icon

Únava a bezmocnosť po pôrode

martina1985ba
26. jún 2025

Mne sa už nechce ani vysvetľovať nič. Ja proste končím. Chytaju ma take stavy...take sialene stavy. Bijem sa. Kričím. Zatvaram do skrine. Dnes to videlo moje 6mes babatko. Moje zvierata sa ma uz boja. Proste ja uz nevladzem, nestiham cez noc regenerovať, este ráno ako tak fungujem ale poobede melem z posledneho kym príde muž z práce a prevezme starostlivost o vsetko a vsetkych. Nechapem kde su vswtky dni, co sa deje, nepamatam si co som robila, nie som fyzicky unavena ale v hlave vo vnutri som totalne prazdna...
Toto nie je život, nicim vsetkych naokolo. Ja uz proste nevladzem
Znova všetko bysvetlovat psychologom, znova sa sturat v detstve a dokola to iste omielat...obvolala som 4 psychiatrov v okoli, traja ma odmietli a stvrty dal termin v oktobri..kde ja uz budem v oktobri. Co ak stratim kontrolu..je mi to tak strasne luto vsetko, co musia moje dieta a muz vidiet. Nicim im zivot iba. Som kus odpadu.

doriiis
26. jún 2025

Smer psychiatria.Normalne sa daj hospitalizovat

januska12323
26. jún 2025

Asi potrebuješ hospitalizáciu.

pribinak
26. jún 2025

Zlatko chod na pohotovosť….pivedz že máš doma 6 mesačného bábätko a necitis sa dobre

bosorkabb
26. jún 2025

Kontaktuj https://ipcko.sk/
Podporia, poradia ,nasmeruju.

amelie2017
26. jún 2025

Smer pohotovost, poporodna depresia. Ziadne cakanie do oktobra. Pomozu ti a bude lepsie.

domkakvet
26. jún 2025

@martina1985ba to mi je luto, ale moze to byt poporodna depresia, chod ako ti tu radia na pohotovost.

deti95060810
26. jún 2025

choď na urgent... okamžite ti dajú lieky - prednostne ku tebe príde psychiater - možno ťa aj hospitalizujú.
si vážne chorá... len im to musíš povedať - samozrejme aj s tým termínom na október - mizerné zdravotníctvo.
nemáš ani magnézium? možno by ti ako - tak pomohlo. väčšie dávky.

martinkatinka
26. jún 2025

Je dobre, ze si uvedomujes, ze mas problem. Si chora, musis sa liecit urgentne. Urcite tento stav je na pohotovost.

janulicek45
26. jún 2025

@martina1985ba ja som mala to isté musela som ísť na pohotovosť a na hospitalizáciu na psychiatriu

jajanka31
26. jún 2025

Chod hned a daj im toto precitat.. pomozu ti. Daj to precitat chlapovi. On ako je co ze toto neriesi.. kde je .. hovor to komukolvek skor nez sa nieco zle stane. Niekto ti pomoze.

luccija
26. jún 2025

@martina1985ba choď na urgentný príjem zavolajú psychiatra a pomozu.Urcite nečakaj a nezlahcuj to

viky_21
26. jún 2025

Prosím pre dobro svojho dieťaťa chod do nemocnice a požiadaj o pomoc. Lebo toto môže dopadnúť veľmi zle a to určite nechceš. Držím palce zvládneš to 🤞🤞

freepalestine
26. jún 2025

Je to len docasne obdobie, tvoje telo ti dava zabraf, si nevyspata chronicky a to je strasne daco na psychiku.

Nenechaj to ale len tak, lebo to bude eskalovat. Musis ist k dr. Akemukolvek a to hned.

Vsetko dobre 🧡

ankare
26. jún 2025

@martina1985ba si úžasná, že si toto všetko vieš priznať. A si úžasná, že to chceš riešiť.
Prosím, chod na pohotovost, všetko im popíš a pomôžu Ti, uvidíš.
Silno držím palce! ❤️❤️❤️

kiki68
27. jún 2025

@martina1985ba volaj 155 alebo 112 a povedz presne toto. Potrebujes hospitalizaciu. Nie je hanba volat o pomoc.

