Som zlá matka
Ahoj. mám veľké výčitky, že som zlá maminka. Mám 5 mesačného synčeka, ktorého sme síce veľmi chceli, 2 roky sme sa usilovali, mám po sebe 1 neúspešné Um.opl. a nakoniec, keď som už povedala, že bábo teraz nechcem, že je aj lepšie, že sa nepodarilo , máme veľa starostí, staviame dom, financie atď.tak sa nakoniec podarilo. Tešila som sa, boli sme šťastní . Vedela som, že to bude náročné, že sa nám zmení život. Bola som na to pripravená. Prvé mesiace boli nesmierne ťažké, bolesti bruška, neustáli plač. prekonali sme to , zlepšilo sa to , teraz zase zúbky.... nespala som už 5 mesiacov, malý sa v noci zobúdza každé 2 hodiny, kým horko ťažko zaspím zas je hore.... cez deň spí tak max. hodinu , kým sa najem, vyperiem, umyjem riad, je už hore. keď mám čas tak cvičím, snažím sa dostať do formy, ked aj nespí, je pri mne, držím ho za ruku, alebo dám do hojdacieho kresla, aby ma videl ako cvičím. Varím, tak, že je pri mne v kočíku, ale stále plače, je mu dobre len na rukách. Mám 160 cm a 54 kg, drobec má 8 kg, nevládzem ho stále nosiť na rukách, denne si dávam lieky od bolesti, lebo kríže aj plecia - kĺby- ma nesmierne bolia. Viem, že pre dieta všetko, treba sa obetovať, že to je normálne, že sa to zlepší, ale včera už som bola v koncoch, nieže plakal, ale normálne reval, že mu hlas odišiel. lebo sa mu nechcelo sedieť v autosedačke...a začala som s ním kričať, bola som drzá , že načo mi bolo dieťa.. už sa hanbím za tieto slová ! ☹ mám pocit, že som zlá mama, že by som chcela prespať aspoň 8 hodín, že by som sa chcela starať troška len o seba , že by som chcela troška vypadnúť niekam SAMA.........
@angi07 a to Ti mama nemoze aspon navarit? Juj, nechapem ako mozes stihnut este obcas aj nieco navarit 😅 mas moj obdiv 😀 Moj syn bude mat coskoro 8 mesiacov a este som nikdy (pokial sme doma len my dvaja) nevarila 😀 Jednoducho nie je kedy, niekedy ani na wc sa velmi neda ist 😀 Ja varim vtedy, ak k nam pride nejaka navsteva, alebo cez vikend, ked je aj manzel doma a to varim vzdy ako pre slona- nadavkujem do doz a dam do mraznicky.
@miskamaj vidíš, kúpim si ohrievač vody, keď nájdem , lebo mám taký super termoskový ohrievač ale to je len do auta, lebo čo mám v kuchyni tam treba dat na spodok vodu a vlastne para ohrieva... občas aj mama navarí ale zriedkavo. a ešte ked dôjde segra domov a opýta sa: no, čo si varila? tak idem odpadnúť. 🙂 NO ALE VIETE ČO BABY? UŽ MI JE HNEĎ LEPŠIE! VYROZPRÁVALA SOM SA , UŽ VIEM, ŽE NIE SOM JEDINÁ 🙂 A PRE TOTO SA TO OPLATÍÍÍ ! ĎAKUJEM VŠETKÝM !
