icon

Syn pôjde do škôlky a ja sa teším

8. jún 2023

Ahojte,chcem sa vyrozpravat ohladom 1 veci.Syn bude mat 3 roky a pojde zachvilu do skolky.V okoli pocuvam same mamicky,ktorym bude za materskou smutno a poplacu si a keby mohli zostali by este s detmi doma a ja?Ja sa uz tesim,kedy pojde maly do skolky.Je to take zive striebro,malo spiace,akcne,sam sa neprehra...proste aktivne dieta,ale my sme uz s muzom tak vycerpani.Ja som bola citliva,empaticka zena,takze som pred materskou cakala,ze ja budem tiez v tej "skupine",co bude plakat,ked dieta pojde do skolky.Takze mi je z toho nejako smutno,ze to takto mam a rozmyslam,ci je to povahou dietata alebo mnou ako matkou.Mali ste to niektora tak?

aduskatt
9. jún 2023

Mám syna, pohodový, skvelý, neproblémový - zaraďujem sa do skupiny "hurá, keď konečne vypadne z domu žiť sám"😀DD a necítim sa preto vôbec zle...19 rokov servisu stačilo🙂) ale ešte chvíľku vydržím, kým nedoštuduje (asi 5 rokov😀D)

mnamko
9. jún 2023

Ja som dceru tak pripravovala do škôlky,ze som jej denne vymyslela rozpravku o škôlke a kazdy deň sme chodili ku škôlke, veľakrát sa pridala ku deťom na prechadzke alebo na ihrisku, potom ich odprevadila naspäť, neskutočne sa tam tesila,v den nastupu všetky deti plakali a ona nechápala prečo plaču ,keď je tam tak dobre.,Z lakym krokom som chodila od začiatku do prace ,bez ľútosti za ňou.

nikpa
9. jún 2023

Normálna vec, aj ty si len človek a potrebuješ si už proste vydychnut. Ja som to mala tak, že som sa skôr bála ako to tam zvládne, 3 roky bol s nami doma a teraz ho mám dať na pol dňa 5 dní v týždni medzi cudzích ľudí.... Ale buď v kľude, tvoje pocity su úplne v poriadku.

queen_el
9. jún 2023

Moj ma pomaly 1,5r. a neviem sa dockat kedy zacnem zase pracovat. Neplanujem byt do 3r na RD, to by som sa asi zblaznila. Kazda sme ina, mna osobne nezaujima, kto si co mysli, nech robi kazda tak ako to uzna za vhodne. Urcite kvoli tomu nie si zla matka.

lucopeda
9. jún 2023

Ak to takto citis, je to uplne v poriadku. Bude vam dobre obom 😀

bzet
9. jún 2023

Aj ja som sa tesila a na koniec som doma revala :D

aceris
9. jún 2023

Netes sa do prace predcasne. Budes aj tak kazdu chvilu na OCR🤣

sandra432
9. jún 2023

Aj môj by mal ísť teraz do škôlky, co sa dúfam stane a vezmú ho. Este nam neprišlo rozhodnutie.
No a ja sa neskutočne teším, až tak , že ak ho nevezmu tak až vtedy budem plakať 😄😄
Tiež je taky živý, akčný, hlasný, chce sa len hrať a hrať, silno žiarli na mladšiu, ktorá sa po mne stále splha. Keď som s malou sama mame taku pohodu , kľud. Tak na to sa teším ozaj , aj kvôli nemu , nech už je s deťmi aj kvoli malej a sebe. 😊

lacibo
9. jún 2023

Zacina vam nova etapa..tvoj syn sa od teba osamostatnuje a rozvija..to je normalne..ak je zrely do skolky a tesi sa..tes sa spolu s nim..ty sa mozes vratit do prace alebo k tomu, co ta bavi..mas nove moznosti..si skratka mama predskolaka, nie batolata..zmena, ale prirodzená a príjemna...p.s. a zase prve roky v skolke su aj caste choroby, takze budete este spolu obcas aj doma v tyzdni a zaspominate na obdobie rodicovskej😉

silvuskaxy
9. jún 2023

Ja som na tom rovnako 🙈 len vydrzat tie 2 mesiace este 🙈

mikadooo
9. jún 2023

Mala som to tak pri všetkých troch deťoch. Takisto neplačem na besiedkach a predstaveniach, teším sa, že rastú a sú stále šikovnejší a šikovnejší 🙂.

ksebejka
9. jún 2023

Tak to som tu asi jediná, ktorej dieťa išlo v roku a pol do škôlky ;) a tiež sme sa tešili, malá je akčné dieťa a v kolektíve bola šťastná. Teraz mám 8m syna a už obzerám jasle v okolí;) a vôbec sa za to nehanbím - v zahraničí je to normálne. Nedokázala by som byť doma tri roky...4,5,6 ... Mne by určite preplo.

mooonika1975
9. jún 2023

Takže , keby bolo dieťa pokojné, sediace, hrajúce sa , tak ti je smutno ? Naopak, teraz, keď je s nim roboty, tak sa tešite, že niekto iný preberie toto "striebro" a starostlivosť o neho ? Uhm , uhm . Hádam si učiteľky užiju

mooonika1975
9. jún 2023

@kris_tin257 len chcem povedať, že 2ročné deti sa NIKDY nehrajú v škôlke spolu, hrajú sa každý samostatne. To až neskôr sa dokážu hrať spolu ako parťáci

elizita
9. jún 2023

Je to normálne. Ja som staršiu dala keď mala 2r5m. Že kým si nájdem prácu nech si odbijeme plače a choroby ešte kým budem robiť Full tíme. Nič z toho sa nestalo. Je to zázrak tejto doby možno. Ani neplakala ani nebýval chorá. Brala som to tak že jednoducho už je veľká,v škôlke je dobré a je to ďalší krok vo vývoji. Mladšiu som dala ako čerstvo 2r v strede roka lebo to bola nevyhnutnosť. Prácu som lepila,robila po nociach,dieťa ako čert upistany,nespavala normálne cez deň. Bola to úľava aj vďaka tomu že tiež nemala v škôlke žiadne slzave údolie. Ja "oddýchnutá" po celom dni ze som prácu robila cez deň a v kľude a po škôlke som sa už naplno venovala deťom.

