icon

Tretie dieťa po 35-ke: Skúsenosti a rady

oblivian
13. okt 2024

Mám dve deti (9r a 6r). Tehotenstvá boli bezproblémové. Prvé sa narodilo sekciou kvôli KP, druhé prirodzene bez epidurálky. Veľmi túžim po 3. dieťati. Manžel tiež, len stále hovorí, aby sme si ešte počkali, lebo staviame dom a v byte máme málo miesta... Sťahovať sa budeme môcť až na budúci rok na Vianoce ... To je ale tak ďaleko...
Mám z toho zmiešané pocity... Aj keď by bolo aj logické počkať, kým sa presťahujeme, ale zase...o pol roka budem mať 36 rokov.
Aké je to mať dieťa po 35-ke? Aké to je, keď príde malé bábo medzi oveľa starších súrodencov? Ja som si už zvykla na pohodu pri väčších deťoch... :D Priebeh tehotenstva býva náročnejší? Ako je to s energiou, s nespaním pri bábätku, s logistikou (potreby bábätka vs povinnosti starších detí) a pod.?
Aké máte skúsenosti? Aké bolo tehotenstvo po 35-ke? Ako sa dali zvládať všetky rodičovské povinnosti + domácnosť? V čom boli pozitíva a aké boli negatíva?
Ďakujem.
P.S.: Prosím, komentujte iba ak chcete naozaj poradiť. Komentáre typu "čo sy ty myslíš?!?!" nechcem čítať!

Strana
z2
meganka13
14. okt 2024

Ak to tak cítite, tak do toho choďte. Ja som mala dvojičky ako 30 ročná a teraz mám v 40tke 3 mesačného drobca. Tehu bezproblémové, cítila som sa super, pôrod extra rýchly. Za mňa je to super, už neriešim blbosti, oveľa menej stresujem a viac si užívam, človek je oveľa zrelši.Bol to vždy môj sen užiť si tehu a materstvo v dome s vlastnou záhradou a zvieratami, predtým sme boli v byte.

blonde_bella
14. okt 2024

@nevenka neviem, mne vravela sestrička, že keby mám 36 tak sa robia vyšetrenia naviac....

pojusha
21. okt 2024

vek mas uplne ok. Ja som mala prve az v 37(dokonale tehotenstvo a este krajsi porod) no a druhe bude v 38🙈.
Trosku neskoro som zacala zial skor sa nedarilo.
To len k tomu veku a babatku. Ze to urcite zvladnes. 🙂

duppka13
21. okt 2024

Ja som mala prve ako 37 rocna, tehotenstvo bolo bezproblemove, iba som absolvovala par vysetreni navyse, aj v neskorsej starostlivosti nejak nepocitujem vek, bolia ma krize ale to ma boleli aj predtym, vladzem aj vstavat nespat aj pohybovo stiham, horsie to bude ked coskoro nastupim do prace to bude komplikovanejsie. Nemam teda skusenost s viac detmi ale mne nikto u lekara, v nemocnici ani nikde nepovedali ze som stara mat dieta v 37

Strana
z2