Túžba po treťom dieťati vo veku 45 rokov
Mam dve deti..19, 8..budem mat o 3mesiace 45r., ale už 5r mam vkuse v hlave túžbu po treťom dieťati..nechranime sa už 3r.,nechávala som tomu voľný priebeh, ale nepodarilo sa..tak rozmýšľam ci sa este pokusim pracovať na tom intenzívne( ak sa ani tak nepodarí, budem zmierenia s tým, že som to aspoň skusila), alebo to už nesíliť??😔..psychicky , finančne sa nato citim, len mam obavy ako bude reagovať rodina, znami ..počúvali by ste svoje srdce, alebo rozum.???.
Prosim odpuste si poznámky tipu, že budem babička na stužkovej..to má nezaujíma…
Tebe sa skor paci len ta romanticka predstava nununu babatka. Ale treba ti toho? Deti odrastene, nohy vylozene. Radsej vezmi muza do kina a uzi si volno a nie po lakte v okakanych plienkach.
@syslik81 Podla mna rodic nie je na to, aby isiel s dobou, ale na to, aby dietatu ukazoval, ako sa sprava dospely clovek v roznych situaciach. To 60tnik v pohode zvladne. Mna rodicia mali ako mladi 20tnici a v puberte mi tak ci tak pripadali, ze mi vobec nerozumeju, to mas jedno 🙂 Ale naozaj som nesledovala, ci idu s dobou, dolezite bolo, ci sa o mna zaujimaju a ako sa stavaju k roznym veciam, co sa diali. A praveze vidiet ich starnut nie je a nikdy nebola pre mna ziadna ostara ani trapas, ale priklad pre mna do buducnosti.
Ja osobne som rodila v 41 a som s tym spokojna. Ma to plusy aj minusy, ale som spokojna.
Ja by som si ešte to 8-ročné mojkala namiesto bábätka, tie sú ešte celkom prítulné 😊 Manžel tiež túži po treťom dieťati? Môj sa po dvoch jasne vyjadril, že stačí, ale keby sa náhodou pritrafilo, tak jasné, že prijmeme a vychováme. Ale prešli roky, už sme v inej fáze, deti 13 a 15 rokov, máme viac času na seba, na záľuby a užívame si to. No keď je túžba veľká, tak všetky racionálne dôvody idú bokom 🤷🏻♀️
urcite nie, to je vysoky vek. Mna mala mama tiez neskoro, okolo 40 a zdravotny stav sa jej po 70tke rapidne zhorsuje. nemysli na seba, ale pre dieta to je zataz mat mamu v rokoch.
Tie poznámky jedným uchom dnu druhým von.
Kamarátka mala 45 minulý týždeň k tomu 6mesačné a dvojročné dieťa. Všetci ostatní v našom okolí už dospelé či skoro dospelé deti. Ja ju obdivujem s akou vitalitou a entuziazmom zvláda bežné dni a starostlivosť o deti o domácnosť , vie si nájsť čas aj na svoje hobby.
Všetko je o vnútornom nastavení, ak sa na to cítiš, nepočúvaj neprajníkov. Držím palčeky.
a nechces su radsej dake (nemusi byt babatko) adoptovat, kef mas v srdci tolko lasky, o ktoru sa chces este delit?
3 roky sa nechránite a nič, k tomu tvoj vek. Nechala by som to už tak...
Dakujem vsetkym za odpoved💝..určite som si z každej niečo zobrala..no áno citim sa nato, zbožňujem deti a nikdy to nebola pre mna záťaž(finančná už vôbec nie!)..skor nepochopím mamicky, ktoré sa tešia, že koncia prazdniny a deti nebudú mat cely deň doma. Ja si to práveže uzivam🥰ja sa citim na 30r..sme moderní ľudia, športujeme, vyletujeme, dovolenkujeme a to by nás nebavilo bez deti..ako niektoré píšu, že máš odrastene deti vezmi muža tam a tam, sami to už nie je ono.,potrebujeme byt v pohybe, stále niečo riešiť..preto sa nebojím predstavy starat sa znova o male dieta..Noo aj keď moja túžba( čo je asi dôležité a zabudla som napisat) je možno práve v tom, že mame 2 synov a asi to bude túžba po dcére..samozrejme aj keby sa podarilo dcéru mi nezaručí nikto.
