Túžba po oddychu počas materskej dovolenky
Ahojte. Ja viem, že deti sú naše chcela som ich starám sa o ne ako viem. Som už dlhý čas na rodičovskej teraz na materskej s pol ročným dieťatkom. Keď príde leto, vždy mám úzkosti. Veľmi túžim si trochu oddýchnuť ale nedá sa. Tak strašne som túžila po nočnom kúpaní, zažiť to. Alebo hocičo byť chvíľku sama s mužom. Nedá sa to nemá nám kto postrážiť deti. Ste tu také čo to máte podobne ? Roky predtým som to tak neprežívala. Teraz, keď vidím ako každý niekam ide je mi z toho smutno. Som len rozmaznané? Opatrovateľka nehrozí na to nemáme toľko peňazí.
Odkedy máme deti, fungujeme s nimi. Opatrovanie k deťom som vždy mala len kvôli práci. Nejako mi neprišlo, že sa niečo s deťmi nedá. Iste, nočné kúpanie či diskotéka asi nie, ale tie mi nechýbali.
Inak sme s deťmi absolvovali dovolenky, divadla, múzea, turistiku, všetko, čo máme radi.
Nemáš rodinu, kamarátku na chvíľu? Keď ta to trápi, prečo nie opatrovateľka na pár hodín?
Opatrovatelka na vecer a je to
velmi ti rozumiem. Pred rokom som sa tesila na operaciu, lebo som vedela ze budem tri cistyri dni sama bez deti v nemocnici. Bolo to krasne 😃
velmi ti rozumiem. Pred rokom som sa tesila na operaciu, lebo som vedela ze budem tri cistyri dni sama bez deti v nemocnici. Bolo to krasne 😃
@lija22 jaj moja, viem že to nie je na smiech, ale pobavila si ma... To čo máš za deti, že si sa tešila do nemocnice. Ja som odchovala štyri deti bez babiek, ale toto by ma teda nenapadlo. A to boli veru dni, keď som reálne od vyčerpania nevedela vstať z postele....
Ano, aj my to tak máme. Už roky je u nás všetko len s deťmi a o deťoch. Ale raz zase bude čas a priestor aj na niečo ako predtým, kultura, cestovanie, povyrazenie, vinna cesta, zážitky.... Deti budú väčšie, samostatnejsie, všetko pôjde.
@lija22 jaj moja, viem že to nie je na smiech, ale pobavila si ma... To čo máš za deti, že si sa tešila do nemocnice. Ja som odchovala štyri deti bez babiek, ale toto by ma teda nenapadlo. A to boli veru dni, keď som reálne od vyčerpania nevedela vstať z postele....
@janettdamian Kazda zena je ina. Kazda ma iny organizmus,povahu a inak zvlada napor povinnosti. Niekto sa vyziva v obskakovani rodiny,ale niekoho to ubija a nemoze za to.
Ved to je len obdobie, ktore rychlo prejde. Deti v teenagerskom veku uz s rodicmi nechcu velmi travit cas, potom budes mat cas habadej.
@janettdamian Kazda zena je ina. Kazda ma iny organizmus,povahu a inak zvlada napor povinnosti. Niekto sa vyziva v obskakovani rodiny,ale niekoho to ubija a nemoze za to.
@marca12 ja viem, že každá inak zvláda. Však píšem, že aj ja som padala dole hubou.
Na ten jeden raz si tu opatrovatelku mozes dovolit.
Ja sa vždy teším keď vypadnem z domu a mam aspoň dva dni kľudu bez plienok a vecného mamiiiii. Milujem ho ale proste oddych treba. Ak kojis odsat mlieko dopredu, odsavacku zbaliť a ísť aj sama niekam na jednu noc ak nie tak nech manžel postrazi. Ak nechceš platiť opatrovateľku nemáš inak na výber. Ale raz mesačne by ste mohli a ísť na rande s manželom. Aj my to tak robíme ideme do kina alebo na večeru sami dvaja. Utuzuje to vzťah medzi nami a vtedy sú akékoľvek témy o dieťati zakázané

Tak nechaj deti s mužom a choď s kamoškou 🙂, my to tak riešime, keď nemá kto strážiť. Buď ide jeden alebo druhý.