icon

Ako sa vyrovnať s túžbou po treťom dieťati?

Dnes o 12:26

Ahojte, co vsetko sa zmeni prichodom tretieho dietatka ? Stale v sebe nemam uzavretú otazku, ci zostat pri dvoch alebo ist aj do tretieho.
Mam pocit, ze ked sa rozhodneme nemat tretie, nikdy sa s tym nezmierim a vzdy budem tuzit po dalsom… ako pracovat s tym pocitom, tymi myšlienkami ?..

financie, priestor, cas, pomoc od rodiny mame… ale obavam sa, ze sa to vsetko skomplikuje.

Strana
z3
anonym_9da4de
Dnes o 12:33

@anonym_autor prosim Ta, pozri co sa deje s planetou. Ak nebude voda, bude hladomor. Hlavne ze Ty tuzis po tretom. Tolko ludi sa neuzivi. Krot sa bud vdacna za dve zdrave deti.

anonym_c96313
Dnes o 12:34

Co ak sa ti narodi chore dietatko?Bude potom tvoja tuzba naplnena?

martinmmartin
Dnes o 12:35

je cas sa zamysliet ako si skutocne naplnis zivot niecim
co nieje materstvo inak do buducnosti velmi zle dopadnes.

marhulka13
Dnes o 12:37

Ja mám teraz tretie. Syn na 15, dcéra 12 a ešte trojmesačný chlapček. Pre mňa to najlepšie, čo sa mohlo stať. Je to pre nás všetkých požehnanie

anonym_d2344d
Dnes o 12:37

Nemáš naplnený život? Máš muža, rodinu, dve deti, dúfam, že zdravé. Tretie na ako dlho ti doplní ten dopamín? Potom príde čo?

anonym_7ac016
Dnes o 12:39
@martinmmartin

je cas sa zamysliet ako si skutocne naplnis zivot niecim
co nieje materstvo inak do buducnosti velmi zle dopadnes.

@anonym_autor no ja s vrchnými 2 komentmi nesúhlasím. Hendikepované sa ti môže narodiť aj prvé dieťa. Vždy sa môže niečo skomplikovať. A na Slovensku stárne populácia, detí sa rodí menej. Som za to aby ľudia, ktorí sa o deti vedia postarať mali detí čo najviac. Ale výnimočne súhlasím aj s
@martinmmartin Treba si nájsť aj inú záľubu, niečo, čo tvoj život naplní. Deti raz odrastú (je jedno či 2,3 alebo 4 deti) a mnohé matky, ktoré boli “iba matkami” majú z toho veľké úzkosti.

anonym_0d51d1
Dnes o 12:39

Co vsetko sa zmeni prichodom tretieho dietata? No u nas sa zmenilo velmi vela, kedze nie je zdrave.

anonym_daa36d
Dnes o 12:50

vidis a ja nemam tuzbu po ziadnom, som zodpovedna

anonym_0e5639
Dnes o 12:53

Žasnem nad niektorými odpoveďami... Autorka, sprav tak, ako vás srdce ťahá. Riziko choroby, veľkých zmien je vždy, aj pri prvom. Osobne nepoznám nikoho kto by tretie ľutoval, a to poznám aj ľudí, ktorí ho neplánovali. Sama mám dvoch mladších súrodencov a v našej rodine často padla veta: "Ešte, že ho máme, čo by sme bez neho robili?" A to teda deti nie sú jediný zmysel života členov našej rodiny. Globálne záležitosti ma v tejto situácii vôbec nezaujímajú . Nech ich riešia tí a tam, kde to má reálny zmysel a pozitívny dopad.

anonym_0f3376
Dnes o 12:55

@anonym_autor Budeš mať financie, priestor, čas aj vtedy, keď ostaneš sama s deťmi?

anonym_8d23b4
Dnes o 12:58

@anonym_autor ak túžiš po treťom dieťati a manžel s tým súhlasí, nevidím dôvod ho nemať ❤

anonym_d4a4ef
Dnes o 12:59

Neni dna...toto je uz taka tema ako "poradte pracu na doma". Fakt.

anonym_2e8b65
Dnes o 13:06

@anonym_autor Arabské príslovie hovorí: S každým dieťaťom sa rodí jeho chlieb.
Ďalšia vec: napriek ťažkostiam je cesta možná.

petronelag
Dnes o 13:13

Mať dve zdravé deti je celkom dobré, nevedieť aké by sa narodilo tretie. Aj mať tri deti s malým vekovým rozdielom, to by mohlo byť dosť zaťažujúce, ale poznám rodinu, ktorá mala dve už väčšie deti a pred štyridsiatkou sa im narodilo ešte jedno, tak tí boli veľmi spokojný, ako im to všetko oživilo, tie staršie deti aj pomáhali.

anonym_4cf751
Dnes o 13:23

Mame 4. Brat nema ziadne. Je to v pohode? Vyrovnany stav vo vesmire?
Niektore komentare su fakt.
Toto sa pytat musite hlavne vy dvaja. Teda ty s muzom. U nas bola tuzba po tretom. A nakoniec prislo aj stvrte. Je to niekedy narocne. Ale je to radost. Nemenila by som a uz si neviem (ok niekedy viem) predstavit ze by nas malo byt menej (ale uz ani viac🤣).