Veľmi ľutujem, že som to neriešila intenzívne už hneď!!ale nechcem neskor ľutovať, že som zahodila aj poslednú nadej..a ak tak prirodzenou cestou, siliť to nebudem a samozrejme dala by som si urobit všetky vysetrenia.
Veľmi má zaujímal nazor aj iných žien, ci je to pochopiteľne a vidim, že ste tu aj take ktoré má chápu🥰dakujem za milé, povzbudzujúce slova a aj vlastné skúsenosti ..aaaa viete ako som sa rozhodla??
Budeme sa snažiť do mojej 45tky, tak mi drzte palce nech sa Vam tu do roka pochválim zdravou dcérkou/synom😉🙌🏻a ak nie, tak viem, že budem s tým vyrovnaná💞
Nechala si tomu volny priebeh a nedari sa,v tomto veku by som to uz nesilila pokial by ozaj neslo o prve dieta.
Za mňa tiež nie. Hlavne skzr zdravotného hľadiska... Nevravím, že to musí byť práve Vás prípad, ale vzhľadom na vek.. Dieťa celkovo preverí vzťah ale dieťa a nejakým postihnutím o miliónkrát viac. Takže u mňa by toto jednoznačne zavazilo. Radšej mať dve zdravé deti ako silou mocou mať tri a rozbiť si rodinu..
Ale Váš posledný komentár.. Je z toho cítiť, že viete krásne a úprimne rozdávať láaku. Možno osobnostné uspokojenie by Vám prinieslo napríklad mak a do ja viem co ešte.
@kornelies 👍🏻☺️
Autorka, keď tak píšeš bližšie o svojom sne, tak sa skúsim vyjadriť (a asi viac rozpísať, sorry dopredu).
Kamoška má 2 synov, ale vždy chcela dievčatko, veľmi. Chalani mali asi 22 a 15, ona mala tuším 43. Otehotnela, zadarilo sa vysnívané dievčatko. Je šťastná, že ju má, že sú zdravé, ale sama mi vraví, že nevládze, je to veľmi náročné, nestíha za malou, hlavne keď je malá chorá, v noci nespí, kolíky, regresie, tak jej telo jej to dáva pocítiť, plus mnoho veci je iných ako keď boli chalani malí. A to malá nemá ani 2 roky.
Moja babka a moja mama boli obe skoro naraz tehotné, jedna mala 42 a druhá 22. A teda cítili sme to s ujom (o rok starším odo mňa) na výchove, na prístupe, na každodennom živote,... že ten vekový rozdiel je tam citeľný. O to viac teraz, keď sme v rovnakom veku a moji rodičia majú 50 a jeho mamka 70, čiperná, ale už sa to zdravotne zbiera a bohužiaľ otec/dedo sa už ani toľkých nedožil. Nehovoriac o finančnej stránke, ktorá bola super, kým pracovala ona aj manžel. Ale vdova s dôchodkom? A čo keď ti dieťa bude chcieť viac cestovať, študovať náročnú školu, možno veľmi skoro sa osamostatniť? Horšie, dieťa bude mať zdravotné problémy? Nebudeš mu vedieť pomôcť tak, ako vieš napríklad teraz v zrejme najlepšom finančno-produktívnom veku.
Máme v rodine tiež neskoro narodeného, bohužiaľ postihnutý, rodičia čoskoro pôjdu do dôchodku, ale chalan nedokáže fungovať bez pomoci (a to už pri slabom postihnutí je čo robiť, neviem si predstaviť ťažké prípady). Nevedia, čo s ním bude, keď sa pominú, jedine ústav.
Áno, nemusí mu byť nič, môže byť dokonale zdravé, ale to riziko pri geriatrickom tehotenstve je vysoké. A to sa za geriatrické považuje už tuším od 35.
Dá sa to, je to veľmi super, ak sa to podarí, keď to človek veľmi chce,... Ja osobne by som do toho nešla, pre mňa bol vždy strop 40. Ak dovtedy dieťa nebude, tak už nebude.
