icon

Strácam samu seba po narodení dieťaťa

4. júl 2025

ahojte zienky, idem si trochu vyliat srdce, lebo aj ked mam komu, uz sa citim pred nimi ako vecne nespokojna a stale hladajuca problemy, mozno niektora z vas mi bude rozumiet. mam male babatko, 3 mesacne, ktore nadovsetko milujem. no nebolo to planovane, moj zivot som si ,,naplanovala,, inac, resp. absolutne som nebola pripravena na materstvo, do prace som po skole nastupovala uz ako tehotna, takze som sa tam moc neohriala. s partnerom sme boli spolu kratko, cize aj s nim sme sa len spoznavali, no totalna otocka a verte, boli dost tazke chvile a mala som pocit ze som slapla hodne vedla....kazdy je strojcom svojho stastia ja viem. ale k veci. strasne mi chyba na blizku nejaka blizka kamaratka, odstahovala som sa prec aj s muzom, a nikoho tu nepoznam, ba mam pocit ze odkedy mame babatko tak sa stal zo mna dobrovolny asocial, nemam chut ani nikam chodit, citim sa zle vo svojej kozi, napriek tomu ze sa snazim sa hybat a starat sa o seba...no proste mi je momentalne smutno a mrzi ma ze sa niekedy necham pohltit tymito myslienkami, nechcem to prenasat na babo ani na okolie, ale niekedy mi je fakt tazko.

kikusenka1
4. júl 2025

Vitaj vo svete a názvom materstvo

domkakvet
4. júl 2025

Preco byvate daleko, neda sa prestahovat blizsie, alebo je z daleka partner? Nedaju sa tam najst mamicky s detmi napriklad na ihrisku? Preco to beries, ze si stupila vedla, ako fungujes s partnerom?

7lenka11
4. júl 2025

Počkaj pár mesiacov. Potom navštevuj ihriska, hernicky, pripadne sa venujte s bábätkom nejakej aktivite a tam stretneš kopec mamičiek. Ja mam z ihriska 2 kamošky, na ulici sme sa stretli 4 mamičky s podobne starými deťmi. Proste ten okruh známych sa nejako vytvoril a to sme odišli bývať na miesto, kde sme nikoho a nič nepoznali. Vymenili sme BA, kde je miliarda rôznych možnosti, za dedinu s jedným ihriskom. Aj tak som si kontakty našla a vybudovala vzťahy 🙂 len to chcelo čas a po čase som obnovila aj kontakty s niektorými kolegyňami..

bolarazjedna
4. júl 2025

Ahoj, myslím sú, te tvoje pocity sú úplne pochopiteľne. Materstvo vie byť ťažké. Ja som mala všetko - materiálne zabezpečenie, pracovné zázemie, dobrého manžela, dieťatko bolo plánované, vytúžené, a predsa som stratila samu seba, a po 3 rokoch materstva a 2 deťoch zatiaľ som sa stále úplne nenašla.
prvé 4 mesuace som tiež nerada chodila nikam, mňa však tahal manžel, myslím sú, ze aj dobre, lebo bez neho fajt by som bola zavretá.
Ja mam tiež všetky kamošky ďaleko, kontakt s nimi udržiavam cez videohovory, chat a hlasové správy, veľakrát na dennej baze a veľakrát na to držalo nad vodou.
Ak to nebude časom lepšie, alebo by sa zhoršilo, neboj sa porozprávať sa so psychológom. Nie si v tom sama a nie je hanba ci zlyhanie poprosiť odbornú pomoc, usmernenie. Je to veľká zmena. Držím palce, nech sa cítiš čoskoro vo svojej koži.

denkabemommy
4. júl 2025

O pár mesiacov to bude lepšie. Skús pozrieť u vás v okolí nejaké babykrúžky, tam môžeš spoznať nejaké nové ženy, s podobnými problémami. Bude ti ľahšie. Viem ako sa cítiš, tiež som sa nedávno odstahovala 100km od predchádzajúceho bydliska, snažila som sa hneď spoznať v okolí ľudí, nech sa necítim sama.. aj to s tým mužom chápem, prešli sme si podobným 🙂. Ak chceš kľudne mi napíš.

andreatytler
5. júl 2025

Nemas baby blues alebo zacinajucu poporodnu depresiu? Pozri si o tom nieco a ak sa v tom najdes, chod hladat pomoc. Da sa to liecit.

brendaa
5. júl 2025

Ahoj je dobre, že si si to uvedomila a teraz by bolo dobré si to zvedomiť. Ako to môžem prijať a čo sa dá zmeniť.... Urobiť...
.....neviem koľko máš rokov.
Napísala si, že tvoje tehotenstvo bol krok vedľa.. nikto nevie čo bude, čo by bolo .. napr.:
1. Máš muža, čo sa k tomu postavil ako správny chlap.. chcel to dieťa, aj teba.. Mohol ti povedať ze dieťa nechce.
ďalšia možnosť:
2. Pracovala by si, bola na výške, mala vzťah, dlhoročný, už by ste aj spolu bývali... a mohli ste sa rozísť.... nikdy nevieš....
3. Plánovala by si o niekoľko rokov bábätko a nešlo by to tak ľahko.,
4...... atď..
možno bod :
5. Ako si život zlepšiť, pomáhajú vám rodičia, postrážia bábätko? Zbehnete do kina, do welnesu.
Vie sa postarať aspoň trocha tvoj muž o dieťa?
Máš oporu v ňom, rozumiete si, alebo si niečo vyčítate?
Si po pôrode, mladá mamička, pri kočíkovaní sa s nikým nestretneš, alebo pri poradniach?
Daj sa tu do skupiny, kde bývaš, oslov mamičky....
Neskôr detské centrá....
Ak nič z toho, tak vyhľadať odbornú pomoc, držím ti palce...

kiki68
5. júl 2025

Treba von s kocikom, stretnes ludi a tiez take prve navstevy ihriska, aj ked len sedis na lavicke s babom. Ono to ide vsade najst ludi k sebe.