Spánok mamičiek
Koľko hodín spite tie čo máte deti do 2-3 rokov? Ja už som ako zombie 🥸keď môžem neviem a inokedy sa budí to som v tom sama? Dnes napr 4 hodiny spánok som mala
Mam dve deti, prve sa budilo do 2,5 roka kazdu noc, druhe do 6 mesiacov. Zacali spavat cele noci naraz 😀 Mlieko starsia tiez mala dost dlho, ja som pomaly mlieko viac a viac riedila vodou, takze v tom 2,5 roku uz pila skor zafarbenu vodu, a ked uz sa nebudila, tak som prestala davat uplne a uz mala iba vodu pri posteli.
Ale teda nepotesim, teraz budu mat moje deti 4 a 6 a takto v lete sa budia obaja bud na smad alebo na zachod 😀 Dnes som tiez spala asi 4 hodiny, nemohla som zaspat, ked som zaspala, zobudila sa na cikanie starsia, zaspala som, vtedy sa zobudil mladsi... 😀 A potom zrazu rano budik pre manzela...
treba zrusit nocne mlieko. Budes spat lepsie. Ked som mala len jedno dieta, tak zhruba od roka a pol sa budil 1x v noci a aj to som sa len presunula k nemu do postele, dala na nocnik, vratila do postele, pritulila a spali sme az do rana. Teraz ked mam druhu 16mesacnu este, tak veru spavam tych 5hodin, trhane...ale kojim...
@lily14 kojíš ho alebo umelé mliečko...ja som kojila ale vždy v 1.5roku som na noc odstavila lebo som nebola schopná už nespat ...ale teda my sme sa s manželom vždy vymenili pri spaní s deťmi tak to fungovalo...odvtedy spia celú noc...len jeden prešiel o proch mesiacoch na vodičku a špekuloval a vyrevoval dlho ostatný do dvoch týždňov boli v pohode
@999cicka999 😂🤣ja už by som bola na psychiatrii..
Od 2,5 roka spi celú noc bez zobudenia od 20:30 do 7:00.
mam takmer 3 rocneho, spanok je dost biedny, ale obycajne sa mi podari spat 5-7 hodin denne, vynimocne je to bez prerusovania a prestavok medzi tym... napriklad vcera som spala 2 hodiny, aj to nie vkuse, bola som hore pocas toho asi 10x, az sa prebral uplne a viac nevedel tri hodiny zaspat.. potom uz 6:18 zaspal, ale ja som uz viac spat nemohla, lebo som od 6:50 uz potrebovala pracovat.. a pracovala som cely den, spat som isla zase az vecer s nim.. a vymyslal aj tuto noc podobne, no bolo to lepsie
My máme 3 deti - 5,3,1 a od malička spia celé noci , v noci sa budili 1x na mlieko, spapali a spali ďalej 🙏
Starsia 7r uz spi celu noc. Mladsi 2.5r uz skoro tiez celu. Ale ja sa aj tak miesim a nespím celu noc. Ja to uz ani neviem,.že spat 8hod vkuse.asi začnem pit fajcit uzivat lieky neviem 😄 nejak sa hodit do kludu. Ja som poobede uz taka unavena od 15tej (od 17tej uz mega kríza) uz odpocitavam kedy bude vecer. A pride vecer uspim deti. A nechce sa mi spat 🙈🙈🤣 ako sa vravi? Spat budeme v hrobe 🤣 tym sa utesujem
@pohodacka03 baby no ja neviem s tou kávou, nespia potom tie decká preto, že vy pijete kávu? Predsa len take malé telíčko musí byt citlivé ma kofeín.. ja keď mám obdobie že nepijem kávu a dám len kofolu poobede, tak večer sa mi nedá zaspať.. keď som pila kavu (len nesku) a kojila, maly mi tiež nespaval večer..
@len_tilka1 Do mlieka prejde tak zanedbatelne mnozstvo, ze to na spanok dietata nema vplyv. Citala som to na kojosekte mamila, takze to musi byt pravda 😄
@beata_k však to že kojosekta.. 😂 aj iné tam prezentované názory stoja za zamyslenie..
Moja skúsenosť je taká, nech si o tom tamtí “vedci” myslia či chcú.
@lily14 Syn 2r a 3mesiace. Noc neprespi. Obcas sa zobudi len raz, obcas je hore aj 3-4x alebo sa hodinu v noci vrti a rozprava si nieco. Tiez bojujem s nevyspatostou kazdy den...
Da sa pomoct spravnym rezimom, pozri Lepsi spanok babatiek. No pri biektorych detoch to ide samo, pri inych horsie.
@lily14 dieta po roku uz pit mlieko v noci nemusi. hned by som to mlieko zrusila, 3-4 noci nebudes spat vobec a potom budes spat cele noci.
ja som prvu dceru odstavila od dojcenia v roku, po tyzdni prespala celu noc. a odvtedy uz spala cele noci. tetaz druhu som od nocneho dpjcenia odstavila v polroku a odvtedy spi celu noc, aktualne ma 9 mesiacov. neviem si ani v najvacsom sci-fi predstavit 2 a pol rocnemu dietatu v noci davat mlieko.
