icon

Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa

27. máj 2021

Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹

elizabet173
28. máj 2021

@viestta ja v tom vidím aj nezdravý vzťah s mužom a preto sa žena možno upne na syna. Keď sa vžijem do pocitov toho muža, tak sa mu ani nedivím, po narodení dieťaťa prestáva pre ženu viac menej existovať, žena prestáva byť manželkou, je už len matkou. A normálnemu mužovi predsa musí prekážať, keď vidí, ako z jeho syna jeho manželka robí nesamostatného jedinca, robí kopu vecí za neho, strapňuje ho pred okolím a snaží sa ho ochrániť pred celým svetom. Aký majú manželia spoločný život, keď ich dieťa v štyroch rokoch ešte nikdy nebolo bez matky ani pol hodinu? Kedy idú spolu na výlet, do kina iba oni dvaja? Možno aj tu je časť odpovede, neviem.

eva112014
28. máj 2021

@viestta Píšeš, že pár báb ju poslalo do roboty, ale to by situáciu neriešilo. Prečo si to myslíš?
Možno by nemala toľko času na rozmýšľanie. V robote by mala iné starosti a povinnosti. Potom jej radili ženy druhé dieťa, to autorka však vylúčila. Proste bolo by dobré presmerovať jej pozornosť, prípadne "deliť" tú jej pozornosť aj na niečo iné ako na dieťa. Možno by tá fixácia nebola taká silná.
Ďalej by bolo zaujímavé vedieť, ako vlastne autorka zistila, že na dieťa je ona až moc citovo pripútaná. Kto ju na to upozornil? Predpokladám, že okolie. Možno svokra, manžel, suseda, kamarátky .... Jednou obyčajnou otázkou, poznámkou, vetou.
A tu som jej písala z iného uhľa pohľadu. Okolie je zvedavé. Kde robíš, koľko má dieťa rokov, kedy pôjde do škôlky a ty kedy do roboty a tak ďalej. A sme doma. Autorka má z týchto otázok stresy.
Ona by mohla byť aj 10 rokov doma, čo koho do toho, že z čoho žijú. Lenže jej okolie už asi vidí, že dieťa je len s ňou. Preto sa aj tu pýta. Lenže už mám dojem, že skôr vysvetľuje ona ženám, že čo je skutočná láska matky k dieťaťu. A tam píšem tiež, že ženy, ktoré ozaj sú samé na výchovu a musia ísť robiť. ... nie, neľúbia tie deti menej, lebo ich dali do škôlky skôr. Ani ona by nebola ja neviem zlá mama, lebo dieťa bude 1 hodinku u babky aj keby jedlo čokoládu. Uvádzam ako príklad moju švagrinú. Ona zabezpečila všetko pre svoje dieťa, aby sa malo dobre. Ju stresuje toto obdobie. (odplienkovanie ...). Čo je však dôležité, že ona je takto teraz vyrovnaná a spokojná žena, že pracuje. Toto však neznamená, že svoje dieťa nikdy nepobozká, neobíjme atď. Toto však neznamená, že ona je zlá mama. Spokojná mama = spokojné dieťa. Tu však nevidím, že sa jedná o spokojnú mamu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
krabica22
28. máj 2021

@viestta no vidim, ze vsetky ste tu odbornicky na vsetko. Uz ste do toho zatiahli aj jej manzelstvo. Preco by nebolo ok?? To,ze ma potrebu byt s dietatom je ok, vsak ona je jeho matka. S muzom im to takto vyhovuje, su zabezpeceni, nie je co riesit. Dieta bude vacsie, pojde do predskolskej triedy...ze tam bude jediny revat, no bude...a co? Aj ja by som....Potom pojde do skoly...nemyslim si, ze autorka bude mat potrebu s nim sediet v jednej lavici...

viestta
Odpoveď bola odstránená
eva112014
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl Pozri, my žijeme v zahraničí. Naozaj, keď ideme na Slovensko, snažíme sa navštíviť moju, mužovu rodinu. A predstav si situáciu, že sedíš u švagrinej a piješ kávu. Rozprávate sa o robote, o deťoch atď. Dlho ste sa nevideli. Ona sa pýta, ja sa pýtam. Jedná sa o otvorenú komunikáciu medzi nami. Určite tebe by cudziemu tieto veci nepovedala. Ja si ju za jej otvorenosť a úprimnosť vážim. Keby som jej povedala, že Julka toto, čo robíš je už extrém. Týmto by som ju súdila. Ja som sa jej pýtala iba jedno, čo na to jej manžel. Ona, že súhlasil so všetkým ako fungujeme. Vidím na nej, že je takto spokojná. To však neznamená, že je zlá mama! A toto, čo povedala, teda jej skúsenosť som napísala na koňa. Horšie by bolo keby sa nútila do toho celého len kvôli okoliu a potom by len po deťoch kričala. Čiže ja si vážim jej úprimnosť.
Pre teba je to extrém, pre mňa je to jej život a nie nekopla som si do nej.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@eva112014 Ty zjavne nerozumies pisanemu textu, alebo zamerne odpovedas na nieco uplne ine. Mozes si vybrat😉

eva112014
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl Aj ty si môžeš vybrať, keď sa ti nepáčí písaný text. Vedela si? Roluj ďalej. 😉

