Strašne sa bojím a mám depresie
Mám strašný strach a depresie často kvôli tomu plačem..mam skoro 5rocnu ddcéru, tri roky som bola S ňou doma potom som išla do práce ona do škôlky ťažko som si nato zvykala lebo som aj s ňou aj mužom trávila zrazu malo času keď už som si ako tak zvykla som otehotnela..celé tehotenstvo mám rizikové stále nejaké problémy som celé dni doma sama je mi strašne smutno že staršia chodí do škôlky A ja som doma..neviem si to predstaviť po pôrode ja S dieťaťom zase doma A staršia do škôlky Je mi to strašne ľúto A bojím sa že bábätko nebudem mať rada neviem ako s tým prestať A ukladanie sa
@dai mne sa zase nezda normalne, ak niekto vyjadri svoj nazor na polozenu otazku, druhy ho ide za ten nazor zhadzovat... to je asi tiez nejaka novodoba choroba ako vidim
@senta_sofia novodoba choroba je hlavne necitat poriadne co je napisane a bezdovodne sa urazat☹ ja som napisala ze nemysliet na potreby dietata len matky mi pride sebecke... ako som ta tym zhodila?
@alaguema reagovala som na danu temu a tvoja reakcia bola ze si mi vysvetlovala ako v roku pana neboli skolky a deti prezili... tak som si uplne neni ista o co ti ide... tema tu bola jasne dana - vobec tu neide o diskurz do minulosti, ci hladanie riesenia na najlepsiu vychovu na svete - v tejto teme pise matka ktora ma problem sama so sebou a hlada radu... ja som sa jej snazila radu dat, pricom som upozornila 1 mamicku co radila dieta stiahnut zo skolky a nechat si ho doma aby mne nebolo tak smutne , ze je to dost sebecke zmyslanie ak je dietatu v skolke fajn ( nevsimla som si zeby som pisala ze dieta bez skolky neprezije etc. ... )
Moje deti napr. kolektiv miluju, sama seba nepokladam za pohodlnu matku ci rodica, mozno ani taka dokonala nie som ako matky obetujuce svoj zivot detom - som aka som, venujem sa ako viem, deti milujem a zaroven milujem svojho muza ( cize sa venujem aj jemu aj separe od deti ), mam rada aj svoju pracu - preto sa venujem aj jej... cize zas tu vypisovat ako su matky ktore zasvetia cely svoj zivot len detom , neposlu ich do skolky, ucia ich doma etc. perfetkne a tie ine co chodia do prace pohodlne mi pride uplne divne🙂 kazdy nech si zije model v ktorom su spokojni oni, mne je to jedno... ale mali by byt spokojni vsetci ( ak matka vyucuje svoje deti len preto lebo ich nechce nikde pustit, tak to asi ok nie je... nehovoriac o tom ze vaecsina zien nema vzdelanie ani schopnosti nato aby realne vyucovala... )
@dai vzťah jej dcérky k škôlke v čase písania môjho komentu nebol známy. Objasnila to až neskôr. Samozrejme, že nie je dôvod brať dieťa zo škôlky, ak je tam spokojné, len kvôli tomu, že ona sa bojí. Jasne som napísala v prvom príspevku, že v prvom rade treba pozerať na potreby dieťaťa. V poslednom vysvetľujem, prečo som tému rozviedla všeobecnejšie, už mimo tento konkrétny prípad. Aj na margo tvojho komentára o kolektíve. Ak ho tvoje deti milujú, tak super, ale nie všetky deti, sú rovnaké a nie každé k zdravému vývoju potrebuje kolektív, ako sa zvykne paušalizovať. Nič iné som nekomentovala. BTW: domáce vzdelávanie môže na SK vykonávať iba rodič s VŠ pedagogického smeru. A nerobia to preto, že nechcú deti nikam pustiť, ale preto, že majú pocit, že im budú vedieť poskytnúť viac, ako klasické školstvo. Nikde netvrdím, že to tak má robiť každý. Uviedla som to ako príklad toho, že kolektív vo vývoji dieťaťa nehrá takú rozhodujúcu rolu, ako si väčšina žien myslí, lebo niekto to tak povedal...To je celé 🙂
@dai je zrejme z toho prispevku,ci je dieta v skolke rado,nie je. Je zrejme z toho prispevku,ze matka je nestastna,ze je v skolke,je. Takze nerozumiem,preco pises,ze necitam.Ty si si v ramci tvojej argumentacie tiez vybrala to,co sa ti hodilo,je prirodzene,ze viac ludi ma viac nazorov. A neviem,ako inak nazvat to,co si predviedla,ak to nemam povazovat za zhadzovanie. Ja sa neurazam, len asi mam trosku inak nastaveny hodnotovy rebricek,co sa zakladnej slusnosti tyka.
Zalezi ci je dieta v skolke rado, alebo nie. To je podstatna info.
Ked ide len o pocity matky, treba si to racionalne rozmysliet, ze skola je pre nu dobra a ked sa tam nevyse dobre citi, skoda ju trhat.
Ked by aj dieta chcelo byt radsej doma, jnevyberala by som ju uplne, ale brala na obed. To je kompromis. Dieta neprijde o edukacnu cinnosti ani spolocenske vztahy a ty zas ledva sa nazdas, mas ju naobed doma.
@senta_sofia 🙂 ach... veta o hodnotovom rebricku niekoho dokonaleho nemohla chybat ze? to uz urazanie a zhadzovanie nie je, ano? len sa uistujem ci som spravne pochopila - cize ty mozes, iny nie... taky je tvoj rebricek - dakujem za vysvetlenie...
inak opakujem - ucim to uz moje deti ze ked nieco hodnotim tak je to dane spravanie v danej situacii, tak som aj ja bola naucena... prepac ale povazovat za zhadzovanie fakt ze niekto ti napise ze danu akciu poklada za sebecku plus aj vysvetli ako to mysli je skor dokaz o urazlivej povahe ako o nejakom hodnotovom rebricku...
kedze toto nema s riesenim daneho problemu nic spolocne, tak ta poprosim riesit taketo veci cez IP. dakujem za pochopenie
@dai tu to s temou nema nic spolocne od tvojho prveho prispevku, v ktorom si tretinu venovala tomu mojmu, cize uz ten jeden navyse to v pohode znesie... a presne takuto reakciu som cakala. Skus si s odstupom casu precitat tu diskusiu, mozno ti trkne do nosa, kto tu prezentuje svoj nazor ako jediny a dokonaly, lebo ako som si vsimla, nie som jedina, na ktoru si reagovala. Peace
@senta_sofia este raz ta prosim aby si mi pisala do IP ak je to mimo topic. dakujem
ale urcite treba na to odstup casu ;)

@moni244 nič také som nenapísala. Aj moje deti chodia do škôlky a do školy. Skús čítať tak, aby si chápala text. Potom môžme diskutovať.