icon

Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa

27. máj 2021

Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹

janage
30. máj 2021

@luccija spať doma je jedna vec, ale, že dieťa tak veľké prereve aj pár hodín cez deň u starých rodičov či kdekoľvek lebo nebolo nikdy bez mamky či ocka, je pre mňa už na zamyslenie.
Či autorka myslí, že tým, že ho dá v 5, 6 rokoch do povinnej predškolskej hoci montessori a pritom dovtedy mu bude stále v pätách, sa zrazu z neho stane samostatná jednotka?

luccija
30. máj 2021

@janage co dodat...mala to robit postupne nepochopim to

autor
30. máj 2021

Nakoniec som ho nedala cely den ale len od 12tej do 15tej. Plakal asi 30 minut a ptm bolo dobre kedze som volala ze ako.
@alvaluka jasne ze maly tam nebol do 21ej. A samozrejme volali ze place ze chce ist domov atd ale povedala som ze nie nech ostane ved mama tu nebude navzdy.

katrin21
30. máj 2021

K tomu placu..nechavaj ho postupne u nich, predlzuj casy... nie hned x hodin...najprv odchadzaj iba na 30min...parkrat..potom hodina,dve .. aby vedel ze sa vratil a zvykal si ,ze je ok byt aj bez mamy.

mandarinka555
30. máj 2021

@viestta Tá jej "opičia láska" sa raz skončí veľmi zle, len ona si to nepripúšťa a stále melie dookola to isté...vraj milujúca mama ☹ Je mi ľúto toho malého, nemôže za to, akú má matku, len aby netrpel Oidipovským komplexom, čo bude pre jeho ďalší vývoj hotová katastrofa ☹

A ty autorka hybaj do roboty, lebo ti z toho ničnerobenia doma úplne prepína...lebo aby sa 4r. dieťa bálo starých rodičov, v podstate ich nepoznalo, lebo si sa ho bála tam nechať...To im nedôveruješ ? Čo si sa bála, že ti ho zjedia, či prečo ? Máš vážnu psychiatrickú diagnózu, o tom niet pochýb 👎

autor
30. máj 2021

@mandarinka555 opakujem chodili k nám starí rodičia akurát som ho tam nepúšťala. Dnes bol na tri hodiny a plakal len pol hodiny. A opakujem že ho trz chránim neznamená že v dospelosti ho nenechám ísť

yanni
30. máj 2021

Ked ho nachaß ist az v dospelosti, to uz bude neskoro. A vlastne, on uz ani nepojde. Ved preco aj, ked mama vsetko urobi, vsetko zariadi, stale tam je, ochrani, vybavi😱

adkalu
30. máj 2021

Pozorne čítam príspevky a nestačím sa čudovať. Moja tolerantná povaha mi nedovolí odsúdiť ta, rozumiem ti do určitej miery, sama som milujúca mama, ale... Žiaden extrém nie je dobrý. Ja mam tiež svoju predstavu o výchove, čo chcem nou dosiahnuť, teda aspoň sa k tomu priblížiť. Rada by som dosiahla, aby naše deti žili šťastný život, aby boli spokojné, priebojne, životaschopné, aby si dokázali poradiť so životnými situáciami a aby dokázali niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Samozrejme pokiaľ budem žiť, som tu pre nich... Ale nie tak, že všetko upracem z cesty, všetko vyriešim, vybavím a budem ich izolovať od reality. Myslím, že nemáš zlý úmysel a veríš, že robíš dobre, ale skus trosku rozšíriť obzory,mozno to aj tvoj pohľad trosku zmení. Skus si trosku preštudovať nejaké materiály, publikácie, pripadne sa porad s psychológom. Verím, že trosku skorigujes názor. Mame rovnako staré dieťa a skutočne si neviem predstaviť takto zmýšľať. Iste, aj mne bolo ľúto v 3 rokoch dat dieťa do MŠ, boli sme na seba naviazaní, trávili sme spolu všetok čas, ale ja som nemala problém ísť k lekárovi, ku kozmetické, kadernícke, dokonca na kávičku, alebo si zacvicit, väčšinou som si plánovala počas poobedneho 3 hodinového spánku, ale stalo sa, že aj mimo toho. K starým rodičom chodí spávať, iba na vyžiadanie a do škôlky sa dieťa priam ťahalo. Bolo mi luto a ťažko som to niesla, ale len vo svojom vnútri, aj som si poplakala, ale dieťa spokojne, šťastné, prešťastné. Vôbec neplakalo, som veľmi hakliva na stravu, ale dieťaťu všetko v škôlke chuti, tesi sa tam, spi dobre, je dobré, nastal obrovský progres v kognitivnych funkciách. Skus porozmýšľať, či takýmto postojom predsa trosku dieťatku neškodís, v budúcnosti sa to môže ukázať. Tu by som mohla písať druhý príspevok ako pedagóg, naozaj býva najčastejšie problém s detičkami, ktorých mamky majú takéto nastavenie. Tak verím, že to zvládneš a popracuješ na svojom nastavení, aby to bolo prospešné pre teba aj dieťatko, držím palce🍀

