icon

Štvrté dieťa - za a proti

micinka20676
7. júl 2023

Ahojte,mám 3 deti žijeme v podnájme.A zrazu po 5 rokov som otehotnela aj počas vnútromaternicového telieska.Manzel pracuje ako drak.Ja som doma.A pravdu povediac bojím sa mať ďalšie dieťa.Manzel to chce šak čo by nie,keď sa nestará.Neviem či by som to už aj psychicky dala.Chcela som začať pracovať aby sa deti mali lepšie.A užívali si.No Mať ďalšie dieťa si nemôžeme dovoliť.Prosim vás dajte mi váš názor.Dakujem.

anonymous87
8. júl 2023

@autorka no … teraz to je uz asi jedno 🤷‍♀️ ale rozhodnutie je na tebe… a to ze nemate “vlastne” byvanie by ma trapilo asi najmenej… v inych krajinach bezne ziju ludia cely zivot v podnajme… ale su tam ine aspekty, ktore by ma trapili…
@pribinak otehotnela napriek teliesku

pribinak
8. júl 2023

@h2 no nič, prebrať zodpovednosť, o dieťa sa riadne postarať a poriešiť antikoncepciu
Nemusí sedieť 3 roky na rodicaku, môže ísť pl roku pracovať
A pán otec bude musieť začať makat ako cela kopa drakov, jeden je malo

h2
8. júl 2023

@pribinak Ešte stále si to nečítala? Otehotnela napriek teliesku.

pribinak
8. júl 2023

@h2 už čítam, tak nič, platí čo som napísala, o dieťa sa riadne postarať a potom treba ísť pracovať.

juliacenc
8. júl 2023

@micinka20676 urcite ano, dieta je dar. Moznosti su napr jasle ak chces ist skor pracovat. Myslim, ze deti sa potesia surorencovi viac ako dalsim hrackam, ktore mozno ani nepotrebuju. Urcite nebudes lutovat.

olimuc
8. júl 2023

Postarat sa, dat sa steriizovat ty alebo manzel ked uz viac nechcete a myslim, ze 4 stacia a nesediet 3 roky doma.

martinka13
8. júl 2023

Opýtaj sa sama seba, či by si dokázala s tým žiť. Keď pozrieš na svoje deti, vždy by si si spomenula aj na to štvrté.....

vlado818
8. júl 2023

@martinka13 Pre boha toto co je za radu???
Ok nech sa pozrie tym 3 a vysvetli ze preco nieje otec cele ich detvsto doma, preco netravia viacej casu ako rodinu...( Odpoved lebo ocko musel zivit 6 ludi)
Ludia prestante byt naivni! Si prosim zratajte ako vsetko islo hore,kolko stoji skolka,strava a vsetko ostatne.

ivangeline
8. júl 2023

A potrat si mozes dovolit?

janetinka27
8. júl 2023

@vlado818 ved uz teraz nie je doma a netravia cas ako rodina. Najlogickejske by bolo zbavit sa par deti co uz maju a budu mat aj pekny rodinny zivot.
Teba by jej potrat pochopitelne vobec netrapil, normalnu zenu by ale pohlad na jej 3 deti urcite stale nutil mysliet na to stvrte. Oblecenia, hraciek bude mat kolko chce a este viac po starsich surodencoch, pripadne na fb je mnozstvo darovacich skupin, mozu ho zasypat kocikmi aj plienkami. Problem v rodine nie je dalsie dieta, ale system, ktory maju - otec sa trha a mama po piatich rokoch otehotnela, je doma (nepozname dovod preco je doma).

mell27
8. júl 2023

@micinka20676 a čo tak sa zbaviť jedného z detí, ktoré už máš a nechať si to, ktoré čakáš? Veď tak či tak sú všetky tvoje... A neviem či ti pohodlie stojí za znášanie psychických následkov po potrate...