Ale nikto ti nemôže rozkázať, zakázať, blbé poznámky ti tu dajú len s prepáčením kravy. Každá môžeme vyjadriť snáď slušným spôsobom svoj názor, možno skúsenosti, ale voľba (ak sa dá), je na tebe a manželovi.
(Aj keď, v tomto veku, asi by som prihliadala aj na deti a ich názor na to. V rodine máme viacero takých, kde rozdiel medzi najstarším a najmladším súrodencom je 20-25 rokov, ale tí starší často museli pomáhať nie len rodičom, ale aj tým najmladším. To skôr boli ako druhí rodičia a nie súrodenci. Nikdy nevieš, čo život prinesie tebe a mužovi, v akom stave - fyzicky, psychicky, finančne, názorovo,...- budete v 45/50/55/60, keď vás to dieťa bude najviac potrebovať.
Takže, ak sa rozhodnete pre srdce a zadarí sa, držím palce, dúfam, že aj ty aj bábo budete zdravé a vo všetkom len v tom najlepšom a čo najdlhšie.
Ak sa rozhodnete pre rozum, prajem vám, nech si s manželom užijete "druhú mladosť", lebo stará rozhodne nie si a všetky lásku, čo chceš dať bábätku, dáš jemu, deťom a vnúčatám. ❤️
Ahoj, chápem Tvoju túžbu po dieťati. Ja ju mam tiež. Mam dve deti 8 a 2,39 rokov. Napriek tomu, že moje biologické hodiny by do toho ešte šli, rozum nie. Malý je veľmi akčný, živý, v škôlke mu hovoria besnoš. S manželom sme 2 roky nespali. Myslela som, že ma spankova deprivacia odprevadi na psychiatriu. Bola to poriadna skúška vzťahu. Za mna je strop 40. Môj manžel je odo mňa o 10 rokov starší. S deťmi mi veľmi pomáha, z rodiny sa teší. Ale už boli aj situácie, že odpadol od vyčerpania. Nie je to sranda. Vtedy si uvedomím, že ja ešte nemám 40,citim sa dobre a mam oveľa viac energie ako on. Manžel 50tka na krku a dve malé deti... Mal by sa už pomaly pripravovať na dôchodok. Namiesto toho maká ako srob, aby ešte niečo dosiahol a zabezpečil deti...
Ja ti moc Drzim palce . . Vek nevidim ako problem ale to ze sa uz 3r v podstate snažite a nic .. kup si ovulacny test. Znamej sa nedarilo pol roka lebo jej muzovi stacilo mat sex raz za mesiac a ked to bolo takto musela sa trafit a ked mala ten test tak hnet sa zadarilo. A ked to nepojde Tak uz Asi kaslat na to .. ale poznam mamcu co mala dieta v 46r a je spokojna. Snazili sa desat rokov. .. no osobne som nikdy nechapala tu tužbu po specifickom pohlavy, Hlavne nech je zdrave.
niektore mate neviem kolko rokov asi 30 a menej ked taketo zvasty napisete. Boha sak teraz babky vyzeraju lepsie ako ich vyzrate dcery s opuchnutymi clenkami... Aj tie co sa chrania a su mlade maju problem otehotniet prirodzene a to su MLADE. Co z zoho, ze zena je mlada, ked ma plnu hlavu starosti ako vygazdovat s malou sumou penazi, ked nema k dietatu vztah. Alebo odpoved typu bude v babkovskom veku ked bude na stuzkovej😡 marnost niektore mlade matky sa stuzkovej ani nedoziju, lebo ich zabije zakerna chorova...🥹
a take zvasty niektore pisete, ze az. Uplne za opicami ste niektore a to to myslite ako idete s dobou🧐😂
@syslik81 v 60.tke bude rada,že sa udrží na nohách....moja t y kde žiješ,v 17.storoci,či kde? Alebo si niekde zabudnutá na ukrajinskej dedine? 60tnik poväčšine býva aktívny,zamestnaný človek.
