Strácajú sa mi kamarátky
Som fakt smutná a sklamaná . Mala som veľa kamošiek no odkedy mám deti akoby zmizli. . málokedy ma volajú von aj keď nemám problem ísť aj s malým atď ..aj vceRa píšem kamoške ideme na prechádzku? Ona že už niečo má a večer fotky na FB so spoločnými kamoškami ..fakt mi bolo blbo ,že má nevolali,😭
@len_nig no to upratovanie po navsteve s detmi mas pravdu, to uz ani nehovorim ako som na nervy z toho😂
Ako ja to chapem, deti su deti, ja ked ich budem mat, tak s nimi k nikomu domov radsej nepojdem😂
@ajka0207 Všetky bezdetné žúrujú o život? Aj my vieme žiť iný život než len po baroch.
Ja osobne sa radšej porozprávam s mamičkou než s rovesníčkou ktorá žije (ruka hore).
Ja to trochu nechápem.Pravá kamarátka sa nevykašle na kamarátku len kvôli dieťaťu.
Tie ktoré sa už ani neozvú ako bezdetné alebo matky ktoré už vraj nemajú nikdy čas nie sú kamarátky.
Ľudia ktorí si rozumejú vždy nájdu kompromis.
Veď práve preto zrejme už si to nechcú zopakovať. Hoci sama som mama, veľmi dobre chápem aj ľudí ktorí proste neradi majú okolo cudzie deti, jednoducho to ruší, je celkom iné ísť si posedieť s kamoškou len tak na víno, a kecať o všetkom, a úplne iné keď sa ide do parku alebo neviem kam a matka, stále sleduje dieťa, ktoré chce papať, cikat, spinkať, keksik, chrumky, beha, nudí sa, sťahuje všetko ci len vyžaduje pozornosť a sledovanie. Napríklad ja som tak raz bola na návštevu, z debaty nič nebolo lebo som vnímala že kamoška sa nesustredi, duchom bola pri dcére, ktorá sa hrala pri nás, keďže mali len malý jednoizbový byt. Možno sú dôvody iné ale podľa mňa proste im vadí, a obávajú sa, že prídeš opäť s dieťaťom a tým pádom celé stretnutie bude mať úplne iný smer a atmosféru.
@jana_eyre_2 ty si to pochopila😊
@sasitimi17 moja reč ,ale mrzí ma to lebo sme veľa od detstva prežili.
@littlebubble áno súhlasím
Ahoj jednoducho je to tak, ze oni su bezdetne a ty ich uz nebavis, lebo riesit len dieta... To je prirodzene... Takze sa zmenili casy.
@len_nig
@hederamonstera to vážne až tak nechaju mamičky deti vystrajať? Mám 2 ročného, ale vždy po sebe na návšteve upraceme. Nikdy nenechávame neporiadok.
Je to podla mna prirodzeny vyvoj. Ak mas ty dieta a kamosks nie, nema asi chut na stretnutie, na ktorom nedokoncis ani pol vety, lebo ti stale skace do reci dieta, alebo nieco potrebuje, chce, atd. Sama som to zazila s velmi dobrou kamoskou-ja bezdetna, ona s malym dietatom. Snazila som sa na zaciatku udrziavat kontakt, no po case som na to uz nemala chut, ani nervy. Proste sme zili odlisnymi temami...teraz cakam svoje prve dieta a stretavam sa vacsinou s kamoskami, ktore deti bud maju, alebo cakaju...no a pri bezdetnych kamaratkach sa zas snazim prisposobovat temy tak, aby z toho stretnutia tiez nieco mali a nerozpravat len o detoch. Cize ja tvoju kamosku chapem, ze nema chut sa stretnut, ked na stretko planujes tahat aj dieta..
