Sú rodičia šťastní, lebo majú deti?
pre vsetkych rodicov na modrom koniku; mam otazku. ste naozaj spokojni s detmi?
nehovorim, ze je zle mat deti; ak ste stasni,
tak budis. naopak, mate u mna velky respekt, pretoze ja sa nedokazem vidiet v pozicii rodica.
zacnem tym, ze som ako dievca a mam 14 rokov. urcite ste si domysleli ze si neviem predstavit rodicovstvo. rozpravala som sa o tom s viacerymi dospelymi ludmi a vsetci mi odpovedali rovnako: som este mlada, este to pride. ja jednoducho neviem, ako to moze prist. 😀😀
deti na mna nijako pozitivne neimponuju. chcu vsetko a nevazia si nic, stoja vela penazi a nedajboze, ak sposobia nejaky problem, ktory musi rodic riesit. ked su male, neustale placu, slintaju, a su vseobecne nechutne. neviem, co sa da na detoch milovat. navyse to ovplyvnuje rodicov zivot. vsetko sa toci okolo toho dietata; zabavit sa je nemozne, ked ste rodic. okrem toho vas ludia obvinuju zo sebeckosti, ak potratite "dieta", aj ked ste boli informovani, ze sa to narodi postihnute.
nechcem ani len mysliet na adopcny proces alebo tehotenstvo/porod. pocas tehotenstva vam mozu vypadat vsetky vlasy, mozte oslepnut, mozu vam vypadnut nechty, mozu sa vam polamat kosti... 😀 stoji to za to?
moja mama na mna kricala, ked som jej povedala, ze nechcem deti, vraj to je sebecke, comu naozaj nerozumiem. nie je nahodou sebecke nutit niekoho mat deti len za to ze chce mat vnucata?
moje otazky zneju: su vobec nejake vyhody vychovavania deti, ake su tie vyhody? su tu nejaki rodicia, ktori lutuju, ze maju deti, respektive nemaju deti a nelutuju to?
citim sa, akoby som bola sama proti svetu, tak dakujem za vsetky odpovede/skusenosti 🥲
No teda, ani by ma nenapadlo sa mojho 15r syna pytat, kolko chce mat deti a ake mena im da 😱 ma uplne ine zaujmy momentalne😁😁
@trblietky pane boze mas 14 rokov,uzivaj mladosti,pubertu,zer nervy rodicom,ale prosim ta,nezamyslaj sa o svojich materskych pudoch.
Tvoja mama musi byt riadne eso. Nieco podobne ako moja,ked ma vytrieskala za to,ked mi spoluziak napisal na listocek,ze ma lubi a nasla mi ho v lavici na rodicovskom,bola som asi piatacka. Po prve,nemozem za to,ze mi ho dal,po druhe nepacil sa mi. Po tretie netusila som,co je to lubit chlapca,mna v tom veku chlapci nezaujimali. A moja mama v hysterii pomedzi facky a kmasanie vlasmi vrieskala,ze tohto si ja za muza nevezmem a s takym ja deti mat nebudem. Asi tak nejako zdesene som sa citila ako ty teraz. Nechapala som,co mi ta o detoch hovori,mohla som mat 10-11 rokov.
Toto dnes riešia 14 ročné? Veď ty sama si ešte dieťa. Ja som v 14tich ešte ani poriadne nevedela ako sa deti robia 😅
@trblietky trochu mi táto téma príde ako fejk, ale ak sa ťa naozaj rodičia v 14 rokoch vypytujú, koľko chceš mať detí a kedy, tak mi je ťa fakt ľúto 🙂 moji začali až keď som mala cca 24, a aj to ma išlo z toho poraziť (a deti som chcela, ale rozoberať to s kýmkoľvek okrem partnera, ehm, nie, ďakujem)
skús im nabudúce povedať, že chceš 10 detí a prvé plánuješ v 15, keď už sú takí nedočkaví. Možno potom dakú pokoj 👍
Takto sa ta opytam: myslis, ze si ako dieta bola ina??
A predsa, si milovana...
@trblietky cudzie deti fakt nemusím proste nemám ku nim žiaden cit. No moja mala fredka bude mať 5 mesiacov a keď ráno otvorím oči a ona sa na mňa usmiev je to nozaj pocit ako keď som sa 1. X zamilovala. Celý život mi niečo chýbalo a teraz keď mám ju u viem čo. Spravila by som pre ňu všetko aj keď sú ťažké dni no tá láska je neopísateľná. Mám 26 druhé dieťa mať nechcem no pre ňu spravím všetko čo bude v mojich silách lebo to tak cítim a chcem. A ako si človek zariadi tak má. Dieťa neobmedzuje(treba sa vynájsť) nikdy nikto ťa tak nebude ako vlastné dieťa a to je tá najväčšia výhoda- i keď to tak nazvať piprvde nemôžem lebo je to niečo čo ti nikto iný nedá
Bože to načo sem píšu takéto malé decká.Teda pubertiaci.Dievča zlaté.Ked budeš mať nad 30 alebo ku 40 a budeš mať stále pocit že nechceš až vtedy ťa začne brať aj okolie že to myslíš ozaj vážne a nechceš.Vidno že sú ešte prázdniny.Už aby ste naklusali do školy.
@trblietky jaj moja na internete sa toho docitas. Každý zdravotný problém sa končí rakovinou napríklad to si ešte nečítala? Jasne vypadne ti par vlasov po pôrode ale o tom ze by niektorá prišla o všetky vlasy a oslepla som teda ešte nepočula. To radšej ani nechoď von z domu lebo môže sa stať že sa zlomí strom a zabije ta. A keď si dávaš lieky čítaš si dopodrobna poriadne NU? Ja radšej nečítam lebo to všetko co sa môže stať je desivé. 3x som rodila a nič desivé som nezažila. Dokonca som ani ani nepipla pri pôrode ako sa kričí vo filmoch. Máš 14.Naco to riešis. Si ešte dieťa. Možno aj tvoja mama keď mala 14 si myslela ze deti sú nechutne. Myslíš ze si to myslí aj teraz že si nechutná?
@trblietky v tvojom veku nie je nezvycajne, ze to takto vnimas... Uzivaj si zivot a materstvo neries. Uvidis, ci sa to casom zmeni.
Zvycajne raz pride cas, kedy zena zacne citit, ze by chcela byt matkou... Poviem ti pravdu, je to narocne a tazke, ale nikdy som si nemyslela, ze viem, tak velmi milovat, ako milujem svoje deti. Starosti, radosti... To vsetko patri k zivotu.
Autorka, ty sa nad detmi strasne zamyslas. V tvojom veku som chcela dievca, potom chlapcov dvojicky a namladsie dievca, neriesila som, ci ich vsetky uzivim, ved som este nemala vybratu vysoku skolu. Dokonca este urcite nemas otca pre svoje deti.. rodicovstvo ries, ked (dobre a dlhodobo) spoznas muza, z ktoreho budes chciet urobit otca svojich deti (a bude to chciet aj on)

@trblietky pozri je to preto lebo "chces vsetko a nevazis si nic, stojis vela penazi a nedajboze, ak sposobis nejaky problem, ktory musi rodic riesit. Dufam ze obdobie ked neustale places,slintas a si vseobecne nechutná už máš za sebou. Mne príde teda pekne divne ze všetkých dospelakov v tvojom okolí zaujíma koľko detí chce mať 14 ročná žaba. Ako fajn téma na osvieženie, ale rozoberať to toľko až ta to donúti zalozit tému na MK...