@galioska zbytočne sa rozčuľovať. Absolutne. Ja som bola najmladšia mama v triede prvej dcéry a poviem ti,hrôza. Každy si ma robit ako uzná. Keď som vonku s vnučkou,áno mám už vnučku a aj relatívne malé dieťa. Tak nikto netuší ,že mala nie je moja dcéra. A to mám 46. A v pohode by som to "Dala" mňa šokujú ženy,čo vyzerajú na 40 a má to ledva 30. Nehovoriac samozrejme o financiách,vuybujacenom chlapovi,čo si nemá chuť už nič dokazovať atď...inak reálne,každý si ma robit na čo sa cíti.
@maciatkolulu sak kukni tie mlade matere, non stop na koni a vypisuju bludy( mudre jak radio) , tak sa staraju o rodinu, ze na kazdu hovadinu musia odpovedat.
V 45tke uz treba byt zodpovedna. Nebyt sebecka,ze ja chcem,ale rozmyslat.
Riadila by som sa rozumom. A aj Tvoja poznámka o "babičke na stužkovej " svedčí o tom, že niekde v podvedomí myslíš na to, aké by bolo v tom veku mať 15 ročné dieťa.
@galioska 😅👍🏻
@vkatush 👍🏻💝
@galioska 🤣🤣🤣ale úplne vážne,dnešné matere mladé,najmä v mestách vyzerajú horšie ako ich matere. Strhane,nič nestíhajú,nemajú peniaze. Aké rozumu za štyroch....vidia do budúcnosti,esxpertky na psychológiu,pediatriu,sexuologiu,vlastne všetky medicínske odbory. Žena po 40tke si ma pomaly vyhľadávať nejakú dobrú pohrebnu službu a teda si aj šetriť,nech to neostane na potomkoch a tak no
Ja ti napíšem tatko ..mám známu ,ktorá má po 45 a osvojila si 3 súrodencov ,ktorých matka no to je jedno ....vzdala sa práce,všetkého len ,aby tým deťom pomohla .
Najmladšie vtedy malo pár týždňov ,druhé malo rok a najstarší má 6 rokov ...tie deti ju volajú mama (to má aj zmiatlo keď som sa jej opýtala ,že jej vy už máte vnucatko 🥴. (Má už dospelé deti takže sa to dalo čakať )....
Riad sa srdcom.
Ja som tiez bola taka, ze do 40tky, co stihnem, to bude- a teraz sme sa zhodli s chlapom, ze ked boh da, tak kludne dalsie - a aj po 40tke (tu uz mam🙃🙃 a mam par mesacne babo). Nebudeme tlacit na pilu (ziadne extra vysetrenia ci zalamovat rukami, ze sa nedari), ale ani sa nijak chranit a ked sa podari, tak super, bude dalsie do poctu🤪. Ano, ma to svoje plusy a minusy, ale to aj tehotenstvo v 20tke ci 30tke. Zo skusenosti z okolia, kde rodicia uz maju 60+ a taketo deti, zvacsa sa ti rodicia udrzali mladsi (a aj zdravsi) prave kvoli tym neskorsim detom a nezostarli tak ako ti, co si odrodili v 20tke a finito. A musim povedat, ze aj vztahy si udrzali, kedze pri odrastenych detoch prichadza stereotyp, ktory nie vsetky pary zvladnu (je dost rozvodov prave "na stare kolena" v poslednych rokoch...)
Ja mam z teba dojem, ze sa bojis syndromu prazdneho hniezda. Co je zle na tom travit cas s manzelom? Musia tam byt stale deti?
@danusa63 my sme sa ako deti nesmiali (mala som dost spoluziakov s takymk rodicmi). A ani u nas (v nemecku) sa deti druhym nesmeju-tu vek rodicov nikto neriesi, vsak niektore zeny su po 40tke len prvorodicky. Cize staci vychovat deti namiesto pozerania sa na vek rodicov- to je kazdeho sukromna zalezitost, kedy sa na rodicovstvo citi a kedy mu bolo-nebolo dopriate...

Autorka...mala si napisat, ze stojis o odpovede zien 40+. Mne je niekedy strasne smiesne, ked mi 18 rocna v jednej diskusii vysvetlovala ako zit a uzivat si sex...v jej veku mam syna🤣
Ked mas dost financii na aupairku, kludne chod do toho. Aj kedysi zeny rodili spolu s dcerami. Sproste komenty o stuzkovej vychadzaju z ust netaktmych a nizkovzdelanych ludi.