nie si zla matka,si len vycerpana,nervozna,je toho na teba vela.mas dieta ktore neprespi cely den a vyzaduje pozornost.to je cele.je pochopitelne ze mas tieto pocity,ale dolezite je,aby si si uvedomila,ze sice mas pravo sa postazovat,vyzalovat ale zaroven mas povinnost voci tomu drobcovi....to cim prechadzas zazila hadam azda z nas.vyplyva to aj z hormonalnych zmien aj z unavy....a nesksor pride stereotyp po 2 rokoch materskej 🙂 neboj,to prejde.najdi si kamossky s ktorymi pokecas...a tak.mne to pomohlo
@angi07 fesaaak,zlatucky je... 😉 hlavu hore 🙂
@angi07 to nemalo zniet ako vyčitka, ale ako rada. s varením. ja mam polievku hotovu za 10 min, vypínam hrniec, druhy chod uvarím rovnako, nachystam a zapnem sporák. varím rychle jedla, ziade státie pri sporáku, lebo nemám na to čas. ja som pri synovi vstavala skoro do 3rokov, lebo bol zvyknuty na flasu a budil sa aj kazdé 2 hod a menej. vodu prevar večer a daj si do termosky, sunar pri postielke ,nemusís chodit do kuchyne, usetrís si čas. a to s kočíkom, prechádzka na cerstvom vzduchu, hlavne ked je takto pekne prospeje aj tebe aj malému, ja som kočík zodrala, zabijes tym čas a ubehne rychlejsie den. ak nechce v kočíku lezat, tak mu skus zdvihnut opierku o 1 polohu nech vidí, alebo nejaku hračku, hrkalky, ak nebude spokojny v kočíku tak nosic, a nech pozerá na svet. myslela som to v dobrom, ze ked ma dieta 5 mesiacov je s ním menej roboty ako ked bude vačšie, ja mam 14 mes dcérku, ktorá sama ešte nechodí, chodíme uz skoro 3mes za 1 prst, sama sa bojí ešte pustit, tak mam pol dna ohnuty chrbát, a noci? od 9 mes jej idu zuby, stoličky vysli, to som bola hore aj 10x, teraz idu očné, tie su najhorsie, teraz do rána som spala dokopy asi 2 hodiny, všetko prerevala, spala so mnou na posteli, uz hodinu som hore, lebo varím, o 7 chystat do skôlky, a začína novy den. prídu aj horsie dni a noci, ako más teraz, nestrasím ta, len ja by som napríklad s tebou menila hned, 2 deti za 5mesacné.
@sante81 ok, ďakujem za odpoveď. už viem, že nie ja mám tú najvačšiu záťaž, že sú mamičky aj s náročnejšími detičkami napr. dvojičky alebo nebodaj choré dieťatko. len fakt som sa cítila zle, som vyčerpaná. včera som sa dobre pohádala s manželom kvôli hlúpym obkladačkám a v tom som mu všetko dala na vedomie, čo všetko mi vadí atď . Tak potom ostal doma, zobral malého, okúpal ho, dal mu jesť, dal ho spať , a ja som šla cvičiť hodinu som makala , dobre som zo seba vydala všetko. Malý aj tak vstal o pol jednej aj o pol piatej ráno , ale išla som spať s ním o deviatej , takže ako tak som sa vyspala. Síce som aj dnes zabitá kvôli svalovke 🙂 ale nevadí. zamyslela som sa nad tým a nabrala som novú silu . ideme ďalej! Jáj a mimochodom som upozornila manžela , že koncom septembra nech si dá deň voľna , lebo vypadnem so sestrou niekam! 🙂 najprv len kukal, potom sa usmial a láskavo ma pustil :-P
Ďakujem! 🙂
@angi07 tvoje starosti doverne poznam, ale podarilo sa to vsetko urovnat.......kolkokrat som bola este v pyzame, ked sa manzel vratil z prace, nenajedena, neumyta, zlostna na cely svet, atd.......a co pomohlo? zapojit do celeho chodu domacnosti MANZELA. Ked bol v praci, venovala som sa malej, v klude sme chodili na prechadzky, kedze rada spinkavala v kociku aj v zime, s mm sme varili na nasledujuce 2 dni spolu vecer ked zaspala, upratovali za chodu, atd....aj ked casto na ukor spanku, ale dovtedy mi uz bolo fakt zle zo samej seba aka som nervozna, ze nic nestiham, nic sa mi nedari, stale trcim len doma v jednom kolotoci, zavidela som inym maminkam, ze ich deticky krasne spinkaju, su kludne, vsetku moju zlost si vtedy odniesol manzel, aj ked sa snazil ako len vedel, no depka ako hrom ale neboj, ked drobcek podrastie, uz to bude ina kava / uz som si po 2 rokoch aj nasla cas nalakovat si nechty 😀 /.....a u nas este velmi pomohlo, ze s malou raz ostal na OČR-ke 3 dni manzel, no a odvtedy pochopil, ze nie je dovolenka ako dovolenka, mam v nom obrovsku podporu a pomoc 🙂 ved je to aj jeho dieta, chceli sme ho obaja.....ze on cez den travi cas v praci a je unaveny ked sa vrati domov? ved ani ja nesedim na ritke a nepozeram od nudy do stropu, stale je co robit ale uz sa to neda porovnat s tym, co bolo predtym, ked bola dcerka malinka, skratka je aka je, potvorka malinka a inu by som ju ani nechcela 😉
@angi07 podľa mňa má reflux..keď chce byť stále na rukách..to som mala pri druhej dcére..Preto nechce byť niekedy v autosedačke..
