icon

Už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom

28. sep 2022

Ahojte ženy, ani neviem čo chcem docieliť touto skupinou.. možno len nájsť podporu pre seba a aj pre ostatné ktoré to majú ťažké.
Priznávam že už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom.
Malá má síce len 4 mesiace, ale ja už som maximálne vyčerpaná. Je to veľmi uplakané dieťa, nemôžem ju nechať hrať sa s hračkami alebo v hojdačke a odísť ani na WC, lebo okamžite spustí plač ktorý sa nedá utíšiť aj 20 minút.
Vôbec nechce spať, ani cez deň, ani v noci. Celé mesiace fungujem na max 2-3 hodinách spánku, ale nie v kuse, na etapy. Som ako mátoha, unavená, nevládzem pomaly už ani na nohách stáť, nervózna, smutná, zúfalá. Malá nechce zaspávať pri nikom inom ako pri mne, nemôžem poprosiť partnera aby aspoň jednu noc k nej vstaval on, lebo spustí plač a vydrží plakať aj 2 hodiny, aj tak musím prísť nakoniec ja. Teraz bola chorá, v noci aj 30x hore, ja som mala 39 horúčky, no i tak som musela fungovať na 100%. Všetci vraveli : bude mať 6 týždňov, bude lepšie. Bude mať 3 mesiace bude lepšie. Počula som X vecí kedy by malo byť lepšie a stále nič. Už cítim že mi telo vôbec nevladze dnes v noci som skoro spadla s malou na rukách, čo už tak veľmi potrebujem spánok že sa nedokážem zdvihnúť. Ženy kedy bude lepšie? Kedy začalo spať vaše dieťa?
Prosím neradte mi nosič, malá ho nechce. Kočík funguje cez deň, na max 20 minút a zas plač. Už neviem ako ďalej.

Strana
z6
lucia245
30. sep 2022

Len vydržať, niektoré deti sú taketo náročné. Aj ja som mala takého prvého syna. O druhom bábätku som ani nevedela, že mám. A tretie znova uvrestane a len mamu nonstop🙂 je to psycho, ale zvládnete to👍

any_soj
30. sep 2022

A ešte... Práve začínam čítať túto knihu a tu som nemohla nemyslieť na teba a tvoju dcérku... Prejde to. Aj u vás... A budeš mama, ktorá prekvitá. Už teraz prekvitáš v tom, ako sa neskutočne obetujes pre vaše dieťa. Ako si vzorom pre iné, aj pre mňa - moje deti spia a aj tak som často nervák... Viem, že asi nemáš čas čítať, ale možno práveže hej - keď malá nespí a musíš ju mať na rukách... Vyzerá to byť nádherná kniha. Ak by si mi dala adresu do správy, rada by som ti ňou urobila radosť. Lebo mamy si zaslúžia starostlivosť a drobné pozornosti 🙂

missells
30. sep 2022

ako som písala vyššie skús vyskúšať akupresúru, niekedy takéto problémy kt. nevyriešia lekári (nevedia príčinu a už vôbec nevedia odstrániť problém) zvládne vyriešiť skúsený diagnostik 🙂