@len_nig fíha tak to máš potom kamošky prasatá keď nechajú takto deti narobiť neporiadok ogrcať a ocurat gauč
Ale je to výchovou, ja svoju dcéru vychovávam asi prísnejšie než ostatní má tri roky ale ešte nikdy nič nevyviedla nikomu
Keď prídeme na návštevu pohrá sa samozrejme ale zakaždým keď sa s hračkou dohrá hneď si ju odloží na miesto lebo je tak naučená aj doma. Grcať ešte negrcala nikdy 🤷🏼♀️ Keď sa učila na nočník, na návšteve sme pre istotu mali vždy plienku aby nikomu nič neocikala. Takže sú deti a deti, matky a matky vychovane a nevychovane prasata
Súhlasím s tebou takú kamosku s deckom by som viac k sebe nepozvala, len poukazujem na to že nie každé decko je špinďúr čo prevráti dom hore nohami ✌🏻
@zuzudrnda ono ak ste obe matky, tak jasne, ze vas materstvo “nerusi”. A uprimne, tiez som si rada ako bezdetna vypocula aj nieco z tych “mamickovskych” tem. Ale ked sa stretnu dve kamosky, jedna privlaci dieta, druha ziadne nema a cely cas musi pocuvat bud dieta, alebo sediet s kamoskou, ktora je vecne prerusovana dietatom a vlastne ani 3 sekundy nemoze sustredene pocuvat...no hadaj, ktora z tych dvoch obide naprazdno a nema z takehoto vztahu nic...
@rivini u mňa je zásada ak som s nimi o deťoch nehovoríme....ja mám aj kamošky s deťmi no tieto asi boli naj,tak mrzí ma to veľmi
Ale ved si pisala, ze nemas problem ist aj s malym atd. Tak ono z pohladu matky je taketo stretnutie ok, preberiete rozne temy...z pohladu nematky je pritomne dieta, ktore si neustale vyzaduje pozornost. Monentalne som tiez uplne v “matka moduse”, no ako bezdetnej mi taketo stretnutia liezli fakt na nervy...uz teraz viem, ze na stretnutia s mojimi bezdetnymi kamaratkami s dietatom chodit nemienim..
A este mi napadlo: ako mama hladas iste moznosti travenia volneho casu, ktore vyhovuju predovsetkym dietatu (prechadzka, pieskovisko, ihrisko, zmrzka...). Ako bezdetna si ides radsej sadnut na kavicku, mozno na turu, alebo na vinko. Je mozne, ze kamoska proste nema chut na prechadzku, ale skor na ine aktivity. Ja si to uvedomujem teraz v tehu-tiez sa mi uz nechce sediet v kaviarni, radsej sa prejdem s kamoskou, ktora ma dieta, je v podobnej zivotnej faze, ma podobne temy, zaujmy, to, co aktualne riesi. Tiez uz nedam 45 km cykloturu s bezdetnou kamoskou. Ale vnimam to ako prirodzeny jav, “vrana k vrane sada...;)
podla mna si si to len zle vysvetlila. to ze si ju volala von a ona nesla, nuz nie kazdy sa rad prisposobi z minuty na minutu. mam kamaratku, ktorej ked nedam vediet den vopred, tak mam smolu. druha kamoska urobi vseto pre to, aby si nasla cas. a mozno ju ani len nenapadlo, ze stojis o to ist niekam posediet (prechadzka s kocikom a posedenie pri drinku su diametralne odlisne veci). mne napriklad tiez prekaza, ked ma kamoska zavola na kavu, ja idem bez deti a ona pride s dietatom... a nema to nic s tym ze by som nemala rada deti alebo to jej, len proste chcem mat rozhovor bez vyrusovania. obsluhovanie deti a ich neustale napominanie nie je posedenie pri kave... to som si mohla dat kavu aj doma
chcela som len povedat, ze ako matka maleho dietata si tak brana aj okolim 🙂 jednoducho to beru ako samozrejmost, ze nemas cas a tak sa zabudaju opytat, nic viac. mozno sa len stacilo opytat, ze co ma v plane 😅 keby sa vyhovara, tak to je uz o inom 😒