Potrava sa mu vracia zo žalúdka do pažeráka a to ho štípe..preto sa zlostí..Skús mu v tom prípade, ak nekojíš, dať troška vody, aby sa mu uľavilo a nestláčať bruško a nedávať ležať..V tých lepších prípadoch sa to zlepší do 6 až 8 mesiacov, u niektorých to trvá dlhšie..
Má bolesti, preto plače..Poznám to..neboj zvládneš to..
Ja som si pri prvej dcére myslela, že sa zbláznim..také pocity som mala ako ty.. keď pribudla druhá, až vtedy mi došlo, ako som sa super mala len pri jednom dieťati..Nestresuj, uvolni sa..nie si doma preto aby si upratovala, si na materskej, venuj sa malému..A skús ten nosič, ale taký kvalitnejší..aj ti pospať tak môže, aj tebe sa uľaví na chrbtici..
A spomeň to doktorke..
Tato otazka napadne kazdu matku, ale nie si zla matka, len nie si dokonala. Co nie je nikto! Ja mam obcas rovnake pocity, hnev, potom vina, atd dookola. Nie som velmi na kecy z mudrych kniziek, ale niekde som citala, ze vsetko dobre aj zle sa raz skonci, tak si to opakujem ako mantru stale dookola, ked uz nevladzem s malym. Ma sedem mesiacov a lozi po styroch, stavia sa o nabytok, takze sa uz zabavi par minut aj sam, ale zas treba davat pozor, lebo uz je obity ako hruska od padania
@angi07 ahoj, nie si zlá matka. Ja som mala zo synom niečo podobné. On bol stále hladný, v noci tiež každé dve hodiny hore. Manžel v nočnej. Ja keď som už 5 dní po sebe spala len 4 hodiny dokopy už som bola nervami v koncoch. Tak potom manžel ho zobral a ja som sa konečne vyspala. Spala som v inej izbe. Teraz má 27 mesiacov a je úžasné dieťa. Síce veľmi živé, ale nedala by som ho za nič. Nemá ti kto pomôcť, postrážiť? Aby si si oddýchla? Nejak sa dohodni s manželom, rodinou. Mne dobre padlo keď som išla aspoň na 2 hodiny niekam sama alebo ho zobrali von a ja som si oddýchla. Neupratovala som, nevarila, veď aj ja mám právo si oddýchnuť. A naučila som sa, že aj keď mám bordel tak dieťa a moje zdravie je prednejšie. A ak sa to niekomu nepáči nech ku nám nechodí DRŽÍM SILNO PALCE 😉
@angi07 Odporúčam kúpiť ergonosič a nemusíš ho nosiť na rukách,chrbát nebolí,ked je kvalitný nosič.My máme 7mes.a tiež ešte 2-3x v noci robím mlieko,tiež sa dlho sám nezahrá.Ked už vystrája,dám do nosiča a tak sa dá napr.umyť riad,nakrajať zelenina,nakupovať a pod.Aj palacinky sme tak robili 🙂 Tiež som na všetko sama,varím po večeroch ked spí,upratjuem narýchlo ked ho priateľ na chvíľu stráži.Síce spím tak 6-7hodín ale okrem krmenia v noci sa zobudí občas aj na to,že chce dudlík.Akurat včera som dala na polhodku malého tatovi,ja som sa osprchovala kludne,oholila nohy,urobila nechty,vytrhala obočie-chvíľka pre seba. Oddychni si aj Ty bez maleho.Nie si v tom sama,je nás veľačo tým prechádzame
🙂
@angi07 nie nebola ockovana proti rotavirusu.dcerka je silna, kojim ju, za 4 dni bols uplne fit. Susedov chlapcek 17 mes. bol ockovany, tiez ho mal pred mesiacom, mozno trochu miernejsi priebeh ale bolo to zle trvalo to 2 tyzdne, teploty, vodave hnacky, na zaver chytil aj anginu asi uz bol chudatko vycerpany, velmi plakal cele dni,pochudol, potom dostal antobiotika 3 dni a preslo ho to chvalabohu.vkuse chodili ku lekarke a na pohotovost.ja som hned chcela vediet co je malej kedze 1 den vsetko vyvracala a druhy styridsiatky teploty mala, v nemocke hned stery,stolica,krv a hned sme vedeli na com sme plus infuzia kedze bola mierne dehydrovana kvoli vracaniu a teplotam. Ale tam to uz preslo tak sme asi nemuseli ani ist ale pre moj pokoj aby som vedela co sa deje.plus naucila som sa tam par veci od nich co sa mi zide neskor.
