icon

Ako dokážu štyridsaťpäťroční ľudia žiť bez práce?

10. sep 2026

Zeny, vysvetlite mi jednu vec, lebo ja tomu uz fakt nerozumiem!!! Cim som starsia, tym viac je ludi, ktori jednoducho sekli s pracou a uz si iba uzivaju zivot z nasetrenych penazi. A nie, nebavim sa o milionároch, ktori maju tri byty a vilu pri mori. Normalne ludia. Moji rovesnici. 45 az50 rokov. Kopu takych poznam. A prave dneska sa mi s tym zdôverila aj jedna kamoska, o ktorej som si cely zivot myslela, ze zije skromne. Ziadne okázalosti, ziadne drahe dovolenky, vzdy posobila uplne normalne. A ona mi dnes len tak medzi recou povie, ze pred rokom sekla s pracou a teraz si ide iba uzivat. koze PROSIm??? Je pritom o DVA roky mladsia odo mna!! Dokelu, Ako toto ludia dokazu??? Ja platim podnajom, mam dve prace, robim od rana do vecera a aj tak mam pocit, ze iba prelievam peniaze z jednej vyplaty do druhej. Nieco pride, vsetko sa rozkotula na zivot, byvanie, ucty, bezne veci.. a som zase tam, kde som bola. A potom stretnem cloveka, ktory je odo mna este mladsi, nemusi pracovat a spokojne si zije z uspor. Akoze kdeeee je ta chyba?? Co som ja cely zivot robila zle??? Lebo uprimne, zacinam mat pocit, ze niektori ludia poznaju nejaky tajny navod na zivot, ktory mne niekto zabudol dat. A najviac ma vytaca, ze tito ludia casto vobec neposobia, ze by zili nejako extra. Ziadne znackove kabelky, ziadne Porsche pred domom, nic. Tak kde na to vzali??? Ako je mozne, ze clovek v 45-ke povie... Mam dost, koncim, idem si uzivat,...a realne to dokaze? A ja sa tu mozem zodrať na dvoch robotach a stale nemam pocit, ze si mozem dovolit normalne vydychnut. 🤦‍♀️ A teraz vazne , som jedina, komu toto pride uplne nespravodlive??? Lebo ja uz fakt zacinam byt zvedava, co ti ludia robili inak.

Strana
z4
kabinka11
10. sep 2026

@anonym_autor Mám 20 ročnú dcéru. Študuje na VŠ v zahraničí. Našla si cez víkendy brigádu. Cez týždeň študuje. Cez prázdniny precestovala 6 štátov. Chodí na vlastnú päsť. Oblečenie nemá značkové , do fondov posiela mesačne 1000 eur. Neviem, tiež má plán robiť do max 45 rokov. Žeby aj toto bol ten prípad... snáď sa jej to podarí..

martinmmartin
10. sep 2026

prekliatie chudobnych je ze investuju takmer vsetky prachy do veci co im potom este extra tahaju prachy z vacku, cim viac tym viac (napr najom a auto a dovolenka) .
Bohaty investuju do veci co im pomalicky do vacku kvapkaju a tomu sa chudoni vyhybaju jak cert krizu bohvie preco. Mas ty nejake akcie?

anonym_9de271
10. sep 2026

kto ti kedy povedal, ze nieco na tomto svete by malo byt alebo je spravodlive?

si sa zasekla v nejakej rozpravke z detstva?

anonym_2fa9ef
10. sep 2026

Neviem ako to robia, a nikoho takého v okolí nepoznám, skôr mám okolo ľudí, čo sa trápia a táto doba ich ubíja. Ja žijem bez hypotéky, našetrené mám cez 70 tisíc, neviem či je to málo a či veľa, no neplánujem prestať pracovať. Nebavilo by ma len tak sa ponevierat. Užívam si aj tak

anonym_34805c
10. sep 2026

@anonym_autor podnajom, toto je tvoj prvy velky problem.

autor
10. sep 2026
@anonym_2fa9ef

Neviem ako to robia, a nikoho takého v okolí nepoznám, skôr mám okolo ľudí, čo sa trápia a táto doba ich ubíja. Ja žijem bez hypotéky, našetrené mám cez 70 tisíc, neviem či je to málo a či veľa, no neplánujem prestať pracovať. Nebavilo by ma len tak sa ponevierat. Užívam si aj tak

@anonym_2fa9ef ani to neviem ci je vela alebo malo. 70 000 je podla mna skor malo. Raz viem ze tu jedna davala nejaky vypis z uctu kde sa chvalila ze mala 800 000 tusim a tam jej pisali ze to ma malo.

thereisabear
10. sep 2026

Tak často pomôže aj niečo zdediť.

anonym_2fa9ef
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_2fa9ef ani to neviem ci je vela alebo malo. 70 000 je podla mna skor malo. Raz viem ze tu jedna davala nejaky vypis z uctu kde sa chvalila ze mala 800 000 tusim a tam jej pisali ze to ma malo.

