icon

Urobili by ste pre dobro svojho dieťaťa ozaj všetko?

foxinkofoxovy
2. júl 2025

Urobili by ste pre dobro svojho dieťaťa ozaj všetko? Mne mama obetovala celý svoj život a kariéru, aby zo mňa aspoň niečo nakoniec bolo. Skočila by za mnou aj do ohňa. Taká je moja mama. Otec bol celý čas na služobných cestách, ale mama sa so mnou nadrapovala a znášala väčšinu mojich problémov v zásade odkedy som začal chodiť až do 30ky, kedy som sa v živote konečne stabilizoval.

Život...

Strana
z2
simona19871216
2. júl 2025

@foxinkofoxovy urobila a aj robím, mám 2deti som na nich sama mam hypotéku prispôsobujem im celý svoj život aj keď sú už väčšie 12 a 8 a neľutujem nič. Ani sa nenazdam a budú veľkí a zas budem slobodná

alenna7
2. júl 2025

Neviem ake odpovede tu cakas, ale myslim si ze kazda matka spravi pre svoje dieta vsetko.

svettii
2. júl 2025

Samozrejme, že áno. Prvé a posledné. Bez debaty. ❤

krasneleto
2. júl 2025

ano, urcite ano... ale niekde tam v pribehu by som chcela urobit nieco aj pre seba...

wade
2. júl 2025

Nie neurobil. Snazim sa im pomoct, podporit ich, ale nechavam ich robit vlastne rozhodnutia, celit frustracii a aj zlyhavat (aj ked tato cast je velmi tazka). Prilisna pomoc je podla mna kontraproduktivna. Chcem z deti samostanych a sebavedomych ludi, ktory za mnou nebezia s kazdou prkotinou.

barka1
2. júl 2025

@foxinkofoxovy nie, neurobila. Nepestujem k detom žiadnu opiciu lásku. Je potreba nechat dieta naucit sa čelit problémom, neumetat mu cestičku.
Samozrejme, že by som pre ne umrela, keby to bolo potrebne. Ale tuto otázku chápem inak.

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
lucia13022023
2. júl 2025

Momentálne áno, keďže je syn maličký, ale postupne chcem z neho vychovat samostatného, sebavedomeho muža, ktorý nebude potrebovať ženu na to, aby mu oprala, navarila, nebude potrebovať maminku a ocka aby ho dostali z problémov. Chcem, aby sa vedel sam rozhodnúť, sam napraviť chyby. Samozrejme budem pri ňom, neotocim sa mu chrbtom, ale nebudem za neho všetko robiť.

lija22
2. júl 2025

pointa tvojho prispevku z mojho pohladu odporuje nadpisu.
Podriadit zivot detom, beznamena ze je to pre ich dobro

vroni
2. júl 2025

Áno. A v rámci všetkého je aj to, že ich necham robiť vlastne chyby a rozhodnutia a nenalinkujem im život od začiatku do konca a v neposlednom rade je vo "všetkom" aj časť, že nezabudnem žiť vlastný život.

pribinak
2. júl 2025

Nie, neurobila. Sú veci a skutiky, ktoré by som určite ani pre svoje dieťa neurobila hoci ho ľúbim najviac na svete

Niekedy je jednoducho čestnejšieho aj keď bolestivejšie povedať NIE
A to NIE mize byt pre to dieťa užitočnejšie ako bezpodmienečná láska

viestta
2. júl 2025

Zavisi co si predstavuej pod "vsetko". Pretoze pre kazdeho je to "vsetko" nieco ine. Ale samozrejme, mamy by za svoje deti dychali ak by bolo treba, ale zas to neznamena, ze dietatu budeme cestu zametat a my prestaneme byt clovekom so svojimi potrebami. Aj mama je clovek, aj ona ma potreby, aj jej potreby treba naplnat. Obcas sa musi deta aj potknut, obcas si musi aj "kolena obskriet". Staci ak bude vediet, ze mama ma otvorenu naruc, kde sa moze prist "vyplakat" ale necha ho ist svojou cestou, na ktorej ho podpori a ani ho po nej nepovedie za ruku.

biba_18
2. júl 2025
@wade

Nie neurobil. Snazim sa im pomoct, podporit ich, ale nechavam ich robit vlastne rozhodnutia, celit frustracii a aj zlyhavat (aj ked tato cast je velmi tazka). Prilisna pomoc je podla mna kontraproduktivna. Chcem z deti samostanych a sebavedomych ludi, ktory za mnou nebezia s kazdou prkotinou.