Este jedna poznamka - ked by moj muz nevstal k malej ked ma teploty, tak by odo mna fakt dostal. Ja som bola po 2 dnoch v nemocke tak unavena, vobec som nespala doslova 2 plne noci a od malej sa nedalo odist ani na zachod, ze som zavelila muzovi ze musim ist spat nech nakluse aj on, ze ma vystrieda.dosiel aj on, nakoniec prijali aj jeho,to bolo pre nemocnicu lahsie ako nas menit kedze kojim a ostal s nami a ja som spala pomedzi.chudak chytil aj on rotavirus ale mal miernejsi priebeh, aj ked teploty mal do 39 a strasne ho prehanalo a este mi pomahal sa o malu starat....podla mna si prilis dobra na muza, musis pritvrdit.
My sme sa po porode 3 mesiace hadali lebo si myslel ze vsetko mam robit sama a ja som nespala cele noci, dni, vsetko bolo narocne.tak som mu povedala ze sa budem starat do kedy budem vladat a ked ma klepne o zem tak sa bude starat len on. Zacal sa aj on, robi vsetko okrem kojenia a na dedine ho povazuju za najlepsieho otecka na svete. A to je teda tvrdy chlap, predtym sme podnikali,onedlho sa chystame stavat a jednoducho sa musel prisposobit situacii.
@miskamaj Ahoj, no takže.... V sobotu som odišla so sestrou na víkend troška si oddýchnuť. Manžel s tým súhlasil 🙂 ale ja som bola už týžden vopred celá nervózna že ako bude atď. Prespali sme v hoteli jednu noc...hah že prespali...nespala som od 01.00- vtedy zvykne malý vstať- že či sa manžel zobudil. Cez deň sme telefonovali, no a netajil, že malý je troška nesvoj, nepokojný atď. Cez deň viac krát mi bolo do plaču, keď som videla malé bábo :-/ nehovorím, že mi nebolo fajn, troška som sa starala len so sebou, nakupovali sme, sedeli pri kávičke , ochutnávali sme čokoládky 🙂 No ale už som sa nevedela dočkať rána, už mi tak strašne chýbali moji chlapi, že som normálne utekala domov. A dôjdem domov, malý sa už vie prekotiť z chrbátika na bruško a späť, prespal skoro celú noc , zobudil sa len o pol štvrtej, spal od 20.00. Bozkávala som ho hodinu, keď som došla domov :-P Chodíme týždenne 2 krát na baby plávanie, tiež je to super program, normálne spí vkuse aj 3 hodiny keď dôjdeme domov. Takže už aj ja mám troška času 🙂 síce ho stále trápia zúbky ... no a neviem, kedy nabudúce si vezmem dovolenku. Asi zas počkám pár mesiacov a potom si ich zoberiem so sebou :-P lebo stráááášne mi chýbali!!! A som bola zvedavá, čo povie manžel, no a normálne sa mi priznal, že to veru nebolo jednoduché napriek tomu, že mu pomáhala moja mama, že sa natrápili. no a to som si nemyslela, že to takto prizná... čakala som , že povie: však to nič, bolo to jednoduché :-P ale veru to nie je ! 😉
