len dokedy ho to chudáka bude baviť...

Ta ono Silvia,tak sa ta baba vola,pisala ,ze ona vzdy bola taka,ze mala vsetko.organizovane.. ze u nej nehrozi nieco nedat na miesto,proste ju to bavi. Odjakziva..
A tym padom si eliminuje upratovanie ,lebo si nevytvara bordel a tak vedie aj malu..co vezme,hned da naspat na miesto... lenze treba povedat, ze ma stastie na dieta pokojne s dobrou povahou, keby mala tvrdohlaveho barana,moze sa aj na hlavu postavit a upratovat si po sebe nebude.. aj ked co -to dosiahne a nauci sa.
Ja napr.si radsej vylozim nohy,dam kavu pri dobrom seriali a riad pocka..hracky,co mala porozvlaka tiez.... su to len veci.
Moja mama vzdy hovorila,ze ine je mat bordel- rozhadzane veci a ine mat spinu. A to je fakt. Povytahovane veci behom chvilky clovek uprace, spina je hnus a to je uz o inom.
Takze klud a nohy v teple. Ja sledujem vselico ,ale na mna to napr.nema taky vplyv.
Dokonca skor just nebudem robit tie aktivity, co rad radom vsetky robia, lebo nemam rada davove psychozy...ale to organizovanie si rada pozriem, preco nie, ale aby som tak mala vsetko, na to nie som povaha....🤣 No kto chce, nech si spravi, 100 ludi 100 chuti...ale opicit sa urcite netreba. Vsetko s mierou .
Aj s tym sladkym...ja to neuznavam,ze nedat dietatu sladkost do neviem kedy az....do cca. 2r ani nasa sladke moc nejedla ,ale potom uz sme postupne zaradovali... zakazane ovocie najlepsie chuti... v skole sa k tomu aj tak dostane....
Jo a k stylovym fotkam...vsak logicky, ked idete fotit ,tak si upracete,nie? Neznamena,ze zas uplne vzdy tak ma.. to hadam robime kazda,ze ked pride navsteva ,upratujeme🤣🤣🤣 co si budeme nahovarat.. a tiez ked davame fotky,vyberame tie lepsie a krajsie