Urobili by ste pre dobro svojho dieťaťa ozaj všetko?
Urobili by ste pre dobro svojho dieťaťa ozaj všetko? Mne mama obetovala celý svoj život a kariéru, aby zo mňa aspoň niečo nakoniec bolo. Skočila by za mnou aj do ohňa. Taká je moja mama. Otec bol celý čas na služobných cestách, ale mama sa so mnou nadrapovala a znášala väčšinu mojich problémov v zásade odkedy som začal chodiť až do 30ky, kedy som sa v živote konečne stabilizoval.
Život...
@foxinkofoxovy doživotné luzertvo je bohužiaľ prítomné u niektorých detí celý život a tým nemyslím že pracuje v málo ohodnotenej práci , má len základné alebo trojročné vzdelanie. Tým myslím nepracovanie, poflakovanie, nezodpovednosť, spíjanie sa , mariška , drogy , týranie iných, využívanie rodičov na mama hotel . Aj také deti rodičov sú a často to takto ťahajú do konca svojho života. Tam je potrebné aby sa rodič odstrihol a nenechal sa utýrať.
Nie.Nie som helikoptérou rodič a nezametam pred svojimi deťmi.Najlepsie sa človek učí na svojich pádoch a chybach
Je rozdiel medzi starostlivostou o dieta a medzi opicou laskou. Zena sa nemusi vzdat celeho svojho zivota, aby sa stala dobrou matkou kt bude dietatu oporou. Urobim pre svoje deti vsetko, aby som z nich vychovala schopnych a stastnych ludi, kt sa v spravny cas budu vediet postavit na vlastne nohy. Nie v 30ke uz davno nebudet “detom” prisposobivat alebo obetovat cely zivot 🤦🏼♀️
Co sa tyka sikany na skolach, tak deti su zekadlom svojich rodicov. Ak rodicia doma posudzuju niekoho vzhlad, odsudzuju ludi, posmievaju sa, tak aj pre ich deti toto spravanie je normalne.
@foxinkofoxovy a ty by si spravil vsetko pre svoje deti? Co vsetko si ochotny obetovat pre deti? Kde je hranica, za ktoru by si uz nesiel?
My matky to mame inac ako otcovia. Takze skus tvoj muzsky pohlad...
Vies aóno aj to robenie vsetkeho a obetovanie sa pre deti byva velmi nebezpecne. Pretoze niektori rodicia odlozia seba na druhe, tretie, desiate miesto, lebo na prvom mieste su deti, vsetko sa robi iba pre deti. A pritom su schopni detom po cely zivot vycitat, ze oni sa obetovali (hlavne matky) a deti si to nevazia, pretoze neprejavuju dostatok "vdacnosti" za tu obetu. Kolko je pripadov citoveho vydierania rodicov voci dietatu, ako takyto rodic dokaze znicit zivot sebe ale aj dietatu. Castokrat take vztahy koncia katastrofou a odmlcanim, pretoze manipulacia zo strany rodica sa stane neunosnou.
Takze na tu tvoju otazku nie je jednoznacna odpoved, lebo je rozdiel medzi "vsetko co potrebuje a co z neho spravi schopneho a samostaneho dospeleho" a "vsetko bez ohladu na to ci je to prinosne a potrebne"
Ano zázemie, vzdelanie , ochrana a starostlivost. No postupne sa budu povinnosti nabalovat a musi niest zodpovednost, umerne svojmu veku. Priklad v skolskom veku, bitka s kanaratom a musi vediet niest nasledky, ak urobi nieco zle.
@foxinkofoxovy nie, a vobec to nevidim ako potrebne. Ale ako medvediu sluzbu pre deti do buducna..
Kde si prišiel na to, že je väčšina detí problémových? To by tu inak vyzeralo.
@foxinkofoxovy deti sú problémové, mať deti v dnešnej dobe je skratka samovražda.
Kde ty na to chodíš? Nie, nie je väčšina detí problémových. A nie, mať deti nie je samovražda. Mám dve, ale určite ma nepriviedli k samovražedným myšlienkam. Život pred nimi bol super, ale život bez nich si už nechcem ani predstaviť.
@foxinkofoxovy lenze toto vsetko moze byt velmi siroka otazka. Bud sa pytas, ci dietatu dlazdime cestu, aby malo vsade brany otvorene, alebo ci honucime zit v tomto svete, co znamena, ze musi zazit aj nudu, frustraciu, sklamanie a vediet fungovat dalej. Jasne, ze v tej druhej kategorii ho nenechas same, ale ukazes mu/pomozes, ako to prezit a stale hyt stastny😉
@foxinkofoxovy ja len dufam, ze jej snaha aspon stala zato

@foxinkofoxovy nie je väčšina detí problémových . Určité malé % detí je problémových a v určitom časom úseku . Je pravda že ešte menšie % detí prechádza do doživotného lúzrovstva.
Mám 25 ročného syna, šikovného , doštudovaného , pracujúceho so správnym nástrelom pre život . Vystrájal troška v puberte, ale na to má byť rodič pripravený , je to len úsek v živote a je to normálne fyziologické.
Nenormálne je to čo robila tvoja mama, myslím že ti skôr škodila svojim obetavým prístupom .
U mňa by si po škole bol do pol roka mimo svojej detskej izby , a bolo by jedno či je to stredná alebo vysoká škola .