🙂 🙂 🙂 tak velmi si si neoddychla, ale aspon vidis, ze si obcas mozes odskocit a mat cas aspon pre seba. A bolo to prvy krat, tak jasne, ze Ti bolo smutno. Takych momentov bude v zivote este vela 🙂 Tak, tak aj moj manzel sa priznal, ze by matersku velmi nezvladol.. Ano, ono je to tak, ze pokial clovek nezazije, tak nepochopi. U nas teraz pred tyzdnom nastal ten strach z odlucenia, alebo separacna uzkost. Joj, to je neskutocne obdobie. Naozaj ani na wc, len s nim. Neskutocny narek spusti, az taky, ze lapa po dychu. A ked ide spinkat pocas dna, musim ho drzat za ruku. Najhorsie na tom je, ze chce byt len so mnou, ked si ho manzel zoberie, aby som aspon vecer mala hodinku "volno" (navarit, upratat, oprat, ozehlit), maly taktiez spusti obrovsky rev. Takze syn nechce byt ani s tatom. Uz som pisala o rady do inej temy, ze co s tym, kolko to bezne trva, lebo je to o drzku. Ak to teda "postihne" aj vas, na dovolenku zabudni, uzi si ju radsej este teraz 😀
@angi07
ahoj..ak mozem reagovat..moj syn bol vysnvane dieta..no moj karsny sen sa rozplinul dnom ked sa narodil...presne ako pises..vkuse reval..dobre mu bolo iba na mojich rukach..varila,prala dokonca aj spala som s nim na rukach a na toaletu som ties chodila s deckom na rukach..vsade kde som prisla hanba..lebo decko revalo jak by ho s koze drali..a dodnes je to tak maly ma 5rokov a je jak z divich vajec...ani si nepametam kedy som sa poriadne cca5hodin vyspala.zial..aj take su deti..moja rada nic si s toho nerob kazde dieta je ine moje druhe dieta dcerka je presny opak kludna ,pospi..no proste idealne dieta...vies mi zeny musime vsetko zvladnut..zial musime je to tak..sto krat som si vravela ze naco mi bolo dieta aj dnes si sem tam poviem postazujem ze je taky a onaky..a same starosti..ale ked somnou nieje neskutocne mi chyba..proste deti su deti...a nanas je aby sme to zvladli...neboj sa tvoje pociti su normalne a niesi zla matka len si proste unavena..to je normalne drzim palce aby si to zvladla a aby maly uz poodrastol a trosku si si odichla pa M
@angi07 Ahoj...nie si zla matka....to ze je dieta zle a ty si vycerpana za to nemozes moja ma pol roka a ma dni ktore cele reve a ja som na pokraji nervov nadavam a nervacim pred vsetkymi koho strenem ja mam chut niekedy utiect..lebo som an pokraji nervov...a sil v noci sice spi ale cez den reve a z prestava dychat a pritom ma vsetko a neviem co snou ..nie si vobec zla matka je to len unava treba asi vydrzat kym stoho deti vydrzia
@alexandra1104 Ahoj, to je fakt len obdobie. Idú zúbky a k tomu nespokojnosť drobca, že vidí svet okolo seba, ale on bud len leží, alebo sedí a nevie sa pohybovať. Žiaľ, domácnosť musí ísť bokom, cez deň maj drobca na rukách, sedte spolu, hrajte sa a variť budeš večer, ked je doma muž a bude sa venovať malému. Teda pokiaľ malý nebude mať námietky. Chlap to musí akceptovať, ak nie, drzo odísť v sobotu preč a nech si užije malého, snád potom uverí, že je to teraz ťažké. Dobrou voľbou je manduca. Malého obviažeš okolo seba, nosíš si ho ako vajíčko pri sebe a on zároveň vidí svet okolo seba z inej polohy ako ľahu. Neozmaznáš ho týmto, proste má obdobie, kedy chce tvoju prítomnosť. Je to podobné tomu ako ked je nám psychicky zle, sme unavené a potrebujeme niekoho blízkosť, niekoho, kto nás objíme. Len bábo má na to iné dôvody.
