Úvahy o treťom dieťati
Ahojte, mam 2 chlapcov skoro 4r a 2+ Bola som ucitelka a mam 30r. Chceli by sme aj 3. Dieta. Ale - uz budme musiet v septembri nastupit do prace. No nechcem byt v skole rok alebo 2 a potom zase odist. Predsta mozno to bude super skola ako ta prva kde som ucila mo skoncil mi prac pomer lebo som tam nebola 2r, dostanem triedu a potom hned odidem, ale mala by som potoom matersku. A tiez nechcem dieta v 35y Na druhej strane moznost ostat doma dalej, mat rretie ale uz nebudem mat matersku ,len rodicak a potom sa veatim do skoly az po 8rokoch co uz boh vie co bude v skolstve zmenene , a po 8r do skoly, ci este bude o mna zaujem 🙈
Kazdy den na to myslim co mam robit.
Mate to niektora tak
Ekonomická situácia sa bude veľmi zhoršovať. Budete vedieť sa postarať o 3 deti bez toho aby manžel odišiel od rodiny do zahraničia?
Ekonomická situácia sa bude veľmi zhoršovať. Budete vedieť sa postarať o 3 deti bez toho aby manžel odišiel od rodiny do zahraničia?
@anonym_a65a50 mamzel pracuje v zahranici na vysokej pozicii uz niekolko rokov. Samozrejme na druhej strane aj moje peniaze sa zidu. Nehovorim ze sme milionari.
ja by som nastupila do skoly a ak sa podari tretie tak sa skratka budem tesit ze to vyslo, predca len niekedy to trva a zbytocne sa eoma stresovat ze sa nedari, a po tolkych rokoch doma uz by sa mi ozaj ziadalo trochu vypadnut do prace ked aj len na "chvilu"
@anonym_692f67 prvi dvaja sa nam postastili na prvy sup, jasne ze teraz nemusi. Tiez mam taky pocit ze by som sla do prace, ale viem ze teraz riaditelia nie su nadseni ak niekto pride a po roku alebo aj skor odide.
@anonym_a65a50 mamzel pracuje v zahranici na vysokej pozicii uz niekolko rokov. Samozrejme na druhej strane aj moje peniaze sa zidu. Nehovorim ze sme milionari.
@21021996 vyhovuje ti byť na deti sama bez manžela? neuvažovala si sa presťahovať do zahraničia k nemu?
V BA je zúfalý nedostatok učiteľov, o prácu sa báť nemusíš
Ak chcete dieťa, nemusíš riešiť zamestnanie. Ani kvôli financiám, ako som pochopila.Bude, ako ma byť.
Ak chcete dieťa, nemusíš riešiť zamestnanie. Ani kvôli financiám, ako som pochopila.Bude, ako ma byť.
@anonym_69cd37 viem, ale to ze myslim aj do buducna, ako sa budem citit ked potom nastupim to bude uz 8 rokov. Uvidim no mam este par mesiacov na rozmyslenie, aj tu bude mat kazdy iny nazor🙂
@21021996 keď teraz nastúpiš do práce, potom sa ti bude ťažšie odchádzať a rozhodovať sa či ísť ešte raz na MD.
Plus budeš mať väčší vekový rozdiel medzi deťmi.
Ak ste rozhodnutí mať tretie, ja by som radšej mala teraz, bez nástupu do práce. Píšeš, že nie ste na tom finančne zle, tak by mi nevadilo, že budem hneď na rodičovskom.
Odrodíš si, a potom sa môžeš “vrhnúť” do pracovného procesu naplno. Neobávala by som sa, že si nenájdeš prácu.
Neviem. Do roboty nechceš ísť na krátko, zostať doma 8 rokov tiež nie, dieťa neskôr tiež nie. Ja keby nastúpim do roboty a už sa zbehnem,ďalšie dieťa by som nechcela.
Ja keby nastupim do prace a mam uz za sebou plienkove obdobie, asi by som sa nechcela k tomu opat vratit (hoci mam babatka rada). Ale to som ja. My mame tri deti s velmi malym rozdielom. Vy musite vediet co je pre Vas naj... Nech sa dari.