@angel993 no neviem či každá verím že nie ale teda naše posledné tri návštevy s deťmi dopadli katastrofálne, že som mužovi povedala že kým budem tehotná nechcem aby k nám niekto išiel a deťmi nerobí mi to dobre. Spomeniem len ho najhoršie a teda podotýkam že bývame pár mesiacov v novostavbe takže máme všetko nové a dávam si na to ešte dosť pozor: dieťa ktoré sa práve učilo odplienkovat kamoška hneď po príchode vyzliekla do naha na spodku keď sa odvíja aby nebola mokrá (samozrejme že môj nový gauč a kreslo boli to nevadilo 🤦🏻♀️), potom nočník vyliala nie aspoň do trávy ale vypleskla ten moč na plot, ktorý vyzeral veľmi efektne, druhé dieťa nechali rodičia hádzať mi kompletne všetky dekorácie kt. som mala pod TV a na stolíku na zem, zhodilo mi na terase eukalyptus a celá terasa bola od hliny kt. z neho vyhadzovalo, plesklo mi 50€ svietnik na zem atď atď atď. Také detaily ako ruky zasrate od chrumiek že vytierali do gauča to už ani nespomínam no originál som mala infarktove šťavy a ja som tu ako krava napominala cudzie deti a rodičia sedeli. Na konci návštevy keď videli že som úplne nešťastná z tej spúšte sa ešte smiali, že ich tak skoro nezavolame 😊 ja chápem, deti sú deti ale treba troška zasiahnuť hlavne u niekoho doma. To že pri tomto type návštevy nie je žiadna debata to myslím že ani spomínať nemusím 😂 ale teda chvalabohu nie každá žena je takáto ako opisujem len som chcela ukázať aj túto stránku veci a kamošky ktoré mi toto doma robili jasné že môžu mať pocit že sa im vyhýbam lebo to tak naozaj je
@sasitimi17 odpísala som aj tebe koment vyššie 😊
@littlebubble tak to že v tomto prípade by sa jednalo o hlboké kamarátstvo, tam samozrejme nejde o deti. To čo rieši autorka by som skôr povedala že sú "známe" typu občas ideme na kávu a tam by som proste ženu s dieťaťom nechcela.
@rivini chapem. Z kamosiek som mala ako posledna deti. Nikdy som sa neodstrihla. Prisposobili sme sa kamoske s najmensim dietatom a ona primerane nam. To, ze ma inu situaciu a podmienky neznamenalo, ze ona ako clovek ma prestala zaujimat. Skor to oddeli priatelov od znamych a je fajn to prijat ako fakt a netrapit sa zbytocne.
@len_nig chápem, to by ma vážne nahnevalo a dala by som to maminke všetko upratať… mám malé dieťa ale toto by u mna neprešlo ani doma a vôbec už nie na návšteve. V tomto je na chybe matka, ona ma dať hranice za ktoré dieťa nemá ísť.. čudujem sa tvojim kamoskam že im to nebolo trápne 🤷🏼♀️
@sasitimi17 ja som človek čo povie každému čo si myslí ale v týchto situáciách som naozaj nevedela ako mám reagovať a bola som absolútne bez slov 😳 a čudujem sa aj ja lebo keby sa moje dieťa takto niekde chová by som sa odtiaľ pratala rýchlosťou svetla
zažívam niečo podobné, a tiež ma mrzí že naše kamarátstvo slabne.. poznáme sa už cca 10 rokov..
@len_nig to si mamičky tiež tak dovoľujú, či len deťom dovolia? Také kamarátky by som fakt tak skoro nepozvala. U nás boli na kolaudáciu švagriná s deťmi a maľovali sme obývačku po ich návšteve. V manželovej rodine majú názor že deti si môžu robiť čo chcú, môj syn je podľa nich v tomto veľmi prísne vychovaný.

Nevravím že je chyba určite v tebe lebo neviem aká si medzi svojimi kamoškami ale ja ako zatiaľ bezdetná chápem aj tie tvoje kamošky. Tiež mám väčšinu mojich starých kamarátiek také čo majú deti a keď sa máme stretnúť a berú aj deti tak som radšej keď sa mám ako vyhovoriť 😬 a teda nevravím že je taká každá mama ale bezdetné ženy väčšinou netrápia hodinové témy o deťoch a zasa matky nebaví počúvať problémy bezdetnych. A preto sa mi veľa kamarátiek aj preriedilo ale beriem to prirodzene. Moja švagriná sa napríklad narodením dcéry nezmenila a je stále normálna, nie premotivovana a tam je ten vzťah okej. Ale mám kamošky co nemajú problém prísť ku mne s dieťaťom a ja 3 hodiny počúvam krik a vreskot a mám dom obrátený hore nohami a ocurany a ogrcany gauč a teda ti poviem že takú kamošku tak skoro nezavolam ani nemám chuť vidieť 😂😂😂 a v podstate debata úplne o ničom pre mňa strata času, čas strávený s kamoškou je len o jej dieťati a ako bonus 2 hodiny upratujem 🤷🏻♀️ takže každá minca má dve strany