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@eva112014 vedela, napriek tomu som zareagovala, lebo mozem reagovat, je to verejna diskusia. Ale reagujem na to, co dotycna pise, nie na nieco uplne ine😉

kvetinka75
28. máj 2021

už len to vyjadrovanie drobček, je jasné, že máš nezdravý vzťah, aby sa raz nestalo, že sa ,,drobček,, bude chcieť osamostatniť, jeho žena bude chcieť byť čo najďalej od teba a ty nebudeš robiť nič iné, len tu vypisovať, aký je nevďačný, že si pre neho obetovala všetko a on odišiel žiť svoj život. to je ešte ten lepší prípad. Aby sa nestalo , že bude na sociálnych sieťach, vypisovať svoje ,,pohľady,, lebo sa v reálne nemá ani s kým porozprávať. Máš ty vôbec nejaké kamarátky?

eva112014
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl 😘 Maj pekný deň ! 😉

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@eva112014 mam😉

eva112014
28. máj 2021
viestta
Odpoveď bola odstránená
eva112014
28. máj 2021

@viestta Ja ti verím, že sú také prípady. Tak, keď ani robota jej nepomôže, tak už len ozaj ten psychológ. Ako však autorka píše, nemyslím si, že by k nemu išla. Aspoň si to neviem predstaviť z jej reakcií.
Je jedno akým spôsobom, ale fakt nech sa z tej fixácie na dieťa dostane.

krabica22
28. máj 2021

Normalne zasne, co tu vypisujete. Od putky domacej, helikopterovej matere. Fakt je strasna matka, ktora svoje jedine 4rocne dieta nazve drobcekom. Tak do troch rokov bola dobra, kym robila servis, 3roky a jeden den...drbnut decko do skolky...lebo bude asocial, oidipak atd. Dovolim si tvrdit,ze to dieta bude mat 100x lepsi start do zivota, ako deti pol.zien na koni. Ma fungujucu rodinu, priklad v dobrom manzelstve, je sama sebe panom. Vy si fakt myslite mile damy, ze ste top!!! Studovane ucitelky, psychologicky, psychiatricky....urcili ste teda dobre diagnozy!

mabenn
28. máj 2021

Keby šlo len o škôlku ok...ale nejde, to cítiť...inak ja viem že veľa žien má zo škôlky vlastnú traumu, aj ja mám, ale ubezpečujem ťa, že svet nie je čierno biely a že nemusíš dať dieťa na celý deň do "zlej škôlky", môžeš ho napr dať na pol dňa do dobrej škôlky, ale vravím o to tu asi nejde ..kto chce, hľadá cestu...

autor
28. máj 2021

@martinoocka ročného dieťaťa? Malý je vie toho viac ako dieťa v škôlke. Pozná písmenká čísla vie básničky. Venujeme sa mu takže netrep o úrovni ročného dieťaťa.
@lenkakravcova odkiaľ vieš že bude plakal? Opakujem chodíme von na výlety. Vonku má kamarátov z ihriska.
@terez26 nie som mamička po 40tke. Mám 30.
@viestta opakujem malý do školy pôjde. A opakujem malému sladkosti škodia. Viac krát boli upozornení že sa malý stravuje podľa Čo jedia zdravé deti. Malý má 4 roky a neochutnal sladkosti myslím privbinaček alebo Kinder vajíčko a za to som na seba hrdá.
@lolita555 nie je to 20 mamičiek našli sa aj také kt súhlasia.

autor
28. máj 2021

@elizabet173 nerieš náš manželský život. Nám to klape čas si na seba vieme nájsť
@kvetinka75 mám kamarátky aj chodia k nám

autor
28. máj 2021

@krabica22 a tebe ďakujem. Malý do školy pôjde a keď bude väčší samozrejme už ho tak chrániť nebudem

beronsche
28. máj 2021

@krabica22 zakladatelka nazvala temu - "som velmi naviazana.. " Aj z jej dalsich prispevkov citit, ze naozaj je.. Ak to nestopne, bude mat problem aj ona, aj jej dieta. A ty vypichnes z prispevkov toto?

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@beronsche pozri, zakladatelka sice vie, ze je naviazana, ale ona sa tym chvali, ona v tom problem nevidi, ona v tom vidi len prinos😉A je uplne jedno, kto jej co napise😉

krabica22
28. máj 2021

Nemas za co! Normalne som vytocena, co vypisuju super matky. No ....ja sa teda nepovysujem....ale taketo komentare....ze putka, helikoptera, chudatko dieta, matka ma navsivit psychologa. To kde sme. Tak damy.....putky domace, (nie vsetky) su zabezpecene, nemaju potrebu zodrat sa doma, v praci, pri detoch....mame volne ruky a svoj cas si organizujeme ako chceme.....

beronsche
28. máj 2021

v uvodnom prispevku sa pytas , co s tym. Par napadov, ked odfiltrujes posudzujuce prispevky, tu odznelo..
Vezmes si z toho nieco?

