Už to nezvladam
Och mám dosťam 35 a 2 deti,menší 2 vkuse niečo rieši! Treba mu byť za pätami ja už fakt nevládzem...momentálne sme zobsvokrivcami a ja vravím mužovi keď prišiel z roboty že buď s ním chvíľu mám dosť! A svokra on zarába peniaze,žena sa má starať...do p..e.....to fakt??
@viestta podľa mňa ešte pred letopočtom ..už dávnejšie,ale teraz sme dlhšie spolu lebo je už na dochodku a také vyjadrenia dava
Ja mam tiež 35 a 2 ročného a 4 rocnu a mam pocit, že si strelím do hlavy. Bývame sami v meste, bez rodiny a som úplne vyhorenia uz. 🙈
@marucia presne tak sa cítim😢ja viem že to prejde a o rok keď pôjde do škôlky a ja snáď do práce bude lepšie . Len ja fakt fyzicky a psychicky nevládzem ..vstávam 6:30 a o 20;00 odpadavam
Staranie sa o deti je často x ťažšie ako pracovať čiže môj muž keď príde domov tiež hneď pomáha to ze on zarába a ty sa máš starať je od veci deti by mali vychovávať obaja rodiča
@viestta veď muž pomáhal atď mňa zaskočila jej reakcia a čo jej na to povedať! Lebo ticho už nebudem!!
Az na tu svokru popis presne sedi aj na mna... Ale v Pezinku je vraj dobre 🤣 taka parmesacna dovolenecka... 🤔
No co jej povedať. Ze je to vaše manželstvo a budete ho žiť podľa svojich predstáv. Ona svoje žije podľa tych jej.
Jednoducho jej povedz: Ale teta, socializmus skončil pred 30 rokmi. To že vy ste ste strčili pol ročné decko do jaslí, nedajbože do týždennej skolky a išli makať, dnes už neplatí. A ešte dodaj že kedysi aj babičky viac pomáhali so starostlivosťou keď boli rodičia v práci🙂
Žienky, napíšem vám len toľko, že mám 46, dve deti- 3 a 5.5 ročného, ale od polroka detí chodím na polovičný úväzok do práce, vtedy je s deťmi manžel. A niet nad lepšiu psychohygienu, ako vypadnúť pravidelne z domu.
Stretneme sa tam onedlho, len moj sa hada, ze ziadne take nech si nezmyslam, ze on ide prvy 🙈 Ani sa mu nedivim, u nas je to ozaj ciste psycho.
@pimpa12 ale ty miešas hrušky s jablkami. Tie ženy co išli od detí do roboty zarabali, nie ako chlapi ale zarabali a každý deň chodili do roboty ako chlapi.
Tu je situacia, že pani je doma, muž v robote a svokra si myslí, že tým, že jej syn nosí domov peniaze, žena nemôže od neho požadovať pomoc s deťmi a domácnosťou, lebo nerobí a je na dovolenke.
proste jej povedz, ze ty si nehladala sponzora ale otca pre svoje deti a ze vy fungujete inak - este lepsie, nech jej to povie on 🙂
Keď sa budeš potrebovať vyžadovať a po nadávať si, tak mi kľudne napíš ss. Často aj toto pomôže. Poznám to. 🙂
Svokru nepocuvaj!
To su zeny 60+ ktore cely zivot muzovi robili sluzku, skakali okolo riti a su nahnevane na cely svet.
2 rocne daj v pohode na 1-2 dni do jasliciek a ty si oddychuj
Ak je to tak zle, dieťa môže úst do školy aj ako dvojročné. Nikto nikde nepísal, že až v 3 rokoch. To ešte len svokra oci vyoci! A ty sa socializujú medzi inými dospelými ľudmi.
Svokry by som sa opytala, ze ci ked pojdem do prace aj ja, uz sa nebudem musiet po sichte starat o deti? 🤔
A podľa svokry si jej syn zaslúži Nobelovu cenu za to, že chodí do práce alebo čo? Tieto komentáre by si staršie generácie mohli odpustiť. O 30 rokov neskôr si isto aj ja budem myslieť, že moja rodičovská dovolenka bola v pohode a ako som všetko zvládla ľavou zadnou. No teraz ju hodnotím ako extrémne náročnú, 24/7 plné nasadenie a s minimom spánku (mám 2 deti, 2r a 8 mesačný).
Ako píšu baby, svokru úplne odignoruj a daj do jaslí. Ja mám tak moju od cca 20mes, najskôr len doobedia, teraz 3 celé dni a paráda. Ja síce už pracujem ale čo sú tam iné deti, tak niektoré Maminy nepracujú a trosku majú viac času na seba 👍 malá si úplne rýchlo zvykla a aj velmi napreduje.
Ja by som povedala, ze ked sa muz nebude starat, nebude mat vztah s detmi a budu ho brat jak cudzieho uja, tak nech deti obcas vidia, ze existuje aj on. Alebo by som pokecala s muzom, nech nabuduce sa on ozve. Moj take reci zvykne na srandu obratit alebo rovno povie, ze ved on chce byt s vlastnym dietatom chvilu, tak preco by sa nemal povenovat. Ale svokra bude mat vzdy take reci, ta generacia to tak berie, to nezmenime uz. Treba sa obrnit a cakat vzdy take poznamky a ignorovat ich najviac ako sa da. Aj ked lahke to nie je.
A svokra ti nepomôže s deťmi, keď teda sa má podľa nej starať žena? Veď aj ona je žena, nie? 🤔
Svokre povedz, ze keby ti islo len o prachy, das sa zbuchnut Kollarom a nie jej trtkom.

Svokra sa pozabudla niekde v devatnasom storočí. A vychovala tak aj svojho syna. Na to si došla až dnes?