Podľa mna je práve v tomto veku dobre dbať na kvalitný spánok.. veď tým deťom sa vyvíja mozog, rastu, to ako môžu prebiehať tieto procesy z takýchto katastrofálnych spankov fakt netuším 😅 vykašľala by som sa na celé mlieka, za ušetrené peniaze by som radšej riešila kvalitnejší spánok a akože niektoré ak popri 2-3-4 razoch hore v noci dokážete fungovať 8 hodín v práci a ešte v domácnosti, tak ste fakt hrdinky a pevne verím, že neskončíte na AD 😅 good luck
Mám dve deti a vyspím sa. Ja osobne potrebujem minimálne 8h. Starší vstáva o 5:30 takze ja idem najneskôr o deviatej spať. Bol naučený sa budiť na mlieko raz v noci. Keď mal 1,5 roka, došla mi trpezlivosť, dala som ho spať samého do svojej izby a zázračne prestal mlieko pýtať a v pohode prespal celú noc. Pri druhom synovi som už tú istú chybu neurobila, nedávala som mu v noci piť mlieko a od asi dvoch mesiacov vie prespať celú noc. U mňa sa osvedčilo, ako si naučíš, tak máš. Samozrejme že aj u nás sú zlé noci ale našťastie nie tak často 🙂
@lily14 viackrát si mu nedala je koľko krát? Tvrdý režim rovnaký min týždeň. Od 3 m má dieťa prespať celú noc, moja spala od 10 týždňa doteraz (má 3) . Tiež sa v noci zobudila a mrncala keď mala 2 m, ale to len skúšala ci mamka reaguje a hneď príde k postieľke sa prihovoriť. Plakat neplakala, žeby bola hladná tak som nevstala a proste veľmi rýchlo pochopila, že v noci sa spí. Moja rada, v noci nevstat, prihovor sa Matko, danko, Janko.... Spinkaj je noc, vydržíš určite do rána. Ľúbim ta, ticho lež... A dôležité je mať v noci úplnú tmu, nech sa tvorí spankovy hormón. Zlozvyky ak nebudeš ďalej podporovať odvykne, ako zabudnú na cumel, fľašu, mojkacika atď.
Nenechaj sa citovo vydierať plačom, vydrz to s konecne sa vsetci vyspite.
Malá ma 1,3 roka.. spíme 10 hodín, prespáva celú noc odkedy som prestala kojiť keď mala rok 🙂
@999cicka999 Presne, uplne suhlasim s Tebou.Pri detoch to uz nikdy nebude ako pred tym. Mam to podobne.
@lily14 neviem, aka nadpozemska sila by musela existovat, aby ma donutila vyse 2 rocnemu dietatu v noci robit mlieko. Neexistuje. Starsia dcera spi od asi 11mes.cele noci a mladsia ma 8 mes.a asi 3 mes. prespi cele noci. Dieta po roku uz nema potrebu v noci jest, je to len jeho zlozvyk a mamickina slabost oducit ho od toho. Nasa pediatricka dava v takom pripade papier, kde je okrem ineho uvedene, ze pitie ineho ako mm v takom veku je dobrou cestou k neskorsej obezite, ze neprerusovany spanok je nevyhnutny pre spravny vyvoj dietata, atd. 2 a polrocne dieta nie je babatko, vies mu krasne vysvetlit, ze sa v noci nepapa. A ak to nedokaze takto pochopit a spracovat, tak tvrdo - nedat a hotovo. Par noci preplace a prebdie a bude po nocnom mlieku. Taketo zlozvyky ako nocne pitie mlieka, kolisanie dietata pred spanim je najlepsie zrusit este pri batolati, pretoze cim starsie dieta,tym je to oducanie "bolestivejsie."
@lily14 aj náš sa budieva 3x za noc, niekedy aj viac a bude mať 2 roky. Keď mu nedam mlieko, automaticky vstáva a už nespí a je jedno koľko je hodín... Skúsila som všetky rady od iných mamičiek... Už som si na to aj zvykla🤷♀️
@veronika729 moja dcera sa kojila do 3.5 roka 3x v noci. To uz bolo fakt nonsens.ale od 4 rokov spava celu noc 🤣🤣🤣 cize ja ked vidim ako tu spia 2 mesacne uz celu noc tak pre mna je to scifi.
@lily14 syn bude mať 2 roky, a spím 7-9 hodín
Mám 2 deti, 2r7m a 9m. Spávam dohromady necelé 3h denne. Starší prespí celú noc, mladší sa zobudí 1-2x za noc na papanie, no keď sa zobudí druhý krát o pol 5 ráno, ja už nedokážem zaspať. Spať chodievam okolo polnoci, niekedy aj po polnoci. Aj keď si idem ľahnúť skôr, nedokážem zaspať.
@len_tilka1 skusala som vysadit kavu niekolkokrat ked som kojila a ziadna zmena. Maleho uz nekojim a nespi aj tak 🤷♀️. Mam pocit ze ked ho zubky trapia
@vista4 toto sa strasne lahko vsetko napise, ak si si nepresla kolotocom nespaveho dietata... ze dieta ma od 3m prespat noc je mytus ako hrom (precitaj si napr Prosim spinkej knihy). nas maly je bez mlieka a bez cumla, ma 2r a 3m a este stale nespi celu noc. nie kazde dieta ma rovnaku nervovu sustavu, niektore ju ma viac ci menej zrelu a vyvija sa im roznym tempom.

@lily14 môj bol do 2 r kojeny, vtedy sa budil 1-2x na mlieko. Odvtedy prespí noc odkedy je odstavený. Ma 3 r teraz