Mimochodom, ktoremu dietatu sladkosti neskodia?
Tiez som bola hrda na to, ze moje dieta v 4r netusilo, co je kindervajce.. 😀 A potom vyrastla.. a kedze nie je zavreta v ruzovej bubline a okolie ma hranice trochu ine ako ja, tak co to aj poje, co ja neschvalujem. A zije 🙂 Dolezity je zaklad, ktory je z domu. Dolezite je doma dodrziavat nejake tie zasady. A dieta "pustit"..

deedol
28. máj 2021

hm, radsej zdrava strava ako vztah so starymi rodicmi? tiez sa snazim, aby sa maly stravoval zdravo (ma 3r), ale ani by mi nenapadlo odstrihnut ho pre to od starych rodicov, kym by to nebol nejaky extrem, ze mu pchaju sladkosti 3x denne a potom neje normalne jedla... tak neviem, ci to takto bolo u vas, ale nevyznelo to tak z toho tvojho opisu.

to s tym dietatom na urovni 1r bola zrejme narazka nie na IQ (ty vymenuvas, co vsetko vie), ale na EQ.

moj maly este do skolky nechodi a neviem, ci pojde v 3r (nie je dost miest) alebo v 4r. ale vidim na nom v poslednom case, ze ja mu uz nestacim, on chce byt s detmi (napr. na ihrisku sa lepsie zahra s inymi detmi ako so mnou). no rozdiel medzi ihriskom a skolkou je, ze na ihrisku som a v skolke nebudem. (tiez to este musim spracovat, mam len jedno dieta a je to pre mna nove, ale sledujem aj jeho potreby, nielen tie svoje, a vidim na nom, ze je vo vztahu k inym detom iny ako pred pol rokom.)

inak tiez neviem, co ocakavas od "debaty". tvoja tema uz ma sest stran a mne to stale nie je jasne 🙂

marika6
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
28. máj 2021

@krabica22 prosím ťa ukľudni sa, nečítala som všetky príspevky a verím, že niektoré neboli príjemné, ale tu vôbec nejde len o to, či autorka diskusie dá dieťa do škôlky alebo nie. V podstate nemusí, môže ho vzdelávať doma, aj keď sa na to momentálne necíti, o dva roky to môže byť iné. Ide o to, že je chorobne na svoje dieťa naviazaná, nedokáže si predstaviť, že by dieťa bolo od nej odlúčené čo i len na chvíľu. Napadlo ma, syn mal o nejaký rok viac a ja som musela na tri týždne do nemocnice, čo by robila v takom prípade. Robiť všetko preto, aby dieťa bolo spokojné a šťastné, rešpektovať jeho potreby, to áno. Ale neuprednostňovať tie svoje pred potreby dieťaťa a umožniť mu voľne a slobodne sa rozvíjať.

misinka26
28. máj 2021

@krabica22 Citala si co vsetko tu pani napisala?? Nie tak citaj a potom sa vyjadruj... My tu reagujeme hlavne na jej prispevky, ze neda dieta do skolky lebo fuj fuj zle ucitelky a chudence neobjate deti bez lasky rodicov, ktori ich odhodili do skolky/jasiel by jej "chrobacikovi" ublizili... Premna za mna nech si decko necha doma aj do vysokej skoly a ofukuje ho ale laskavo nech sa neuraza ucitelky, deti a rodicov...
Autorka... Super chvalime ta, ze nedavas dietatu sladkosti, len pozor aby tvoj "chrobacik" nedopadol tak ako spoluziak mojho syna, ktory tiez len bio, rio, raw a v skolke vykradal detom skrinky a vzdy im zozral vsetky sladkosti, ci deti co vidim teraz v skole ako zobru od mojho maleho sladkosti a moj maly im da lebo vsak mami oni chudatka nemaju lebo im rodicia nedaju 😉😉 a s tym plakanim tiez pozor, mame v triede chlapceka ktory prvy pol rok 1 rocnika kazde jedno rano preplakal, mama sedela na lavicke pred triedou kym nezacalo vyucovanie a do dnes ked sa na neho niekto len skaredo pozrie rozplace sa, moj maly si ho zastava ale ine deti sa mu neustale smeju, ze je placko...

A na zaver, autorke drzim palce aby z jej chrobacika vyrastol samostatny sebestacny muz, nie mamin cecok a oszatnym maminkam odkazujem vsetky sme/ste uzasne maminky, ci davate dieta do jasiel v 1 roku, ci v 5 rokoch, ci ich ucite doma, ci davate sladkosti, ci nie, lebo kazda mama robi len a len to naj pre svoje dieta...mier...

autor
28. máj 2021

@misinka26 odkiaľ máš záver že môj syn bude nedám ostatný?

duduska25
28. máj 2021

Ako chces riesit chalanske konflikty ziakov na 2.stupni ZS? Ved z neho vychovas trtka naviazaneho na mamke. Decka v skole su dost krute. Musia sa vediet branit, zapadnut do kolektivu atd. Ty mu to odopieras. Taketo maminkovske typy to mavaju na zakladke velmi tazke. To chces byt dennodenne v skole a stazovat sa?