anonym_105c5f
Dnes o 13:28

Prakticka otazka: Zmestia sa 3 autosedacky do bezneho auta? Pytas sa co sa zmeni, tak napriklad aj to, ze pri troch detoch mate obmedzenu mobilitu ak nemate na nove velke auto. Ubytovanie s 3 detmi v hoteloch to tiez nie je jednoduche.

anonym_a0c503
Dnes o 13:30

@anonym_autor financie a priestor mas zabezpeceny vo vlastnej rezii, ci s muzovym zabezpecenim? Poloz si otazku a uprimne na nu odpovedaj, ci sa dokazes plnohodnotne po kazdej stranke postarat o 3 deti sama, ked si tvoj muz nabali o 15 rokov mladsiu pipku a vyprdne sa na vase deti. A nenahovaraj si, ze tebe sa to nemoze stat, pretoze sa to deje akurat takym, ktore by za svojich muzickov dali ruky do ohna. Moja sestra a moja kolegyna by to na svojich muzov tiez nikdy nepovedali a dnes su rozvedene, kazda ma 3 deti, ich byvali manzelia ruka hore s milenkou a oni si odtrhaju od huby, aby si zabezpecili ako-tak 3 deti. A poviem ti, ze starat sa sama o 3 deti je riadna fuska. Moja sestra viditelne strasne zostarla.

anonym_dae85b
Dnes o 13:33

Pre nas bolo tretie tiez takou otazkou a potom sme sa rozhodli, ze teda nebudeme si davat az taky pozor a uvidime. Otehotnela som koncom marca v roku 2020, zacinal covid, nikto nic nevedel, ako to bude, co bude...no a narodil sa nam zdravy krasny chlapcek, starsie deti ho prijali uzasne. Okrem toho mame aj stvrte a cakame piate. Rozhodli sme sa potom pre velku rodinu. Tie deti su krasne, sikovne, zlate. Deti su nasa buducnost. Keby si toto povedali nasi stari rodicia, tak pocas druhej svetovej ani deti nemaju, no mali...a co prislo? Dlhe desatrocia socializmu, pobrali im majetky, znarodnili, nasim vzali zivnost, mali hostinec a obchod s potravinami a starkej ponukli velkoryso, ze moze ist muklovat do Jednoty. No starky jej nedovolil, strasne sa citili. Kebyze sa rozhodnu nemat tretie (starka mala v tom case 31 rokov, takze uz bola stara na dieta v tej dobe, 50-te roky), tak sa nenarodi moja mama a ani ja. Vzdy je nejaka doba, stale sa tu ludia ohanaju tym, ze je zla doba. A co ta povojnova, bola lepsia??? Tazko povedat. Kazda ma nieco svoje. A mozno to Vase tretie dieta niecim vyznamnym prispeje, co zlepsi zivoty dalsich ludi, ja sa na to pozeram s nadejou, nie skepticizmom. Take negativne nastavenie nicomu nepomoze. Ak mate s manzelom rovnake nastavenie a dokazete dietatko dalsie uzivit, tak sa ani tu nepytaj. Lebo vsetci idu zrazu zachranovat planetu tym, ze budu mat len jedno, max.2 deti...len aby sme raz nedopadli ako v Pribehu sluzobnice. Uz teraz, kolko ludi ma problem s plodnostou. A bude horsie...

zuzana76
Dnes o 13:35

Chod do toho, ja som to podcenila, teda tu tuzbu a teraz lutujem.

anonym_07019e
Dnes o 13:36

Planéta je katastrofálne preľudnená, ľudia sú premnožený, invázny druh, ktorý už zničil celú Zem, práve preto je stále viac neplodných ľudí /príroda sa snaží ľudstvo regulovať/. Buď trošku zodpovedná a zamysli sa, či je tvoja posadnutosť rozmnožovaním v tejto situácii naozaj vhodná. Možno by pomohol psychiater.