judar
8. júl 2023

Toto je trochu brutal mat 3 deti a zit v cudzom podnajme, ty doma s detma a chlap maka od nevidna do nevidna....ano mozno v inych krajinach je toto bezny zivot takto zit ale na sk je to uprimne cesta do pekla

yoxinka
8. júl 2023

My máme 3 deti, dom, sme veľmi dobre zabezpečení, manžel má výbornú prácu, dobre zarába, ja pracujem 4hodky denne zatiaľ. Keď mi pred nejakým časom týždeň meškala menštruácia, skoro ma vychytilo od stresu. Používame antikoncepciu, takže bolo by to nečakané. Moje dôvody prečo nie štvrté dieťa boli tieto: moje zdravotné problémy, deťom som obetovala všetko, 10 rokov som sa venovala iba im. Veľmi som uzm potrebovala zmeniť svoj život, trochu sa realizovať, venovať sa aj iným veciam. Predstava, že zase plienky, kojenie, prerevané noci a tento kolotoč mi spôsobila normálne paniku. My s manželom cítime, že pokiaľ chceme vychovať kvalitných ľudí s tým, že sa im aj fakt venujeme, vieme im umožniť lepšie vzdelanie, krúžky, aktivity, vieme s nimi obsja tráviť plnohodnotný čas, 3 sú náš fyzický aj psychický strop. Na druhej strane, keď som si pomyslela na potrat, tak to bolo ešte horšie. Neviem, či by som to dokázala urobiť. Som veľmi vďačná za to, že tá menštruácia prišla.

kristiii
8. júl 2023

@micinka20676 ja sa úprimne neviem vžiť do tvojej situácie. Neviem si predstaviť ísť na potrat, na druhej strane ani mať štyri deti s vedomím, že nemám vlastné bývanie a chlapa, ktorý síce zarobí, ale inak sa nestará, čiže je predpoklad, že aj neskôr keď by si mohla nastúpiť do práce, bude všetko okolo detí na tebe. To bude potom iný záhul. Áno, bude už aj pri troch, ale ja teda nemám rada názory typu, kde sa najedia piati, najedia sa aj šiesti a pod. To je taká blbosť. Najesť sa možno najedia, ale to deťom nestačí. V každom prípade, želám správne rozhodnutie.
@deti95060810 to je síce pekné, že ty máš 3 dievčatá, ktoré po sebe ponosili, my máme napríklad v rodine troch chalanov po roku a po najstaršom neponosia mladší takmer nič, lebo ma úplne inú postavu. Okrem toho, autorka môže mať aj pohlavia rôzne. Ale oblečenie je do istého veku to najmenej, čo by ju asi trápilo.

tamitamitami
8. júl 2023

Ťažká situácia, určite by sa dala zvládnuť (vždy je riešenie ako sa to dá).
Ale ja osobne by som za týchto podmienok do 4 dieťaťa nešla, ja som zástanca toho že deťom chcem dať maximum. Či už ohľadom financií, času, svojej energie.

tululu
8. júl 2023

@vlado818 naivny si ty,ak tu takto vehementne radis zene potrat bez toho,aby si mal vobec ako chlap tusenie,co to so zenou spravi.to nie je odstranenie znamienka a dospely clovek by sa mal vediet popasovat aj s komplikaciami v zivote,lebo nie kazda "nehoda" sa da odstranit.

mamkabeika
8. júl 2023

@simonka15513 Všetko sa dá riešiť, my sme sa sťahovali cez celé Slovensko kvôli práci a kúpili sme dom za lacnejší peniaz, no zase dochádzame 25 km do práce. Mali sme dobrého finančného poradcu a bolo. Všetko je riešiteľné.