@21021996 záujem o teba bude. Nikto nechce učiť v tých podmienkach 🫣 vieš čo? Pod učiť… po roku budeš vyhorena, potom dáš tretie tehu. Deti sú každý rok horšie a horšie, bude to taká psychohygiena 🤷♀️🤣
Pozri, nam sa podarilo piate babo, mam po 40-ke, som doma uz roky. Pracu si budem hladat ako 46 rocna, no ake mam uz len sance? Teda, ak bude manzel stale dobre zarabat ako doteraz, nemusim to riesit cely dalsi rodicak, ale planujem si cca od roka rozsirit vedomosti, dostudovat si Mgr...v oblasti, kde Bc.nestaci na vykonavanie odbornej profesie. Co mam prvu skolu, tak z tej som nikdy nerobila v odbore, to by bolo tazsie, do vyroby (biotechnologie) ma len tak bez praxe nevezmu a kde aj, ked tu siroko daleko ziadne taketo podniky nie su, tak idem tym druhym smerom. Len aby sa mi to dalo casovo, dufam, ze bude babo zdrave.
Ja som za to, ze ak nechces rodit uz neskor, tak skuste teraz. Potom uz vypadnes z toho kolotoca a po tretom zostane len tuzba. Nam sa po 5 rokoch od druheho podarilo tretie, ale to sme si povedali, ze ak sa podari, budeme radi, ak nie, tak nie. A potom sme dali este stvrte.
Ja som to chcela do 40-ky. No a mame take trochu prekvapko teraz, ale na potrat by som nesla.
@21021996 záujem o teba bude. Nikto nechce učiť v tých podmienkach 🫣 vieš čo? Pod učiť… po roku budeš vyhorena, potom dáš tretie tehu. Deti sú každý rok horšie a horšie, bude to taká psychohygiena 🤷♀️🤣
@anonym_72d6e3 ja som uz ucila, viem ake su deti 😀 ale ucitelstvo bol moj sen od mala 😊 tu ide len o to nesklamat opat riaditel, ze pridem a odidem😀 plus ked to bude dobra skola kolektiv atd a zas ho nechat a uznsa tam nevratit🙂 ale uvidime co pride teda
Neverím, že učiteľka si po sebe nečíta texty, ktoré napíše. Prepáč, ale nedá sa na to pozerať.
Neverím, že učiteľka si po sebe nečíta texty, ktoré napíše. Prepáč, ale nedá sa na to pozerať.
@anonym_3de255 prepac ale je to internet nie neviem co.
ja len taku kacirsku otazku: je to tretie dieta naozaj az taka nutnost?
ja len taku kacirsku otazku: je to tretie dieta naozaj az taka nutnost?
@anonym_b6c460 nie, ale stale sme chceli 2+ ja som zo 4 deti a stale som chcela velku rodinu. Ale nehovorim, ze 3.bude, mozno ak nastupim do prace, tak sa rozhodneme, ze staci 🙂
@21021996 ze mas dve neznamena ze budes mat aj tretie
Toto moze byt konecne cislo a dalsie dieta mat nemusite
Nastupila by som do prace a neupinala sa na myslienku 3 dietata
@anonym_b6c460 nie, ale stale sme chceli 2+ ja som zo 4 deti a stale som chcela velku rodinu. Ale nehovorim, ze 3.bude, mozno ak nastupim do prace, tak sa rozhodneme, ze staci 🙂
@21021996 ak chcete tretie dieta a nemate vazne prekazky (financne, zdravotne, ...) tak chodte do toho....a uvidite, ci sa zadari hned...alebo o 2 roky.

ja by som nastupila do skoly a ak sa podari tretie tak sa skratka budem tesit ze to vyslo, predca len niekedy to trva a zbytocne sa eoma stresovat ze sa nedari, a po tolkych rokoch doma uz by sa mi ozaj ziadalo trochu vypadnut do prace ked aj len na "chvilu"