icon

Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa

27. máj 2021

Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹

viestta
Odpoveď bola odstránená
luccija
29. máj 2021

@kikuska555 to je uz ake smutne, aby matky sledovali blog inych matiek co robia, kde travia cas, ako sa hraju.Uz nikto nie je sam sebou.
Autorka ani moje dieta roky nebolo bez nas u babiek nechcela prespavat, do tabora nechcela chodit a ani my s muzom sme nechodili po wellnesoch a kinach.Skolky napriek tomu, ze som tam pracovala a sestra pracuje neuznavam je vhodna mozno pre 20% silne extrovertnych deti.
Len treba dat dietatu dychat, ale to pride casom nie kazdy v roku da dieta starym rodicom a ide na dovolenku.Casom sa jemne odputas bude chodit do skoly ....a, ked neodputas jedneho dna Ti zacne dieta same odporovat a bude chciet nezavislost toho sa neboj

sasa1983
29. máj 2021

Akože nič v zlom, ale 1/3 žien tu má dieťa po IUI, IVF. A to sú ženy ktoré si prešli liečbou rokmi. Tvoje 1 rok sme sa snažili, je dosť úbohá argumentácia. My sme sa snažili 6rokov

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

Inak sranda je v tom, ze mnohi statne skolky/skloly odsudzuju, ze tam deti nemaju priestor na tvorivost, vlastne nazory a pritom uplne aj s navijakom zeru nejaky blog, bez toho, aby sa zamysleli, ci je to vobec v poriadku. 😉 Taky pekny paradox.

dadis
29. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl Pozerala som ten profil na ig, mne sa to zda velmi umele, dokonalost, upratane zasuvky, poslusne deti a milujuci manzel. Neviem preco mam pocit, ze toto ma daleko od reality, ze to je len aranzma pre platene partnerstva.

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

@dadis no, ale ako vidis, su niektore, ktore tomu veria, potom do noci upratuju, lebo si myslia, ze tiez musia mat zarovnane sufliky😝ani do roboty nemoze ist, lebo ...

autor
29. máj 2021

@sasa1983 presne toto. Mne je úplne jedno ako iné ženy sa dlho snažili vôbec ma to nezaujíma

autor
29. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl čo na jej blogu je nenormálne?

autor
29. máj 2021

@dadis ale prečo myslíš že je to umelé? Že má poslušne dieťa?

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

Ja som niekde pisala, ze na tom blogu je nieco nenormalne? Nenormalne su tie, ktore sa riadia radami druhych bez toho, aby pouzili to, co maju na krku-aj ked, pre niektore je mozno lepsie, ak daju na rady, lebo to na tom krku je zjavne o nicom😉

dadis
29. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl jaj preto je autorka do 3 rano hore, ze si porobi v domacnosti 😅

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

@dadis do stvrtej-tuto noc myslim pisala o stvrtej. No, ale tak kym chudinka vsetko urobi podla navodu, tak to trva, najskor navod precitat, potom porobit, potom dalsi navod a ani sa nenazda a uz su styri😝

dadis
29. máj 2021

Lebo tie fotky su stylizovane. Ak chces mat takuto tip top domacnost, tak to musi ist na ukor niecoho ineho v zivote - dietata, alebo vztahu, alebo teba, ten poriadok dorabas do 3 v noci.( aj to dieta, ked sa hra, tak v takom poriadku, nie je to pre deti typicke)

deedol
29. máj 2021

odporucam okrem blogov citat aj nejake knihy, idealne psychologicke, pokojne aj o vztahovej vychove, to by ti mohlo byt blizke. mozno ta to podnieti k nejakym zaujimavym uvaham o vztahu k malemu.

autor
29. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl nestrapnuj sa láskavo.

autor
29. máj 2021

@dadis mne sa nezdajú. Napr apeluje na to aby deti mali prilbu keď sú na bicykli atď na to napr rodičia zabúdajú. A má spoluprácu s babyknihy odtial máme plno zošitov knihy atd

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

Kde sa strapnujem? Ja myslim, ze viac, ako sa tu strapnila zakladatelka, sa neda. Len ona to nevidi, asi to nemali na webinari😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

@viestta Chyba bude niekde inde. Tiez neviem, ako som mohla svoje deti bez webinarov vychovat, ale teda prilbu sme kupovali zaroven s odrazadlom a postupne sme menili prilby aj odrazadlo za bicykle, lebo (a to mozno este na webinari nebolo) tie prilby s dietatom nerastu, treba dokupovat nove😀

dadis
29. máj 2021

Prepac, ale ty si fakt jednoducha, mala by si ist do prace si rozsirit obzory, lebo nie si rovnocennym partnerom do diskusie. Moje deti maju 14 a 12r a teda nemusela som v nejakom pastelovom blogu s product placemenetom o takej samozrejmej veci, akou prilba je, citat.

moonlight1210
29. máj 2021

Je jedno ci ho das do skolky, ci si ho budes drzat doma. Je jedno, ci to bude specialna skolka/skola, so starostlivo vyberanym osadenim, ci bezna statna s mixom povah a pristupov (co by ale bolo do zivota lepsie, ak nie ste z high-endu a vase dieta sa nebude cely zivot prednostne stykat iba s hornymi desattisicmi.)

