Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa
Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?
A čo taká Sparta?
@natalym ano... ved ten kostol je prave na to, aby v nom ta zena pocula Bozie slovo a sup sup do realneho zivota milovat svojich bliznych 😉 😉 😉 Inak to ma aky zmysel? Nechapem, preco ma vela ludia ten nedelny kostol ako hodinovu povinnost voci Bohu...ktora nema dosah na realny zivot.
Takisto ked sa modlim a som total v tranze ...a pride niekto kto potrebuje moju pomoc ci sluzbu, tak vstanem a pomozem, toto je najkrajsia modlitba nie? 😉 😉 a nie ze, daj pokoj ja teraz "milujem " Boha. 🙄 🙄
nemodlím sa do kostola nechodím........a myslím si sebe, že som 100x lepšia ako suseda,ktorá tam sedí každý deň, nič kvôli tmu nenavarí a len šíri klebety......
@horana niektorí zas dokazali obetovať vlastné dieťa pokial šlo o zachranenie určitej skupiny ludí, napríklad ak sa skrývali a dieťa ich mohlo prezradiť, tak ho obetovali. Vela ludí dokaže takéto správanie odsudiť, pritom sa v podobnej situacii nikdy neocitli a samy nevedia, akko by sa zachovali. Toto je fakt na dlhé fylozofické debaty 🙂
@zuzkat1 ved ja to nemylsim v zlom, len tak uvažujem 😉
@anetkaadamko To je možné, ale ja sa preto nikdy s nikým neporovnávam. Nerob to ani Ty.
A to či si Ty lepšia Ty nevieš posúdiť.
@horana presne, hlavne tvoj posledny odsek...to je pud, nie laska...oblicku darujem dietatu, lebo ho branim pudovo a z rac. hladiska je mladsie a schopnejsie na zachovanie rodu a potomstva...aspon pre mna tato logika....
a tie deti....z takych deti potom vyrastaju 30tnici, kt. su stale pri mamke a nie su schopni sa osamostatnit.....
a pritom ta "laska" sa da krasne prerozdelit medzi vsetkych....ja osobne by som nechcela, aby bol niekto z mojej rodiny uprednsotnovany (ci uz muz, ci deti, ci dokonca len ejdno dieta)...lubime sa vsetci spolocne a rovnako 😵
@natalym dakujem za radu, nastastie mam deti nadmieru zdrave 😉 😉
a co sa tyka toho co si ja myslim, ze ako ty milujes Boha jednu hodinu nedelu ...nechapem ako si k tomu dosla. Nic take som o tebe netrvdila 😕
ale inak poznam ludi, pre ktorych je viera obmedzena na toto 😒 😒 ak sa to da nazvat vierou, ale ok nie som opravnena sudit, ale nechapavo hladeli ked som hovorila o tom ,ze treba aj to pocute v kostole prevzat do zivota...a podobne ako ty oni na mna "ze o com tocim, vsak ZIVOT je o niecom uuuuplne inom 😝
proste ja asi pre kazdeho len "tocim" 🙄 🙄
ach jo, tak nech si kazdy "toci" sam pre seba o tom svojom 🤐 🤐
@zuzkat1
preco mas pocit, ze deti z takych rodin kde je rebricek najprv muz, potom deti... sa citia odstavene?
Lebo ja co zijem a poznam krestanske rodiny... aj co uz maju dospele deti...tak vobec to takto nevnimam a deti si tento model beru aj do svojich manzelstiev... a nepocituju ho ako nieco negativne.
Baby, neda mi zamysliet sa nad tym, ako by na tuto temu diskutovali chlapi. Mozno by sme boli velmi prekvapene 😀 Ja viem len o jednom skutocnom priklade, kedy matka zhorela s 2.r synom a on vyskocil z okna a volal na pomoc susedov. Keby sme ich citali, mozno aj celeho MK by zrusili, lebo by sme prisli o vsetky iluzie 😀 a uz by sa tu proste nemal KTO stazovat. Ale to je mimo temy 😀
Ja celkovo moc nerozumiem tým rebríčkom... PRečo ludia tak strašne chcu porovnavať jednotlive druhy lasky. Toto je podla mna neuchopitelné a neporovnatelné. A dohadovanie sa tu o tom, koho musíš viac aby si bola správna matka, či správna manželka je nezmyselné. Vytvaranie jedineho ideálneho modelu rozdelenia našej lasky medzi prislušnikov rodiny... No neviem .... 🙂
@charlie1980 Oni by nediskutovali, keby horelo by zachraňovali a ak by bolo treba aj život položili.
