Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa
Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?
@zuzkat1 Ak nas ma niekto vrazdit, tak mna. Dufam, ze uz niekto by sa o moje dieta postaral. Ak by mi jedno dieta ochorelo, Ale Este dve ma potrebuju a ja by som mala sancu mu pomoct, za cenu ze by som umrela ja, tak nie (asi ako priklad pri porode) Ak by som mala a mohla zachranit moje dieta preto, lebo je drogovo zavisly za tu cenu, ze umriem, znova nie. Preto hovorim, ze aj ta fraza : umrela by som pre dieta, je niekedy len fraza.
@charlie1980 v poriadku...ide ale o to ze ak nas ma niekto vrazdit pred muza neskocim...pred dieta ano
@zuzkat1 Vies Co....? Ja urcite nie 😀 No kopec bab s urcitostou ano. Zachvilu sa zacnu ozyvat.
@natalym lebo tu matky pisu ze chlapa a dakoho pre mna imaginarneho maju radsej ako svoje deti...tak ma to zaujimalo...a nie nezazila som to ale som presvedcrna ze dieta by som chranila vlastnym telom...muza podla mna nie...stala by som pri detoch a od neho by som ocakavala to ise
@charlie1980 😀😀
Bude z toho Sophiina volba? 😉
cudne re mna je dieta najviac potom chlap
@zuzkat1
Po 2. svetovej vojne v New Yorku - mlady spisovatel stretava zvlastny par - mlada polka a zid american riesia svoj ziarlivy milostny vztah a do toho si ona spomina na svoj zivot pred vojnou a pocas vojny v Polsku a koncentraku. Vyjde najavo, ze v koncentraku sa musela rozhodnut, ktore z deti posle do plynu, aby to druhe mohlo zit. Inak by zabili obe. Rozhodla sa a musela s tym zit. Neviem, ci aj film je tak spracovany, ja som citala iba knihu.
Diky 🙂 To viem, ze tam hra ona a mas pravdu, je skvela herecka. Nejak sa k tym filmom neviem dostat.... Zeby materska? 😉
@zuzkat1 myslím, že racio a pud su dve rôzne veci. Čo by si spravila v krízovej situacii zistiš, až ked sa v nej ocitneš. Racionalne bysom aj ja povedala, skočila by som pred dieťa, keby nan nikto mieril, v krizovej situacii však racio vypína a človek kona pudovo. Zaleží od toho, ktorý z pudov je u koho silnejší, prípadne čo človek podvedome vyhodnotí ako pravdepodobnejšie uspešné a to človek nevie, kým sa v tej kríízovej situacii neocitne.
Co sa tyka obetovania za muza/deti podla mna keby to bola nahla situacia ako napr. vrhnutie sa pred letiacu gulku a tym chranenie druheho alebo pad laviny, ako bol teraz ten film ze muz usiel chranit seba a potom im to robilo rodinne problemy..tak tam sa da len dohadovat ako by sa kazda z nas zachovala, to sa neda vediet dopredu a ktora sa just bije do prs ze ja takto, mozno by bola sama zo seba prekvapena ci uz do jednej ci druhej strany...
Keby to bolo dlhodobejsie planovane rozhodnutie o obetovani, kde by bol cas na uvahu, myslim ze ja keby som sa mala za muza obetovat, obetujem sa. Pripada mi lepsi nez ja 🙂 Len viem ze aj on by sa chcel za mna. Nemyslim ze by ho mohol iny nahradit. Tak by sme sa najskor predbiehali, dokedy by dosiel cas..patova situacia 🙂. Keby som si myslela ze mozem mat deti s hociktorym inym asi by to nebola prava laska, ale len pud - vyber relativne vhodneho ale nahraditelneho samca pre vyrobu mojich deti, na sex a materialne zabezpecenie, ktory kym kona ako sa mne paci, potial je to "laska", ak nie tak "moze ist".
Kvoli detom by sme sa tiez sli obetovat obaja a predbiehali sa v tom...aj ked to je asi dane aj stavom zeme, uz sme odst preludneni, takze mame tento postoj, aj laboratorne krysy sa tak chovaju. Naproti tomu kym bolo ludi malo, male kmene, vsade nebezpecenstvo a nedostatok, radsej rodicia obetovali dieta, uplne pragmaticky, nakolko ono by sa o seba nevedelo postarat a najskor by zomrelo ale ked sa zachranili rodicia este dalsie deti mat mohli a pomoct tak aj kmenu, rodu - celkovemu prezitiu ostatnych. Cize opat nieco co je nam vstepene "prirodou", a ani netusime ako sme ovlyvnitelni, pokladame to za "nase".
Inak v dnesnej dobe rozmaznavania deti, nekladenia na ne temer ziadne poziadavky, alebo naopak same kruzky, ale len preto aby s matka skrze deti realizovala svoje nesplnene ambicie, nosenia detom vsetkeho az pod nos, si vacsina deti logicky mysli ze su bozstvom. Ved sa k nim tak matka chova. Cize ten matersky pud k detom je tu zamienany za lasku. Hociktora zviaracia samica, napr. potkanica brani mladate za cenu vlastneho zivota, to nie je znak lasky, ale niecoho co nam priroda automaticky dala (pokial to nemaju niektore poskodene), mozno v istej miere samiciam silnejsie nez samcom, ale dala to tak ucelovo a toto pokladat za svoju cnost a za to prave..hmm, tam asi chyba to pochopenie.

@natalym nie tema je ci by si bola rovnako ochotna obetovat sa aj pre muza