Dolezite je, aby bol rozumovo a hlavne citivo samostatny.
Akukolvek zavislost vytvoris, obrati sa proti nemu i proti vam ako rodicom.
Zalubi sa po usi do prvej sikovnej manipulatorky, ktora ho najprv zahrnie laskou, a potom mu zacne diktovat.
On sa bude snazit, trapit, vy budete vidiet odkial vietor fuka, ale uz jej ho tak lahko nevytrhnete. Lebo on to nebude svhopny ukoncit.
A to preto, ze bude nauceny na zavisle vztahy, z ktorych sa nenaucil uvolnit. (Co ti moze teraz vyhovovat, ze budete mat uzky vztah. no neskor sa to moze presne pre toto obratit proti tebe).

Takze vychovavaj ako chces, maj sufliky podla pravitka, hracky zasadne edukativne, izbu v zladenych tonoch podporujucich rozmyslanie, spanie, travenie, to je fuk.

Ak ho tym vsetkym nenaucis schopnosti citat signaly a vyhodnocovat vztahy v spolocnosti a nenaucis ho hlavne citovej samostatnosti, tak zlyhala cela vychova. A je jedno kolko a akych skolok a skol sa pouzilo. A tiez je jedno kolko lasky si do toho naliala.
Nevychovas samostatneho cloveka, vychovas “terc”.

Cesta do pekla je zvycajne vydlazdena prave povodne dobrymi umyslami, ktore vypalili naopak, lebo sa neodhadli.

Takze ano, dieta ma citit lasku, bezpecie, zazemie a podporu. Je to jedna z casti, co rozvija jeho zdrave sebavedomie.
Ale musi sa naucit svhopnosti citovo sa odputat. Rodicia ho musia vediet “nechat ist”. Pre jeho dobro. To je druha, rovnako dolezita cast, co rozvija zdrave sebavedomie.
Co je zklad, ze sam raz vyhlada a vyvori zdravy vztah a poskytne svojim detom rovnako zdrave zazemie.

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

@dadis pastelovy blog-to si krasne vystihla, uplne to sedi😉

krabica22
29. máj 2021

Damy nevypisujte tu tolko a budete mat aj vy tip-top domacnost! Tolko co tu niektore tukaju....no vela casu mate aj ked pracujete a mate aj 3 deti, tak tu tiez nieco nesedi. Aj ja chodim spavat velmi neskoro....ale rozhodne v noci neupratujem

sense
29. máj 2021

Ak musí nejaká blogerka apelovať na to aby rodičia dali deťom prilbu tak už mi je jasne co za rodičov také blogy pozerajú... Pretože každý rodič používajúci sedu mozgovú kôru to urobí automaticky bez toho aby mu to niekto prízvukoval a pripomínal.

dadis
29. máj 2021

@krabica22 tu nejde o cas venovany len domacnosti. U nas sa venuju domacnosti vsetci jej clenovia, nie len ja. Ak by moja dcera neposkladala pancusky spravne a neodlozila mikinku do kosicka s nalepkou "mikiny" ale do kosicka "teplaky" , tak co, scena? Alebo to mam za nu robit do dospelosti ja? O muzoch ani nehovorim. Ta domacnost vyzera, ze muz tu skrinu ani neotvoril, nie ze by este napr.vyskladal pradlo so susicky a odlozil do skrine. A to este nehovotom, kolko casu zaberie tvorba contentu a peknych zaberov...

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
29. máj 2021

Mila @krabica22, zjavne s domacnostou ma problem len zakladatelka, ked musi do stvrtej makat na tom, co cez den nestihla. Ja som dnes stihla vylet, teraz peciem buchty a mam aj poriadok, aj deti spokojne.

autor
29. máj 2021

@viestta by si sa čudovala koľko mamičiek tam písalo že na prilby zabúdajú alebo že vôbec prilby nedávali.
@dskjhfdlkdjhl milá pani webinare su vramci CJZD to je strava. Blog nemá s tým nič. Treba sa trošku vzdelávať a ptm písať ❤️
@dadis ja nie som jednoduchá. To bol iba príklad.
@dskjhfdlkdjhl pani zakladateľka nepíše že upratuje do noci ale napr pozerá seriál.

A písala som sem dnes už ak nie tak opakujem ... malý bol celý deň u starkých a pretrval tam celý deň.

krabica22
29. máj 2021

@viestta nepis romany a budu aj nohavicky podla farby. No ja by radsej skladala spodne pradlo, ako tu "davala rady" cely den.

autor
29. máj 2021

@krabica22 samozrejme to nemám až tak ako ona ale tak snaha sa cení 😀😀😀