mandarinka555
30. máj 2021

Zdá sa ti normálne, že 4r. dieťa pol hodiny plače, aj keď nemá dôvod ? Ty si tak mimo reality, že je mi zle....radšej končím, lebo sa obávam. že by som ťa niekam poslala....je mi fakt ľúto len toho tvojho syna.

autor
30. máj 2021

@mandarinka555 plakal pol hodiny to ho predsa nezabije a nevrieskal. Bola som na tel pre každý prípad. No trz cez týždeň budeme už len spolu a tie hodiny mu vynahradim ❤️❤️❤️

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@viestta vies, tu je najvacsi problem, ze sama autorka vlastne nevie, co chce, ale neprizna to. Dieta nikdy bez rodicov same nebolo a ona ho da na pol dna k starym rodicom a necha ho tam vyplakat. Ved ona mu potom tie hodiny vynahradi. Tak toto je proste na vymenu pilin. Takto sa laska k dietatu neprejavuje, takto sa prejavuje clovek chaotik.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
31. máj 2021

@viestta vieš čo? Vychovávajú si deti svoje a nerieš čo robím ja a nepotrebujem návod ale tak vidím že závidíš že sa máme dobre a že nemusím pracovať preto riešiš blbosti.

viestta
Odpoveď bola odstránená
mk22
31. máj 2021

Co ti majú ženy závidieť?? Čítaš sa?
Ty si závislá na svojom mužovi a to je u teba ze mam sa dobre 🤪😃 nepracujes nie si samostatná jednotka nerealizujes sa neposuvas nerobíš nič len 25h zo dňa ľúbiš svoje dieťa.
Raz keď sa ožení budeš mu dýchať na chrbát ta pošle do teplých krajín lebo budeš otravná.
Nech sa mu akokoľvek venuješ ty mu kolektív rovesníkov nenahradis.
Tvoje lubeni je opicia láska a to je choré.
A vbc nerozumiem aké komenty rady si čakala ci pochvalu súhlas precitaj si 95perc odpovedí sú rovnakého názoru.
Tak by som na tvojom mieste po rozmýšľala.
A ta veta ze nepracujem mam sa dobre 🤪😃 ty si pijavicka co sedí doma nemá nie dôvod ale potrebu sa zapojiť prispieť realizovať.
Vieš o 10r mozes byť niekde inde ze si dnes "šťastné vydatá to neznamená ze to bude tak do konca života.
Teba nemrzi ze nerobíš nič??
Mňa by hamba fackovala aby som bola finančné závislá na mužovi 😃 akože daj mi eura chcem topánky kabelku daj mi daj mi a na trčať ruku🤪

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

Klasika, neobdivujes, tak zavidis. Len stale nikto nevie, co ma zavidiet a mozno ani sama autorka, len uz nemala co napisat😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
31. máj 2021

Vy sa nestarajte či má životnú poistku 😀 okrem toho vravím že určite malému nebudem do konca života za zadkom. A vravím som doma nechodím do roboty ale to vy nepochopite čo musíte ráno vstávať a ja si spím v pohode. Okrem toho bol lockdown malý doma muž tiež a nezošedivelu sme ani sme si neliezli na nervy ako som tu neraz čítala že ide im to na nervy 😀😀😀 máme veci kt si vy nedovolite nikdy v živote. A vlastne ktovie čo bude o rok či dva možno ani nebudeme na SK