@angi07
@lili_mia Ahoj..mne ju chlap obcas pobavi on ju vie tak ubavit ale starost o nua ked hodi svoje zachvaty hnevu a revu ostava na mna povedcine som snou sama a uz obcas neviem co snou robit uz juu nechavam vyplakat privrem dvere a na kutiku duse dufam ze prestane no mzno raz za 10 krat sa to aj stana..cez den je to za spankom strasne spi dva krat az den a to mas 10-30 minut je pravda ze v noci spi celu noc ale zas cez den si to uplne vybyje..clovek vecer pada unavov so postele najhorsie je rano ze sa uz clovek ani neciti ako unaveny.....ale dufam ze nam stoho decka vsetkych unavenych mamiciek vyrastu a ukludia sa len pevne nervy aj ekd to vela krat nejde...ja obcas aj zakricim po nej ze uz ticho a ona sa usmeje a pokracuje s revom..=)
ahoj, nie si zlá matka, ja som mala niečo podobné, síce neplakala ale ona nechcela spávať, spávala len v noci, cez deň jedine von v kočíku, čiže ži zima, mráz, pršalo ja 3 hodiny von, nech si pospí, kým nevedela sedieť, loziť, tak furt len pri nej, akonáhle som sa vzdiali, rev. na rukách byť nechcela, ani v nosiči. Všetko sa zlepšilo v 7 mesiacoch, keď začala sedieť a štvornožkovať. Zahrá sa sama aj hodinku, keď varím, sedí v stoličke a búcha varechou o všetko, mám ju síce stále za riťou, ale je samostatnejšia. Aj cez deň pospí doma, von chodíme len očumovať okolie. Športovú časť som musela dať v 5 mesiacoch, ináč bol rev na celú ulicu nepomohlo ani zvýšiť matrac v hlbkokom. A tiež som na ňu sama, rodičia aj svokrovci ďaleko, priateľ ju zabáva 10 minút kým neplače, ináč je na počítači, na prechádzku nezoberie, aj do kúpeľne si ju musím brať Čiže len vydržať
Waw mamičky vy si myslíte, že ste boli zle matky? V pár mesiacoch? Moja bude mať 3 roky a ja som sa dostala do stavu, ktorý opisujete vy, lenže ja za tie 3 roky som už aj zbabrala množstvo veci
za par rokov si uz nato nespomenies
@angi07 ahoj,necitam celu diskusiu, iba uvodny prispevok a poviem ti ze tusim sme si dost podobne🙂 tiez teraz robime zahradu, stale okolo domu. Maleho kojim takze 4-5xhore v noci, momentalne idu zuby cize sople a horucky. Nas 'drobec' ma 10kg! a ja 51kg/164cm. Ked ho idem dvihat tak sa uz aj prezehnam!:-/ varim kazdy den lebo manzel je histaminik a neznasa dlhsie skladovane ci mrazene jedlo. Popri tom maleho vsemozne zabavam ale on vydrzi pri jednej aktivite tak minutu a pol a zase menime, dviham, vymyslam ine polohy kedze este ani nesedi. Spi 3x denne priemerne 30-40 minut, takze nalozit pracku cylozit umyvacku povysavat a je hore! A cvicit strane chcem ale popri tomto krpatom je to nadludsky vykon niekedy. No mame to riadne tazke ale nelubime ich? LUBiME!!!
@kath1210 ahoj, uvodny prispevok je par rockov stay a uzivatelka neaktivna. Ale Tebe poradim aspon ergonosic al satku a koj co najdlhsie, vela veci to ulahcuje. Mne este velmi pomaha aj fitlopta, skacem na nej s naviazanym drobcom a uspavam - najma ked zubky al choroba. Inac su ak cvicenia pre mamky s naviaxanymi detickami a detom sa to zvykne pacit 😉 neboj je to iba docasne zachvilku zacne lozit, objavovat svet, potom mozno este chvilku separacna uzkost a zubky ale okolo roka - dvoch uz som vedela starsku aj na chvilku "odlozit" len sme si "vymysleli" surodenca a teraz "padam na hubu" este viac, no na drujej strane tesia sa jeden druhemu a ja sa tesim na obdobie ked sa budu vediet spolu hrat 😉
jaj rozumiem ti. moj prvy syn je taky. uz ma 3 a je to ovela lepsie, ale je to proste cholerik od narodenia. rok sme nespali vobec, potom sa to zlepsovalo a teraz uz krasne spi celu noc. ale to dieta mi znicilo nervy. doslova. cas s nim do toho roku bol horor, aj ked ho milujem. ked mal 2, narodila sa nam dcerka a to je ine kafe. kludne, vysmiate a spokojne dieta od prirodzenia. takze chyba urcite nie je v tebe. bohuzial mas narocne dieta. zmeni ta, vyskusa vsetky tvoje limity. rada na to podla mna nie je. len zapojit okolie a vydrz. okolo dvoch rokov bude dobre a potom len a len lepsie. teraz je moj syn milacik a nedala by som ho za nic na svete

@angi07 moja a preco chodis varit mliecko? Ved si do termosky priprav vodu, do davkovaca mliecko, priprav si flasku a vsetko si to daj k posteli/ postielke. A mliecko mas do minutky hotove a nemusis nikam v noci chodit.