icon

Svokra mi narúša súkromie

janush_21
27. jún 2018

Ahoj. Vzdy som si myslela ze mam dobru svokru. Po svadbe sme byvali rok u nich. Potom sme postavili dom u nich v zahrade. Dostali aj kluc. Ked sme sa nastahovali vsetko bolo fajn az kym som neprisl z porodnice. Svokra tu bola vkuse, aj tu spala. Hrozne chcela pomahat. Vzdy si sama otvorila klucom ani sa neopytala ci nerusi. Bola stale nalepena na malej, mne ju ani nechcela dat. Dala mi ju len ked som ju isla kojit aj to mi ju musela podat na ruky ona. Nechcela som sa prednou vyzliekat ale bala som sa hubu otvorit. Pozeralami na prsiaponad plece ako kojim. Citila som sa ako chudera. Pred malou ma vzdy volala "zdroj" kym som kojila (3mes.)Po mesiaci mi to vsetko zacalo vadit tak som jej slusne povedala nech ide domou porobit si nieco, odychnut. Ona odmietla. Mne pukli par dni po tom nervy a nadala som jej. Odysla revuca a ja som bola ta zla. Vzdy mi roby naprieky. Na malu sa vkuse vypytuke, co papala ako papala, ci spynkala, ci je dobrucka a to kazdy druhy den. Nase vztahy su napate. Jeto uz 8mesiacov a oni si sem stale chodia bez pozvania. Manzel je na ich strane. Uz aspon klopu. Ale aj tak su tu kazdy den. To,, ze maju vnuca im predsa nedava pravo narusat nam sukromie. Mate niekto takyto problem? Ako ste to rozumne riesili.

Strana
z5
cecilia68
8. júl 2018

@hama007 Žijete pod spoločnou strechou? Nie je to náhodou "jej" strecha?

hama007
8. júl 2018

@cecilia68 áno :D keďže sa podieľame na chode domácnosti, tak to berieme, že žijeme pod spoločnou strechou. Rešpektujem ju ako matku svojho muža, ale zas nemám pocit žeby som mala súhlasiť so všetkým čo povie 🙂 normálka...každý si povie svoj názor, každý si z toho zoberie niečo a ideme ďalej :D

maminuska
8. júl 2018

@hama007 bohužiaľ nežijete pod spoločnou strechou , žiješ stále pod JEJ strechou . Platíš si len za ten luxus čo ti je dopriaty a to neplatiť hypotéku . Všetko má svoje pre a proti .

hama007
9. júl 2018

@maminuska 😒 Žiadnu hypo neplatíme. Ani ona ani my s manželom. Tiež sa len vydala a prišla bývať ku svokrovcom. Dokonca ani jej svokrovci neplatia už žiadnu hypo. keďže dom bol postavený v hlbokom sociku.

montemotherone
9. júl 2018

@janush_21 jaaaj, čo by som ja dala za takú pomoc. Ale chápem ťa. Každý chceme to, čo nemáme. Ja budem asi taká istá svokra. Budem chcieť odbremeniť svoju dcéru od všetkého čím som si prešla ja. Sama na všetko, vyčerpaná, podpísalo sa mi to na psychike, na zdraví... Lebo pre deti som chcela to najlepšie. Pri takej pomoci by som im dala to isté a možno aj viac a možno viac v pohode, oddýchnutá...
Viem, teraz je to aj pre teba zmena, si mrzutá a možno by si bola aj keby nepomáhala. Prijmi to ako pozitívum. Je to aj ich vnúča. Svokra ju očividne miluje. Čo viac si pre svoje dieťa môžeš priať ako milujúcich ľudí, ktorí ju obklopujú. To je pre jej život to najdôležitejšie. A čím ich je viac, tým lepšie pre ňu 🙂

lilitela
9. júl 2018

@majkeel Sice dobre napisane, ale niekedy to nejde, ako pises. Co ja som si sadla a nastavovala hranice - to co ty pises, ze niektore veci treba proste jednym uchom dnu a druhym von, tak presne to iste dokazu ale robit aj oni... 🙂
Najdoleziotejsie je, ako sa k nedorozumeniam medzi svokrovcami a nevestou /zatom postavi PARTNER!!! Inak sa mozete postavit aj na hlavu. A rozvadzat. A niekedy ani to nejde.