@anonym_autor tak to aj keby som všetko popredala, tak na 800 tisíc sa nedostanem 😂😂😂

lauriik
10. sep 2026

Ja teda nikoho takeho nepoznam. Ale podla toho co pises tak mozno prave preto, ze nezije taky okazaly zivot tak si dokazala nasetrit dostatocne mnozstvo penazi aby uz nemusela pracovat. A mozno nieco zdedila.

autor
10. sep 2026
@anonym_2fa9ef

@anonym_autor tak to aj keby som všetko popredala, tak na 800 tisíc sa nedostanem 😂😂😂

@anonym_2fa9ef kolko moze byt taky standard ze v 45 rokoch si mozem povedat ze mi staci.. co myslis?

autor
10. sep 2026
@lauriik

Ja teda nikoho takeho nepoznam. Ale podla toho co pises tak mozno prave preto, ze nezije taky okazaly zivot tak si dokazala nasetrit dostatocne mnozstvo penazi aby uz nemusela pracovat. A mozno nieco zdedila.

@lauriik ja uz neviem, ale takychto ludi uz poznam asi 6-8 mozno a vsetci v mojom veku

anonym_87edc1
10. sep 2026

@anonym_autor otázne je, či niektorí z tých "za vodou" majú aj čisté svedomie. Nie každý má žalúdok na všetko. A navyše - peniaze ani nepracovanie ťa možno šťastnou neurobia.

anonym_2fa9ef
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_2fa9ef kolko moze byt taky standard ze v 45 rokoch si mozem povedat ze mi staci.. co myslis?

@anonym_autor že do konca života nebudeš pracovať a žiť budeš do cca 90 rokov?? Hmm..zalezi akým štýlom života planujes žiť, ak nemáš hypotéky atď, zaplatis nájom a na stravu zas toľko neminies. No ak ides cestovať a behať svetom, tak to potrebuješ aspoň rataj 3000-4000 mesačne, keď budeš pri zemi....no tu vyzijes z tisícky....tak si prepočítj na roky, vynasob.

anonym_2fa9ef
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to sa nedá povedať, ja som mala na Costa Blance prenajatý 1 izbový bytik s výhľadom na more za 370 euro, pracovala som tam....takže aj takto sa dá žiť a si pri mori

anonym_98f23a
10. sep 2026

@anonym_autor
No však napíš že kolko zarábaš a na čo peniaze mínaš, z toho sa dá potom určiť prečo iní majú peniaze a ty nie...

a0
10. sep 2026

Žila skromnejšie a za tým dáš otázku, kde na to vzala? Fakt? No, veď si si sama odpovedala 🤣. Ja si od 20tky posielam smiešnu sumu každý mesiac, ale za 30 rokov to bude pekná kôpka peňazí 🙂. Takže, proste si len nemyslela na budúcnosť a ostatní áno.

anonym_ac6cc9
10. sep 2026

normalka, dosiahla FIRE, aj mne sa to dufam coskoro podari

anonym_3029ab
10. sep 2026

Tak ked su to znami, tak vies, kde pracovali, nie? Lebo predavacky ani ucitelia si asi na taky zivot nezarobia.

anonym_5479f6
10. sep 2026

Mám 42 a pár rokov už nepracujem. Dokázal som to tak že som s kamarátom v minulosti vybudoval firmu a nakoniec sme ju predali. Bolo treba kus šťastia, trochu usilovnosti a podarilo sa. Ale neviem či by sa mi to podarilo aj ďalší krát lebo šťastie je prelietavé a workoholizmu by som sa rád znovu vyhol. Pár krát som aj vyhorel.