pangracovajana
30. sep 2022

Asi sa teraz rozpíšem, ale v krátkosti sa to nedá. Úplne vám rozumiem o čom píšete. My sme si podobné zažívali so synom. Keď mal asi 3 týždne reval deň noc max. tak 10 minút od únavy zaspal a zas pokračoval ďalej. Už sme si s manželom nevedeli poradiť tak sme šli na pohotovosť, či mu náhodou niečo nie je, pred pohotovosťou sa ukľudnil, ale aj tak mu skontrolovali uška ci nemá nejaký zápal, bruško. Ďalší deň šiel manžel s výsledkom z pohotovosti k našej lekárke. Naša detská lekárka nás dokonca domov poslala s vetou - Netrápte tie bábätká. To sú len obyčajné detské kolíky. To prejde po 6 týždňoch až 3 mesiacoch. Do 8mich mesiacov sme takto každodenne fungovali, krik a plač bol na každodennom poriadku, cez deň si niekedy zvykol pospať hodinu, ale to bolo výnimočné. Pomedzi kojenie som ho musela niekoľkokrát dvíhať aby si odgrgol, lebo bol nespokojný, hneď plakal, takže kojenie trvalo s prestávkami a plačom aj hodinu a potom som večer uspavala na bruchu aj 2 hodiny, keď som mala pocit že ako tak spí, bol zas hore s veľkým krikom na kojenie. Ani si nechcem predstaviť čo si o nás mysleli susedia. Už som nevedela ako ďalej, ja som nevládala, malý stále len reval ci bol v kočiari, vajíčku, či sme boli doma vonku na prechádzke. Ak sme niekde boli, nechcel nikoho iba mňa alebo manžela a keď sme ho držali na rukách stále si šuchal a kopal nohy o seba, stále bol nepokojny.
Nepoznali sme u nášho dieťaťa ako vyzerá úsmev. Do 8mich mesiacov sme to nejak trpeli, ale nezdalo sa mi všetko v poriadku. Syn sa mi neprevaľoval, neliezol, neštvornožkoval, nesedel, kde sme ho položili, tam sme ho tak našli. Už mi to nedalo a vydupkala som si u našej detskej nech nás niekde konečne pošle. Poslala nás na gastro ale tam sme natrafili na "úžasnú lekárku", ktorá aj keď videla, že výsledky krvi nie sú úplne v poriadku, nič nerobila a chcela nás nechať ďalší polrok len tak. Ukázala som výsledky detskej lekárke a ta mi nakoniec potvrdila, že tam musí byť nejaká skrytá alergia. Konečne sme sa dostali na alergológiu a tam mu ukázalo, že ma alergiu na kravskú bielkovinu. Predpísali nám aj nejaké UM ale to mi malý nechcel piť, tak som ja zo stravy vylúčila všetko čo obsahuje kravskú bielkovinu, bolo toho naozaj veľa, a kojila ho ďalej. V priebehu týždňa bolo vidieť neskutočnú zmenu. Malý sa nám začal usmievať, kojenie začínalo byt radosťou, už som ho nemusela dvíhať počas kojenia a nebol nespokojný, uspavanie bolo tiež rýchle a chvíľu na to začal liezť a prevaľovať sa.

Nechcem vravieť, že toto musí byť aj váš prípad, ale skúste si všímať vašu malú ako reaguje pri kojeni, či sa jej veľa negrga, či negrcka a podobne. Kľudne môže mať alergiu na kravskú bielkovinu, lepok, laktózu, čokoľvek, čo dostáva z vášho mlieka, ak ju kojite, prípadne reflux.
Pripadne ja by som na vašom mieste skúsila si u detského lekára nejak vydupkat, nech vás pošle na gastro, alergológiu, rehabilitáciu, či nemá nejaký problém, ktorý je spúšťačom toho všetkého. Nám sa vďaka tomu podarilo zistiť kde je problém.
Viem ze je to náročné a máte toho dosť. Prajem vám pevné nervy a veľa trpezlivosti. A hlavne ak by ste to riešili s lekármi, nedajte sa odradiť nejakými rečami u lekárov, stojte si pevne za svojím, ak vidíte, že niečo nie je v poriadku, nech si môžete obdobie vášho bábätká užívať aj vy aj vaše dieťa. Prajem veľa síl a aby ste zistili, kde je problém. ☺️😉

nikusa1113
30. sep 2022

Určite treba zájsť k lekárovi či dieťatko nemá zdr.problem(intolerancia alebo alergia na mlieko,ekzém atď.) Môj syn bol taký,keď mal 3mes.som ho prestala kojit a dala UM a aspoň niečo či sa nám ,že zlepšili keďže staval iba 2x na mlieko....nám to spôsoboval ekzém až do roka,že bol nervózny,malo spal .....

mia__b
30. sep 2022

Pisete,ze chvilu v zavinovacke vydrzi. Ulitku ste neskusali? Tu original,perinkovu (dajte si do googlu perinkova ulitka, aj tu na mk sa ich predava dost). Mne obe deti zachránila prave ta. Prva dcera do 4mes a druha dokonca do 9! Musela som jej kupit uz taku vacsiu pre vacsie deti. Iba v nej sa dokazala ukľudniť,aj ked hned po zavinuti chvilu strajkovala,no po chvíľke sa ukludnila a pekne zaspala,cez den i v noci. Skuste ju. Mnohi maju predsudky,ze je to ako kazajka,ale topiaci sa aj slamky chyta a deticky sa v nej citia velmi prijemne. V perinkovej ulitke sa s babom aj dobre manipuluje,lahko ju potom date do postele. A v noci si ju dajte k sebe do postele,bude kludnejsia, keď vas bude citit. Obe dcerky som mala urevane,mladsia ma 14mes a je urevana doteraz,ked je doma. Vonku je nastastie uz dobra. Ale do toho pol roka revala tiez nonstop, vonku i vnutri. Nastastie rodinu neodmietala. Drzim palce,urcite to zvládnete!