bbalin
27. jún 2025

Nemá ti kto pomôcť? Rodičia, súrodenci, že by aspoň cez deň postrážili dieťa? Chápem ťa, popôrodnou depresiou trpí hrozne veľa žien. Deficit spánku zamáva veľmi so psychikou. Prípadne choď na urgent a popros, aby k tebe zavolali psychológa. Všetko zvládneš a bude to v poriadku, neboj sa! 🫂 Ak máš zdravé dieťa, to je úplne hlavné, všetko ostatné (tvoje pocity, myšlienky) sa dajú riešiť, s tým sa dá pracovať a zmeniť to. Ak ti vieme nejako konkrétne pomôcť, povedz. Ak sa chceš vyrozprávať niekomu cudziemu, kľudne mi napíš

dudos
27. jún 2025

Z vlastnej skúsenosti ti napíšem, že to treba riešiť. Ja som po manželovi hodila kočiar cez pol bytu, v mojej najťažšej fáze PD. Našťastie bez dieťaťa. To bol moment precitnutia. Hlavne u manžela. Veľa sa zmenilo. Jeho postoj, plánovanie povinností a starostlivosti o dieťa. K lepšiemu. Prekonali sme to spolu bez lekárov ale bolo to náročné. A druhé dieťa prišlo s väčším odstupom od prvého a hlavne sme sa ako pár pripravili tak, aby sme to podchytili v úplnom zárodku ak by sa mi to zopakovalo. Manžel mi bol veľkou oporou.
Po tomto som po polnoci nevstávala ani k jednému dieťaťu. Len keď som sa na to cítila. Nekojila som, zarábalo sa UM. A to je len časť zmien, ktoré nastali aby som sa mala čas vyliečiť a fungovať ako zdravá mama.
Možno ma tu viaceré odsúdia, ale po mojej skúsenosti to komunikujem priamo. Rozprávam otvorene o tejto neželanej možno u nás aj tabuizovanej časti materstva.

aliaray1
28. jún 2025

@martina1985ba ahoj, asap urgent a vez vycitiek. Povedz muzovi, ze si K.O., zbal si veci, vecer alebo rano nech ta vezme do nemocnice. Ziadna hanba, zasla si daleko, vypla posledne sily, potrebujes pomoc lekara asap, nie o 3 mesiace.

maryetta
28. jún 2025

Citis sa slaba a pritom si silna. Priznas si situaciu sama pred sebou. Ano potrebujes pomoc. Nielen manzela ale aj odbornika. Ak je treba chod cestou ako to radoa vyssie. Nie. Naozaj to nie je hanba. Tvoje vnutro potrebuje pomoct... mas na to narok 😉
Vela vela sil a zdravia ti prajem.

galadriel90
29. jún 2025

V prvom rade zvolaj rodinu, babky tetky súrodencov atd, snad nieste s mužom siroty? Musia pomôcť, ci sa im to páči alebo nie, načo je potom rodina? Ci čakajú všetci, kym ty si sama odseries toto najhoršie, vypiples dieta, a len potom sa sním budú hrať keď bude 5+ vychovane a odplienkovane? Nie, matka na toto nemá byť sama, nikdy to tak nebolo, to len dnešná doba to tak zariadila. Pekne krásne zapoj príbuzenstvo. Akonáhle bude dieta/deti safe a opatrené, ty smer pohotovost/lekar. Okamžite. Nechceme večer v krimi vidieť rodinnú katastrofu z počinu zúfalej matky.

freepalestine
29. jún 2025
@dudos

Z vlastnej skúsenosti ti napíšem, že to treba riešiť. Ja som po manželovi hodila kočiar cez pol bytu, v mojej najťažšej fáze PD. Našťastie bez dieťaťa. To bol moment precitnutia. Hlavne u manžela. Veľa sa zmenilo. Jeho postoj, plánovanie povinností a starostlivosti o dieťa. K lepšiemu. Prekonali sme to spolu bez lekárov ale bolo to náročné. A druhé dieťa prišlo s väčším odstupom od prvého a hlavne sme sa ako pár pripravili tak, aby sme to podchytili v úplnom zárodku ak by sa mi to zopakovalo. Manžel mi bol veľkou oporou.
Po tomto som po polnoci nevstávala ani k jednému dieťaťu. Len keď som sa na to cítila. Nekojila som, zarábalo sa UM. A to je len časť zmien, ktoré nastali aby som sa mala čas vyliečiť a fungovať ako zdravá mama.
Možno ma tu viaceré odsúdia, ale po mojej skúsenosti to komunikujem priamo. Rozprávam otvorene o tejto neželanej možno u nás aj tabuizovanej časti materstva.

@dudos si skvela, ze si sa podelila. Ano, tabuizuje sa to velmi, a to je velmi na skodu. Postnatal depression moze dostat uplne kazda zena, nezalezi na veku, intigencii, mentalnej sile ci podpore rodiny.

doriiis
3. júl 2025

No ako autorka? Išla si do tej nemocnice?

taktotedanie
4. júl 2025

@martina1985ba chod sa dat hospitalizovat