@wade veď o to ide - čo znamená všetko?

biba_18
2. júl 2025
@pribinak

Nie, neurobila. Sú veci a skutiky, ktoré by som určite ani pre svoje dieťa neurobila hoci ho ľúbim najviac na svete

Niekedy je jednoducho čestnejšieho aj keď bolestivejšie povedať NIE
A to NIE mize byt pre to dieťa užitočnejšie ako bezpodmienečná láska

@pribinak tak ako, ja svoje dieťa milujem bezpodmienečne - ale rozhodne by som kvôli neurobila doslova všetko a viem mu povedať nie ... ale lásku má bez podmienok ..

pribinak
2. júl 2025
@biba_18

@pribinak tak ako, ja svoje dieťa milujem bezpodmienečne - ale rozhodne by som kvôli neurobila doslova všetko a viem mu povedať nie ... ale lásku má bez podmienok ..

@biba_18 ja lubim svojho syna naviac ako sa to dá, ale zdravá láska má mat svoje hranice

Veď tu takmer každý deň čítame príbehy ako matky doslova obetujú svoj život a ich deti idu z pruseru do pruseru a čo z toho je

ola101
2. júl 2025

Tak ked bude dieta potrebovat moju pomoc a ja budem moct a dokazem to, tak mu samozrejme vzdy pomozem. Ale druha vec je, ze treba nechat deti trosku celit aj realite tohto zivota..

gab1sol
2. júl 2025

@foxinkofoxovy urobila by som prvé, aj posledné. Ale vidím rozdiel v tom “urobiť všetko” a “urobiť všetko”. Aj povedať NIE vlastnému dieťaťu, alebo nechať zodpovednosť na dieťati, či znášať za svoje činy následky, je “urobiť všetko”. Opičiu lásku voči svojim deťom necítim.

biba_18
2. júl 2025
@pribinak

@biba_18 ja lubim svojho syna naviac ako sa to dá, ale zdravá láska má mat svoje hranice

Veď tu takmer každý deň čítame príbehy ako matky doslova obetujú svoj život a ich deti idu z pruseru do pruseru a čo z toho je

@pribinak ale to je asi už opičia láska, nie bezpodmienečná 🙂 ide mi čisto o to slovo ... lebo ak ty svoje dieťa miluješ najviac ako sa dá - bez ohľadu na to či spĺňa tvoje túžby alebo očakávania - miluješ ho bez podmienok 😉

natalka13
2. júl 2025

ano dala by som im oblicku ci kostnu dren, nenosila som im skolske tasky ani batohy na treningy. nerobila som im desiaty nekontrolovala kazdy ich krok telefonatmi uz si doma co bolo v skole aku nas znamku z tej matiky? stretneme sa doma vecer mozeme to predebatovat.

diewcatqoo
2. júl 2025

Ano, urobila by som vsetko pre dobro deti A k tomu patri aj to, ze ich obcas necham, nech si "nabiju drzku".

subartic
2. júl 2025

@foxinkofoxovy neurobila a ani to nerobím , ani to prvé a ani to posledné. Som ich sprievodca v živote a usmerňovateľ . Robím len to čo nie sú vo svojom veku schopné zvládnuť samé. Nevozím do školy ( 2 km ) , chodia pešo alebo na bicykloch každé ráno a za každého počasia, nevozím na žiadne krúžky, neupratujem im izby, vyžadujem plnenie domácich povinností , neriešim bežné detské šarvátky ani problémy v škole, nemajú " všetko ",majú to čo potrebujú a niečo čo ich poteší . Od 11 rokov dostanú môj mobil do ruky a nakupujú si oblečenie samé s limitom ktorý im stanovím . Os 7-8 rokov sa sprchujú a umývajú si sami vlasy. Učím sa s nimi len keď je to potrebné , inak len kontrolujem známky .
Na druhej strane keby bolo treba obetovala by som pre nich obličku , kostnú dreń alebo časť pečene , nohy by som si dolámala čo by som tak utekala im pomôcť ak by boli v nebezpečenstve. Som schopná pohrýzť alebo dokopať niekoho kto by im chcel ublížiť.

