Už sa mi nechce žiť
Ahojte. Môj život v krátkosti. Som mladá žena do 30 rokov. Mám skoro všetko čo chcem. Vyštudovala som, mám milujucého manžela, zdravé dieťa, super rodinu, žiadnu hypotéku, precestovala som niekoľko krajín. Moj problém? Zobudila som sa jedno ráno ako zo zlého sna s tým pocitom, že už nechcem žiť. Odvtedy sa premáham a robím len to, čo musím. Nebaví ma nič z toho, čo som robila doteraz.
@viktorka48 myslím, že to žiadny chlap nepochopí, alebo človek, ktorý je odolný.Kto nezažil nevie čo to je.A kto zažil už nechce zažiť to peklo.Hlavne to treba rýchlo podchytit
Zase? Vy si zvyšujete ego čítaním príspevkov rozčuľujúcich sa žien? Či ďalšia vaša “psychologická štúdia”?
A to len tak? Z nicoho nic?
@snazilka_bio_mamka veľmi dobre napísané 👍 žiaľ pravdivé.
Bože, ženy, empatia nie nulová, ale mínusová!!! Hrozné príspevky... hanba Vám...
@katulik123 haha bez servitky si to dala 😂
To im nevysvetlis 🙂
Ako sa cítiš? Vyhľadala si už pomoc odborníka? Ak ešte nie, prosím, naozaj to urob. Vieš, takéto stavy vedia psychiatri krásne zvládnuť, ale musia o Tebe vedieť. ☺️ A prosím, povedz o svojom trápení manželovi. Vie, že nie si OK, ale ak sa mu vyžaluješ, bude v obraze a bude sa Ťa snažiť pochopiť a podrží Ťa. Ja som mala pred asi 12 rokmi úzkostno-depresívne stavy. Všetko som vnímala “šedo”, zakazovala som si tešiť sa, lebo “to aj tak nemá zmysel”, obavy, únava, zmizla radosť z jedla, o dcérku som sa starala bez nadšenia, no celé zle. Mamina a svokra ma s najlepšími úmyslami nalievali koňakom (fuj!), že to mi pomôže. A že oni mi pomôžu. Že len potrebujem ventil. Vedela som, že nie. Po asi týždni alebo dvoch trápenia som išla k psychiatrovi, rozplakala som sa tam, vyrozprávala, on mi dal lieky a po 4 dňoch užívania som sa ráno zobudila a v mojej duši svietilo slnko. Naozaj, ako keby vo mne rozvietili. Naraz, jeden deň ešte zamračené, išla som spať a druhý deň ráno slnečno a super nálada. Sesternica mala v ten deň svadbu a ja som si to užila iksnásobne. Lieky som brala asi 1,5 roka, mala som kopu energie, všetko sa mi chcelo, skrátka nádhera. Veľmi Ti želám, aby si sa do takej slnečnej nálady čoskoro zobudila aj Ty. ☺️🍀
Asi máš depresiu a možno nejakú poporodnu. Treba to urcite riešiť s odborníkmi. Ja mam manžela , hypotéku na krku a dieťa nám nebolo zatiaľ dopriate a aj tak sa tešíme zo života.
@panelacikova ty si myslis,ze predavacky nie su vyhorene? Ze len chudoba sa ma pravo citit zle. Bohatsi nemaju narok byt vycerpani otraveni zivotom? Co ty vies,aku narocnu pracu mala,ked si dokazala zarobit s muzom na zivot bez hypoteky? Nesud,ked nevies. Depresia sa tyka kazdeho z nas. Nie je to o spolocenskom postaveni,ale o nasom mozgu a procesoch v nom
Presla som si tymto obdobim aj ja a vies,co je najvacsia ironia? Ze ma to chytilo v case,ked sme sa mali lepsie. Dlho sme zapasili so zivotom nic nam nespadlo same. Mali sme financne aj zdravotne tazkosti,potom sa vsetko nejako dalo do normalnu,odrazili sme sa od dna,zacali zit,postavili dom a potom ked uz bol celkom klud som upadla do letargie. Spustacom bola zla praca,ale aj tak nechapem ako sa mi to mohlo stat. Vzdy silna,pragmaticka,odolna,pozitivna a zrazu som nevedela vstat z postele,nic som nerobila len mechanicky isla do prace a po praci rovno do postele. Domacnost zanedbana,ale ja som sa neprinutila spravit nic. Len som si hovorila,ze je to obdobie a prejde to. Aj to preslo. Citala som vela knih,pozerala rozne filmy a postupne som sa dala dokopy. Stale nie som vo svojej kozi a uvazujem ist k psychologovi aspon sa vykecat,lebo sa nemam komu vyrozpravat nemam nikoho s odstupom a nadhladom. Ja som spravila chybu,ze som nevyvazila pracu zabavou. Mali sme narocne obdobie a vtedy sa musis venovat aj sebe,konickom,robit co ta tesi,lebo ak to nevyvazis,zdeptas sa.
@miskakyska ja tu fakt nerozumiem. Že je to anonym, ktorý to má na háku a baví sa.. no a? Tak to nerieš, ak si toto myslíš. Pretože čo ak to, že sa neozýva je zlé znamenie? Že ste jej ešte viac ublížili? Ja vo svojom širokom okolí poznám 4 rodiny, kde sa toto skončilo tragicky a deti zostali bez matky.
Autorka, prosím rieš to, akokoľvek sa ti bude zdať vhodné. Držím palce.
Povedz to mame muzovi kamoske ako sa citis mali by to vediet. Vyhladaj pomoc psychologa. Ked sa clovek netesi z toho co mà velmi lahko o to vsetko moze prist. O muza domov dieta karieru vsetko mozes stratit ked sa nebudes liečit. Si Mamina Musis sa starat aj o seba tvoje dieta potrebuje stastnu vyrovnanu mamu. Potrebujes pomoc kazdy je niekedy v zivote na dne. Aj ty si teraz hoci navonok vsetko vyzera dobre ale ked to necitis tak to dobre nie je.
Robin Williams bol najzabavnejsi muz na svete . Robin mal uzasnu karieru kazdy kto ho stretol poznal len jeho vtipne zivelne reakcie.
@hederamonstera súhlasím... Ale hned jej treba robiť a nič si nevazi....
Prosím, daj o sebe vedieť.
Dobry den, nahodne som natrafila na tento prispevok, ktory je uz starsi. Letmo som prebehla naozaj priserne komentare o tom, ze ste rozmaznana atd. Velmi ma mrzi, ze ste si to museli precitat. Pokial nechcete alebo nevladzete zit, mozu to byt aj priznaky depresie. Su tu nastastie ludia, ktori cely svoj profesijny zivot zasvatili pomoci ludom s dusevnym trapenim... Nevladat zit je naozaj naozaj tazke bremeno, neneste ho sama. A drzim vam palce, to ze hladate pomoc naznacuje, ze ste clovek, ktory sa rozhodol s problemom popasovat. Je to obdivuhodne. Vsetko dobre.

@viktorka48 žena žene najväčším katom vždy to platilo.Vsade sa robí osveta ako sa nemajú takéto stavy a zdoverenia zľahčovať a vy ste ju dokopali ešte viac.Hanba.Nikto nevie čo ho čaká.Ze lenivá a znudena rozum mi to neberie.Mozno ani nemá odvahu to povedať mužovi, rodine, lebo ma taký istý názor ako vy.Autorka odkiaľ si?