lavender94
8. júl 2023

Zožerie ma tu teraz asi celá konikovska komunita, ale ja by som si to natvojom mieste nenechala. Neviem si predstavit mať deti bez vlastného bývania. Čo keď vám nepredĺži majitel zmluvu? Myslíš že bude ľahké nájsť ďalší podnájom s 4mi deťmi? Ja by som si nevedela predstaviť ani tretie v tejto situácii. Nechápem, načo je tvojmu mužovi štvrté dieťa, keď tie tri ledva vidi. Ty budeš další minimálne rok a pol doma, potom budete robiť obaja ako draci aby ste aspoň niečo málo deťom dopriali, ale z detí a života nebudete nič mať. Zodrati padnete na hubu a potom sa len budete modliť aby si vaše deti zariadili život lepšie ako vy aby sa mal kto o vás na starobu postarať. Napísala som to tvrdo, ale takto to ja vidím. Samozrejme, že keby chcete tak to dáte a neumriete od hladu ale ani jeden zúčastněný nebude spokojný.

zuzap33
8. júl 2023

@amelie2017 uz vidim ako sa zamestnavatelia trhaju o matku 4 malych deti, co bola roky doma....

elmivelmi
8. júl 2023

@nikolca a kto ma vlastne?Myslis vlastne na hypoteku?Ved to je to iste-tiez su to len pozicane peniaze.

elmivelmi
8. júl 2023

Kolko mas rokov?Ved ak nemas okolo 40 ale si mlado 30 alebo nieco malo po 30,tak nezufaj,su to len 3-4roky.Pracovat este do 64 budes mat kedy.Ja si myslim ze sk sa manzel k tomu postavil dobre tak je to suoer.V podnajme zije skoro cela europa,len na Slovensku si kazdy mysli ze ak ma byt,ci dom na hypoteku je to jeho.Drzim palce ,snad sa dobre rozhodnes.

martinka13
8. júl 2023

@vlado818 Jaj prepáč. Som nevedela, že nemôžem napísať svoj názor. A predstav si, že viem, koľko co stoji. Tiež tu žijem. Možno nie je len Tvoj názor ten správny, či....?

maris5
8. júl 2023

Skor si poloz otazku: Ak sa manzelovi nieco stane, dokazem sama uzivit vsetky deti? Mame nieco odlozene na preklenutie prvych mesiacov kym si najdem robotu? Deti nie su o sunare a plienkach.

hariet
8. júl 2023

Na potrat by som urcite nesla, aj ked ja mam uz zavareny mozog z dvoch a kebyze sa mam starat o 4 deti, tak🤯 ale toto kazda inak zvladame. Asi uz len vydrzat, ked sa stalo.. ved oni raz vyrastu🤭

peterfeher1975
8. júl 2023

@janinah krásna odpoveď 🙏❤️

mateson
8. júl 2023

@juliacenc dieťa je dar a najlepšie čo môžeš dieťaťu dať je súrodenec.Toto keď počujem šlak má ide trafiť. Koľko miliónov darov nemá čo jesť? Na svete je ľudí ako s.....

mateson
8. júl 2023

@elmivelmi pretože napríklad z dôchodku platiť podnájom je na Slovensku pre väčšinu ľudí nemožné.

kristiii
8. júl 2023

@elmivelmi lenže na Slovensku platia zákony, ktoré sú pri dlhodobom prenájme nevýhodné resp. rizikové v prvom rade pre prenajímateľa a hlavne pri prenájme nehnuteľnosti rodine s deťmi alebo inej chránenej osobe. Takže tu je vcelku slušný problém zohnať podnájom aj s jedným dieťaťom, nie to ešte so štyrmi. A ako píše kočka vyššie, tam si aj dochodci bývanie v podnájme môžu dovoliť.

elmivelmi
8. júl 2023

@mateson no dochodci uz povatsine si dochodok neuziju a po druhe su v domovoch dochodcov.

elmivelmi
8. júl 2023

@mateson a este dodam,sanca pri 4 detoch je vyssia,ze sa jedno nad dochocom zlutuje a doopatruje ho ako pri 1.2dietati.