xxxkatka
9. júl 2018

@hama007 ved ti maminuska napisala (treba citat s porozumenim), ze platis si za luxus neplatit hypo ako ostatni a v tom pripade, ze si po cudzou strechou mozes tak suchat nohami. Vsetko ma vyhody aj nevyhody.

olive777
23. júl 2018

@janush_21 Nikdy nie je dobré bývať tak blízko k rodičom, keď chceš mať svoj vlastný život a vlastnú výchovu, dom splácaš s mužom ale na ich pozemku..či aj pozemok je odkúpený?...aj tak...to nebolo šťastné rozhodnutie a samozrejme, že ich syn je na ich strane, lebo on sa nemusí o dieťa takmer vôbec starať a má o kopec problémov menej, ešte by som skúsila vymeniť zámok aby nevedeli vojsť len tak a dojde im to, ale hnev bude ešte väčší, ale toto správanie je bezohľadné a arogantné, ak to tvoj chlap nebude riešiť tak sa to vyrieši časom samé ale budú padať slzy.

pohodickasrandicka
10. aug 2018

@janush_21 velmi ta lutujem a viem ze vsetky rady ze si mala skor vraviet ti teraz nepomozu. Verim ze si vtedy zaplavena hormonmi nemala na to ani silu. To sa tum zenam teraz lahko vravi . Hlavne tym ktorym to vybavil muz alebo to proste s velkym stastim prezili a su za tym. Odstahovane. No ani to nie je take lahke preboha len tak sa zbalit a odist. Treba si rozmysliet na aky BOJ mas silu a potom to dotiahnut. Mozno by pomohlo najlahsie. Ziadat muza o zobranie kluca a ked odchadzaju musia sa spytat na cas kedy mate cas. Vyklopavanie nepomoze. Jednoducho sa zatajite. Mne to pomohlo. Lebo vyklopkavat a cakat pred dverami je velmi ponizujuce a dojde kazdemu. A muzi su predsa vacsinu casu dna v praci aspon ten cas nik za teba a proti tvojej voly dvere neotvpri. Treba ti klud na dieta a nie si len ZDROJ!!!! PREBOHA TO AKO SI VOBEC MOHLA DOVOLIT!!!

pohodickasrandicka
10. aug 2018

@montemotherone vyhni sa tomu aby nie. V dobrom. Nic sa nenahradza v cudzom zivote. Kazda pomoc je pomocou len vtedy ak je ziadana!

pohodickasrandicka
10. aug 2018

@xxxkatka preco by mohla suchat nohami??? Sukromie nie je na predaj !

xxxkatka
11. aug 2018

@pohodickasrandicka lebo je pod CUDZOU strechou. Panom a sefom domacnosti je majitel domu/bytu. Ja osobne by som nebyvala so svojou svokrou a ani by som nechcela, aby nevesta byvala u mna. Verim, ze vychovam syna (dcera je uz osamostatnena takze jeden krat sa mi to uz podarilo) tak, ze ak si bude chciet zalozit rodinu bude mat vlastne byvanie. Lebo asi by som robila velky krik keby mi prinesie nevestu a ta si bude mysliet, ze byva pod spolocnou strechou bo sa sklada na inkaso domacnosti 😀 A na zaklade toho si bude otvarat papulku na mna. A ano, sukromie nie je na predaj, preto deti vediem k zabezpeceniu vlastneho byvania 🙂