Viem, že budem mimo temy, len ma napadlo (ako zaujímavosť) čo sa týka volby. KEd sa pýtali ludí čo by spravili v situacii, že sa vali drezina po kolajniciach, ktorá je v jednom mieste rozdvojená a oni by stáli pri vyhýbke. Pokial by vyhýbku neprehodili, drezina by sa dostala na kolaj, kde by bolo priviazaných 5 ludí, ktorým by odsekla hlavu, pokial by vyhýbku prehodili, drezina by odsekla hlavu len jednému človeku. 90% ludí odpovedalo, že by vyhýbku prehodili. Potom sa pýtali ludí, čo by spravili ak by sa drezina valila po kolaji, na ktorej je priviazaných 5 ludí, ktorým by odsekla hlavu, medzi vlakom a ludmi priviazanými na kolajach by bol most, na ktorom by stáli a vedla nich ešte jeden človek. Jedina možnosť akoby mohli zachrániť tých piatich ludí, aby im neodseklo hlavy by bola, postrčiť toho na tom moste, aby svojim telom zastavil drezinu. Tu zas 90 % ludí odpovedalo, že by toho človeka nezhodili... Pričom je tam rovnaký pomer obetí, konanie by bolo opačné 🙂 Ja by som zrjeme konala v oboch situáciách tak ako tých 90% ludí
@natalym No neviem... 😀 Ten moj na teda pud sebazachovy riadne vyvinuti 😀 asi by som sa ako obyvke musela spolahnut sama na seba 😀
@charlie1980 Ale neboj sa keby išlo o život, by Ťa prekvapil. Inak môj muž je flegmatik, ale v hraničných situáciách ma fakt už zachránil. Ale tak aj ja jeho. 😀
@vejula Pretoze sa ich to bytostne netykalo a mali casovy priestor na rozmyslanie. Plus predstava o tej konkretnej smrti, ktora by asi bola brutalnejsia. No v opacnom pripade na to cas nie je.
@charlie1980 Vystihla si to úplne presne....chlapi by ratovali najprv seba...potom deti....potom by šli na pivo a až nakoniec by "možno" poratovali aj ženu 😀 😀 😀
To je len posadnutost na muza
Baby, ja nechápem, čo ste sem zamotali situácie o ochrane z horiaceho domu , alebo topení sa. ČO to má spoločné s témou???

Jaaaj, baby zacitala som sa trosku do tejto debatky, a mam pocit ze niektore zeny, povazuju Lasku za nejaky Kolac nemenitelnej velkosti, z ktoreho ked ukroja pre deti ci Boha, ostane menej pre muza alebo naopak... ale to tak vobec nie je 😉 😉 😉
Laska sa mnozi davanim 😉 😉 😉 Cim viac dam detom, tym viac mam aj pre muza, cim viac dam muzovi, mam viac pre deti. Takisto ked prisla na svet druha dcera, s jej prichodom som nemala menej rada prvu ale prave ovela viac, neprekrojila som "kolac" materinskej lasky napoly, ale naopak ten kolac sa zvacsil 😉 s kazdym dietatom bol ten "kolac" lasky vacsi. 🙂 🙂
A potom take scestne uvahy ako ta a ta bezala do kostola a zanedbala tak svoje chore deti pre lasku k Bohu 😝 😝 😝 Opat, toto nie je spravny vyklad veci. 😉
ved to nie je o tom, ze hele ukrojila z kolaca velky kus pre Boha a tak neostalo na deti. 😒 Tento priklad je o tom, ze dotycna zena nemilovala ani Boha ani dieta 😒 jedine co snad "milovala" je svoju predstavu o vlastnej zboznosti. Ved sam Boh, keby s nami hovoril priamo by jej povedal... "Zena, stoj, obrat svoje kroky a chod sa starat o svoje deti v horucke" 😉
Ved my Boha milujeme, prave tym, ze milujeme svojich bliznych. a clovek je viac ako zakon . Ci nehovoril Jezis, ze ludia aj vola zo studne zachrania a vytiahnu, aj ked je sabat, kde sa nemoze pracovat. A ked je vol uprednostneny pred slavenim sabatu, o co viac nase deti 🙂 🙂 🙂
Takisto priklady zien, ktore uprednostnovali muza a zanedbavali potreby fyzicke ci dusevne u deti...Toto nie je pre mna priklad velkej lasky k muzovi. Ale priklad zien, co mali malo lasky vobec, ze neboli schopne ju davat svojim detom, a som presvedcena ze keby mali viacej radi svoje deti, ani muz by tym neprisiel skratka 😒 zrejme by ho milovali viac 😉 Nakoniec uprednostnovanie ci trapne lepenie sa na muza nie je pre mna ziaden dokaz velkej lasky. 😕