anonym_3029ab
10. sep 2026

A tiez si mozno pid uzivanim zivota nepredstavuju dovolenky, len nechodenie do prace, ale napr. nejake mini pestovanie a chovanie pre vlastnu spotrebu a pod. A tam brutalne vydavky mat nemusia. Kebyze popredame, co mame, kupime na dedine maly domcek, zahradku, nejake zvieratka, tiez by sme mohli ist do dochodku uz teraz. A tiez by si o nas povedala, z coho, ved zili skromne…

anonym_d3ffac
10. sep 2026

@anonym_autor keď máš dve práce a ledva vyjdeš je chyba v tebe,si skrátka len nenažratá, hamižna, takí sa furt sťažujú, že majú furt málo. Aj keby si mala 10robot, tak ti je málo peňazí .

mandzula
10. sep 2026

Boli sikovni a zarobili si, dobre to investovali a ziju z vynosov, boli sikovni a nakradli si, hraju sa, ze na to maju a snivaju, ze im vyjde kseft, ktory im to zabezpeci, zdedili, dobre sa vydali/ozenili/rozviedli. Mam takychto v okoli.
Inak je dost komicke, ze si myslis, ze clovek "za vodou" musi mat znackove veci a drahe auta. Rozumny clovek praveze na taketo veci peniaze nevyhadzuje a skor mysli na buducnost ako na taketo kratkodobe pozitky.

anonym_63fdd1
10. sep 2026

@anonym_autor za mňa je zvláštne to, že mačetou 45 rokov, dve prace a nemáš vlastné bývanie a platíš podnájom. To kde dávaš peniaze?

anonym_d9d8a7
10. sep 2026
@anonym_d3ffac

@anonym_autor keď máš dve práce a ledva vyjdeš je chyba v tebe,si skrátka len nenažratá, hamižna, takí sa furt sťažujú, že majú furt málo. Aj keby si mala 10robot, tak ti je málo peňazí .

@anonym_d3ffac vieš čo ja mám tiež dve práce s ledva využijem s deťmi. To čo ja zarobím v hladovej doline na dvoch miestach dajú iný len tak mesačne na stravu, či minú na obyčajnej víkend.
Prečo si myslíš že keď ma niekto dve práce je nenazratá a hamziva?

sissy27
10. sep 2026

@anonym_autor a veď sama si si odpovedala - žije skromne, žiadne luxusné handry ani kabelky, či okázalý spôsob života. Zapamätaj si, že tí, čo sa pretŕčajú svojim luxusným životom, ho v skutočnosti taký luxusný nemajú, aspoň väčšina.
Plus nevieš, koľko reálne zarábala, či niečo nezdedila, kde šikovne investovala. Mohla mať jednu prácu, ale lepšie platenú ako tvoje dve spolu.

anonym_195c89
10. sep 2026

@anonym_autor ja mám 35 a nepracujem už dva roky. Do budúcna uvidím.

procrastique
10. sep 2026

Práve preto že žila skromne má pravdepodobne vybudovaný majetok a už nemusí pracovať.

anonym_d3ffac
10. sep 2026
@anonym_d9d8a7

@anonym_d3ffac vieš čo ja mám tiež dve práce s ledva využijem s deťmi. To čo ja zarobím v hladovej doline na dvoch miestach dajú iný len tak mesačne na stravu, či minú na obyčajnej víkend.
Prečo si myslíš že keď ma niekto dve práce je nenazratá a hamziva?

@anonym_d9d8a7 lebo nepíše, že má dve , tri, štyri päť detí. Píše za seba. A teda nepíše, že je v hladovej doline a živí ďalšie hladné krky.

petronelag
10. sep 2026

Niektorí ľudia si dobre rozbehnú podnikanie, zisk vysoký každý rok a potom si môžu dovoliť mať aj konateľa firmy a oni už pracujú menej, len kontrolujú.

anonym_70dbe7
10. sep 2026
@kabinka11

@anonym_autor Mám 20 ročnú dcéru. Študuje na VŠ v zahraničí. Našla si cez víkendy brigádu. Cez týždeň študuje. Cez prázdniny precestovala 6 štátov. Chodí na vlastnú päsť. Oblečenie nemá značkové , do fondov posiela mesačne 1000 eur. Neviem, tiež má plán robiť do max 45 rokov. Žeby aj toto bol ten prípad... snáď sa jej to podarí..

@kabinka11 to kde brigaduje, ked len do fondov dokaze poslat 1000e. 4vikendy. To kolko zarobi za vikend, ked este z toho dokaze cele leto cestovat???

Strana
z4