ivik4
2. júl 2025

Spravit by som spravila, to ano. Ja som chora na celi zivot od tehotenstva a tvrdo som bojovala za to aby som moje dieta mala a donosila ho co najlepsie a najdlsie ako mi moje moznosti dovolili. Rovnako si ho zastanem a spravim vsetko co je treba aj teraz.
ALE ! nie, nenatahovala by som sa s nim v ziadnom pripade a neznasala nejake vrtochy az do takeho veku co pises pre boha. Ze 30 rokov. To nie..
Kym nieje dospele, ano
Ale to sa bavime o veciach ktore niesu spojene so zdravym. Ci ? Lebo ak by sa jednalo ze potrebuje moju pomoc kvoli zdravotnemu hladisku tak samozrejme, kedykolvek.

katkaseiner
2. júl 2025

Necitam vsetky komentare, ale niekedy vobec nie je dobre vsetko robit pre deti... proste zivot je komplikovany a nie je podstata prevziat vsetko od deti a celit tomu... skor si myslim ze ich treba naucit, ze zivot nam hadze pod nohy polena a je na nas ako sa to cele stane aj vyriesi... Nech si nemyslia ze v zivote im budu pecene kurence padat z neba, proste aj my sme vela veci dosiahli usilovnostou, cielavedomostou, oni tiez musia bojovat sami, my ich mozme podporovat a pomahat im zdolat prekazky, ale nezdolavat ich za nich.

luccija
2. júl 2025

@foxinkofoxovy a si jej za to vďačný, vážis si to?podarilo sa jej to, "že z teba niečo je"
To neznamená, keď otec bol na sluzobkach, že to nerobil pre rodinu

pe_mi
2. júl 2025

@foxinkofoxovy akože myslíš , "áno synak vezmem lopatu a pomôžem ti zakopať telo?"
Nie neurobila by som všetko

bale1rinka
2. júl 2025

@foxinkofoxovy Neviem si predstaviť, nenastaviť najlepšie podmienky aké dokážem pre svoje deti, neviem si predstaviť, že by mali byť smutné,nešťastné, nevzdelané, utrápené..chcem pre ne to najlepšie, diskutujem analyzujem, pýtam sa,čo ich teší, čo majú radi, čo nie, počúvam iné názory a porovnávam, či robím dobre, uisťujem ich, ukazujem im cestu,ktorou som sa ja možno nemohla vybrať lebo moji rodičia nemali také možnosti, financie, inteligenciu....neviem..aké odpovede čakáš?

liusa82
2. júl 2025

Nie nespravila.A kvôli tomu aj deti nemám.Väčšina deciek je dosť problémová na výchovu.A že by som mala dieťa kopírku ako som bola volakedy ja, čo si len čítalo,učilo sa a išlo za kamoškou domovou, žiadne disky atd,zlá partia to pochybujem 😀 ja radšej neriskujem.Nechce sa mi do toho vkladať úsilie ktoré nebude možno ani odmenené a velmi tá obeta je dlhá plus kolko ťa to všetko stojí aj nervov aj financíi,času.Niekedy je to trápenie aj na celý život ak je dieťa postihnuté alebo nejaké problémové že rodičia ho stále ťahajú z prúserov aj v dospelosti a trápia sa pomaličky do konca života tak toto teda nie.Pretože človek má v živote just svoj pravý opak alebo to čo nechce

januska12323
2. júl 2025

@foxinkofoxovy aké problémy musela riešiť až do 30? Chýbal ti vo výchove otec a tak si robil somariny? Deti nemám a ani si nemyslím, že by som pre ne urobila všetko. Čo zvládnu majú robiť samé už od detstva. Matka je tiež človek a nie slúžka.

ndrag
2. júl 2025

Nie, spravim vsetko preto aby moje dieta bolo samostatny clovek a nie ze zanho vsetko riesit a vzdat sa svojho zivota. Si predstav ten tlak mat na sebe ked sa niekto kvoli tebe takto obetuje. Toto by som nikomu nespravila.

foxinkofoxovy
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2