elizita
9. jún 2023

@mooonika1975 prečo by sa nehrali?? Neznamená že keď sa tvoje 2r dieťa nehrá s inými tak to platí na všetkých a vždy

bluka2
9. jún 2023

Si normalna, áno

bluka2
9. jún 2023

@ksebejka moja išla presne v roku 🙂

mooonika1975
9. jún 2023

@elizita robim v mš a vidim, ver mi, nehrá.... to že sedia pri sebe, lebo tak ich posadia, tak to neznamená, že sa spolu hrajú

matkav21
9. jún 2023

Je to uplne v poriadku. Kazdy sme iny. Niekto su tu matersku velmi uziva, niekto by radsej pracoval. Pre ineho to je fajn, ale 3 roky uz boli dost. A kazde dieta da tiez inak zabrat. Ber to tak, ze ked ides do prace a ty sa tesis, ze je to super, lebo sa nemusis do toho nutit a pojdes tam aj rada a zase potom s radostou pojdes poobede do skolky pre dieta, leno uz sa nan aj budes tesit 🙂

4stanka4
9. jún 2023

Tiež na tom nevidím nič divne 🙂 Moja začala chodiť do jasliciek v 2 rokoch najskôr na 1 doobedie, potom na 2 a nakoniec sa tam sama pýtala spat lebo jediná chodila domov pred obednym spánkom. Stale chodi len 2 dní v týždni. Už je celkom vycvicena, do "velkej" škôlky sa už teší a ver tomu ze nemám pohodoveee dieťa o ktorom ani nevieš...ano presne my sme ten prípad o ktorom vedia všetci a všade. Ja sa teším ze sa naučí niečo nové, doma to ma už obkukane a vôbec to neberiem ako tragédiu ze ide do škôlky 🙂 práveže ja som rada ze je už staršia, rozumnejsia a viac do partie. Akože bábätka sú zlaté o tom potom ale ruku na srdce už "hotove" dieťa je o niečom inom 🙂

zemiakovysalat
9. jún 2023

Ja budem plakat že budem 7 hodin sediet v praci 🤣, ah tažko mi bude že nas kludny život skonči.

majkamasar
9. jún 2023

Ano teraz ma dieta obdobie vzdoru nic nevydrzi robit dlho, je vsade kde sa len da. Ked prejde to obdobie bude to v pohode.

rootham
9. jún 2023

No moja, aj ja som sa tešila(je to normálne 😉)....a dotešila som sa, keď po 4 dňoch po nástupe do škôlky ochorel.....takže zas doma.....a potom zas.....a zas.... a co bolo horšie, ja som tie jeho sajrajty, čo mi nosil domov zo škôlky vždy chytila s ešte horším priebehom.... končíme prvý rok v škôlke a za mňa to teda vôbec nebol výdych....išli sme z choroby do choroby. Na nervy, fakt. A to bol zdravé dieťa dovtedy....bez ATB 🤷‍♀️. Nechcem ta ale strašiť. Prajem ti, aby to u vas tak nebolo. Oddychni...

1_silvia
9. jún 2023

Presne tak isto som to cítila aj ja, bude to dobre, uvidíš 😊 keď vyzdvihnes malého poobede zo škôlky uzijes si ho do večera... Zdôrazňujem slovo UZIJES a myslím to naozaj doslova. V škôlke bude mať program a rôzne aktivity, ty sa povenujes sebe, práci atď. Nebudeš z neho nervózna a unavená a užijete si spolu zbytok dňa.

monitqua
9. jún 2023

Ja som to nevydržala doma ani tie 3 roky , malá išla do škôlky ,keď mala 2roky a 8 mesiacov ,ja do práce a neľutujem ,chýbalo mi to už ,mne už bolo doma dlho a to bola malá poklad☺️

uradnikova
9. jún 2023

Pre mna su deti vsetko, venujem im vsetok moj mozny cas,ale vzdy sa tesim,ked maju odist do skoly/skolky🙂

elizita
9. jún 2023

@mooonika1975
tak mám asi špeciálne deti.. moje sa či už v škôlke či návšteve bežné hrávali s druhými v tom veku .

cervenaruza123
9. jún 2023

Vobec by som sa tym netrapila. Vela mamiciek sa tesi, ze daju deti po pol roku do jasli a mozu ist do prace alebo maju doma trochu klud. Mnohe vzdy ked sa da, davaju deti starym rodicom, aby si oddychli a uzili klud. K materstvu patria aj negativne pocity, unava, vycerpanost a mnohe ine, to je normalne.
A pozitivne je na tom to, ze deti horsie znasaju skolku, ked je matka v strede a netesi sa na to. Ked sa matka tesi, dieta to tiez lahsie znasa. Takze je vlastne dobre, ze sa tesis.

mia781312
10. jún 2023

@cookie29 koľko mal rokov keď šiel do jaslí aj smiem vedieť 🤗