paulita
30. sep 2022

Mne dosť pomohlo vajíčko, prenášala som v ňom maličkú po byte, neskôr po dome. Tiež som bola zúfalá z toho, že ani na wc nemôžem ísť. Tak išla so mnou pri otvorených dverách a hojdala som ju... deti dajú zabrať, treba len vydržať, ale príliš veľa plaču bábätku neprospieva, treba hľadať príčinu. Svokru nepočúvaj, predsa človek nie je schopný roboty v záhrade, keď spí prerušovaným spánkom po 2-3 hodinách... a skús oddychovať aj ty keď spí maličká.

olusik112
1. okt 2022

Ja by som ti poradila veci za ktore ma tu matky zakopu 🤣🤣 npr zvyknuť si na to že plače a nebyť z toho v strese. Polož ju vedla seba k hračkam sprav si kavu a popijaj. Ak ti plač moc pili uši daj si štuple do uši. Ideš na wc tak ju kludne nechaj plakať. Hlavne ju neutišuj natrasanim tapkanim nosenim. Možno preplače dve aj viac hodin no pochopi že jej to nepomože. Uvidi ta že si pri nej že neni sama avšak musi pochopiť že jedovanie je nekonfortne a nepomôže jej. Taktiež by si ju mala čim najviac socializovať davať ju mužovi mame segre aj ked ten čas preplače. Davom tomu dva max tri tyždne a plač pominie. Už po tyždni bude o sto percent lepšie. Ak nie bude to mat inu pričinu nejaka bolest. Takže tak puste sa do mna🤣.

chobacik
2. okt 2022

U nás toto trvalo 4 roky,od 4,5 roka prespí celú noc,a pred pol rokom mal zdiagnistikovany autizmus a to mi všetko vysvetlilo..... pochopila som prečo bol taký.... teraz len vydržať, nikto ti neporadí, uvidíš neskôr....

tiika
2. okt 2022

Podľa mna.. vieš s tým nosičom to je tak, že ho mala apriori neodmieta. Ak ju tam dáš, idete vonku, je v pohode a ten plač pride neskôr. Môže to byt tak, že na ňu prichádza únava, potrebuje zo seba dostať nahromadený stres, emócie, trochu sa vyplakať pred spánkom. Je pri tebe, na tvojej hrudi, pritúlena, takze to nie je tak, že by si ju nechala vyplakať samu, bez tvojho záujmu, ale skôr v tvojom náruči. Nosič je len pomôcka, aby si neprišla o ruky a chrbát. Skús zostať v klude, niečo jej tichučko spievať, jemne sa pohupovat, prijmi jej plač ako niečo prirodzene, čo chce dostať zo seba von, trochu si uľaviť. Aj my dospeli, keď si občas poplaceme, cítime sa potom lepšie. Ak však vidíš, že po 15-20 min sa nič nedeje, alebo je to horšie, tak príčina bude inde. Hlavne s rozumom. Myslím, že šatka bude asi niečo podobne.
Moja malinká pravidelne takto plakavala. Mala som pocit, že sa potrebuje dostať, no zároveň, že sa jej uľavilo. časom (1 mesiac) to uz bolo lepšie. Po 2 mesiacoch uz vôbec neplakala alebo len minimum.
Nemala žiadny zdravotný problém. Vyvíjala sa dobre. Nechcela spat v kočíku, ani sama v postieľke, ani so mnou na posteli. Len v mojom náruči a byt hojdana. Keby nie nosič, tak neviem, čo by som robila.. hľadala príčiny inde, no cele to bolo o tom spánku. Mne ho pomohla nastaviť laktačná poradkyňa a našťastie som si kúpila hneď veľmi dobrý (síce drahší), využila ho na maximum. Kamoska mala s nejakou vložkou a to bol des.

tiika
2. okt 2022
julinka131993
10. okt 2022

Ahoj, určite by sin ti odporučila zuzku z lepší spánok bábätiek.
Pomohla strašne veľa ľudí a co by som ti ešte mohla odporučiť he skúsiť kozie mlieko.
Mas napr kendamil ale aj ine. A potom s nou bud a hlavne musíš byť OK ty.
Určite zuzku kontaktuj.

oblecenie99
10. okt 2022

https://www.osteodynamika.cz/znamena-kiss-kidd-...
Ešte skús sa pozrieť na toto.. nemusí to byť ono! Ale mali sme to veľmi podobné, plus ďalšie príznaky a nášmu napokon pomohla osteopatia. Viem o jednej na východnom SK (pani Milota Švačová), ale v poslednom čase ju nevidím na FB a vraj sa ku nej nedá dovolať (písala mi jedna pani, či mám na ňu iný kontakt, lebo ju vôbec nevie zastihnúť), tak netuším, neporadim v tomto... 🤷

levandulienka
9. jan 2023

Ahoj. tak ako sa vám s odstupom času darí? Zistili vám niečo na vyšetreniach? Dúfam, že to nie je nič vážne a že už je lepšie 😉

miriter
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6