zuzana76
Dnes o 13:36
@anonym_dae85b

Pre nas bolo tretie tiez takou otazkou a potom sme sa rozhodli, ze teda nebudeme si davat az taky pozor a uvidime. Otehotnela som koncom marca v roku 2020, zacinal covid, nikto nic nevedel, ako to bude, co bude...no a narodil sa nam zdravy krasny chlapcek, starsie deti ho prijali uzasne. Okrem toho mame aj stvrte a cakame piate. Rozhodli sme sa potom pre velku rodinu. Tie deti su krasne, sikovne, zlate. Deti su nasa buducnost. Keby si toto povedali nasi stari rodicia, tak pocas druhej svetovej ani deti nemaju, no mali...a co prislo? Dlhe desatrocia socializmu, pobrali im majetky, znarodnili, nasim vzali zivnost, mali hostinec a obchod s potravinami a starkej ponukli velkoryso, ze moze ist muklovat do Jednoty. No starky jej nedovolil, strasne sa citili. Kebyze sa rozhodnu nemat tretie (starka mala v tom case 31 rokov, takze uz bola stara na dieta v tej dobe, 50-te roky), tak sa nenarodi moja mama a ani ja. Vzdy je nejaka doba, stale sa tu ludia ohanaju tym, ze je zla doba. A co ta povojnova, bola lepsia??? Tazko povedat. Kazda ma nieco svoje. A mozno to Vase tretie dieta niecim vyznamnym prispeje, co zlepsi zivoty dalsich ludi, ja sa na to pozeram s nadejou, nie skepticizmom. Take negativne nastavenie nicomu nepomoze. Ak mate s manzelom rovnake nastavenie a dokazete dietatko dalsie uzivit, tak sa ani tu nepytaj. Lebo vsetci idu zrazu zachranovat planetu tym, ze budu mat len jedno, max.2 deti...len aby sme raz nedopadli ako v Pribehu sluzobnice. Uz teraz, kolko ludi ma problem s plodnostou. A bude horsie...

@anonym_dae85b wow toto je uzasne

anonym_0e5639
Dnes o 13:47
@anonym_07019e

Planéta je katastrofálne preľudnená, ľudia sú premnožený, invázny druh, ktorý už zničil celú Zem, práve preto je stále viac neplodných ľudí /príroda sa snaží ľudstvo regulovať/. Buď trošku zodpovedná a zamysli sa, či je tvoja posadnutosť rozmnožovaním v tejto situácii naozaj vhodná. Možno by pomohol psychiater.

@anonym_07019e 😆😆😆

anonym_c37112
Dnes o 13:48

@anonym_autor odporúčam psychológa. Alebo si kúpiť psa.
Inak nechápem, my ti to tu máme akoze schváliť?

anonym_ca707a
Dnes o 13:57

@anonym_autor ak máš túžbu, tak daruj život novému človiečikovi. Ja som túžila mať veľa detí, máme ich 5 a neľutujem. Je u nás veľa lásky a radosti, keď nie sú doma, je nám smutno. Najstaršia je už dospelá, osamostatňuje sa a najmladší ide do školy.

anonym_ca707a
Dnes o 14:00
@anonym_07019e

@anonym_07019e ľudia sú neplodní, pretože potraviny a príroda sú zamorené chemikáliami.
Ľudia nie sú premnožení, to len chamtiví nenažraní multimilionári bažiaci po moci a peniazoch spôsobujú chudobu vo svete.

anonym_daa36d
Dnes o 14:06
@anonym_ca707a

@anonym_07019e ľudia sú neplodní, pretože potraviny a príroda sú zamorené chemikáliami.
Ľudia nie sú premnožení, to len chamtiví nenažraní multimilionári bažiaci po moci a peniazoch spôsobujú chudobu vo svete.

@anonym_ca707a 8 miliard nie je premnozenie 🤣🤣🤣

anonym_ca707a
Dnes o 14:06
@anonym_105c5f

Prakticka otazka: Zmestia sa 3 autosedacky do bezneho auta? Pytas sa co sa zmeni, tak napriklad aj to, ze pri troch detoch mate obmedzenu mobilitu ak nemate na nove velke auto. Ubytovanie s 3 detmi v hoteloch to tiez nie je jednoduche.

@anonym_105c5f nevieš aké veľké má tie staršie, najstaršie autosedačku už nemusí potrebovať. A nie každý chodí po hoteloch, sú aj iné možnosti ubytovania. My máme radi apartmán napríklad

lucia147852
Dnes o 14:07
@anonym_105c5f

@anonym_105c5f s autom súhlasím. S hotelom vôbec. Bežne chodíme s kamarátmi čo majú 3 deti a nikdy nebol s ubytovaním problém.

anonym_ca707a
Dnes o 14:08
@anonym_daa36d

@anonym_ca707a 8 miliard nie je premnozenie 🤣🤣🤣

@anonym_daa36d ??? Čo sa tu oháňaš číslom. Nechápem. Potkýnaš sa o ľudí, keď chodíš po našej planéte či ako? Potravín je prebytok, tisíce ton sa vyhadzujú, plytvá sa ako nikdy predtým. Taký blahobyt aký je teraz ešte nikdy nebol

anonym_daa36d
Dnes o 14:32
@anonym_0e5639

Žasnem nad niektorými odpoveďami... Autorka, sprav tak, ako vás srdce ťahá. Riziko choroby, veľkých zmien je vždy, aj pri prvom. Osobne nepoznám nikoho kto by tretie ľutoval, a to poznám aj ľudí, ktorí ho neplánovali. Sama mám dvoch mladších súrodencov a v našej rodine často padla veta: "Ešte, že ho máme, čo by sme bez neho robili?" A to teda deti nie sú jediný zmysel života členov našej rodiny. Globálne záležitosti ma v tejto situácii vôbec nezaujímajú . Nech ich riešia tí a tam, kde to má reálny zmysel a pozitívny dopad.

@anonym_0e5639 ano robit ako ta srdce (rozmnozovaci pud) taha, ako zvieratka

Strana
z3