kikina84
11. aug 2018

@janush_21 vacsina zien tento problem ma a vacsina sa zariadi inak ako byvanim so svokrou pod jednou strechou,ci na spolocnom pozemku..lepsie to zial uz nebude..jedine ze odidete..Prave vcera mi aj kolegyna hovorila ze po 20 rokoch to vzdava a odchadazju prec s rodinou, tiez mali dva domy na jednom pozemku a svokra ju vyse 20 rokov takto komandovala, dom bol svokry teda aj pozemok,mali to zadarmo,ale tie zdravotne problemy co chuda ma kvoli nej to je des..deti uz odrastene ma a povedala dost

pohodickasrandicka
11. aug 2018

@xxxkatka ale ved ak som dobre citala maju vlastny dom kupeny z hypoteky len na pozemku jeho rodicou. No ak by mna nechala svokra stavat dom na svojom pozemku aby mi cely zivot komandovala zivot tak jej pripravim naslapne miny cestou k nam.

xxxkatka
11. aug 2018

@pohodickasrandicka tak si pozri, ze som nereagovala na autorku, ale na niekoho ineho, z textu to vyplyva. Btw A nie, ani na cudzom pozemku by som nestavala, príde mi to ehm no minilalne dost kratkozrake. Ale ak chces, budem reagovat aj na autorku: "Na malu sa vkuse vypytuke, co papala ako papala, ci spynkala, ci je dobrucka a to kazdy druhy den." To je hadam normalne, ze sa babka pyta na vnucku ci nie? Ci keby sa nepytala zas to bude "stara sa o vnucku ani nezaujima, nevie ako a co papala, ci spinkala ci je dobrucka..." A naslapne miny si davaj tak na svojom pozemku, nie na svokrinom.

yoxinka
29. aug 2018

@janush_21
Kamoška tak býva u svokrov. Stále mi vravela, že sa cíti ako na návšteve. Po asi 2 rokoch boli takmer na rozvod s mužom. Muž si váži ocka a mamičku a je celý rád, že tam môžu byť a odvtedy im k jednému dieťaťu pribudli ďalšie tri. A vieš, čo sa stalo s kamoškou? ZVYKLA si, dokonca hovorí, že je sťastná a že tak má žiť. No, tak tak žije.

nikussska55
21. nov 2020

Mam tiež niečo podobné, teda niekedy si myslím, že ja som ta vadna. Keď sa dozvedela, že som s jej synom a ze čakáme dieťa, strašne mi vynadala... Ze sa anilen nedostanem kľučky jej bránky a teraz sa vkuse ku mne dobíja. Najprv sme bývali v byte mojej mamy, tam som mala slovo hlavne ja, tam mi spočiatku lozila tiež do spálne, keď som kojila, poucovala, ja som sa stiahla, chodila som ku nej iba s priateľov ho uprosenia, potom asi pochopila a neprišla zrazu ani raz. Bolo to už všetko ôk, až kým sme sa neprestahovali do podnájmu do domu, ktorý máme odkúpiť a je po jeho starkej nájom platím ja. To sa začalo opäť to isté, z 30 dni bola u nás 20(tych 10 bola v práci). Ona mi silou mocou iba pomáhať, ale po svojom,zaclony,farby na stenu, nábytok.tiez mali kľúče od domu.a pravidelne chodili bez ohlásenia. Takže som toho už mala dosť, stopla som to, priateľovi povedala, že si nepresahujem osobne veci, kým budú mať kluce, ďalej keď majú prísť, tak nech sa ohlásila, zbadal to aj sam sexovali sme a ona sa veselo prechádzala po dome. Nato sa urazila tak, že prestala chodiť úplne, prišla iba raz, povysenecky, malému sa prihovorila raz a to tak, že mu pobrala hračky aby sa rozplakal, chcela mňa vyprovokovať. Ja som ho vzala a odišla kúpať, vstali a odišli preč. A teraz čakáme babo ďalšie, prekvapilo to aj náš. Na muža tlači, že to treba dat preč. Zasa ako pri 1.

Strana
z5