kikuska555
31. máj 2021

No neviem co tu ma kto zavidiet? Ze sama nezarobis ani euro? Ze vsetko co si kupis ti hradi muz? Pytat si ci vyberat z peniaze z muzovej karty? Ako vreckove od rodica za mládi? Diky pekne, 90% zien ti toto nezavidi a nikdy zavidiet nebude. Ja mam 2 deti jedno 8 rocne druhe 2 rocne. A uz aj ta dvojrocna je v jasliach, a nie preto ze ju nelubim ale preto ze sa musi aj ona rozvijat, ze som videla ako jej rovesnici chybaju, a uz aj ja som potrebovala vypadnut a nebyt otrokom domacnosti drtom a muzovi. Chcem byt samostnatna, chcem si zo svojich setrit chcem si cokolvek kupit ci sebe alebo dvojim detom chcem sa financne podielat na chode domacnosti.a nie byt zavysla na niekom cely zivot. Mysli aj nato ze manzelstva sa rozpadaju aj po 10-20 rokoch. Co potom? Pojdem pod most? Jaaaj nie, sak vysudis este aj vyzivne na seba.

autor
31. máj 2021

@kikuska555 odkiaľ máš že kartu musím pýtať alebo peniaze? Karty mám ja takže pýtať sa nemusím to isté manžel povie že to a to potrebuje tak sa kúpi žiadne pýtanie že dáš mi toľko a toľko

janage
31. máj 2021

Ty si to stále nepochopila. Problém ani nie je, že nepracuješ, ale že sa nijako mimo dieťaťa nerealizuješ nazvime to pre spoločnosť, kde žiješ. Napr ako dobrovoľník v akejkoľvek oblasti.
A dieťa je zjavne slabo socializované, je preň stresujúce byť aj chvíľu bez rodičov.

kikuska555
31. máj 2021

Neviem naco si zalozila tuto diskusiu, nazvala si to "som velmi naviazana na stvorrocne dieta" takze vies ze to v poriadku nie je a aj tak si ides svoje 😂 tqk ak vidis ze nikto ti to tu neschvaluje tak to proste zmaz. Nikto ta nepotlapka po ramene a nepovie ze to co robis je super uzasne a obdivu hodne. Lebo nie je, nikdy nebude. Zhadzujes sa

viestta
Odpoveď bola odstránená
mk22
31. máj 2021

Karty mam ja😃 necítiš sa kúsok trápne?
Že do domácnosti prísun eur z tvojej strany je nula.
Tak niektorym ľuďom toto stačí ku šťastiu byť závislý na druhom a ešte mat pocit ze okolie mu závidí ze sa ma dobre a nemusí robiť nič. To by som ani nahlas nikde nehovorila ze ja dospelá zdravá sedím na prdeli a nerobím nic🤘
Snáď vám to tak dlho vydrží 🤪
Muž ta svojim spôsobom platí ze sedíš doma a ty si spokojná ze nemusím ani prstom pohnúť 🤪 a máš pocit ze je to k za videniu.
A ty si spokojná šťastná haha normálne mi je smiešne ze dospelá žena nemá potrebu sa realizovať ešte napíše že nepýtam eura lebo karty vlastnim ja😅😅😅

ibrunova
31. máj 2021

@mk22 tak ja si to tiež neviem predstaviť. Ale mali sme podobné v rodine, chlap ani nechcel počuť, že by šla žena do roboty, lebo niekedy by musel aj on fungovať, a to ani za svet.. Takže ona sedela doma a potom sa to tak vyvinulo, že to by nikto nepovedal. Takže možno je to aj chlapova pohodlnosť trochu.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

Mna zaujalo toto: "máme veci kt si vy nedovolite nikdy v živote." Ja by som celkom chcela vediet, co si to v zivote nedovolim, co si dotycna dovoli. Nech viem, o co prichadzam.😉

30ericka
31. máj 2021

ano, dieťa je najdoležitejsie a ma byt na prvom mieste, ale kazdy potrebujeme aj chvilku pre seba, bud nech sme sami alebo s partnerom, proste VYPNUT, ist si niekam sadnut bez dietata, kazdy to potrebujeme, nehovor mi, ze nie 🙂 a dietatu to tiez prospeje ked pobudne s niekym inym 🙂

mk22
31. máj 2021

@ibrunova ale aby mi muž prikázal sedieť doma a nerobiť nič?? Prikázal?? Možno kým je dieťa menšie okí, ale roky?? Nechať sa živiť a ved soc život je tiež dôležitý, učiť sa spoznávať posúvať zdravý človek to jednoducho chce potom je tu skupina ľudí pohodlných ktorým stačí karta 😎